Dvd: Ghost Whisperer seizoen vier

In deze populaire dramaserie is de dood soms een nieuw begin en Melinda weet dat als geen ander. Melinda kan vanaf haar jeugd geesten zien. In Ghost Whisperer helpt ze dan ook geesten die op aarde vast blijken te zitten. Het is vaak zo dat niet alleen de mensen die achter zijn gebleven zaken moeten afsluiten voor hun gevoel, maar geesten moeten dat ook voordat ze door kunnen met hun leven ergens anders.

De serie draait op dit moment in Amerika al in zijn vijfde seizoen. In Nederland is net het vierde seizoen, van deze populaire serie, uitgekomen op dvd. In deze 23 aflevering helpt Jennifer Love Hewitt niet alleen onbekende geesten maar komt ze zelf ook voor een vreselijk drama te staan. Waar ze in het eerste seizoen haar beste vriendin verloor door een vliegtuigongeluk, nu slaat het noodlot weer toe. De liefde van haar leven, Jim (David Conrad) komt tijdens een van de aflevering om het leven. Hij is niet van plan haar alleen te laten op aarde. Wanneer hij dan ook als geest bij een een dodelijk ongeluk komt neemt hij het lichaam van motorrijder Sam aan. Of ooit nog de echte Jim naar bovenkomt in die persoon is de vraag. Is Miranda Jim nu voorgoed kwijt, of gaat hij zich toch nog herinneren dat ze ooit samen zijn geweest?

Naast dat ze Jim verliest krijgt ze er wel een heel goede vriend bij in dit seizoen. Eli komt tijdens een brand op een scholencomplex bijna om het leven. Hij komt echter terug met een extra gave. Na zijn bijna dood ervaring blijkt namelijk dat Eli (Jamie Kennedy) geesten kan horen. Miranda is er als de kippen bij en helpt hem omgaan met deze nieuwe verschijnselen in zijn leven. Ze zal er niet meer alleen voor staan in Grandview als het gaat om geesten helpen. In dit vierde seizoen gebeuren een hele boel nieuwe dingen tegelijkertijd. De aflevering waarin Jim om het leven komt zijn gegarandeerde tranentrekkers, en wij zouden het knap vinden als je het droog kan houden op de bank. Eli dit probeert om te gaan met geesten blijft schattig en is soms zelfs komische te noemen. Helemaal als Jim hem op een nacht de stuipen op het lijft jaagt als geest. Het vierde seizoen is gelukkig niet zo donker als het derde seizoen waarin Miranda door de geesten van de onderwereld kapot gemaakt zou worden. Natuurlijk hebben haar gave de nodige uitwerkingen op haar eigen leven, maar het is lang niet zo vreemd angstig als het vorige seizoen.

Op deze dvd staan net als bij de voorgaande seizoenen een leuk aantal bonusitems. Naast de hilarische bloopers staan er ook nog een flink aantal extra’s op waarin schrijvers bijvoorbeeld uitleggen waarom ze Jim laten doodgaan in de serie, waarom ze Eli er bij hebben geschreven en hoe belangrijk de muziek wel niet is voor de serie. Al met al zeker nog voor ander half uur leuke extra’s bij deze box. Deze serie verdient zeker wel 4 sterren.