Party: Decibel Outdoor 2004

Carlos Groen
Op het moment dat wij de Hardstyle in kwamen lopen was Gizmo bezig zijn set af te ronden en de hele zaal schreeuwde mee "Soooo happy together!!" Lady Tom stond al klaar om de draaitafels over te nemen en er eens hard tegen aan te gaan. Tijdens haar opening kwamen de groene lasers tevoorschijn. Haar set had heel veel weg van haar InQontrol set van een paar maanden geleden. De Hardstyle-tent kwam steeds voller te staan en de sfeer zat er goed in. We zijn toen even een rondje gaan lopen over het terrein om de rest van de sfeer te proeven. Tegen het einde van Lady Tom haar set kwamen we weer binnen en stond ondertussen Max B Grant alweer klaar om het van haar over te nemen. Nog even pakte Lady Tom haar vlag en ging nog even uit haar dak! Max B Grant nam heel hyper de decks over en stuiterde van de ene kant naar de andere kant van het podium. Het begon steeds drukker te worden in de Hardstyle-tent en we besloten toch maar even naar de Hardtrance te gaan om te kijken hoe Cosmic Gate het er vanaf zou brengen.
Carlos Groen
Cosmic Gate stond rustig zijn ding te doen in de nogal lege Hardtrance-tent. Er was daar weinig sfeer en het publiek stond voornamelijk stil te kijken hoe de heren stonden te draaien. Snel keek ik even op mijn time-table en zag dat rond half2 Michel de Hey in de Techno zou draaien. Even een stukje lopen dus om naar de Techno te komen. We stonden al redelijk snel stil in het gangetje, men schuifelde naar voren terwijl de cameraploeg, voor hoogstwaarschijnlijk de DVD van decibel, nog even snel tegen de stroom in aan kwam rennen. Eenmaal bij de Techno aangekomen was Michel de Hey net begonnen. De sfeer in de tent was erg goed te noemen, en men had het zo te zien prima naar zijn zin. De tent stond niet bommetje vol dus je kon er heerlijk dansen. Halverwege de set ging er opeens wat mis, alle lichten gingen opeens uit en Michel stond opeens in het donker te draaien. Dit was gelukkig binnen een paar seconden opgelost en iedereen was weer happy. Dat de sfeer erg goed was te noemen was wel te merken toen Michel de Hey een fout maakte in zijn set. Het hele publiek reageerde daar op en Michel stond zelf met een big smile op het podium zijn fout te corrigeren. Aan het einde van zijn set ging Michel meer richting de stijl van Secret Cinema werken. Misschien om de overstap naar Secret Cinema minder groot te maken. Hij sloot zijn super set dan ook af met samples van bijvoorbeeld The Prodigy.
De tijd was voorbij gevlogen en het was alweer 03.00 uur. Nadat we even langs de Trance waren gelopen om te kijken of Misja Helsloot misschien nog wat mensen naar de tent had getrokken kreeg ik stiekem toch wel honger. Op zoek naar foodmuntjes! Nadat we het hele drama van de foodmuntjes hadden gehad hebben we nog ruim 45 minuten staan wachten op 2 patatjes en een broodje hamburger. Je verteert het tegenwoordig nog sneller. Na het eten zijn we nog even naar de Trance terug gegaan en hebben we een klein stukje van Miika Kuisma meegepikt. Die lekker aan het draaien was. Daniele Mondello stond op dat moment in de Hardstyle te draaien, maar dan was al haast niet meer naar binnen te komen, dus we besloten maar richting de Hardtrance te gaan om naar Dumonde te luisteren. Het was daar nog steeds heel erg stil, en het begon er ook erg koud te worden aangezien er niemand in stond. We hebben nog een tijdje heen en weer gelopen tussen tenten en zijn uiteindelijk als afsluiter beland bij Don Diablo die in de Trance moest draaien. Eerste reactie toen ik de line-up zag was: "Don Diablo? Trance?" en mijn mond viel lichtelijk open. Gelukkig draaide Don Diablo zoals hij altijd doet tegenwoordig, zijn eigen ding. De uitloop in de tent was lichtelijk aanwezig maar of dat komt door Don Diablo of gewoon door het tijdstip weet ik niet. Met een set met veel Prodigy erin was Diablo voor mij misschien toch de perfecte afsluiter van Decibel Outdoor. Toch had ik stiekem wel nog even naar The Prophet vs Technoboy gewild maar mijn lichaam en oren vonden dat niet zo'n goed plan. Met een hoge pieptoon in mijn oren zijn we richting de auto gegaan waar we buiten rond half 8 nog de klanken uit de Hardstyle tent konden horen.