FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van donderdag 22 juli 2010

De Zeeuw opgelucht nu Jol bij Ajax blijft

"Ik denk dat hij blijft. Dat hoop ik ook", zei Demy de Zeeuw gisteren nog tegenover de NOS over trainer Martin Jol. Vandaag werd zijn vermoeden bevestigd en dat voelt voor de middenvelder als een opluchting.

"Ergens had ik het wel verwacht en ook gehoopt dat hij zou blijven", zegt De Zeeuw op de clubwebsite van Ajax. "Hij wilde de afgelopen periode natuurlijk wat duidelijk maken, zodat we zo sterk mogelijk aan de competitie kunnen beginnen. Dat hij nu blijft is erg belangrijk voor ons."

De WK-finale is nog geen twee weken geleden gespeeld en De Zeeuw speelt vrijdag alweer zijn eerste wedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Vrijdag komt Chelsea op bezoek in de Amsterdam ArenA. De Oranje-international is er klaar voor. "Ik heb de hele training meegedaan en ben fit om tegen Chelsea te spelen. Of ik speel, is uiteraard aan de trainer."

Door een schorsing van Nigel de Jong begon De Zeeuw in de halve finale van het WK tegen Uruguay. Een moment uit die wedstrijd is hem het meest bijgebleven van het toernooi in Zuid-Afrika. "Toch wel die trap. Ik heb nu nog allemaal ijzerwerk in mijn mond. Af en toe levert dat ontstekingen aan mijn tandvlees op. Het is even lastig, maar ik ben gelukkig wel fit om te spelen."

'Koeman kondigt afscheid aan als bondscoach Hongarije'

Erwin Koeman kondigt morgen zijn afscheid aan als bondscoach van Hongarije. Volgens het Hongaarse Nemzetisport.hu gaan de twee partijen in goed overleg uit elkaar.

De Hongaarse voetbalbond heeft het nieuws nog niet officieel naar buiten gebracht, maar er is inmiddels een persconferentie aangekondigd. Vrijdag zal het nieuws officieel wereldkundig worden gemaakt.

Een opvolger lijkt al klaar te staan. Alexander Egervari, momenteel bondscoach van Hongarije onder 20, zal de taken van Koeman overnemen.

Koeman was sinds mei 2008 bondscoach van Hongarije. Hij wist er niet in te slagen om zich te plaatsen voor het WK in Zuid-Afrika. In de aanloop naar het mondiale eindtoernooi oefende het Nederlands elftal nog tegen het Hongarije van Koeman. Oranje won die wedstrijd met 6-1.

Pozzovivo slaat dubbelslag in Brixia Tour

Domenico Pozzovivo heeft een dubbelslag geslagen in de Brixia Tour. De Italiaan van Colnago-CSF won de tweede etappe, van Brescia naar Lumezzane over 160 kilometer, en pakte de leiding in het algemeen klassement.

Pozzovivo sprong tijdens de slotklim weg en kwam alleen over de finish. Zijn langenoten Pasquale Muto en Morris Possoni werden op respectievelijk 39 en 46 seconden tweede en derde.

De eerste etappe, eerder vandaag, was een ploegentijdrit. ISD Neri was daarin de snelste voor Vacansoleil.

Voorbeschouwing grand prix van Duitsland

Komend weekend staat op de Hockenheimring de grand prix van Duitsland op het programma. Bandenfabrikant Bridgestone heeft aangekondigd dat het superzachte en het harde rubber wordt meegenomen om zo meer spektakel te creëren. Bruno Senna keert na een race afwezigheid terug, maar nu moet teamgenoot Karun Chandhok plaats voor hem maken. Kan Ferrari zich ditmaal wel in de strijd om de voorste plaatsen mengen? En is de strijdbijl bij Red Bull Racing begraven of laait de ruzie tussen Mark Webber en het team weer in alle hevigheid op? We weten het zondagmiddag.

De Hockenheimring in de Duitse deelstaat Baden-Württemberg is in 1932 geopend. De baan liep destijds door tot in het dorpje Hockenheim, maar in 1965 werd met de komst van de Duitse Autobahn A6 een geheel vernieuwd circuit geopend. Deze lag deels naast de snelweg, deels in de bossen. Dit bleef tot 2001 toen op last van de F1-officials het circuit ingekort moest worden. Het 6,8 kilometer lange circuit werd ruim twee kilometer ingekort en Hermann Tilke mocht hiervoor een geheel nieuw ontwerp leveren. Van het oude circuit bleef alleen het Motodrom over.


Bron: FIA.com

Lengte: 4.574 km
Aantal ronden: 67
Totale lengte: 306.458 km
Ronderecord: 1.13.780 (K. Räikkönen - McLaren MP4-19)

Coureurs

Pos. Rijder Team Punten
1 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 145
2 Jenson Button McLaren-Mercedes 133
3 Mark Webber Red Bull Racing 128
4 Sebastian Vettel Red Bull Racing 121
5 Fernando Alonso Ferrari 98
6 Nico Rosberg Mercedes Grand Prix 90
7 Robert Kubica Renault 83
8 Felipe Massa Ferrari 67
9 Michael Schumacher Mercedes Grand Prix 36
10 Adrian Sutil Force India F1 35
11 Rubens Barrichello Williams 29
12 Kamui Kobayashi Sauber 15
13 Vitantonio Liuzzi Force India F1 12
14 Sebastien Buemi Scuderia Toro Rosso 7
15 Vitaly Petrov Renault 6
16 Jaime Alguersuari Scuderia Toro Rosso 3
17 Nico Hulkenberg Williams 2
18 Pedro de la Rosa Sauber 0
19 Heikki Kovalainen Lotus F1 0
20 Karun Chandhok HRT F1 Team 0
21 Lucas Di Grassi Virgin Racing 0
22 Bruno Senna HRT F1 Team 0
23 Jarno Trulli Lotus F1 0
24 Timo Glock Virgin Racing 0
25 Sakon Yamamoto HRT F1 Team 0


Constructeurs

Pos. Team Punten
1 McLaren-Mercedes 278
2 Red Bull Racing 249
3 Ferrari 165
4 Mercedes Grand Prix 126
5 Renault 89
6 Force India F1 47
7 Williams 31
8 Sauber 15
9 Scuderia Toro Rosso 10
10 Lotus F1 0
11 HRT F1 Team 0
12 Virgin Racing 0


De grand prix van Duitsland staat al sinds 1926 op het programma. De Formule 1 deed het land al sinds de oprichting in 1950 aan, al telde de eerste race niet mee voor de punten. Vaak werd de race gehouden op de fameuze Nordschleife van de Nürburgring. Hockenheim kwam pas in 1970 voor het eerst op de kalender als Duitse grand prix. Vanaf 1977 werd dit de vaste locatie, al is men tweemaal uitgeweken naar de Nürburgring. Sinds 2006 wordt de race om en om gehouden op de Nürburgring en Hockenheim.  In 2007 heette het de grand prix van Europa, omdat de rechten destijds niet geregeld waren.

De race op de oude Hockenheimring stond bekend als een snelle over relatief weinig ronden. In de bossen werden hoge snelheden behaald, wat zwaar was voor de motoren. Gerhard Berger ondervond dit in 1996 toen hij met de Benetton op weg leek naar de overwinning. Met nog enkele ronden te gaan gaf de Renault-krachtbron de geest, waardoor Damon Hill de zege kon pakken.

In 2000 werd de race een prooi voor Rubens Barrichello. Michael Schumacher en Giancarlo Fisichella crashten bij de start, waarna beiden op moesten geven. Barrichello sneed als een warm mes door de boter en haalde snel vele rijders in, maar de McLarens van Mika Häkkinen en David Coulthard kon hij niet bedreigen, totdat een Mercedes-werknemer de baan opstormde en een safety car veroorzaakte.

Vele auto's kwamen binnen voor hun stop, waarbij Coulthard veel tijd verloor omdat hij in de pits moest wachten op Häkkinen. Niet veel later kwam er regen naar beneden, waarbij de McLarens wederom nieuwe banden haalden. Barrichello deed dit niet en hierdoor ontstond de situatie dat Häkkinen hem op de natte delen bijna inhaalde, maar op de droge delen van de baan weer veel tijd inleverde. Coulthard wist nog wel veel plaatsen goed te maken, maar verder dan plaats drie kwam de Schot niet meer.

Een jaar later was het wederom Schumacher die direct na de start uit kon stappen. De Ferrari van de Duitser kwam niet op gang, waarna Luciano Burti vanuit het achterveld over hem heen reed. De race werd gestaakt, waarna een herstart over de originele afstand gehouden werd. Beiden gingen van start, maar zagen de finish uiteindelijk niet. De race werd uiteindelijk gewonnen door Ralf Schumacher, voor Barrichello en Jacques Villeneuve.

De race in 2008 verliep aanvankelijk in het voordeel van Lewis Hamilton totdat na bijna veertig ronden Timo Glock op het rechte stuk bij start en finish hard crashte en er een safety car noodzakelijk was. De Brit moest nog een tweede stop maken en viel hierdoor terug naar vier. De Brit liet zien uit het goede racehout gesneden te zijn door de Ferrari van Felipe Massa en even later de Renault van Nelson Piquet jr. te passeren. Een volgende plaats kreeg hij cadeau doordat Nick Heidfeld nog naar binnen moest. Hierdoor won Hamilton alsnog de race, voor Piquet jr. en Massa.

De kwalificatie van de vorige Duitse grand prix werd verreden op een deels natte baan. Mark Webber kon er het beste mee omgaan en de Australiër pakte voor Red Bull poleposition, voor de Brawns van Rubens Barrichello en Jenson Button.

Barrichello had met zijn lichtere wagen de beste start en de Braziliaan raakte Webber. De Australiër zou hiervoor later een drive-through penalty krijgen. Ook Lewis Hamilton bemoeide zich met de eerste plaats, maar na contact met Webber liep de Brit een lekke band op en waren zijn kansen op een topklassering verkeken.

Webber nam na vijftien ronden de leiding van Barrichello over die een pitstop maakte. Ook de Australiër stopte, maar behield de eerste plaats. De drive-through wierp hem terug naar plaats acht, maar door sterk te rijden greep hij toch de eerste plaats om deze niet meer af te staan. Sebastian Vettel werd tweede, voor Felipe Massa.

Vrijdag 23 juli 2010

10:00 - 11:30 vrije training 1
14:00 - 15:30 vrije training 2

Zaterdag 24 juli 2010

11:00 - 12:00 vrije training 3
14:00 - 15:00 kwalificatie

Zondag 25 juli 2010
14:00 Formula 1 Grosser Preis Santander von Deutschland 2010

Nederlandse tijden

Datum Tijd Programma
Za 24 juli 13.55-15.10 uur RTL GP: Formule 1 - Duitsland - Kwalificatie
Zo 25 juli 13.00-13.55 uur RTL GP: Formule 1 - Duitsland - Pre-show
Zo 25 juli 13.55-16.00 uur RTL GP: Formule 1 - Duitsland - Race
Zo 25 juli 18.00-18.55 uur RTL GP: Formule 1 - Duitsland - Samenvatting

Datum Tijd Programma
Za 24 juli 13.10-15.20 uur BBC1: Formule 1 - Duitsland - Kwalificatie
Zo 25 juli 13.05-16.15 uur BBC1: Formule 1 - Duitsland - Race
Ma 26 juli 00.45-01.45 uur BBC3: Formule 1 - Duitsland - Samenvatting
Nederlandse tijden


Dag Minimum Maximum Neerslagkans Weerbeeld
Vrijdag 13 °C 26 °C 30 % bewolkt
Zaterdag 13 °C 23 °C 50 % buien
Zondag 13 °C 23 °C 10 % deels bewolkt
Bron: The Weather Channel

Bedreiger South Park-makers gearresteerd

De 20-jarige man die in april de makers van de comedy-serie South Park had bedreigd, vanwege het afbeelden van de profeet Mohammed in een berenpak, is woensdag gearresteerd. De reden van de arrestatie is niet het dreigement, maar het steunen van een terroristische organisatie, de voornamelijk in Somalië opererende Al Shabab groepering.

De man is opgepakt toen hij met zijn zoontje op het vliegtuig naar Somalië wilde stappen. Naar verluidt zou hij daar de terroristische organisatie actiever willen gaan helpen. Eerder werd de man al een vliegverbod opgelegd. De man zit sowieso tot vrijdag in de gevangenis, dan zal de hoorzitting plaatsvinden.

Ontsnapping in Irak blamage voor regering

Uit een gevangenis in de buurt van Bagdad zijn vier gevangenen ontsnapt die banden onderhouden met Al-Qaida. Dat heeft de Iraakse minister van justitie donderdag gezegd. De gevangenis is nog geen week geleden door de Verenigde Staten overgedragen aan de Iraakse autoriteiten.

De ontsnapping is een blamage voor de Iraakse regering. De overdracht van de verantwoordelijkheid voor de gevangenis op 15 juli werd gezien als een belangrijke mijlpaal op het pad naar volledige soevereiniteit.

De ontsnapte gedetineerden werden in 2008 door Amerikaanse militairen opgepakt in het westen van Irak. Volgens bronnen binnen de Iraakse inlichtingendienst en het ministerie van binnenlandse zaken werden de vier geholpen door een man die de leiding had over het gevangenenblok.

Dinsdag kwam de ontsnapping aan het licht toen de vier niet in hun cel bleken te zitten. Ook de leidinggevende bleek te zijn verdwenen. Sindsdien heeft hij zich ook niet meer op zijn werk gemeld.

[Video] Paard trapt cowboy de hersens in

Een ongelukkige cowboy uit de Amerikaanse staat Wyoming is dinsdagavond met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Tijdens een rodeo in de staat Utah werd Chet Johnson uit Gillette uit het zadel geworpen. Of het nog niet genoeg was, gaf het edele dier hem nog een ferme trap tegen het achterhoofd na.

Johnson deed mee aan de zogeheten 'Saddle Bronc Competition'. De onfortuinlijke cowboy viel echter van zijn paard en kwam voor het beest terecht. Na de enorme schop bleef Johnson vijf minuten roerloos liggen. Vervolgens wist hij met behulp van de organisatie de arena te verlaten.

Johnsons vriend en reispartner Jeff Willett uit South Dakota slaagde er uiteindelijk in de ronde te winnen. Ondanks dat zijn vriend zwaargewond werd afgevoerd, bleef hij uiterlijk kalm. "Je moet gewoon een knop omzetten", vertelde hij. "Je moet gewoon doorgaan en zien te winnen."

Het huiveringwekkende filmpje met het briesende paard is hier te zien

'Landen moeten meer geven voor aidsbestrijding'

Rijke landen moeten meer geven voor de strijd tegen aids. Anders riskeren zij dat de voortgang die wordt geboekt bij het bestrijden van de ziekte weer verdwijnt. Dat hebben activisten donderdag gezegd.

"Dit is niet het moment om de bronnen voor de bestrijding van aids dicht te gooien", zei Nicci Stein, directeur van een Canadese aidsorganisatie. Ze sprak tijdens de internationale aidsconferentie in Wenen. "We riskeren dat investeringen voor niets zijn geweest en we verraden die gemeenschappen die voor de eerste keer hoop hebben op een betere toekomst."

Stein en andere activisten uit verschillende landen en van verschillende organisaties waarschuwden dat te weinig financiering vooral voor problemen zal zorgen in Afrika, ten zuiden van de Sahara.

Paardensport is niet voor mietjes...

Paardensport is niet altijd simpel rondjes draaien of over een paar balken springen. Een Amerikaanse cowboy kan er sinds kort over meepraten, voor zover er iets te praten valt. De man ligt namelijk zwaargewond in het ziekenhuis. Zijn paard wierp zijn berijder af en gaf hem een trap na. Tegen zijn hoofd, welteverstaan. Kijk het schokkende filmpje, en je kijkt gegarandeerd anders tegen paardenmeisjes aan!

[Tour] Moerenhout: "Het waren pittige klimmen"

In de zeventiende etappe van de Tour de France kwam Koos Moerenhout op de top van de Col du Tourmalet een kwartier na ritwinnaar Andy Schleck binnen.

"De klimmen waren pittig. Vooral de Col de Marie-Blanque was zeer steil en ook het laatste gedeelte van de Tourmalet was zwaar. Het weer speelde ook een grote rol, daar werd je niet vrolijk van. Het bracht een gevaar met zich mee,” aldus de renner van Rabobank die gisteren bekendmaakte dat dit zijn laatste seizoen als wielrenner is.

Red Dead Redemptions Far Away door Jose Gonzalez

Red Dead Redemption ligt inmiddels enkele maanden in de winkels voor de Xbox 360 en PlayStation 3. De game werd bij ons goed onthaald met een score van 9.5. Eén van de zaken waar de game om geroemd werd is zijn muziek.

Kenners van de game hebben het volgende nummer wellicht wel voorbij horen komen. Het betreft Far Away, speciaal geschreven door José González. José González is in Zweden geboren uit Argentijnse ouders en heeft al aardig wat nummers op zijn naam staan. In de onderstaande video laat hij Far Away horen. Belangrijk nieuws? Misschien niet, maar dat maakt het nummer niet minder fijn om naar te luisteren.

Heister wereldkampioene 25 km open water

De Nederlandse zwemster Linsy Heister heeft de wereldtitel op de 25 kilometer open water veroverd. Heister kwam in het St. Jean-meer bij het Canadese Roberval als eerste over de finish in 5 uur, 52 minuten en 13 seconden. De Spaanse Margarita Dominguez Cabezas kwam bijna vier minuten later als tweede aan, de Française Celia Barrot werd derde.

Heister eindigde zaterdag als negende op de 10 kilometer. Twee jaar geleden bij de WK in Rome werd Heister zesde op de 25 kilometer.

