CD: Sugababes - Sweet 7

Als je naar de hoes van dit album van de Sugababes kijkt zal je haast gaan denken dat je de soundtrack van Charlies Angels in je handen hebt. Niets is minder waar, Sweet 7 is namelijk de nieuwe cd van dit drietal. De hoes mag dan misschien wel lichtelijk gejat zijn, maar zijn de tracks wel origineel?

De Sugababes startten in 1998 met onder andere Siobhan. Die gaf vervolgens in 2001 het stokje over aan Heidi. Zij mag zich nu de langstzittende zangeres noemen. Keisha die dat tot voorkort nog was heeft namelijk in 2009 het stokje overgedragen aan Jade Ewen. Toch was Keisha nog te horen op een aantal nummers van dit album. Deze lekte namelijk al ruimschoots voor deze versie met Jade uit op het internet.

Genoeg over deze girlband zelf, laten we de cd eens onder de loep gaan nemen. ‘Get Sexy’ is de eerst track en komt al meteen goed uit de boxen knallen. Het is een lekker uptempo track en daarmee ook de eerste single van dit album. Toch klonk deze track vele malen lekkerder met het stemgeluid van Keisha in plaats van Jade, maar we zullen het er als luisteraar mee moeten doen. ‘Wear My Kiss’ is net zoals het eerste nummer op deze cd een erg lekker dansbaar nummer. Door het simpele en refrein is het een gegarandeerde meezinger. Een nummer dat zeker nog een keer door de dance-remix gehaald gaat worden is ‘About A Girl’. Dit is de derde op een rij uptempo tracks van deze cd, gelukkig komt daar met ‘Wait For You’ iets wat verandering in. Ondanks dat er een flinke beat onder dit nummer zit klinkt hij niet zo clubachtig als alle andere nummers die we tot nu toe gehoord hebben. Heidi die wel vaker het voor elkaar krijgt weinig te zingen doet dit nu ook weer in ‘Thank You For The Heartbreak’. Vooral Amelle en Jade laten daar hun zangkwaliteiten klinken. Voor ‘Miss Everything ‘ is er gekozen voor een samenwerking met Sean Kingston Het is een verademing om eens een ander stemgeluid te horen dan dat van de dames zelf. Want zonder Sean was dit gewoon weer een track geworden met dezelfde beat en tonen als alle voorgaande. Ze hadden waarschijnlijk zelf ook wel door dat als ze overal dezelfde beat in zouden gooien dat het wat eentonig zou gaan worden. Daarom hebben ze bij ‘She’s a Mess’ flink wat stemmen verdraaid en gemixt waardoor het een beetje spacy dancetrack is geworden. Als je het ons vraagt is het net wat te vergeproduceerd. Na nog een aantal tracks met dezelfde beats komen we gelukkig uit bij een heerlijk rustig nummers. ‘Crash & Burn’. Een echte ballad zoals we die van de dames ooit gewend zijn geweest. In dezelfde lijn komt ‘No More You’ er achteraan. Deze heerlijk klinkende gevoelige ballad maakt heel veel goed van die overdosis beats die we 7 tracks lang hebben moeten horen. Na ‘Sweet & Amazing’ sluit “Little Miss Perfect’ de tracklist.

Ondanks het feit dat de meeste uptempo nummers aardig richting de stijl van The Pussycats begint te gaan blijven ze beschikken over een Sugarbabes sausje. Het is een verassend en swingend album geworden en Jade heeft haar plek goed gevonden in dit trio. Toch lijken alle nummers vreselijk veel op elkaar, een echte balllad zit er niet meer in en alles schijnt met een harde beat te moeten zijn. De babes zijn op een klinkklaar commercieel pad terecht gekomen en blijken te willen concurreren met bijvoorbeeld The Pussycat dolls. De luisteraar wordt 7 tracks lang met dezelfde beats overvallen. Alles klinkt zo ongeveer hetzelfde en geen enkel nummer springt er uit, tot je als luisteraar uitkomt bij ‘No More Your’. De ballads die aan het einde van de cd bij elkaar staan, hadden van ons best door de andere nummers heen gemogen in de tracklist. Het had een fijne afwisseling geweest en de originele sound van de Sugababes komt dan ook echt weer naar boven. Toch krijgt dit eentonige album van ons maar 2,5 ster. Het is gewoon te commercieel en veel van hetzelfde.


Tracklist
1. Get Sexy 2. Wear My Kiss 3. About A Girl 4. Wait For You 5. Thank You For The Heartbreak 6. Miss Everything (Feat. Sean Kingston) 7. She's A Mess 8. Give It To Me Now 9. Crash & Burn 10. No More You 11. Sweet & Amazing 12. Little Miss Perfect