Spider-Man Shattered Dimensions Comic-Con trailer

Spider-Man Shattered Dimensions is een action-adventure ontwikkeld door Beenox. Vanaf 7 september kun je aan de slag met maar liefst vier verschillende versies van onze favoriete spinnenman, Amazing Spider-Man, Spider-Man Noir, Spider-Man 2099 en Ultimate Spider-Man.

Om de fans al wat warm te laten lopen heeft Activision een nieuwe trailer op het net geplaatst. Hierin worden de vier verschillende dimensies (en hun bijbehorende Spider-Mans) voorgesteld. Het spel verschijnt op Playstation 3, Xbox 360, Wii en Nintendo DS.

Geen Blu-ray meer nodig voor Netflix

Met Netflix kan je media streamen via verscheidene apparaten en consoles. Op de PS3 wordt dit nogal raar geregeld. Om online-media te bekijken heb je eerst een Blu-ray disc nodig.

Gelukkig zal dit binnenkort allemaal voorbij zijn aldus Reed Hastings, Bestuursvoorzitter bij Netflix.

“Before our next [earnings] call in October, we expect to be launching a major new version of our Sony PS3 user interface which doesn’t require a disc, and is dynamically updated continuously with the latest Netflix UI improvements.”

In oktober zal iedereen in de VS met een PS3 dus kunnen genieten van Netflix zonder disc.


Maar wat te doen met de dan nutteloos geworden Netflix-disc?

[EL] Uitslag KF Tirana - FC Utrecht

FC Utrecht heeft zich voor de derde voorronde van de Europa League geplaatst. De ploeg uit de Domstad speelde gelijk tegen KF Tirana (1-1). Vorige week wonnen de Utrechters in eigen huis met 4-0, waardoor zij het in de volgende fase tegen FC Luzern op moeten nemen.

FC Utrecht speelde KF Tirana vorige week nog van de mat, maar daar was vandaag niet veel van te zien. De ploeg van trainer Ton du Chatinier speelde veel te traag en statisch, waardoor het nooit echt aantrekkelijk werd.

Toch kwamen de Utrechters al na drie minuten op voorsprong door een treffer van Van Wolfswinkel. De aanvaller werd bediend door Cornelisse, waarna hij een vrije kopkans verzilverde. Toch kon de Nederlandse ploeg niet lang van de voorsprong genieten. Zeven minuten later mocht Sinouh namelijk ook vissen, nadat Lila trefzeker was.

In het resterende deel van de wedstrijd hield FC Utrecht eenvoudig stand, maar wist zelf ook nauwelijks voor gevaar te zorgen.


KF Tirana

1 - 1
(0 - 4)

FC Utrecht

 10' Lila
   3' van Wolfswinkel
 
 Gele kaart: Karabeci (KF Tirana)
 
Stadion: Selman Stërmasi Stadion, Tirana
Toeschouwers: 2.000
Arbiter: Matejek (Tsj)
 
Opstelling:   Opstelling:
B. Nallbani
Sina
Osmani
Pashaj (Metani/69)
Ahmataj
Lilaj (Hajdari/83)
Lila
Karabeci
Hysa (Malindi/63)
Pejic
Plaku
  Sinouh
Cornelisse
Schut
Vorstermans
Nesu
Maguire
Lensky (Nijholt/79)
Mertens (Sarota/71)
Asare
Mulenga (Loval/60)
van Wolfswinkel

Schumacher gaat volgend jaar voor de titel

Michael Schumacher wil volgend jaar meedoen om de wereldtitel. De 41-jarige coureur van Mercedes heeft dit gezegd  tijdens de persconferentie in Hockenheim.

"Ik ben teruggekomen om nog een keer kampioen te worden. Daarvoor ben ik hier. Dat is mijn uiteindelijke doel en ik ben ervan overtuigd dat mij dat gaat lukken", aldus Schumacher aan de vooravond van de GP van Duitsland.

De zevenvoudig wereldkampioen beleeft een teleurstellend seizoen en kwam nog niet verder dan een vierde plaats. "Ik ben niet helemaal tevreden over mijn prestaties dit seizoen, maar men heeft ook verwachtingen van mij die ik nooit kan waarmaken. Ik ben geen tovenaar. Ik heb gewoon tijd nodig om weer terug aan de top te komen en ik neem die tijd ook."

[Tour] Van Houwelingen: Beste Tour ooit

Rabobank-ploegleider Adri van Houwelingen is erg tevreden met de resultaten in de Tour dit jaar. Hij noemde het vandaag zelfs de beste ooit voor Rabobank.

Daarmee doelt Van Houwelingen vooral op het algemeen klassement, waarin Denis Menchov na de laatste Pyreneeënrit vierde staat, terwijl Robert Gesink de zesde plek bezet. "Met deze plaatsen sta je niet zo maar in de top tien. Denis en Robert hebben vandaag gedaan wat ze moesten doen. Als je iets anders doet, pleeg je zelfmoord", aldus Van Houwelingen.

"De strijd om de derde plaats tussen Menchov en Samuel Sanchez wordt spannend. Gesink was veel beter dan voor de rustdag toen hij niet bij de beste zes klimmers hoorde. We staan hier met een ploeg die waarschijnlijk de beste Tour uit de geschiedenis rijdt."

'Tieten voor aardbeien' verboden

Een Belgische groenteboer had vorige week een lumineus idee. Vrouwen die topless bij Rudy Broos' Fruitpaleis in Blankenberge kwamen, kregen een gratis doosje aardbeien. De politie heeft de goede actie nu helaas verboden.

'Wie aardbeien koopt in monokini, krijgt een bakje gratis', stond er tot voor kort op een reclamebord te lezen. De ludieke actie werd een klein succes, want vijf vrouwen overwonnen hun schroom en liepen zonder bovenstukje langs Broos. Hoewel zijn vrouw het goed vindt dat de fruitverkoper zijn ogen goed de kost geeft, waren andere mensen minder over de actie te spreken. Enkele klagers trokken met succes aan de bel bij de politie.

Volgens enkele zuurpruimen is het weggeven van fruit aan schaarsgeklede dames wansmakelijk en seksistisch. De politie besloot hierop de actie te verbieden. "Bij de politie zijn we niet preuts ingesteld, maar het is onze taak om op deze klacht in te gaan", verklaart korpschef Hans Quaghebeur. "We kunnen best begrijpen dat het om een ludieke actie gaat, maar om ophef te vermijden, hebben wij de uitbater aangeraden om het bord weg te nemen. Komen er nog klachten, dan kan de man aangezien worden als mededader die aanleiding geeft tot openbare zedenschennis."

Best krom van de politie, omdat even verderop vele dames halfbloot op het strand liggen. "Dat strandgasten op honderd meter van zijn zaak in monokini op het strand liggen, is een andere zaak. Dames in monokini mogen zich evenwel niet op de zeedijk begeven."

"Wij hebben nog geen enkele negatieve reactie gekregen van de klanten", verweert Broos zich, die het betreurt dat hij moet stoppen met de actie. "Zelfs op Facebook regent het leuke reacties. Ik denk dat het slechts een probleem zal zijn als de politie iemand op heterdaad kan betrappen, maar ik zie het niet gebeuren dat agenten een volledige dag in mijn zaak staan te wachten. Om enigszins tegemoet te komen aan de vraag, heb ik een tweede bord gemaakt met de tekst 'Wie in kimono de zaak betreedt, krijgt een bakje aardbeien gratis'."

'Werking erectiepil niet hard te maken'

RockHard Weekend is de naam van de nieuwe erectiepil voor jongeren, die in Nederland op de markt zal komen, begeleid door de reclameboodschap 'het maakt niet uit wat je geslikt en gesnoven hebt. Slik onze pil en je kunt het hele weekend neuken', zo meldt dagblad De Pers. Volgens de ontwikkelaars van de pil zijn alle bestandsdelen natuurlijk en is het veilig te gebruiken met drugs en alcohol.

Seksuoloog Peter Leusink stelt hier tegenover dat 99 procent van de jongeren om te beginnen al helemaal geen erectieproblemen heeft. Hierom zou de boodschap rond de pil niet hard te maken zijn. Hij wil de jongemannen die dit uit willen proberen dan ook waarschuwen niet onnodig geld aan de pil te verspillen.

Leusink is niet de enige die zijn twijfels heeft bij het middel. Journalist Michael Schaap, de maker van een documentaire over Viagra, gaat een stapje verder. Hij wijst erop dat in de Verenigde Staten het middel van de markt gehaald is, omdat dezelfde werkzame stof als bij Viagra ook in deze pil te vinden is. Waar uit geconcludeerd mag worden dat in ieder geval één bestandsdeel niet natuurlijk is.

[Tour-quiz] De zevende ronde

Het is weer tijd voor een nieuwe ronde in de FOK!sport Tour-quiz. Ronde 6 zit er op en hieronder geven we je de antwoorden. Ook hebben we weer drie nieuwe vragen.

Ook voor deze vragen heb je weer drie dagen de tijd om de antwoorden in te sturen, de deadline ligt op vrijdag 23 juli 20.00 uur. De antwoorden kunnen weer gemaild worden naar tourquiz [at] fok.nl. Vergeet niet in de mail je username te vermelden.

De antwoorden:

1) Peter Luttenberger
2) Maurice Garin, wegens onregelmatigheden zoals het gedeeltelijk 'rijden' van de route per openbaar vervoer
3) De Tourmalet

De vragen bleken deze ronde voor de meesten goed te doen. Al gingen sommigen in de fout door te vergeten de vermelden waarom Garin de zege werd afgenomen.Na deze ronde hebben nog vier users de maximale score.

Vragen ronde 7:

1) In 1995 overleed Fabio Casartelli in de afdaling van de Col d'Aspet. Enkele dagen later won een jonge renner een etappe en droeg deze op aan zijn overleden ploeggenoot. Wie was deze renner?

2) Michael Boogerd won in de Tour van 1996 zijn eerste Tour-etappe. Welke renner miste de laatste bocht, waardoor Boogerd kon winnen?

3) Welke renner is dit:

Van Zwam: "Zelfs bij winst niet zeker van halve finale"

Het Nederlands elftal onder de 19 jaar staat er goed voor op het Europees kampioenschap. Met nog één wedstrijd te gaan is de halve finale in zicht. Er moet dan echter wel gewonnen worden van Oostenrijk en concurrent Frankrijk moet ook winnen.

"Zelfs bij winst op Oostenrijk zijn we zaterdag nog niet zeker van de halve finale", zegt bondscoach Van Zwam in de aanloop naar het laatste groepsduel tegenover OnsOranje. Als Frankrijk wint van Engeland is Oranje pas zeker van de halve finale.

De tegenstander van Nederland, Oostenrijk, verloor al twee keer. Engeland was met 2-3 te sterk en Frankrijk met 0-5. "Oostenrijk heeft echt geen slecht team, tegen de Engelsen vond ik ze zelfs beter", vervolgt Van Zwam. "En de Fransen zullen ongetwijfeld hun stinkende best doen. Maar je weet nooit hoe een wedstrijd loopt."

Oranje verloor de eerste groepswedstrijd met 4-1 van Frankrijk. Tegen Engeland ging het beter. "We begonnen de eerste helft tegen Engeland iets beter dan tegen de Fransen. We toonden ons ware gezicht, met prima acties aan de zijkant, veel druk naar voren en een goede goal."

[Tour] Uitslag en standen na zeventiende etappe

Vandaag werd de zeventiende etappe verreden in de Tour de France. Elke avond na de etappe om 20:30 uur de uitslag van de etappe en de standen na de rit.

 


Uitslag zeventiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 5.03,29
2 Alberto Contador (Spa) Astana z.t.
3 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 1,18
4 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 1,27
5 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 1,32
6 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 1,40
7 Robert Gesink Rabobank z.t.
8 Chris Horner (VS) RadioShack + 1,45
9 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 1,48
10 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 2,14
68 Koos Moerenhout Rabobank + 15,35
93 Lars Boom Rabobank + 23,19
132 Karsten Kroon BMC Racing Team + 28,58
134 Martijn Maaskant Garmin + 30,05
137 Maarten Tjallingii Rabobank z.t.

Klassement na de zeventiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Alberto Contador (Spa) Astana 83.32,39
2 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 0,08
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 3,32
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 3,53
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 5,27
6 Robert Gesink
Rabobank + 6,41
7 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 7,03
8 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 9,18
9 Roman Kreuziger (Tsj) Liquigas + 10,12
10 Chris Horner (VS) RadioShack + 10,37
54 Koos Moerenhout Rabobank + 1:43,25

Klassement Groene trui

# Renner Ploeg Punten
1 Thor Hushovd (Noo)
Cervélo 191
2 Alessandro Petacchi (Ita) Lampre 187
3 Mark Cavendish (GB) HTC Columbia 162
4 Jose Joaq. Rojas (Spa) Caisse d'Epargne 149
5 Robbie McEwen (Aus)
Katusha 138


Klassement Bolletjestrui

# Renner Ploeg Punten
1 Anthony Charteau (Fra)
Bouygues 143
2 Christophe Moreau (Fra) Caisse d'Epargne 128
3 Andy Schleck (Lux)
Saxo Bank 116
4 Alberto Contador (Spa) Astana 112
5 Damiano Cunego (Ita) Lampre 99


Klassement Witte trui

# Renner Ploeg Tijd
1 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank 83.32,47
2 Robert Gesink Rabobank + 6,33
3 Roman Kreuziger (Tsj)
Liquigas + 10,04
4 Julien el Fares (Fra) Cofidis + 48,48
5 Cyril Gautier (Fra) Bouygues + 1:21,28


Ploegenklassement

# Ploeg Tijd
1 RadioShack 250:44,40
2 Caisse d'Epargne + 8,30
3 Rabobank + 33,39
4 AG2R + 37,58
5 Omega Pharma-Lotto + 50,16
6 Astana + 44,40

Nieuw monument ontdekt bij Stonehenge

Wetenschappers hebben in de omgeving van Stonehenge in Engeland de fundamenten gevonden van een ronde structuur. De vondst ligt op slechts enkele honderden meters van het wereldberoemde monument, zeiden de onderzoekers donderdag.

Net als Stonehenge zelf is de precieze functie van het bouwwerk onduidelijk. Eerder zijn in de omgeving van de steencirkel al andere vondsten gedaan. Het duidt erop dat Stonehenge ooit veel meer was dan slechts een cirkel van opgetrokken stenen blokken op een leeg veld.

"Destijds bevond Stonehenge zich in het midden van het grootste ceremoniële centrum van Europa", aldus archeoloog Tim Darvill, zelf betrokken bij een eerdere opgraving. Volgens hem toont de ontdekking 'hoeveel er nog valt te leren en hoe uitgebreid deze plek was'.

De blootgelegde fundamenten bestaan uit een ring van gaten die een aantal diepe kuilen omcirkelen. Mogelijk dienden de gaten om een cirkel van houten palen in te bevestigen. "Het is een houten versie van Stonehenge", zei Vinde Gaffney, hoogleraar archeologie, tegen de BBC. Het is het 'eerste grote ceremoniële monument' in vijftig jaar tijd dat in dit gebied is gevonden.

Elders in het gebied liggen graven en andere mysterieuze structuren uit de nieuwe steentijd. Welke ceremonies hier plaatsvonden is nog altijd onduidelijk.

Charteau zeker van bergtrui

Anthony Charteau is, met nog drie etappes voor de boeg, al zeker van de eindzege in het bergklassement. De 31-jarige Charteau is de eerste Fransman die de bolletjestrui wint sinds 2004. Toen veroverde Richard Virenque het tricot voor de zevende maal.

"Ik had geen geweldige dag vandaag, maar gelukkig was mijn concurrent Christophe Moreau ook niet goed. Toen hij loste, wist ik dat het binnen was," aldus Charteau.

Tienertijdschrift komt met kindercondoom

Moet je het doen met een klein formaat penis en durf je geen kleine maat condooms te kopen bij de drogist? Probeer dan deze week het tijdschrift BRAVO te scoren. Het Duitse jeugdblad, ooit bij ons als Break-Out gelanceerd, geeft deze week een klein kapotje weg aan hun lezers.

Het tienertijdschrift met de leuke blootstrips geeft het kleine maatje weg nadat uit onderzoek is gebleken dat de standaard condoom voor maar liefst een kwart van de jeugdigen te groot is. De speciaal ontwikkelde condoom is slechts 49 millimeter breed, en dat is drie millimeter smaller dan een gewoon kapotje.

"Condooms zijn het meest gebruikte anticonceptiemiddel bij de elf- tot zeventienjarigen, en correct gebruikt, ook het veiligste", verklaart Marthe Kniep van BRAVO. "Ze beschermen tegen HIV, SOA's en ongewenste zwangerschappen. Als jongeren van begin af aan al beseffen dat condooms voor hen te groot zijn, raken ze geïrriteerd en besluiten ze deze helemaal niet te gebruiken."

Het tijdschrift heeft twee jaar geleden bijna 13.000 lezers ondervraagd. Een kwart van de ondervraagden gaf toe dat een normaal condoom voor hen simpelweg te groot is. Een op de vijf heeft helemaal pech. Zij kunnen geen enkel passend kapotje vinden.

Vrachtwagen met hooi in brand, weg afgesloten

Een vrachtwagen met hooi is donderdag op de N33 van Assen naar Gieten door onbekende oorzaak in brand gevlogen. Bij de brand komt veel rook vrij. De weg is daarom tussen Rolde en de N34 naar Gieten in beide richtingen afgesloten, meldt de VerkeersInformatieDienst.

Het verkeer wordt omgeleid. Of er gewonden zijn gevallen, is onbekend. De verwachting is dat de weg rond 21.30 uur weer wordt vrijgegeven.

Vacansoleil tweede in Brixia Tour

De eerste etappe van de Brixia Tour, een ploegentijdrit, is gewonnen door het team van ISD-Neri. ISD reed een tijd van achttien minuten en dertig seconden over het parcours van 16,5 kilometer.

Daarmee was de ploeg negen seconden sneller dan Vacansoleil dat tweede werd. Op zeventien seconden achterstand werd Lampre derde. Giovanni Visconti van ISD start in de tweede etappe morgen in de leiderstrui.

[Tour] Schleck: "Ik heb alles geprobeerd"

Andy Schleck legde zich er donderdag bij neer dat hij dit jaar de Ronde van Frankrijk niet gaat winnen. In de laatste bergetappe pakte hij wel de ritzege, maar klassementsleider Alberto Contador had geen moeite om in zijn wiel te blijven.

"Ik wilde voor het geel gaan", aldus Schleck. "Ik wisselde steeds van tempo. Maar wat ik ook probeerde, hij bleef bij me in de buurt. Ik heb het geprobeerd. Alberto heeft laten zien dat hij een waardige kampioen is, al weten we niet wat er zaterdag tijdens de tijdrit nog kan gebeuren. Ik ben ontzettend tevreden met mijn tweede etappezege."

[Tour] Contador: "Ik hoefde alleen te volgen"

"Andy was echt sterk vandaag", zei geletruidrager Alberto Contador donderdag na afloop van de zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk over zijn rivaal Andy Schleck. De Luxemburger won de laatste Pyreneeënrit, op de voet gevolgd door de Spanjaard die daarmee zijn voorsprong van acht seconden in het klassement behield. "Voor mij was het makkelijker. Ik hoefde alleen te volgen."

Contador kwam weer een stap dichter bij zijn derde tourzege. "De ritwinst was niet het belangrijkste vandaag. Andy wilde me lossen en ook een gat slaan met de rest. De eindzege is nog niet binnen. Het wordt niet makkelijk, maar ik heb wel het voordeel dat ik zaterdag in de tijdrit als laatste start."

Gewilde Rossi heeft geen haast

Giuseppe Rossi staat onder contract bij Villarreal, maar het is nog maar de vraag of hij daar volgend seizoen ook nog speelt. De Italiaanse spits staat in de belangstelling van verschillende clubs.

De speler geeft verder geen hints over een mogelijk vertrek. Hij laat zijn toekomst in het midden door te zeggen dat de transfermarkt nog lang open is. Inter zou het wel in hem zien zitten. Naar verluidt wil trainer Rafael Benitez hem als opvolger voor Mario Balotelli, die in de belangstelling staat van verschillende clubs.

"Ik speel nu bij Villarreal. Ik ben hier al drie jaar en ik voel me hier prima", zegt Rossi in een interview met Beyond The Pitch. "Tijdens de zomer zijn er altijd veel geruchten. Maar de markt sluit pas op 31 augustus. We zullen zien."

De Italiaanse international werd door bondscoach Marcelo Lippi niet opgenomen in de WK-selectie. Rossi hoopt dat de nieuwe bondscoach, Cesare Prandelli, hem wel een belletje geeft. "Ik heb nog niet de kans gekregen om met hem te praten. Maar ik ken hem vanuit mijn jeugd toen ik nog speler was van Parma. Hij was toen trainer van het eerste team. Ik denk dat hij een grote trainer is en het in zijn verleden goed heeft gedaan."

Rentree Juan Martin del Potro aanstaande

Juan Martin del Potro kan hoogstwaarschijnlijk zijn titel bij de US Open verdedigen. De Argentijnse tennisser staat op de voorlopige deelnemerslijst van het laatste grandslamtoernooi van dit jaar. De Amerikaanse tennisbond USTA meldt dat deelname van Del Potro 'verwacht wordt'. Del Potro staat al enkele maanden aan de kant na een operatie aan zijn rechterpols.

Del Potro heeft ook zijn deelname aan het ATP-toernooi in Bangkok bevestigd. Dat indoortoernooi wordt in de laatste week van september afgewerkt. Na een succesvol 2009 bereikte Del Potro begin dit jaar de vierde positie op de wereldranglijst. Door zijn blessures zakte hij al af naar de zevende positie.

Negen naaktlopers op de bon geslingerd

Acht naakte mannen zijn woensdagmiddag bij de Galderse Meren bij Breda bekeurd voor naaktlopen. De acht naaktrecreanten bevonden zich in een gebied waar ze helemaal niet in hun blootje rond mochten lopen, meldt de politie donderdag.

Bij de Galderse Meren is er wel een naaktstrand, maar dat was niet de plek waar de acht rondhingen. Ook bij het naaktstrandje de Noordplas ten zuiden van Breda werd een naaktloper op de bon geslingerd om deze reden.

[Upd] Gewonden bij botsing trein en vrachtwagen

Bij een botsing tussen een trein en een vrachtauto in Maarheeze zijn donderdagmiddag een aantal mensen gewond geraakt. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie om lichtgewonden. De trucker bleef ongedeerd bij de aanrijding. Hij kon tijdig zijn cabine verlaten. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert is ernstig verstoord.

Het ongeluk gebeurde rond 14.15 uur op de spoorwegovergang in de Brabantse plaats. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politiewoordvoerder weet niet of het om een bewaakte overgang gaat.

Volgens spoorbeheerder ProRail moeten treinreizigers tussen Eindhoven en Heerlen rekening houden met een uur vertraging. Tussen Heeze en Weert rijden geen treinen. De verwachting is dat de problemen duren tot ongeveer 18.00 uur.

Update 19.05 uur:

Inmiddels is bekend dat het gaat om drie lichtgewonde treinpassagiers. Het treinverkeer is nog steeds gestremd en het verwachte tijdstip waarop de normale dienstregeling weer hervat kan worden, is bijgesteld naar vrijdagmiddag.



Bos wenst op iedere linie een versterking

De voorbereiding van Vitesse op het nieuwe seizoen verloopt niet soepel. Een groot deel van de spelersgroep is vertrokken en er zijn amper versterkingen binnengehaald. Trainer Theo Bos ziet dan ook graag op iedere linie een versterking.

"We kunnen in elke linie verster­king gebruiken", zegt Bos tegenover De Gelderlander. Dat bleek wel uit de eerste serieuze oefenwedstrijd van de club uit Arnhem. Een deel van de spelersgroep was niet inzetbaar vanwege blessures en anderen waren afwezig in verband met het EK onder negentien.

De spelers moesten wennen aan het omschakelen van niveau. "Je kon zien dat we na al die wed­strijden tegen amateurs moesten wennen aan de weerstand. Dat ging na rust al beter", zegt Bos over het oefenduel met AGOVV (1-0).

Chelsea een maand zonder Alex

De Braziliaanse verdediger Alex heeft een vervelende dijbeenblessure opgelopen tijdens een training van Chelsea. Hierdoor staat hij zeker een maand aan de kant.

Door de blessure mist Alex de rest van de voorbereiding plus de start van het seizoen. Manager Carlo Ancelotti ziet hiermee een tweede belangrijke pion wegvallen. Dinsdag liep keeper Petr Cech namelijk een kuitblessure op.

Vrijdag neemt Chelsea het op tegen Ajax in de Amsterdam ArenA. De twee geblesseerden zullen niet meespelen. De kans is aanwezig dat hierdoor Jeffrey Bruma aan spelen toekomt. Ancelotti zal Ross Turnbull en Hilario in actie laten komen onder de lat. "Ik denk dat ik ze allebei 45 minuten laat spelen en dat Turnbull de wedstrijd begint."

'UEFA weert Real Mallorca uit Europa League'

Real Mallorca werd vorig seizoen vijfde in de Primera Division en zou daardoor mee mogen spelen in de Europa League. De UEFA denkt hier anders over.

Volgens de Spaanse krant AS heeft de UEFA bepaald dat Real Mallorca te veel schulden heeft waardoor het niet levensvatbaar is. Daarom mag de club uit Mallorca niet meedoen in de Europa League.

De UEFA heeft de financiële situatie bij de club onderzocht en is tot de conclusie gekomen dat Europa League-deelname er komend seizoen niet in zit.

Real Mallorca is het niet eens met de beslissing en voert als argument aan dat ze vorig seizoen vijfde zijn geworden en daarom gewoon mogen deelnemen aan het Europese toernooi. Mocht de UEFA bij het besluit blijven dan zal Villarreal de plek van Real Mallorca overnemen in het toernooi.

Australische militair uit WOI begraven

Een ceremoniële garde vuurde donderdag drie saluutschoten af voor de Australische militair Alan James Mather, die werd begraven 93 jaar nadat hij tijdens de Eerste Wereldoorlog op het slagveld in Vlaanderen was gesneuveld. Mather kwam op 8 juni 1917 om tijdens de Slag bij Mesen.

De overblijfselen van de soldaat werden in 2008 opgegraven door Britse archeologen. Mather hield nog altijd zijn geweer vast. In zijn knapzak zat een Duitse helm, een souvenir dat destijds vaker door militairen werd meegenomen.

Mather droeg geen helm, maar een typische Australische hoed. "Dat was mogelijk een slecht idee", zei Martin Brown, een van de archeologen. Dit jaar werd zijn identiteit na DNA-onderzoek vastgesteld.

Afkomstig van een boerderij in New South Wales sloot Mather zich als vrijwilliger aan bij het leger. Hij was 37 toen hij stierf. Zijn begrafenisdienst werd donderdag bijgewoond door leden van de Mather-familie, onder wie zijn 86-jarige neef John Mather.

In Vlaanderen werd een bloedige en heftige loopgravenoorlog uitgevochten. In het gebied liggen zo'n honderdvijftig oorlogsbegraafplaatsen. Gedacht wordt dat nu, bijna een eeuw later, nog altijd de lichamen van zo'n honderdduizend militairen worden vermist.

Elk jaar worden door archeologen, boeren en anderen honderden overblijfselen uit die tijd gevonden. Ook Mathers naam stond op de Menenpoort in Ieper als soldaat wiens graf niet bekend was. Zijn naam wordt nu verwijderd van de lijst met 55 duizend namen van vermisten.

Grote brand in havengebied Amsterdam

Vanaf circa 16.30 uur woedt een grote brand in het havengebied van Amsterdam. Het vuur is ontstaan in een loods gevuld met kunstmest. Volgens een ter plaatse zijnde verslaggever van de Amsterdamse omroep AT5 is er een olieleiding gesprongen. De olie die hierdoor vrijkwam zou vlam hebben gevat.

Er is een sterke rookontwikkeling die over het IJ trekt. De brandweer weet te melden dat de rook geen schadelijke stoffen bevat. Een werknemer van het getroffen bedrijf ICL Fertilizers, meldt dat er geen gewonden zijn. Rond 18.15 uur werd het sein brand meester gegeven.

[Tour] Gesink baalt van publiek op Tourmalet

Robert Gesink baalde vandaag van de grote hoeveelheid publiek op de laatste kilometers van de Tourmalet.

"Samuel Sánchez en Denis Menchov vielen op een gegeven moment stil, maar door al dat publiek kon ik er niet langs", vertelde de nummer zes van het klassement na de finish tegen de NOS. "Daardoor kon ik niet mee met Joaquin Rodriguez en Ryder Hesjedal die achter me staan, dus daar baal ik wel van."

De beste Nederlander in de Tour de France moest in eerste instantie passen toen Andy Schleck demarreerde, maar reed op eigen tempo terug en reed lang in een tweede groep. "Ik reed een redelijk tempo, maar hield wel nog wat over om te kunnen demarreren." Door het publiek lukte dat niet. "Ze mogen wel eens hekken neerzetten", bromde de teleurgestelde Achterhoeker.

Gametechnologie live bij voetbalwedstrijden

Electronic Arts gaat samenwerken met de hoogste Engelse voetbalcompetitie, de Premier League. Tijdens alle wedstrijden in de Premier League gaat EA live statistieken aanleveren. Daarnaast meet de game-uitgever elke stap, sprong, trap en redding om te bepalen welke spelers er in het team van de week thuishoren.

Verschillende meettechnieken die EA in de Fifa-serie gebruikt om van alles en nog wat te registreren, worden nu toegepast in echte voetbalwedstrijden. Televisiekijkers krijgen statistieken te zien op basis van alle metingen. Op die manier wil EA een nauwere band creëren met fans van de Engelse voetbalcompetitie.

EA heeft al diverse initiatieven in het vorig jaar uitgebrachte Fifa 10 verwerkt waarbij de grens tussen echt en virtueel voetbal langzaam verdwijnt. De prestaties van spelers tijdens echte wedstrijden hebben namelijk invloed op de conditie en concentratie van spelers in de game.

Deze herfst komt Electronic Arts met Fifa 11. Het is nog niet bekend in welke mate de toegepaste technologie voor de Premier League wordt doorgevoerd in Fifa 11.

Gametechnologie live bij voetbalwedstrijden
Gametechnologie live bij voetbalwedstrijden (Foto: Novum)

Dj Qbert toont zijn scratchtechniek in DJ Hero 2

De Amerikaanse dj Richard Quitevis is een samenwerking aangegaan met game-uitgever Activision. Quitevis staat beter bekend als Dj Qbert en zijn gelijkenis verschijnt in het spel DJ Hero 2. Qbert wordt gezien als een van de meest invloedrijke hiphop-dj's ooit.

Dj Qberts gelijkenis zit niet alleen in de game, de Amerikaan levert ook nog eens twee mixes aan die in het spel verwerkt worden. Dj Qbert stapt hiermee in de voetsporen van David Guetta en Deadmau5 die eerder al werden onthuld als personages in de game.

In DJ Hero 2 worden nummers van meer dan honderd artiesten samengevoegd tot een hiphop- of dance-mix. Met behulp van plastic draaitafels kunnen gamers in DJ Hero 2 proberen te ervaren hoe het is een dj te zijn.

DJ Hero 2 verschijnt dit najaar op de Xbox 360, PlayStation 3 en Nintendo Wii.

Dj Qbert toont zijn scratchtechniek in 'DJ Hero 2'
Dj Qbert toont zijn scratchtechniek in 'DJ Hero 2' (Foto: Novum)

Wielrenner Schumacher werkt aan terugkeer

Stefan Schumacher is van plan terug te keren in het wielerpeloton. De schorsing van de Duitser loopt eind augustus af. "Ik ben met meerdere teams in onderhandeling", aldus Schumacher, die voor twee jaar werd uitgesloten wegens het gebruik van cera tijdens de Ronde van Frankrijk van 2008.

"Ik heb heel hard getraind en sta te popelen om weer wedstrijden te rijden", zei Schumacher. "Ik concentreer me vooral op 2011." Schumacher heeft al een gesprek gehad met Pat McQuaid, voorzitter van de UCI. "Hij heeft me gezegd dat ik weer welkom ben."

Man schiet vrouw neer met wc-papier

Een 38-jarige man uit de Amerikaanse staat North Carolina wordt aangeklaagd wegens het plegen van geweld met een dodelijk wapen. Lonnie Pinnix uit Reidsville heeft dinsdag zijn 55-jarige echtgenote met een vuurwapen in haar rug geschoten. Het pistool bleek te zijn gevuld met toiletpapier.

Volgens de politie laadde Pinnix zijn pistool toen zijn vrouw Darlene even na middernacht thuiskwam. Volgens de recherche lag Darlene met het gezicht naar beneden op bed. De vrouw weigerde gehoor te geven aan het verzoek op te staan, waarna Lonnie zijn vuurwapen afvuurde.

Zijn echtgenote werd vol in de rug geraakt met het wc-papier. Ze werd overgebracht naar het ziekenhuis en behandeld wegens brandwonden. Lonnie is opgepakt en zal zich binnenkort bij de rechter moeten verantwoorden.


Zou een bunghole dan toch een pistool zijn?

[Tour de France] Uitslag zeventiende etappe

Andy Schleck heeft de zeventiende etappe in de Tour de France, tussen Pau en de Col du Tourmalet over 174 kilometer, op zijn naam geschreven. De Luxemburger bleef zijn naaste belager Alberto Contador net voor.

Zeven man, onder wie Juan Antonio Flecha en Marcus Burghardt, ontsnapten uit het peloton. Kolobnev kwam als eerste boven op de klim van de vierde categorie, voor Pauriol en Flecha. De zeven vluchters hadden toen al een voorsprong van ruim drie minuten. In het peloton ging Samuel Sánchez, de nummer drie van het algemeen klassement, hard onderuit. Hij vervolgde, ondanks dat hij een harde klap tegen zijn borstkas kreeg, toch zijn weg. Drie ploeggenoten probeerden hem terug te brengen in het peloton. Dit lukte, ook omdat het peloton het rustig aan deed.

Carlos Sastre was inmiddels uit het peloton ontsnapt samen met zijn ploeggenoot Konovalovas. De Spanjaard liet zijn ploegmaat achter en reed op de Col de Marie-Blanque op 3.35 van de kopgroep. Van de kopgroep van zeven man bleven er net onder de top nog maar vier over. In de afdaling waren de zeven koplopers weer compleet. Sastre volgde op ruim een minuut en het peloton op bijna acht minuten. Sastre slaagde er niet in om bij de kopgroep te komen en verloor zelfs weer terrein.

Bij de start van de beklimming van de Col du Soulor, van de eerste categorie, had de kopgroep bijna vijf minuten op Sastre en bijna acht minuten op het peloton. De voorsprong liep wel terug. Burghardt kwam als eerste boven op de Col du Soulor, voor Koren en Perez. In het peloton leidden de mannen van Rabobank de dans en zo'n 25 kilometer voor de finish, met de Tourmalet nog voor de boeg, werd Sastre door het peloton teruggehaald.

De kopgroep had aan de voet van de Tourmalet nog iets meer dan drie minuten voorsprong op het peloton waar Saxo Bank nu het tempo bepaalde. In de kopgroep werd het onrustig en Flecha moest als eerste lossen. Kolobnev demarreerde uit de kopgroep en alleen Burghardt kon hem volgen. Uit het peloton moesten Basso, Evans en Wiggins al snel lossen. Burghardt moest voorin Kolobnev laten gaan maar de voorsprong van de Rus op het uitgedunde peloton was nog maar anderhalve minuut. Barredo ontsnapte vervolgens uit het peloton en niet lang daarna was het Andy Schleck die demarreerde. Contador kon hem alleen volgen. De twee rekenden Kolobnev vrij makkelijk in en lieten hem achter.

Menchov reed met Samuel Sánchez, Horner, Van den Broeck, Rodriguez en Hesjedal daarachter. Gesink wist bij die groep aan te sluiten. Contador en Schleck hadden acht kilometer voor de meet al 45 seconden voorsprong op die groep. Gesink pakte in die groep, waar Kreuziger ook wist aan te sluiten, gelijk de kop. Schleck demarreerde maar Contador pareerde. Vervolgens was het de Spanjaard die probeerde weg te komen, Schleck kraakte maar wist in het wiel van Contador te komen. 

Het bleef spannend en met nog een kilometer voor de boeg was de voorsprong op de groep daarachter, waar Rodriguez uit versnelde, ruim een minuut. Vervolgens liet Contador de zege aan Schleck. Robert Gesink kwam als zesde over de meet, net achter ploegmaat Menchov.

[Tour] Dagzege Schleck, Contador behoudt geel

Andy Schleck heeft de zeventiende etappe in de Tour de France, tussen Pau en de Col du Tourmalet over 174 kilometer, op zijn naam geschreven. De Luxemburger bleef zijn naaste belager Alberto Contador net voor.

Zeven man, onder wie Juan Antonio Flecha en Marcus Burghardt, ontsnapten uit het peloton. Kolobnev kwam als eerste boven op de klim van de vierde categorie, voor Pauriol en Flecha. De zeven vluchters hadden toen al een voorsprong van ruim drie minuten. In het peloton ging Samuel Sánchez, de nummer drie van het algemeen klassement, hard onderuit. Hij vervolgde, ondanks dat hij een harde klap tegen zijn borstkas kreeg, toch zijn weg. Drie ploeggenoten probeerden hem terug te brengen in het peloton. Dit lukte, ook omdat het peloton het rustig aan deed.

Carlos Sastre was inmiddels uit het peloton ontsnapt samen met zijn ploeggenoot Konovalovas. De Spanjaard liet zijn ploegmaat achter en reed op de Col de Marie-Blanque op 3.35 van de kopgroep. Van de kopgroep van zeven man bleven er net onder de top nog maar vier over. In de afdaling waren de zeven koplopers weer compleet. Sastre volgde op ruim een minuut en het peloton op bijna acht minuten. Sastre slaagde er niet in om bij de kopgroep te komen en verloor zelfs weer terrein.

Bij de start van de beklimming van de Col du Soulor, van de eerste categorie, had de kopgroep bijna vijf minuten op Sastre en bijna acht minuten op het peloton. De voorsprong liep wel terug. Burghardt kwam als eerste boven op de Col du Soulor, voor Koren en Perez. In het peloton leidden de mannen van Rabobank de dans en zo'n 25 kilometer voor de finish, met de Tourmalet nog voor de boeg, werd Sastre door het peloton teruggehaald.

De kopgroep had aan de voet van de Tourmalet nog iets meer dan drie minuten voorsprong op het peloton waar Saxo Bank nu het tempo bepaalde. In de kopgroep werd het onrustig en Flecha moest als eerste lossen. Kolobnev demarreerde uit de kopgroep en alleen Burghardt kon hem volgen. Uit het peloton moesten Basso, Evans en Wiggins al snel lossen. Burghardt moest voorin Kolobnev laten gaan maar de voorsprong van de Rus op het uitgedunde peloton was nog maar anderhalve minuut. Barredo ontsnapte vervolgens uit het peloton en niet lang daarna was het Andy Schleck die demarreerde. Contador kon hem alleen volgen. De twee rekenden Kolobnev vrij makkelijk in en lieten hem achter.

Menchov reed met Samuel Sánchez, Horner, Van den Broeck, Rodriguez en Hesjedal daarachter. Gesink wist bij die groep aan te sluiten. Contador en Schleck hadden acht kilometer voor de meet al 45 seconden voorsprong op die groep. Gesink pakte in die groep, waar Kreuziger ook wist aan te sluiten, gelijk de kop. Schleck demarreerde maar Contador pareerde. Vervolgens was het de Spanjaard die probeerde weg te komen, Schleck kraakte maar wist in het wiel van Contador te komen. 

Het bleef spannend en met nog een kilometer voor de boeg was de voorsprong op de groep daarachter, waar Rodriguez uit versnelde, ruim een minuut. Vervolgens liet Contador de zege aan Schleck. Robert Gesink kwam als zesde over de meet, net achter ploegmaat Menchov.

Neergeschoten man gevonden in Diemen

Een voorbijganger heeft woensdagavond een neergeschoten man gevonden in Diemen. Het slachtoffer was in zijn been geraakt en lag bloedend op straat. De nog onbekende man is per ambulance naar een ziekenhuis gebracht en daar direct geopereerd. Hoe hij er precies aan toe is, is onbekend, zegt een woordvoerder van de politie.

Het slachtoffer werd rond 21.30 uur gevonden op de Muiderstraatweg in de randgemeente van Amsterdam. De passant die hem vond alarmeerde de hulpdiensten.

De politie heeft nog geen idee wat er met de man is gebeurd en wie hij is. Hij wordt ondervraagd zodra hij daaraan toe is.

Jan Smit ontkent bezoek trouwlocatie Yolanthe

Jan Smit heeft het kasteel waar zijn ex-vriendin Yolanthe afgelopen weekeinde trouwde nooit bezocht. Dat laat de zanger weten via Twitter. Smit zou tijdens zijn vakantie in Italië een kijkje hebben genomen op de trouwlocatie. Bovendien vroeg hij volgens De Telegraaf naar de bruidssuite.

Jan ontkent de geruchten ten stelligste. "Toch gek, kan me niet herinneren dat ik dit jaar in Italië ben geweest", schrijft de zanger met ironische toon. Volgens Smit doet de hele ceremonie hem niets. "Alsof het mij iets interesseert wie waar slaapt."

Ook het management van de zanger is niet te spreken over de valse beweringen door de redactie van de krant, die onder leiding staat van Wilma Nanninga. "Niet alleen over het feit dat het verhaal absolute onzin is. Wilma Nanninga zet Jan met dit verhaal bewust voor schut. En dat is niet de eerste keer." Het management bekijkt momenteel welke stappen ze tegen de roddelkoningin gaan ondernemen.

Smit en Cabau van Kasbergen waren twee jaar samen. In mei vorig jaar maakten ze hun breuk bekend. Niet veel later werd Yolanthe met voetballer Wesley Sneijder gespot, met wie ze zaterdag in het huwelijk trad. Smit is met zijn vriendin Liza Smit in verwachting van hun eerste kindje.

Jan Smit ontkent bezoek trouwlocatie Yolanthe
Jan Smit ontkent bezoek trouwlocatie Yolanthe (Foto: Novum)

Baby's voortaan ingeënt tegen hepatitis B

Baby's worden voortaan ook ingeënt tegen hepatitis B. Dat heeft demissionair minister van Volksgezondheid Ab Klink (CDA) besloten.

De bewindsman volgt met zijn besluit het advies van de Gezondheidsraad om inenting tegen hepatitis B op te nemen in het Rijksvaccinatieprogramma (RVP). Hepatitis B is een ernstige aandoening van de lever, die wordt veroorzaakt door een virus.

Baby's die een verhoogd risico lopen op de ziekte worden nu al ingeënt. Dan gaat het om zuigelingen met een moeder die lijdt aan een chronische infectie van hepatitis B, kinderen van wie een ouder afkomstig is uit een land waar de ziekte vaak voorkomt en kinderen met het syndroom van Down.

De Gezondheidsraad adviseerde ook om via een inhaalcampagne 12-jarigen alsnog in te enten. Dat legt Klink naast zich neer. De bewindsman vindt de 'mogelijke gezondheidswinst' van een jarenlange inhaalcampagne niet opwegen tegen de 'logistieke inspanningen' die hiervoor nodig zijn.

Klink verwacht dat de vaccinatie tegen hepatitis B op uiterlijk 1 januari 2012 deel uitmaakt van het RVP.

Kwaliteit Nederlandse zwemlocaties goed

Het is goed gesteld met de Nederlandse zwemwaterlocaties. Dat meldt de ANWB donderdag nadat 150 vrijwilligers de afgelopen twee jaar ruim vierhonderd zwemplekken hebben onderzocht op kwaliteit en aanwezigheid van voorzieningen als parkeerplekken en toiletten.

Uit de inventarisatie blijkt wel dat er bij slechts enkele locaties een reddingsbrigade aanwezig is. Veel locaties beschikken wel over eerstehulpmaterialen en hebben drijflijnen op het punt waar het water dieper wordt, maar vaak ontbreken er op het land reddingsmiddelen als boeien en reddingslijnen. Beheerders zijn er niet toe verplicht deze middelen aan te bieden, maar de ANWB denkt dat het vooral op drukke dagen nuttig is als de spullen er wel zijn.

De ANWB stelt verder dat de Nederlandse zwemwaterlocaties nog op een aantal punten verbeteringen moeten doorvoeren om aan de Europese richtlijn, die over een paar jaar van kracht wordt, te voldoen. Zo staan er bij veel plekken wel informatiepanelen, maar ontbreekt actuele informatie over de zwemwaterkwaliteit. Soms is er zelfs helemaal geen informatie ter plekke.

Het Kenniscentrum Recreatie maakte woensdag overigens bekend dat de laatste weken steeds de veiligheid van de zwemlocaties op steeds meer plekken niet meer kan worden gegarandeerd. Nederland telt ongeveer 650 officiële zwemlocaties. De afgelopen weken steeg het percentage zwemlocaties waarvan de veiligheid niet kan worden gegarandeerd van zeven naar tien procent. De verwachting is dat dit nog verder oploopt tot zo'n vijftien procent.

Oorzaak van de uitval van zwemlocaties is het warme weer, waardoor bijvoorbeeld de giftige blauwalg makkelijker om zich heen grijpt.

Routinier Zambrotta langer bij Milan

Gianluca Zambrotta heeft zijn contract bij AC Milan met één jaar verlengd. Dat maakte de Italiaanse voetbalclub donderdag bekend op de website. De verbintenis van de verdediger loopt nu tot medio 2012.

Zambrotta (33) was met Italië actief op het WK in Zuid-Afrika waar de titelverdediger niet door de groepsfase kwam. Zijn stand-in Massimo Oddo (34) verlengde eerder deze week ook al zijn contract.

Cziommer breekt voet in CL-duel

De oud-speler van AZ liep woensdag in het Champions League-duel van Red Bull Salzburg met Torsavhn een gebroken voet op. De ploeg van Huub Stevens verloor met 1-0, maar door de 5-0 overwinning in de heenwedstrijd plaatste het zich voor de volgende ronde.

Cziommer liet zich na een helft spelen vervangen. Een dag na de wedstrijd bleek zijn voet gebroken te zijn. Een andere voormalig speler van AZ, David Mendes da Silva, viel ook geblesseerd uit. De van AZ overgekomen middenvelder moest de strijd al na een half uur staken met een enkelblessure.

Gemoederen tussen Sulejmani en Jol lopen op

Nu de storm rondom een eventuele transfer van Martin Jol is gaan liggen, heeft men bij Ajax de handen vrij om de volgende ongelukkige werknemer op te vrolijken. Miralem Sulejmani baalt van zijn trainer en zijn trainer baalt omgekeerd een beetje van hem.

Woensdag liet de jonge Serviër zich negatief uit over Jol, omdat hij een transfer naar West Ham United blokkeerde. "Ik begrijp het niet. West Ham zou voor mij een nieuwe start bij een nieuwe club kunnen zijn. Jol wil mijn carrière vernietigen", zei de linkspoot tegenover het Algemeen Dagblad.

In een reactie laat Jol weten dat hij denkt dat de aanvaller enige zelfreflectie mist. "Sulejmani zou niet boos op mij moeten zijn, maar zou eens boos op zichzelf moeten worden", zegt Jol tegen NUSport. "Een speler die zoveel geld gekost heeft, moet ook eens de schuld bij zichzelf kunnen zoeken. Wij doen er alles aan om hem te laten renderen."

Het is niet uitgesloten dat Sulejmani alsnog De Toekomst verlaat. "We gaan hierover nog met hem praten", aldus Jol. "Of hij blijft? Wie weet..."

PAOK ontslaat trainer een week voor treffen met Ajax

Waar Ajax alles op alles zette om de trainer te behouden, koos de tegenstander van de Amsterdammers in de voorronde van de CL ervoor om de trainer zelf de deur te wijzen. De belangrijke Champions League-voorrondewedstrijd tegen Ajax is over minder dan een week. Toch heeft PAOK Saloniki de samenwerking met coach Mario Beretta beeïndigd.

De Italiaan is per direct ontslagen, omdat zijn relatie met de spelersgroep niet langer gunstig was. Beretta was pas enkele maanden in dienst bij de Griekse ploeg. Ajax en PAOK Saloniki strijden in twee wedstrijden om één plek in de volgende en laatste voorronde van de Champions League. De heenwedstrijd is komende woensdag om 20.30 uur in de Amsterdam ArenA, een week later treffen beide teams elkaar in Griekenland.

Demjanjuk moet van hof in rechtszaal verschijnen

Een Duitse rechter heeft bepaald dat de van oorlogsmisdaden verdachte John Demjanjuk ondanks zijn slechte gezondheid in de rechtszaal moet verschijnen. Om gezondheidsredenen zijn al diverse zittingen van de 90-jarige verdachte uitgesteld.

Vorige week werden twee sessies geannuleerd, onder meer omdat Demjanjuk door de warmte leed aan uitdroging. Donderdag verscheen hij wel voor het hof in München. Hij volgde de hoorzitting vanuit bed en leek op het oog niet te reageren op de gebeurtenissen in de rechtszaal.

Demjanjuk wordt verdacht van betrokkenheid bij zo'n 28 duizend moorden in het voormalige nazi-vernietigingskamp Sobibor. De van oorsprong Oekraïense verdachte zou als kampbewaker in Sobibor hebben gewerkt.

Apple stelt 'kwaliteitschef' aan

Sinds de lancering van de nieuwe iPhone 4 kreeg Apple veel kritiek over antenneproblemen van hun nieuwste smartphone. Daar lijkt het bedrijf nu op in te spelen door een vicepresident voor productkwaliteit aan te stellen. Jeff Williams is degene die de kwaliteit van Apple producten moet bewaren.

Tien jaar geleden stapte Williams van concurrent IBM over naar Apple, waar hij in 2004 operationeel onderdirecteur werd. De nieuwe taak van Williams is om te zorgen dat de producten van het bedrijf aan de kwaliteitseisen voldoen.

ICJ: onafhankelijkheid Kosovo niet onrechtmatig

De onafhankelijkheidsverklaring van Kosovo was niet in strijd met internationale wetgeving. Dat heeft het Internationaal Gerechtshof in Den Haag woensdag bepaald. Kosovo riep in februari 2008 de onafhankelijkheid van Servië uit.

Volgens Servië vormt de Kosovaarse onafhankelijkheidsverklaring een flagrante schending van de Servische soevereiniteit en het internationaal recht.

De onafhankelijkheid van Kosovo is erkend door 69 landen, niet genoeg om door de Verenigde Naties als onafhankelijke staat te worden aangemerkt. Dat gebeurt pas bij erkenning door minstens honderd landen.

Er kan een precedentwerking van uitgaan voor andere regio's in de wereld met een onafhankelijkheidsstreven.

Gedrogeerde man gaat op snelweg liggen

Een zwaar gedrogeerde man heeft woensdagavond voor consternatie gezorgd door meerdere keren languit op de A79 bij Heerlen te gaan liggen. Automobilisten op de snelweg slaagden er met moeite in de verwarde en agressieve man te ontwijken. De politie moest geweld gebruiken om de snelwegligger in te rekenen.

De 30-jarige man uit Heerlen ging aan het begin van de avond op de weg liggen. Toen de politie in de buurt kwam nam hij de benen, maar hij kon wel worden achterhaald. Pepperspray had op de razende drugsgebruiker geen effect, waardoor de politie flink geweld moest gebruiken om de man in de boeien te slaan.

Tijdens de aanhouding reed een andere automobilist in op een politiemotor die dwars op de weg stond. De automobilist ging ervandoor, maar is een paar kilometer verderop aangehouden.

Walvis duikt op jacht en breekt mast in tweeën

Het zal je maar gebeuren. Het is mooi weer, er staat een goede bries, dus je pakt je spullen in om een dagje voor de Zuid-Afrikaanse kust te gaan zeilen. Maar diep onder de oppervlakte zwemt een walvis die daar heel anders over denkt.

De twee opvarenden van een zeiljacht kregen zondag de schrik van hun leven, toen enkele meters van het vaartuig af een walvis uit het water opsprong. Het dier ramde de boot en brak de mast in tweeën, zei een van hen woensdag.

Toevalligerwijze maakte een passagier van een ander jacht precies op dat moment een foto. Goed te zien is hoe de enorme zwarte walvis metershoog uit het water opduikt en boven het zeiljacht torent. Minuten nadat hij de boot een klap had toegediend zwom hij nog rond op de plek van het gebeuren.

Veldhuis maakt rentree bij EK kortebaan

Marleen Veldhuis maakt eind november bij de Europese kampioenschappen kortebaan in Eindhoven haar rentree. De zwemster, veelvoudig Europees kampioen in het 25-meterbad, beviel in juni van een dochter en heeft de training inmiddels voorzichtig hervat. Vanwege haar zwangerschap mist ze volgende maand nog de Europese titelstrijd in het 50-meterbad in Boedapest.

Technisch directeur Jacco Verhaeren heeft in totaal vijftien mannen en veertien vrouwen geselecteerd. Dat is de grootste afvaardiging ooit bij een EK kortebaan.

Ribéry mogelijk ook vervolgd in Duitsland

Franck Ribéry wordt na Frankrijk mogelijk ook in Duitsland vervolgd voor zijn betrokkenheid bij een seksschandaal. De speler van Bayern München werd eerder deze week aangeklaagd voor het aansporen van een minderjarige prostituee tot seksuele handelingen.

Ribéry liet het meisje ook vliegen naar Duitsland waardoor hem ook daar mogelijk een straf wacht. Justitie in München volgt de Franse zaak intensief. Ribéry zou in een hotel in deze Duitse stad met de nu achttienjarige vrouw hebben afgesproken.

Ribéry hangt in Frankrijk mogelijk een celstraf van drie jaar boven het hoofd. Voor dat vonnis moest hij echter op de hoogte zijn van de leeftijd van het meisje. De Fransman wist naar eigen zeggen destijds niet dat het meisje zeventien was.

Smokkelaars Gaza breken door stalen muur

Een ondergrondse stalen muur die door Egypte is gebouwd om smokkelen tegen te gaan in tunnels onder de grens met de Gazastrook, vormt geen enkel obstakel voor smokkelaars. Dat blijkt uit videomateriaal van persbureau Associated Press waarop een smokkelaar is te zien die met een brander een gat in de muur maakt.

Volgens de smokkelaars zelf is de muur nooit een hindernis geweest. De stalen muur zou al op honderden plekken zijn geslecht. De smokkelaars maken zich meer zorgen over goederen die binnenkomen via de legale grensovergangen nu Israël de afsluiting van de Gazastrook versoepeld heeft.

Er lopen honderden tunnels onder de grens. Ze worden onder meer gebruikt om goederen en wapens voor Hamas te importeren.

'Bafana bafana' worstelt met copyright

Het Zuid-Afrikaanse voetbalteam moet mogelijk op zoek naar een nieuwe bijnaam. De naam 'Bafana bafana' blijkt sinds 1994 eigendom te zijn van een zakenman die daar rond het WK naar verluidt ongeveer acht miljoen euro aan verdiende. Voorzitter Kirsten Nematandani van de Zuid-Afrikaanse voetbalbond (Safa) liet donderdag weten dat de besprekingen over de naam 'op nationaal niveau' worden gevoerd.

Nematandani noemde de bijnaam een 'nationale bezitting', maar sloot niet uit dat de Safa de naam niet meer kan gebruiken. "Dit moet natuurlijk op de juiste manier worden afgehandeld, maar zo kunnen we niet verder."

'Manchester United meest waardevolle voetbalclub'

Het Amerikaanse zakenblad Forbes heeft berekend welke sportclub de meeste waarde vertegenwoordigt. Het Engelse Manchester United weet zelfs enkele American Football-teams achter zich te houden. Het blad keek niet naar de inkomsten, maar bekeek wat de sportieve organisaties zakelijk gezien vertegenwoordigen.

Met zo'n 139 miljoen fans wereldwijd kwam Forbes tot de conclusie dat The Red Devils 1,42 miljard euro waard zijn. Acht andere voetbalclubs haalden de top vijftig van de lijst.

Bij de individuele sporterslijst was de hoogste voetballer in de top vijftig David Beckham. De Engelse rechtspoot zag zijn bankrekening met ruim 34 miljoen euro vergroot worden. Goed voor de vijfde plaats. Vijf andere voetballers haalden het inkomenslijstje van het Amerikaanse tijdschrift, maar geen enkele Nederlander.

Jol wilde niet via de rechter naar Fulham

Fulham baalt enorm dat Martin Jol in Amsterdam blijft. De Engelse club had gerekend op de voormalig coach van Tottenham Hotspur. En dat is ook niet zo vreemd als je hoort wat zijn reactie op het aanbod van Fulham was.

"Het was ongelooflijk. Ik hou van Fulham, Ik hou van Engeland, Ik hou van London", dat was Martin Jol zijn reactie nadat Fulham hem had gevraagd de vacature van hoofdtrainer in te vullen.

Tegenover Sky Sports News erkende Jol dat hij graag naar Londen was teruggekeerd, maar dat dit werd tegengehouden door Ajax. "Ik was een beetje teleurgesteld om 'nee' te zeggen toen de directie mij onder geen beding wilde laten gaan."

"Ik kreeg een goede baan aangeboden, bij een goede club, met goede spelers. Ik wilde daar wel heen, maar dat is het. Ik sta onder contract", vervolgde Jol. "We hebben er niet alleen vijf minuten over gesproken, maar uren."

"Ik moet zeggen, het is nu donderdag, het heeft een lange tijd geduurd wat waarschijnlijk niet goed is. Ajax is een grote club en heeft een half miljoen fans in Nederland. We willen internationaal iets bereiken en ik moest het hun (Fulham) vertellen. Ik moest blijven."

"Ik wil geen problemen door naar de rechtbank te gaan. Ajax is een te grote club om in zulke problemen te brengen", besloot Jol tegen de Engelse zender.

Vande Velde en Farrar rijden Vuelta

Christian Vande Velde keert volgende maand in de Vuelta terug in het peloton. Dat heeft sportdirecteur Matt White van Team Garmin-Transitions tegenover website Velonews bevestigd. "Het hangt natuurlijk van zijn herstel af, maar hij wil graag een grote ronde in de benen hebben." Ook sprinter Tyler Farrar start in de Ronde van Spanje, die eind augustus van start gaat.

Vande Velde moest de Tour de France na de tweede etappe verlaten. Bij een valpartij liep de Amerikaan toen vier gebroken ribben op. Ook de Giro moest hij na een val verlaten. In diezelfde tweede tourrit naar Spa kwam ook Farrar ten val. Die liep een scheurtje in zijn pols op, maar hield vol tot en met de twaalfde etappe. In die rit gaf hij uiteindelijk op.

Veel bezoekers huldiging betaalden toch voor OV

Tijdens de huldiging van Oranje in Amsterdam hebben tientallen mensen onterecht betaald voor het openbaar vervoer. Het OV in de stad was gratis om de grote toestroom van bezoekers aan te kunnen, maar de chipsystemen in de trams en bussen stonden wel gewoon aan, zegt een woordvoerder van vervoerbedrijf GVB.

Bij het GVB zijn tot nu toe zeventig claims binnengekomen van mensen die hebben betaald en hun geld terug willen. Hoeveel mensen onterecht hebben betaald is niet bekend, maar volgens het GVB staat het in geen verhouding tot de honderdduizenden bezoekers van de huldiging.

De GVB-zegsvrouw noemt het vervelend als mensen onterecht hebben betaald en zegt dat die mensen hun geld uiteraard terugkrijgen. "Maar het is ook goed nieuws, want veel mensen hebben blijkbaar uit de macht der gewoonte betaald en dat betekent dat ze gewend zijn aan de OV-chipkaart."

Aan het openbaar vervoer was vooraf ruimschoots aandacht besteed in de media en onder meer op de website van het GVB. Het uitzetten van de chipapparaten in de trams en bussen was echter geen optie, omdat het systeem daardoor ontregeld zou kunnen raken. De controlepoortjes in de metro stonden wel open.

Maleisië sluit duikplekken vanwege koraal

Maleisië heeft verschillende populaire duikplekken gesloten om het fragiele koraal te beschermen. Dat is al beschadigd door de hoge temperaturen dit jaar, zo zei Abdul Jamal Mydin, hoofd van het departement voor maritieme parken, donderdag.

Twaalf van 83 plekken bij de populaire eilanden Perhentian, Redang en Tioman in het oosten en Payar in het westen zijn sinds begin deze maand niet langer toegankelijk voor duikers en snorkelaars. Abdul Jamal zei dat praktisch al het koraal in het gebied is beschadigd door stijgende zeetemperaturen. Het meeste is al wit uitgeslagen, wat betekent dat het koraal kleur verliest en uiteindelijk doodgaat.

Volgens regeringsmedewerkers nemen duikers vaak zand van de zeebodem mee, dat neerdaalt op het koraal waardoor het verder beschadigd raakt. Ook bestaat de angst dat duikers tegen het koraal stoten. Elk jaar bezoeken ongeveer vijfhonderdduizend toeristen het gebied.

De plekken zullen tot 31 oktober gesloten blijven zodat ze voldoende tijd hebben om in rust te herstellen zonder boten, duikers en snorkelaars in de buurt, aldus Abdul Jamal. "We verwachten dat ze herstellen of ten minste verbeteren", zei hij tegen persbureau AP. Hij voegde toe dat Maleisië het risico loopt toeristen en maritiem leven kwijt te raken als het koraal sterft.

De duikplekken in Maleisië horen bij de beste ter wereld en vele zijn beschermd doordat ze in maritieme parken gelegen zijn. Milieuorganisaties vinden echter al lang dat de autoriteiten het koraal en het maritieme leven nog beter moeten beschermen.

[Tour] Voigt rijdt etappe uit op geleende kinderfiets

Jens Voigt is vastberaden om voor de tiende keer Parijs te halen. In de etappe van dinsdag werd zijn doorzettingsvermogen erg op de proef gesteld.

"In de beklimming van de Peyresourde was mijn voorband ontploft. Toen ik weer bij mijn positieven was en weer rechtop krabbelde, besefte ik dat alle ploegauto's al vertrokken waren", zei Voigt in het Belgische programma Tour 2010.

"Mijn fiets was kapot en niemand kon mij helpen. De bezemwagen wou mij al oppikken, maar ik zei: nee, ik wil naar Parijs. Ik wil niet voor de tweede Tour op een rij opgeven.'' (vorig jaar kwam hij hard ten val en moest de Tour verlaten, red.) ''Uiteindelijk kwam er een auto voorbij van een programma dat kinderen op het parcours van de Tour laat rijden", vertelt Voigt voort. "Zij hebben mij een van hun fietsen geleend."

"Die fiets was wel veel te klein en mijn schoenen pasten niet. Maar ik kon toch tenminste door rijden. Ik denk dat ik zo'n 15 à 20 kilometer op die fiets heb gereden. Tot ik een agent tegenkwam met een fiets. Mijn manager Bjarne Riis was even daarvoor gestopt en had aan een agent langs de weg mijn reservefiets gegeven en gevraagd die mij te overhandigen." Dit gebeurde, en uiteindelijk kwam Voigt op tijd over de meet.

Rutte heeft opnieuw voorkeur voor rechts

VVD-leider Mark Rutte wil dat er nu serieus wordt gekeken naar een rechts kabinet met PVV en CDA. Dat heeft hij geadviseerd aan de nieuwe informateur Ruud Lubbers (CDA), zo liet Rutte donderdag na afloop van het gesprek weten.

Een rechts kabinet is altijd de eerste voorkeur van de VVD geweest, zei Rutte, die dinsdag na het mislukken van paars-plus nog de voorkeur gaf aan een middenkabinet met PvdA en CDA. Job Cohen (PvdA) schoot die mogelijkheid echter meteen af.

CDA-fractievoorzitter Maxime Verhagen heeft een rechts kabinet tot nu toe gedwarsboomd. CDA-partijvoorzitter Henk Bleker zette evenwel de deur op een kier. In het Algemeen Dagblad zei Bleker donderdag dat zijn partij bereid is te praten met PVV-leider Geert Wilders, als die een deel van zijn harde standpunten inslikt.

Rutte spreekt opnieuw voorkeur voor rechts uit
Rutte spreekt opnieuw voorkeur voor rechts uit (Foto: Novum)

[Tour] Van Impe wil veranderingen bergklassement

Lucien van Impe ergert zich aan het bergklassement in de Tour de France. De zesvoudig winnaar van de bolletjestrui zegt dat tegen de Belgische zender Sporza. "Ik vind het spijtig dat iemand zoals Anthony Charteau dat klassement wint, die op de grote cols gelost wordt. Een klimmer moet die trui winnen", stelt de 63-jarige Belg.

Charteau, die alleen als hij uitvalt de bolletjestrui nog mis kan lopen, staat dankzij veel ontsnappingen boven aan het bergklassement. Daarin pakt hij zoveel mogelijk punten om zich dan op de slotklim rustig aan naar boven te rijden. "Ik erger me daar een beetje aan", zegt Van Impe.

De tactiek van Charteau werd door Laurent Jalabert en Richard Virenque populair gemaakt. Die twee Fransen konden echter ook behoorlijk klimmen. "Er zijn geen grote klimmers meer, of ten minste maar een paar in de Tour", legt Van Impe de vinger op de zere plek.

"Misschien moeten ze bonificatieseconden geven op de bergen, zodat de toppers mee willen doen", oppert de tourwinnaar van 1976 een oplossing. "Ik weet niet of dat helpt. Er moet in elk geval iets gebeuren."

Lubbers gaat met fractievoorzitters praten

De nieuwe informateur, oud-premier Ruud Lubbers (CDA), gaat donderdag en vrijdag met alle fractievoorzitters praten over de vraag hoe het verder moet met de kabinetsformatie. Dat heeft Lubbers donderdag gezegd op een persconferentie.

Koningin Beatrix heeft woensdagavond tijdens een gesprek met Lubbers besloten niet opnieuw zelf met alle fractievoorzitters te gaan praten, maar dat aan hem over te laten. "Even een stap terug doen en toch nog eens goed praten met iedereen", zo omschreef Lubbers zijn opdracht.

Beatrix en Lubbers hebben woensdagavond ook de mogelijkheid besproken dat VVD-leider Mark Rutte informateur zou worden. Ze concludeerden dat het daar te vroeg voor is, zei Lubbers. Hij sloot echter niet uit dat Rutte over enkele dagen alsnog informateur wordt.

Lubbers hoopt op basis van zijn gesprekken tot een advies te komen aan de koningin om iemand tot informateur te benoemen die moet gaan proberen een coalitie te gaan vormen. Dat zou dus Rutte kunnen zijn. Wanneer Lubbers conclusies trekt, kon hij donderdag nog niet zeggen.

Dat Lubbers zich in het verleden negatief heeft uitgelaten over de PVV, maakt volgens de oud-premier niet uit. "Alle fractievoorzitters zijn mij even lief", zei hij. "Ik ga met iedereen praten om te kijken wat er mogelijk is. Dat doe ik op grond van objectieve redenen, niet omdat ik iets vind."

Lubbers ontvangt donderdagmiddag achtereenvolgens Rutte, PvdA-leider Job Cohen, PVV-leider Geert Wilders en GroenLinks-leider Femke Halsema. De overige fractievoorzitters komen vrijdag bij hem langs.

Dinsdag mislukten de gesprekken over de vorming van 'paars plus', een coalitie van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.

'Online pesten al op basisschool'

Pesten via internet komt al voor op de basisschool. Dat blijkt uit onderzoek van communicatiewetenschapper Niels Baas, waarmee hij afstudeert aan de Universiteit Twente.

Baas volgde zes weken lang 28 kinderen van 11 en 12 jaar. De helft van hen gaf aan slachtoffer te zijn geweest van cyberpesten. Vrijwel alle kinderen waren getuige van pesterijen via internet.

Vanwege de kleinschaligheid van het onderzoek kan niet worden geconcludeerd dat het probleem in heel Nederland zo groot is, maar de cijfers geven volgens Baas wel aan dat het probleem speelt. Hij heeft het voornemen met een promotietraject een grootschaliger onderzoek te starten naar online pesten op basisscholen.

Er bestaat reeds voorlichtingsmateriaal voor basisscholen, dat pesten via bijvoorbeeld MSN, Hyves, Facebook en Twitter moet tegengaan. Een probleem daarbij is volgens Baas dat dit in de folders vaak cyberpesten wordt genoemd, terwijl de basisscholieren niet weten wat dat is. "Als je zegt dat cyberpesten hetzelfde is als online pesten, gaan er opeens heel wat lichtjes branden", legt hij uit.

Cyberpesten wordt volgens hem vaak verzwegen. Een slachtoffer zegt niks tegen zijn ouders, omdat hij bang is zijn internetverbinding kwijt te raken. Tegen de leraar zegt hij niks omdat hij bang is dat de kwestie klassikaal wordt besproken.

Cyberpesters hebben volgens Baas vaak niet in de gaten welke impact hun pesterijen hebben. Vaak zouden ze het zien als het uitdelen van plaagstootjes. De schuld wordt door de pestkoppen vaak bij het slachtoffer gelegd, bijvoorbeeld omdat hij een 'rare' foto op zijn Hyves-pagina heeft gezet.

Chelsea: Snel uitsluitsel over 'Feyenoorder' Di Santo

In Rotterdam moet men nog even wachten voordat men weet of het binnenkort het talent van Chelsea-spits Franco di Santo mag begroeten. Voor Feyenoord kan Di Santo een gewenste versterking zijn in de aanval. Sinds het vertrek van Roy Makaay is Mario Been nog op zoek naar een nieuwe spits.

Dinsdagavond zei hij tegenover Goal.com zeker te zijn dat die er komt. Chelsea heeft echter laten weten dat Feyenoord voor uitsluitsel over de jonge Argentijn nog even zal moeten wachten. Chelsea laat Feyenoord volgende week weten of het bereid is spits Franco Di Santo uit te lenen. De club uit Londen laat de Argentijn zelf bepalen of hij komend seizoen in Rotterdam wil spelen.

De 21-jarige Franco di Santo werd vorig seizoen aan Blackburn Rovers verhuurd nadat zijn eerste jaar bij Chelsea geen succes was geworden. Acht keer mocht hij in het veld komen, maar geen enkele keer wist hij te scoren. Bij Blackburn begon hij succesvol, maar na de winterstop liep zijn gemiddelde achteruit. In de afsluitende wedstrijd tegen Aston Villa maakte hij geen deel meer uit van de wedstrijdselectie.

Ajax verhuurt Padt aan Go Ahead Eagles

Sergio Padt speelt het komende seizoen op huurbasis voor Go Ahead Eagles. De 20-jarige doelman van Jong Ajax verlengde eerst nog zijn contract in de ArenA. Padt had een verbintenis tot het einde van dit seizoen, maar verlengde met een jaar tot eind juni 2012. Padt speelde nog geen wedstrijden in het eerste van Ajax.

Voor Amsterdammer Padt, die in 2004 bij de jeugdopleiding van Ajax terechtkwam, is het zijn tweede verhuurperiode. Vorig seizoen stuurde Ajax hem al voor een half jaar naar HFC Haarlem om ervaring op te doen, maar voor die club speelde Padt slechts een wedstrijd voordat de club failliet ging.

'HRT gaat samenwerken met Toyota Motorsport'

Italiaanse media weten te melden dat het Hispania Racing Team dicht bij een overeenkomst met Toyota Motorsport is. In Keulen wordt naar alle waarschijnlijkheid de wagen voor volgend seizoen ontworpen en gebouwd.

De huidige auto van HRT is ontworpen door Dallara, maar daar is nooit echt tevreden op gereageerd. Colin Kolles hoopt met zijn team volgend jaar te kunnen samenwerken met Toyota, dat nooit helemaal op is geheven nadat de Japanse fabrikant besloten had zich terug te trekken uit de Formule 1. Eerder werd al een deal gemaakt met Zoran Stefanovic, een Servische zakenman, die wilde gaan racen in de Toyota-wagen die voor dit jaar was ontworpen. De Serviër kreeg echter geen startbewijs.

HRT was niet bereikbaar voor enig commentaar.

Fulham rekende al op Jol

Fulham hield al rekening met de komst van Martin Jol bij de club. De Engelse voetbalclub was persoonlijk rond met de trainer en dacht dat hij een clausule in zijn contract had waardoor hij uit Amsterdam kon vertrekken.

Vandaag bleek deze zogenoemde 'exit clausule' echter niet geldig en maakte Jol bekend dat hij Ajax trouw blijft.

"We hadden al een akkoord bereikt met Jol", aldus Fulham in een reactie op het afketsen van de komst van de Nederlandse coach. "Ajax wilde hem echter absoluut niet laten gaan. De club heeft hem aan zijn contract gehouden. Tijdens de onderhandelingen ging Fulham ervan uit dat hij een clausule in zijn contract had, waardoor hij mocht vertrekken. Maar deze bleek echter niet meer geldig. De gesprekken tussen beide clubs zijn daarom beëindigd."

Fulham zoekt een nieuwe coach na het vertrek van Roy Hodgson naar Liverpool. Ray Lewington neemt de taken voorlopig waar.

Twee bekentenissen in zedenzaak Ameland

Twee verdachten van seksueel misbruik in een vakantiekamp op Ameland hebben donderdag bekend. Dit meldt de Duitse politie tegen de krant Neue Osnabrücker Zeitung. Drie anderen worden nog verdacht. Mogelijk loopt het aantal verdachten op tot meer dan acht. Het verhoren van betrokkenen gaat nog door tot begin augustus.

Zes Duitse jongens van 13 jaar uit Osnabrück deden woensdag aangifte van het misbruik. De vermeende incidenten kwamen aan het licht nadat een moeder van een deelnemer bij de politie in Osnabrück had aangeklopt.

De 13-jarige jongens zeggen op het kamp meerdere keren te zijn aangevallen en in de jongensslaapzaal met niet nader omschreven voorwerpen seksueel te zijn misbruikt. Op een gegeven moment wisten ze de aanranders te ontvluchten door zich agressief te verdedigen en via de brandtrap te ontsnappen.

Volgens de Neue Osnabrücker Zeitung hadden de slachtoffers de kampleiding op de hoogte gesteld van de incidenten. De leiding ondernam echter geen actie om het misbruik te voorkomen.

Het kamp werd van 25 juni tot 8 juli georganiseerd door sportvereniging Stadtsportbund Osnabrück. Rond de honderd jongeren namen deel aan het vakantiekamp. De voorzitter van de club reageerde aangeslagen. Hij zei echter niet te begrijpen waarom de deelnemers gedurende de twee weken het misbruik niet aan de buitenwereld hebben gemeld.

Liverpool in onzekerheid over Torres

Het is onzeker of Fernando Torres volgend seizoen nog bij Liverpool speelt. De Spaanse aanvaller staat in de belangstelling van Chelsea en Manchester City. De nieuwe trainer Roy Hodgson bekende vandaag dat hij niet weet of Torres wil blijven.

"Ik heb hem nog niet gesproken, maar ik hoop dat hij zijn toekomst aan Liverpool wil verbinden", aldus Hodgson die eerder deze maand overkwam van Fulham. Torres heeft nog een contract tot medio 2013, maar geïnteresseerde clubs zouden bereid zijn meer dan 50 miljoen euro voor de spits te betalen.

Voor een andere Spanjaard, Alberto Riera, lijken de dagen bij Liverpool geteld. De club is in gesprek met het Griekse Olympiakos over een transfer. Dat biedt Ryan Babel mogelijk meer kans op speelminuten aan de linkerkant.

Slowaak Vittek tekent bij Ankaragucu

De spits van Slowakije, die vier doelpunten voor zijn land scoorde op het WK, heeft een 'nieuwe' werkgever gevonden. Robert Vittek van Lille OSC heeft een transfer naar Turkije afgedwongen na zijn overtuigende optreden op het WK. Vittek speelde echter al zes maanden bij Ankaragucu.

Een half jaar geleden werd de 28-jarige Slowaak verhuurd door Lille. Na zijn optreden in Zuid-Afrika wilde de Turkse club hem graag volledig inlijven. Dat is gelukt. Het Franse Lille heeft bevestigd dat Vittek niet terugkeert naar Frankrijk maar bij Ankaragucu blijft.

Vittek houdt er een aardig gemiddelde op na. De aanvaller scoorde in zijn laatste twaalf duels voor de Turkse club vijf maal. Op het WK was de Slowaak goed voor vier treffers.

Chileense hockeyinternational naar Rotterdam

Hockey Club Rotterdam heeft de vrouwenselectie versterkt met de Chileense international Paula Infante (28). De centrale verdedigster speelde de afgelopen jaren voor de universiteit van Maryland.

Infante behaalde met Maryland onder meer het landskampioenschap. De 28-jarige Chileense kwam inmiddels 180 keer uit voor de nationale ploeg van Chili. Bij Rotterdam gaat Paula Infante ook enkele jeugdteams trainen.

[Upd] Been gaat Van Bronckhorst betrekken bij trainingen

Giovanni van Bronckhorst speelde op 11 juli zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. Met zijn laatste interland voor Oranje beëindigde hij zijn loopbaan als profvoetballer. Zondag speelt hij zijn afscheidswedstrijd voor Feyenoord.

Na zondag is het definitief voorbij voor Van Bronckhorst. Hij blijft wel betrokken bij Feyenoord, al is het in een rol als stagiair. De voormalige international gaat een trainerscursus volgen en loopt dan gelijk stage in Rotterdam.

"Het is heel belangrijk om jongens met zoveel ervaring erbij te hebben", zegt Been in GIO, een tijdschrijft dat speciaal is uitgebracht naar aanleiding van het afscheid van Van Bronckhorst.

"Gio heeft natuurlijk nog geen diploma's, dus hij zal een andere rol krijgen dan de vaste assistenten. We moeten het nog gaan hebben over de precieze invulling van zijn rol, maar hij zal bijvoorbeeld bij specifieke trainingen nadrukkelijk betrokken worden."

Update 13:10 uur

RTL 7 zendt zondagavond de afscheidswedstrijd van Giovanni van Bronckhorst live uit. De profvoetballer speelt dan met Feyenoord in De Kuip in Rotterdam tegen Real Mallorca. Dat maakte de tv-zender vandaag bekend.

Van Gaal adviseert Tymoschuk en Braafheid te vertrekken

Anatoliy Tymoschuk heeft het moeilijk bij Bayern München. Door de zware concurrentie op het Duitse middenveld moet hij genoegen nemen met een plaats op de bank. Trainer Louis van Gaal houdt hem dan ook niet tegen als hij wil vertrekken.

Tymoschuk heeft naar verluidt drie aanbiedingen op zak. "Ik zal niemand die wil gaan, zeggen dat hij niet mag", zegt Van Gaal in Kicker. "Behalve mijn aanvoerder en nog drie, vier andere spelers." Met die uitspraak doelt de Nederlandse trainer op Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm en Thomas Müller. Tymoschuk zal volgens Van Gaal de concurrentie met Van Bommel en Schweinsteiger verliezen. "Zijn perspectief is niet goed. Schweinsteiger is in de vorm van zijn leven, Van Bommel is aanvoerder. Het is zwaar."

Ook Edson Braafheid mag weg uit München. De linksback werd de tweede seizoenshelft verhuurd aan Celtic, maar kwam ook daar niet veel aan spelen toe. "Ik heb gezegd dat alleen Toni Kroos en Breno kunnen terugkomen, omdat ze ons versterken", zegt Van Gaal over de huurlingen. "De anderen hebben niet zoveel perspectieven. Ze kunnen als ze meer willen spelen, beter naar een andere club gaan."

'Huntelaar naar Liverpool, Babel naar Milan'

Klaas-Jan Huntelaar en Ryan Babel staan aan de vooravond van een ruil. Huntelaar zal van Italië naar Engeland trekken en Babel begaat de omgekeerde weg. Dat meldt Il Corriere dello Sport. Huntelaar werd dinsdag al gezien in Manchester. Toen verwachtte men een transfer van de voormalig Ajacied naar Manchester City of Manchester United. Vanuit Italië komen echter andere berichten.

Huntelaar wordt namelijk als een van de voornaamste kandidaten voor de spitspositie van Liverpool gezien, mits Fernando Torres vertrekt. Huntelaar was daarbij niet terug op de training op Milanello op woensdag. Hetgeen de geruchtenmachine aanwakkerde.

Mocht Huntelaar daadwerkelijk in gesprek gaan met Liverpool dan wordt verwacht dat Ryan Babel aangeboden wordt aan de rossoneri. Ook Everton zou interesse hebben in de spits van Milan, maar de allure van Liverpool zou doorslaggevend zijn in zijn keuze.

Filmische actie in Starcraft 2 trailer

Hoewel het nog maar amper een week is voordat we aan de slag kunnen, maken ze bij Blizzard het wachten wel heel zwaar. In een tweeënhalve minuut lange cinematic trailer laten ze zien wat Jim Raynor allemaal moet doorstaan om op zijn minst te overleven.

Dus, als je nu op school zit, op het werk of in het vliegtuig; verrijk je leven met deze belachelijk dure... ik bedoel hoogwaardige trailer van deze RTS. Dinsdag zou hij in de winkels moeten liggen.


Bekijk 'm vooral in HD...

Proloog
Voor wie wil weten wat er voorafging voordat deeltje twee begint: kijk hier de twee filmpjes die uitleggen wat er is gebeurt:

En de tweede:

Magath gaat uit van komst Raúl

Raúl lijkt Real Madrid te gaan verruilen voor Schalke 04. Trainer Felix Magath is er vrij zeker van de Spaanse spits deze week te presenteren in Gelsenkirchen. "We weten dat Raúl aanbiedingen heeft ontvangen van andere clubs. Maar hij heeft er ook een paar afgewezen", weet Magath.

"Ik ben ervan overtuigd dat hij voor Schalke zal kiezen en volgend seizoen in de Bundesliga zal spelen", aldus Magath in Marca. De club uit Gelsenkirchen hoopt ook op de komst van Christoph Metzelfer. De Duitse verdediger heeft bij Real Madrid al samengespeeld met Raúl en de twee zijn goed bevriend geraakt.

Volgens Bild heeft Raúl al een overeenstemming bereikt met Schalke. Naar verluidt heeft hij een 2-jarig contract getekend en wordt hij later deze week gepresenteerd.

Online verkoop games nadert winkels

De online-verkoop van digitaal gedistribueerde pc-games loopt in op de reguliere verkoop van games. Dat blijkt uit cijfers van het Amerikaanse marktonderzoeksbureau NPD Group. In 2009 werden in de Verenigde Staten 21,3 miljoen games online verkocht via digitale distributie. In dezelfde periode gingen er in winkels 23,5 miljoen pc-games over de toonbank van winkelketens en webwinkels.
In 2009 zijn er 21,3 miljoen games online gekocht via digitale distributiekanalen. Daar staat tegenover dat er 23,5 miljoen pc-games in de winkel zijn verkocht. Games die in de winkel worden verkocht zijn doorgaans duurder dan de spellen die via digitale distributiekanalen worden aangeschaft.

Producenten van spelcomputers roepen al jaren dat digitale distributie de toekomst van de game-industrie is. Het zou games goedkoper moeten maken en de kosten van uitgevers kunnen drukken. Een verklaring hiervoor is te vinden in het wegvallen van de productie van hoesjes, handleidingen en het drukken van dvd's.

Momenteel wordt het meeste geld verdiend door digitale distributiekanalen die zich richten op de zogenaamde 'hardcore games'. De verkooppunten waar laagdrempelige games gekocht kunnen worden, hebben het in 2009 moeilijk gekregen door de opkomst van het gamen via sociale netwerken als Hyves en Facebook. Uit cijfers van NPD Group blijkt dat 4,8 miljoen Amerikanen in de tweede helft van 2009 games hebben gespeeld via een sociaal netwerk.

Online verkoop games nadert winkels
Online verkoop games nadert winkels (Foto: Novum)

R4 kaarten zijn illegaal

Ben je in het bezit van een Nintendo DS met een R4 of soortgelijke flashcard? Dan heb je dus iets illegaals in bezit. Nintendo heeft elf Nederlandse webwinkels voor de rechter gesleept vanwege de verkoop van flashcards en modchips. De rechtbank in Den Haag stelde Nintendo in het gelijk.

Met deze Flashcards en modchips kan je gedownloade spellen spelen, zonder dat je betaalt voor deze spellen. De webshops verkochten ook nog eens omgebouwde Wii's, waarmee het ook mogelijk is om onbetaalde illegale spellen te spelen. De rechtbank was van mening dat de verhandelde middelen vrijwel uitsluitend worden gebruikt voor het omzeilen van de voorzieningen die Nintendo heeft getroffen om inbreuken op haar auteursrecht tegen te gaan. Dat is in strijd met artikel 29a Aw, omdat met deze producten verschillende beveiligingsmaatregelen worden omzeild.

Wat gebeurt er dan met de huidige voorraad? Die moeten de webshops binnen veertien dagen vernietigen. De elf Nederlandse webshops moeten ook nog een te bepalen vergoeding betalen aan Nintendo, omdat Nintendo schade heeft geleden aan het onrechtmatig handelen van deze webwinkels. Uiteraard waren deze webwinkels het niet met het vonnis eens, omdat Nintendo zich schuldig gemaakt zou hebben aan oneerlijke mededinging. De rechter acht echter bewezen dat Nintendo derden de mogelijkheid biedt om games en applicaties te ontwikkelen voor haar consoles.

R4 kaarten zijn illegaal

[Tour] Regen teistert peloton

De zeventiende etappe van de Ronde van Frankrijk gaat verreden worden onder loodzware omstandigheden. In startplaats Pau regende het vanmorgen vrijwel onafgebroken. Bij de finish, op de in wolken gehulde Tourmalet, is het al net zo slecht.

Van inkorting van de laatste Pyreneeënrit, wellicht doorslaggevend voor het klassement, is volgens een woordvoerder van tourorganisator ASO geen sprake. Dat gebeurde voor het laatst in 1996, toen sneeuwval enkele bergtoppen onbereikbaar maakte. Bjarne Riis won destijds na slechts 46 kilometer in Sestrière. Of de laaghangende bewolking de tv-uitzending van de rit verhindert was vanmorgen nog niet duidelijk.

Gamende vrouwen geven meer uit in digitale winkel

Vrouwen die online games spelen, geven gemiddeld twee keer zoveel geld uit aan virtuele voorwerpen als mannelijke gamers. Dit blijkt uit onderzoek van Playspan en VGmarket dat woensdag gepubliceerd is. Playspan en VGmarket richten zich onder meer op het gebruik van virtueel geld en onderzoek naar de game-industrie.

Uit het onderzoek van de twee bedrijven blijkt dat vrouwen gemiddeld jaarlijks 39 euro besteden aan het kopen van virtueel geld. Bij mannen is dat slechts 19,50 euro. Bij de aanschaf van virtuele voorwerpen is het verschil iets kleiner: 42,90 om 23,40 euro. Het onderzoek richtte zich niet alleen op de aanschaf van virtueel geld of een virtueel zwaard, maar ook op extra levels en missies voor games op de pc, Playstation 3 en Xbox 360.

Steeds vaker verdienen bedrijven miljoenen euro's met de verkoop van virtuele producten of extra levels. Van de eerste uitbreiding voor het schietspel Call of Duty: Modern Warfare 2 werden binnen een week 2,5 miljoen exemplaren gedownload. Daarnaast werd een virtueel paard voor in de grote online wereld World of Warcraft zo vaak gedownload dat het in een dag meer dan 2,5 miljoen euro in het laatje bracht.

Vrouwen geven meer uit in digitale winkel
Vrouwen geven meer uit in digitale winkel (Foto: Novum)

Kleine zege voor Manchester United

Manchester United heeft woensdag (plaatselijke tijd) in de Verenigde Staten een kleine zege behaald in de tweede oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen.

De Engelse ploeg versloeg Philadelphia Union, de nieuwste aanwinst in de Amerikaanse competitie MLS, met 1-0.

Het enige doelpunt kwam in de 76e minuut op naam van Gabriel Obertan. Manchester United opende de voorbereiding vorige week met een overwinning op het Schotse Celtic (3-1).

Suárez: "Ik wil Champions League spelen met Ajax"

Luis Suárez meldde zich woensdag bij Ajax en vertrok direct weer naar Barcelona. Daar staat zijn vrouw op het punt te bevallen van hun eerste kind. De Uruguayaan zegt in gesprek met Ajax TV er tegen PAOK Saloniki gewoon bij te zijn.

"De wedstrijd tegen PAOK? Natuurlijk ben ik er, geen probleem", belooft Suárez. "Ik wil Champions League spelen met Ajax. Ik kom zo snel mogelijk terug, maar mijn familie is ook belangrijk."

De Uruguayaanse international verwacht zondag of maandag weer terug te keren in Amsterdam. De oefenwedstrijd tegen Chelsea (vrijdag) en de open dag zal hij wel aan zich voorbij moeten laten gaan.

Ajax speelt volgende week woensdag de eerste van de twee wedstrijden tegen PAOK Saloniki in de derde voorronde van de Champions League. Suárez is dus gewoon van de partij. De return is een week later in Hessaloniki.

Virgin wil verder vooruit in Hockenheim

Na eerder in Valencia en Silverstone aardige resultaten te hebben geboekt hoopt het team van Virgin Racing ook in Hockenheim te gaan scoren. Nog een extra motivatie is er omdat het de thuisrace van coureur Timo Glock is.

Glock heeft, net als alle andere Duitse rijders, een speciale band met het circuit van Hockenheim, niet alleen omdat het zijn thuisland is, maar ook omdat hij letterlijk om de hoek woont. "Het kost me slechts dertig minuten om vanaf mijn huis naar het circuit te rijden, dus je kunt in dit geval wel spreken van een échte thuisrace", zegt hij.

Glock hoopt en rekent er stiekem ook op dat 'zijn' fans hem gedurende het weekend volop gaan steunen. "Het helpt altijd als het publiek achter je staat", stelt hij. "Het geeft je net dat beetje extra. Ik verwacht dat de sfeer langs de baan het hele weekend geweldig zal zijn, want er doen dit jaar veel Duitsers mee."

"Het lijkt me vanzelfsprekend dat ik mijn uiterste best ga doen het best mogelijke resultaat te behalen", vervolgt Glock. "Ik heb er wel vertrouwen in, zeker gezien het feit dat we de afgelopen races overduidelijk progressie hebben gemaakt."

Zijn teamgenoot Lucas di Grassi kon tijdens het vorig raceweekend in Silverstone weinig genieten van de vooruitgangen bij Virgin. In de negende ronde mocht hij uit de auto stappen. "Dat was erg jammer, zeker omdat het er tot mijn uitvalbeurt naar uitzag dat het een goed weekend zou worden", zegt de Braziliaan dan ook.

"Je moet echter ook naar de positieve kant kijken", blijft Di Grassi optimistisch. "We maken goede stappen met het doorontwikkelen van de auto en er zit nog meer in de pijplijn. We hebben overduidelijk de weg naar boven ingeslagen en ons doel voor Hockenheim is dan ook om, net als in Valencia, te bewijzen dat we het beste nieuwe team zijn."

FOK!games Tofste baas - dag 16

De strijd van gisteren was snel beslist. Purple nam een grote voorsprong en gaf deze niet meer uit handen.

Vandaag hebben we natuurlijk weer drie kandidaten voor jullie. Pas op! De beschrijvingen kunnen SPOILERS bevatten!

Sarah Kerrigan (StarCraft)
Sarah Kerrigan, ooit een normale vrouw, maar door proeven veranderd in een van de ghosts, geheimzinnige soldaten van de Terrans tegen de Zerg en Protoss. In een missie werd haar basis volledig overlopen door de Zerg en werd ze gevangengenomen, blijkt later. Door de Overmind is ze nu het nieuwe speeltje van de Zerg, Kerrigan is de Queen of Blades en van plan om het hele universum te veroveren.

Bob Page (Deus Ex)
Een kruising tussen mens (Bob Page) en een AI (Helios) die als dictator de wereld wil regeren, jij als speler kan er voor kiezen om hem te stoppen of te helpen. Stop je hem en de wereld zal teruggaan naar middeleeuwse taferelen of help hem en regeer samen over de wereld.

Poseidon (God of War 3)
In de God of War-serie zul je als Kratos vrijwel alle Griekse goden een kopje kleiner maken. Één van de meest indrukwekkende gevechten vindt aan het begin van het derde deel plaats tegen god Poseidon. Op de rug van Titaan Gaia zul je het tegen hem op moeten nemen. Het gevecht bestaat uit verschillende fasen waaronder een gigantisch waterpaard dat Gaia langzaam kapot probeert te maken; maar aan het einde zul je als Kratos Poseidon letterlijk de ogen uitsteken. Het gevecht is groots, spectaculair en het einde zeer grof waardoor het wel een plekje in deze verkiezing verdient.

Sarah KerriganBob Pageposeidon

Wie van bovenstaande deelnemers vinden jullie het tofst? Laat het weten in dit topic. Deze poll loopt tot morgenmiddag 12.00 uur waarna we de uitslag bekendmaken op FOK!games en dan zal het volgende gevecht gaan plaatsvinden.

800e wicket voor Muralitharan

Als eerste bowler in het testcricket heeft de Srilankaans Muttiah Muralitharan de grens van 800 wickets gehaald. Dit gebeurde op de vijfde dag van de eerste test tegen India.

De 38-jarige Muralitharan was al mondiaal recordhouder in het testcricket. Daarnaast is hij ook recordhouder van het hoogste aantal wickets in ééndagswedstrijden.

Overigens zet Muralitharan na de test met India een punt achter zijn loopbaan.

Massa niet blij met zijn seizoen tot nu toe

Coureur Felipe Massa begon veelbelovend aan het huidige seizoen. De Braziliaan stond op het podium in Australië en Bahrein, maar sindsdien gaat het zeer moeizaam bij Massa. Momenteel staat hij slechts achtste met 78 punten achterstand op Lewis Hamilton.

"Natuurlijk ben ik hier niet blij mee", vertelde Massa aan het Britse blad Autosport. "Het seizoen verloopt niet zoals ik verwacht had. De eerste twee races gingen goed, ik haalde twee keer het podium. Maar daarna verliepen de races steeds slechter, vooral de laatste drie waren totaal niet goed. Het is heel frustrerend als er in de race dingen gebeuren waar je zelf niks aan kunt doen en je daardoor ineens achteraan rijdt. In Canada, Valencia en op Silverstone was dat het geval."

Massa denkt dat als Ferrari de nieuwe onderdelen monteert en in gebruik neemt, de auto snel dichter bij Red Bull en McLaren kan komen. "In de laatste twee races hebben we nieuwe onderdelen aangebracht aan de auto en ik denk dat dat echt een verbetering is", legde de Ferrari-coureur uit. "We moeten hard blijven werken om een met een competitieve auto op de baan te verschijnen, want de volgende race moeten we echt een goed resultaat halen."

Mobiele telefoon als stroomstootwapen

Tijdens een huiszoeking bij een Amsterdammer, die van handel in drugs wordt verdacht, is een politieagent gewond geraakt. De agent dacht een mobiele telefoon op te pakken, maar de telefoon bleek omgebouwd te zijn tot stroomstootwapen. De diender kreeg dan ook een behoorlijke schok te verwerken. De betreffende agent moest hierop voor behandeling naar het ziekenhuis.

De politie wil herhaling van dit incident voorkomen en heeft hierom agenten gewaarschuwd extra alert te zijn op dit soort wapens. Bij twijfel dient voortaan de hulp ingeroepen te worden van het hiervoor opgeleide team Explosievenveiligheid en Vuurwapens. Hoe het nu met de agent gaat is niet bekend.

Betalen voor eerste hulp schrikt af

Eerstehulpposten krijgen het flink rustiger als patiënten moeten betalen voor een onterecht bezoek. Dat blijkt donderdag uit onderzoek van Nivel, het Nederlands instituut voor onderzoek van de gezondheidszorg, onder drieduizend respondenten.

Patiënten kiezen vaak voor de spoedzorg, terwijl ze met veel klachten bij de huisartsenpost terecht kunnen. Liefst zes op de tien bezoeken aan de spoedeisende hulp zijn onterecht. Vooral tijdens de Mexicaanse griepepidemie liep het storm bij de hulpdienst van het ziekenhuis, waardoor de wachttijden flink opliepen.

''Hoe meer mensen moeten gaan betalen, hoe minder ze naar de spoedeisende hulp zullen gaan'', aldus Nivel. ''Dit kan ertoe leiden dat mensen niet naar de spoedeisende hulp gaan terwijl dat wel nodig is'', aldus programmaleider Judith de Jong.

"Mensen kunnen moeilijk beoordelen welke klachten spoedeisend zijn en welke niet." De Jong pleit er daarom voor aan de poort te beoordelen of patiënten naar de huisartsenpost moeten of naar de spoedeisende hulp.

Square Enix brengt Legend of Mana uit op PSN

Legend of Mana dat te spelen was op de PlayStation 1 zal door Square Enix  opnieuw uitgebracht worden op PSN. Dit in het kader van hun ‘Summer of Adventure’.

Shinji Hashimoto van Square Enix liet via Twitter weten dat ‘Legend of Mana’ volgende week te downloaden is via de Japanze PSN. De game gaat 600 yen ($6.50) kosten en het vergt 365MB vrije ruimte.

Het is te verwachten dat de game uiteindelijk ook naar het westen komt, maar door de steeds groter wordende lijst van games die nog gelokaliseerd dient te worden kan dat nog wel even duren.

Acht jaar cel voor verkrachten 81-jarige vrouw

Voor het verkrachten van een 81-jarige vrouw uit Spijkenisse heeft het gerechtshof in Den Haag een 53-jarige man veroordeeld tot acht jaar cel. Hij probeerde haar ook te vermoorden. De man werd eerder door de rechtbank van Rotterdam vrijgesproken van de verkrachting en kreeg toen zes jaar cel opgelegd voor de moordpoging.

Justitie was daarop in hoger beroep gegaan en had negen jaar cel geëist. Het hof vindt dat wel is bewezen dat de man de vrouw op 6 maart 2007 in haar woning heeft verkracht. Hij werd ook veroordeeld voor een reeks inbraken. Justitie laat weten tevreden te zijn met de uitkomst.

Japan wil voetbalduels in 3D vertonen

Wanneer Japan het WK voetbal van 2022 toegewezen krijgt, wil het land de wedstrijden in 208 landen driedimensionaal uitzenden. De Aziaten maakten dat plan kenbaar bij een bezoek van de FIFA.

De wereldvoetbalbond maakt deze zomer een tocht langs de negen landen die het WK van 2018 of 2022 willen organiseren, waaronder ook Nederland en België.

Het project met de driedimensionale uitzendingen kost zes miljard euro. Het 'Universal Fan Fest' project moet wereldwijd 360 miljoen mensen in staat stellen om de duels te bekijken. "Japan is leidend in de wereld op het gebied van deze technologie", aldus Motaki Inukai, voorzitter van de Japanse voetbalbond.

Japan gaat alleen voor het WK van 2022 omdat de algemene verwachting is dat het toernooi van 2018 naar Europa gaat. De FIFA was onder de indruk van de plannen. "Het is een gebalanceerde mix tussen voetbaltraditie, moderne stadions en nieuwe technologie", aldus teamleider Harold Mayne-Nicholls.

Algemeen secretaris van de Japanse bond, Kohzo Tashima, claimt dat zijn land het beter getroffen heeft dan de andere kandidaten: "We mogen blij zijn dat we de eerste zijn. Ze kwamen hier fris en vol met energie." Nederland en België zijn als vierde aan de beurt.

Postbode op de bon na negentien jaar

Na negentien jaar dezelfde route te fietsen had postbode Jacquelin Verplakke niet verwacht deze week een boete te krijgen. Om tijd te winnen fietste ze altijd een stukje over de stoep in de binnenstad van Venlo, terwijl dit helemaal niet mag.

Na lange tijd werd ze deze week toch op de bon geslingerd door een buitengewoon opsporingsambtenaar (boa).''Of ik wist dat ik daar niet mocht fietsen''. Maar helaas maakte de ambtenaar geen uitzondering. ''Dat kost u een bekeuring, 35 euro. Maar ik ben postbode, ik doe mijn werk. Misschien kun je een beetje soepel met de regels omgaan? Maar nee hoor, ik kreeg die bekeuring''.

De gemeente Venlo staat volledig achter de beslissing van de ambtenaar. ''Regels zijn regels, het is niet anders. De boa's kunnen niet met iedereen in discussie treden. Misschien hoort een postbode inderdaad niet tot de doelgroep die we willen aanpakken, maar je kunt nou eenmaal geen onderscheid maken, helaas'', aldus een woordvoerder.

22 juli, wat gebeurde er zoal vandaag?

22 juli is uiteraard weer een dag met veel moord en doodslag. Zo werd negentien jaar geleden seriemoordenaar Jeffrey Dahmer opgepakt. Bij hem thuis bleken elf lijken te liggen. Zeven jaar geleden werden Qusay en Uday, de zoons van Saddam Hoessein doodgeschoten.

Acht jaar geleden was de kabinetsformatie ook al zo'n lachertje. Philomena Bijlhout kwam met veel tamtam de rergering binnen, maar trad na een paar uren weer af met een fikse wachtgeldregeling. Zij bleek betrokken bij de Decembermoorden.

Acht jaar geleden werd Limburg getroffen door een fikse aardbeving. Met een kracht van 4,9 op de schaal van Richter is dit voor Nederland een zware jongen. Vier jaar geleden was het een trieste dag in de sportgeschiedenis, Dennis Bergkamp nam afscheid tijdens een vriendschappelijk duel tussen Ajax en Arsenal.

Tot slot nog een paar felicitaties. Oud-MTV-coryfee Carolijn Lilipaly wordt vandaag al weer 41! Verder nog een paar jarige voetballers. Dennis Rommedahl wordt vandaag 32, terwijl Dirk Kuijt zijn dertigste verjaardag viert.

Korte levensduur online Demon's Souls?

De online modes van From Software's RPG Demon's Souls voor de PS3 zullen op zijn minst tot maart 2011 beschikbaar blijven. Dit is bevestigd door Atlus en hoewel deze garantie op zich fijn is voor liefhebbers van deze game, zegt het ook iets over hoe kort de levensduur van de online modes zou kunnen zijn. Na maart 2011 wordt er namelijk niets meer gegarandeerd.

Demon's Souls is een cult-hit geworden. Aanvankelijk was de game in 2009 alleen uitgekomen in Japan en de VS zonder plannen het in Europa uit te brengen. Namco Bandai nam het op zich om deze game toch in juni 2010 hier ook te verspreiden.

Aram Jabbari, PR and sales manager van Atlus, had het volgende hierover te zeggen: "We are proud to maintain our commitment to the Demon's Souls online community by extending our support for the game's servers, allowing current and new players to continue to enjoy the game's vast online feature set."

Atlus wilt ook nieuwe spelers aantrekken met veranderingen op de servers om het spel iets makkelijker te maken: "To celebrate the announcement, the game server's World Tendency, a variable that can make the game more or less difficult and unlock secrets depending on its setting, will be shifted to Pure White for a couple weeks, making the notoriously challenging game slightly easier for newcomers while also allowing long-time veterans to reach otherwise inaccessible areas and items."

Demon's Souls

Samenwerking VS met elite-eenheden leger Indonesië

De Amerikaanse strijdkrachten gaan weer samenwerken met de speciale eenheden van het Indonesische leger. Dit heeft de Amerikaanse minister van defensie Robert Gates donderdag in Jakarta aangekondigd. Gates sprak na afloop van een onderhoud met president Susilo Bambang Yudhoyono.

De samenwerking met de Indonesische elite-eenheden werd ruim tien jaar geleden gestaakt omdat zij zich schuldig maakten aan grove schendingen van de mensenrechten.

Rummenige maakt zich zorgen om Ribéry

De voorzitter van Bayern München, Karl-Heinz Rummenigge, heeft gezegd dat hij zich zorgen maakt over de rechtzaak die loopt tegen Franck Ribéry.

De Franse sterspeler van de Duitse club zou seks hebben gehad met een minderjarige prostituee. Daarom staat hij in eigen land voor de rechter. "We maken ons grote zorgen om de uitkomst van de procedure", aldus Rummenigge in het Duitse boulevardblad Bild.

"Ik heb het idee dat Ribéry de zondebok moet worden voor de slechte prestaties van Frankrijk op het WK in Zuid-Afrika", zo zegt Rummenigge.

Ribéry kan, net als zijn landgenoot Karim Benzema, worden veroordeeld tot een gevangenisstraf van drie jaar.

EA stopt voetbalbewegingen in shooter

Game-uitgever Electronic Arts gebruikt de bewegingen uit voetbalspel FIFA 10 voor het eerst ook in schietspellen. De personages in Medal of Honor en Crysis 2 zullen worden voorzien van de geavanceerde animaties van bewegingen uit het voetbalspel. Verschillende gamestudio's slaan de handen daarvoor ineen.

"EA Games gebruikt een technologie om bewegingen in games soepel er uit te laten zien. Dit is ontwikkeld door EA Sports. Het is mooi om dit soort samenwerkingen tot stand te zien komen", vertelt Peter Moore, hoofd van EA Sports, in een interview met het magazine Develop.

In sportgames zijn bewegingen ontzettend belangrijk en ontwikkelaars besteden veel tijd aan de ontwikkeling van dergelijke animaties en achterliggende technologieën. Door kennis te delen tussen verschillende studio's wil EA zijn games naar een hoger niveau tillen.

Samenwerkingen tussen studio's zijn niet nieuw binnen Electronic Arts. De gamestudio EA Los Angeles werkt aan het verhaal van Medal of Honor, terwijl de multiplayer-modi worden ontwikkeld door het in Zweden gevestigde Digital Illusions.

EA stopt voetbalbewegingen in schietspel
EA stopt voetbalbewegingen in schietspel

Verbeek noemt niveau AZ acceptabel

AZ won in de voorbereiding op het nieuwe seizoen al acht wedstrijden op rij. Gisteravond werd het Engelse Plymouth Argyle FC verslagen.

Volgens trainer Gertjan Verbeek zegt de overwinning helemaal niets. "Al is winnen wel goed voor het vertrouwen. Ik snap trouwens niet waarom Plymouth naar het vasteland is gekomen voor oefenwedstrijden. Ze trekken zich terug rond het eigen doel en schieten alleen maar lange ballen naar voren."

Plymouth Argyle liet het initiatief bij AZ. "En dat deden we niet altijd even goed. De paar kansen die we creëerden gingen er niet in en in de kleine ruimte is het baltempo nog te laag. Het drukzetten ging al wel beter."

Andere ploegen die AZ versloeg in de voorbereiding waren Red Bull Salzburg, Fenerbahçe en Anderlecht. "Dat doe je niet zomaar. Ik vind dat we tot nu toe een acceptabel niveau hebben gehaald tijdens de voorbereiding", aldus Verbeek.

Sucker Punch over inFamous 2 en strips

Menig PS3-gamer wacht er al op sinds het eerste deel en zal sinds de officiële aankondiging tijdens de E3 vorige maand ook bijna niet meer kunnen wachten op de game; we hebben het natuurlijk over inFamous 2.

In inFamous 2 gaat een vernieuwde Cole wederom de strijd aan tegen het kwaad met zijn schokkende krachten. In dit tweede deel kent hij uiteraard enkele nieuwe trucjes om sneller door de nieuwe stad te bewegen, maar kan hij deze keer ook ijs gebruiken als wapen en draagt hij een melee-wapen met zich mee. In de onderstaande video komen helaas geen nieuwe gameplay-beelden voorbij, maar doet het team achter de game wel hun zegje over de ontwikkeling van de game en de invloeden stripboeken; speciaal voor de Comic Con.

InFamous 2 staat gepland voor het eerste kwartaal van 2011 en zal exclusief op de PlayStation 3 verschijnen.

Jol blijft bij Ajax

Martin Jol heeft gisteravond aan Fulham gemeld vereerd te zijn met de belangstelling, maar definitief niet in zal gaan op hun aanbod. Na een onderhoud met algemeen directeur Rik van den Boog, die anderhalve dag eerder terug kwam van vakantie, kwam Jol tot dat besluit.

Jol kreeg van Van den Boog nogmaals de garantie dat hij zijn selectie kan versterken. "Het is altijd mijn intentie geweest om door te bouwen bij Ajax", zei Jol. Jol hoopt dat iedereen bij Ajax bereid is zijn schouders eronder te zetten. "Dat is essentieel, want ik kan het niet alleen. Ik was gewoon op zoek naar het goede gevoel."

Mochten er nog bepalende spelers vertrekken, dan kan het geld dat daarmee verdiend wordt geïnvesteerd worden in versterkingen. Van den Boog benadrukte verder dat een vertrek van Jol nooit aan de orde is geweest: "Er was een club die onze trainer wilde hebben. En ze benaderden hem op een moment dat hij niet genoeg vertrouwen had in de selectie. De trainer heeft daar vragen over beantwoord en heeft zich erg gevleid gevoeld met de belangstelling. Dat mag, ik begrijp dat, maar het had misschien iets minder gemogen. Jol kan helemaal niet vertrekken. Hij staat bij ons onder contract en de relatie met de rest van de club is ook goed. Niets aan de hand dus. Het is helemaal niet aan de orde geweest dat hij weggaat, want wij willen hem per se niet kwijt. Al biedt Fulham tien miljoen voor hem, dan nog niet."

Nederlandse werkloosheid op 5,6 procent

Het aantal geregistreerde werklozen in Nederland is in juni 2010 uitgekomen op 441.000 ofwel 5,6% van de beroepsbevolking, aldus het Centraal Bureau voor de Statistiek donderdag.

Dit is een toename ten opzichte van 432.000 ofwel 5,5% in mei. Toch spreekt het statistisch bureau van de overheid van een daling van de werkloosheid met zo'n 5.000 personen in juni, naar een voor seizoensinvloeden gecorrigeerde 430.000 van 435.000.

Het voor seizoensinvloeden gecorrigeerde cijfer daalt nu vier maanden op rij, sinds februari consistent met rond de 5.000 per maand. De daling komt vooral voor rekening van mannen, aldus het CBS.

In juni een jaar geleden was de werkloosheid 4,9%. Er stonden toen op de arbeidsmarkt 385.000 personen aan de kant, of 373.000 gecorrigeerd voor seizoensinvloeden.

In juni 2010 nam het aantal WW-uitkeringen ten opzichte van mei af met 11.000 tot 289.000. Vergeleken met een jaar geleden daalde het aantal nieuwe uitkeringen met ruim 22% en nam het aantal beëindigde uitkeringen toe met bijna 81%, aldus het CBS.

Toivonen: "Marcus gaat er dit seizoen zeker vijftien maken"

Ola Toivonen heeft er met Marcus Berg een landgenoot bijgekregen bij PSV. De Zweed heeft veel vertrouwen in de huurling.

Toivonen is blij dat zijn goede vriend bij PSV komt spelen. "We voetballen al vanaf ons dertiende geregeld samen", zegt Toivonen tegenover het Algemeen Dagblad. "Daarna kwamen we elkaar tegen bij de nationale ploegen onder achttien en 21. En nu dus bij PSV."

Toivonen speelt sinds vorig seizoen bij PSV. Hij verwacht veel van Berg. "Marcus gaat dit seizoen zeker vijftien doelpunten maken. Makkelijk. Marcus is een speler die altijd voor gevaar zorgt in het zestienmetergebied."

"Als je in de Zweedse competitie kunt scoren, lukt dat ook in de Eredivisie. Deze competitie past goed bij ons en het land lijkt op Zweden. Bovendien houden de Nederlandse clubs wel van Scandinaviërs", aldus Toivonen.

Vrouwentekort in gamesector overdreven

De ophef rond het gebrek aan vrouwen in de Britse game-industrie is volgens gameontwerper Liselore Goedhart 'een beetje overdreven'. Vorige week vrijdag waarschuwde de Britse overheid de game-industrie over het tekort aan vrouwen in die sector.

Volgens Goedhart, werkzaam bij het Nederlandse bedrijf Monobanda, is er binnen de Nederlandse game-industrie weinig te merken van discriminatie op basis van geslacht. Wel zouden vrouwen 'wat meer moeten durven en doen', meent ze. Toen Monobanda op zoek was naar een stagiair projectmanagement bleek het overgrote deel van de sollicitanten vrouw.

Het maken van games kent vele facetten, die niet allemaal even populair zijn. Fabian Akker, medeoprichter van Ronimo Games, zegt dat vooral posities die te maken hebben met grafisch ontwerpen of gamedesign steeds vaker ingenomen worden door vrouwen. Er is ook een andere kant van de medaille. "De animo voor de positie van programmeur valt erg tegen. Dat blijft nog wel even, het is gewoon zo droog en technisch. De meeste vrouwen vinden dat maar niks, helaas", vult hij aan.

Woensdag werd bekend dat er in Canada een bedrijf is opgericht waar vrouwen games maken voor vrouwen. Het is de eerste geheel vrouwelijke gamestudio ter wereld.

?Vrouwentekort? in gamesector overdreven
Vrouwentekort in gamesector overdreven (Foto: Novum)

Leraar krijgt werkstraf door tongzoen met leerling

Een leraar uit Helmond heeft een taakstraf van 140 uur gekregen vanwege een relatie met een 12-jarige scholiere. De relatie begon toen het meisje in groep acht zat en eindigde in het tweede jaar van de middelbare school.

De leraar gaf vaak cadeaus en nam het meisje zelfs mee naar zijn woning. Ook schreef hij liefdesbrieven, en dreigde met zelfmoord als het meisje de relatie zou verbreken.

Volgens de rechter hebben ze één keer getongzoend, dit staat volgens de wet gelijk aan verkrachting. Er zouden geen seksuele handelingen hebben plaatsgevonden.

De man krijgt bovenop de taakstraf van 140 uur drie maanden celstraf voorwaardelijk met een proeftijd van drie jaar.

Bloederige co-op actie in Shank

Tijdens de E3 van dit jaar werd Shank getoond; een downloadable game van de kleine developer Klei Entertainment, welke door EA onder haar hoede genomen is.

Shank wordt een sidescrolling game welke wordt omschreven als een prachtige beat-em-up. De game zal in augustus verschijnen op Xbox Live en het PSN en zal waarschijnlijk een prijskaartje meekrijgen van ongeveer vijftien euro. Shank zal naast een singleplayer ook een co-op modus bevatten met missies die speciaal ontworpen zijn om met twee spelers te spelen.

In de onderstaande video vertelt CEO Jamie Cheng ons meer over deze bloederige co-op modus.

[Tour] De etappe van vandaag

Vandaag staat de laatste bergrit van de Tour de France op het programma, welke we eigenlijk toch ook wel de koninginnenrit mogen noemen. Met twee klimmen van de eerste categorie en de finish op de Tourmalet, belooft het een mooie afsluiting van de Pyreneeën te worden.

Pau
Pau is een erg bekende plaats in de Tour de France. Al 63 keer eerder in de historie deed de Tour de stad in de Pyreneeën aan. Net als de laatste twee keer dat de stad werd aangedaan is er dit jaar een aankomst, een rustdag en een start van een etappe in Pau.

Col du Tourmalet
Het wordt pas de tweede finish voor de Tour de France op de Tourmalet, die honderd jaar geleden voor het eerst in het programma was opgenomen. In 1974 won de Fransman Jean Piere Danguillaume bovenop de 2.115 meter hoge berg.

In totaal is de berg al 73 keer eerder beklommen in de Tour de France. Ook in de winter wordt de berg vaak beklommen, maar dan om er later weer vanaf te skiën of te snowboarden. De berg kent 100 kilometer aan pistes, waarmee het de grootste skiresort is in de Franse Pyreneeën.

Etappebeschrijving
Het begin van de etappe loopt al wat op en af, maar zonder echte bergen. Die komen pas na 56 kilometer, als de Col de Marie-Blanque wordt beklommen. De klim is 9,3 kilometer lang en kent een stijgingspercentage van 7,6%. De klim is er één van de eerste categorie, net als de klim die volgt; de Col du Soulor.

De top van de Col du Soulor ligt op 56,5 kilometer van de finish en is 11,9 kilometer lang à 7,8%. Hierna volgt een afdaling en een vallei naar de voet van de Col du Tourmalet. Vanaf 18,6 kilometer van de streep begint de klim, die 7,5% als stijgingspercentage kent. Het begint nog vrij rustig met een kilometer aan vier procent, maar daarna wordt het toch lastiger voor de renners. Zo zijn er geregeld percentages van gemiddeld negen procent in de klim.

Het zwaartepunt ligt eigenlijk in de laatste 5 kilometers van de klim, die na twee en een halve week Tour de France zeker slachtoffers zullen opleveren. De laatste anderhalve kilometer is gemiddeld negen procent stijl. Er zal ongetwijfeld een grote favoriet willen winnen, want niemand zal zomaar een vluchter met de winst willen laten strijken op deze mythische berg.

 

Profiel

Profiel slotklim


Algemeen klassement na de zestiende etappe

# Naam ploeg tijd
1 Alberto Contador (Spa) Astana 78.29,10
2 Andy Schleck (Lux) Saxo Bank + 0,08
3 Samuel Sánchez (Spa) Euskaltel + 2,00
4 Denis Menchov (Rus) Rabobank + 2,13
5 Jurgen v.d. Broeck (Bel) Omega Pharma-Lotto + 3,39
6 Robert Gesink
Rabobank + 5,01
7 Levi Leipheimer (VS)
RadioShack + 5,25
8 Joaquim Rodríguez (Spa) Katusha + 5,45
9 Alexandre Vinokourov (Rus) Astana + 7,12
10 Ryder Hesjedal (Can) Garmin + 7,51
56 Koos Moerenhout Rabobank + 1:27,50


FOK!sport favorieten voor de etappe
***** Contador
**** Schleck
*** Menchov
** Sanchez
* Van den Broeck, Gesink

 

Broer Bakijev gearresteerd

De Kirgizische autoriteiten hebben een broer van de afgezette president Koermanbek Bakijev gearresteerd. Achmat Bakijev werd woensdagavond opgepakt in het Zuid-Kirgizische Jalal-Abad, dat verleden maand het toneel was van grootschalig en zeer bloedig etnisch geweld.

De politie zei dat Achmat Bakijev heeft bekend dat hij betrokken was bij dit geweld. Het geweld was gericht tegen de etnische Oezbeken. Er vielen honderden doden en enige honderdduizenden Oezbeken vluchtten weg naar elders in Kirgizië, maar vooral naar Oezbekistan.

Achmat Bakijev is een belangrijke figuur in het zuiden van Kirgizië. Gehoopt wordt dat zijn arrestatie ertoe zal leiden dat de situatie zich er stabiliseert.

Koermanbek Bakijev werd in april afgezet. Hij bevindt zich in ballingschap in de Wit-Russische hoofdstad Minsk.

Boom teleurgesteld in Rabobank

Lars Boom heeft teleurgesteld gereageerd op het nieuws dat Rabobank de Deen Matti Breschel heeft aangetrokken voor de Vlaamse klassiekers. Dit meldt De Telegraaf.

"Jammer dat ik daar niet van op de hoogte ben gesteld. Het is dus een teken dat de leiding van de ploeg geen vertrouwen in de Nederlandse klassiekerrenners heeft. Ik vraag me af waarom deze transfer nodig is. Volgend jaar rijden diverse jonge Nederlandse renners weer een stuk beter. Ook ik ga ervan uit dat ik dan weer een stap kan maken," aldus Boom die momenteel de Tour de France rijdt.

Nieuwe Zelda is een soort prequel

De nieuwe Zelda-game, Skyward Sword, zal een prequel worden of iets wat er ieder geval op lijkt. In een interview met Official Nintendo Magazine heeft Eiji Aonuma (toezichthouder voor de Zelda-serie) aangegeven dat de game zich afspeelt voor Ocarina of Time. Of het echt een prequel wordt moeten we nog afwachten.

Aonuma gaf aan dat het verhaal van Zelda (alle spellen die gemaakt zijn) wel één tijdslijn volgen maar die is maar bekend bij drie mensen: hijzelf, Miyamoto en de director van Zelda. Dit is gedaan zodat er makkelijk een game in de tijdslijn verschoven kan worden zonder dat mensen gaan roepen dat dat niet zou kunnen. Dat Aonuma bekend maakt dat het spel zich voor Ocarina of Time afspeelt is in overleg gegaan met Miyamoto.

We zullen moeten afwachten waar het verhaal om draait en of het verhaal te maken heeft met Ocarina of Time. De game staat gepland voor een 2011 release op de Wii.

Skyward Sword

Brandevacuees terug naar huis

De mensen die woensdag in Valkenswaard vanwege de grote brand zijn geëvacueerd, mogen donderdagochtend vanaf negen uur terug naar hun huizen. Dat heeft een woordvoerster van de gemeente laten weten. Het gebied rond de brand op industrieterrein aan De Vest is vrijgegeven, aldus de zegsvrouw.

De in totaal 198 bewoners van verzorgingshuis De Vlasgaard en verpleeghuis Taxandria en 91 omwonenden moesten woensdag hun onderkomens uit vanwege de stank en de rook die de brand veroorzaakte. De brand verwoestte een fabriek waar kunststof afval werd verwerkt en trof ook twee andere bedrijfspanden. De brandweer gaf om half elf donderdagavond het sein brand meester. Het vuur was rond negen uur 's ochtends ontdekt.

CD: Danger Mouse and Sparklehorse - Dark Night Of The Soul

Je hebt supergroepen en je hebt een supercast. De eerste voegt bandleden van bekende bands bij elkaar en de tweede maakt gebruik van gerenommeerde artiesten bij eigen tracks. Een voorbeeld van dat laatste komt vaker voor als ode aan een bekende muzikant, maar ook een album als Version van Mark Ronson valt hieronder. Maar we hebben een nieuwe plaat waarop de samenwerkingen niet van de lucht zijn. Recentelijk zijn Danger Mouse en Sparklehorse niet alleen een hernieuwde samenwerking aangegaan, maar hebben ook nog eens een arsenaal aan bekende muzikanten opgetrommeld voor hun project: Dark Night Of The Soul.

Rusland beticht VS van ontvoering piloot

Rusland beticht de Verenigde Staten ervan een Russische piloot te hebben ontvoerd. De man werd eind mei door agenten van de Amerikaanse drugsbestrijdingsdienst DEA vanuit Liberia naar de VS overgebracht. De DEA verdenkt hem van drugssmokkel.

Het gaat om de 41-jarige Konstantin Jarosjenko. De piloot werd eind mei door DEA-agenten in de Liberiaanse hoofdstad Monrovia opgepakt en vervolgens naar New York overgebracht. Hij kreeg geen kans om contact op te nemen met de Russische diplomatieke vertegenwoordiging in Liberia, zegt het Russische ministerie van buitenlandse zaken.

De DEA laat weten dat Jarosjenko inmiddels in New York in staat van beschuldiging is gesteld wegens het smokkelen van duizenden kilo's cocaïne. Volgens de DEA was de piloot actief in Zuid-Amerika, Afrika en Europa. Hij werd op basis van een Amerikaans arrestatiebevel op 28 mei in Monrovia door de Liberiaanse autoriteiten gearresteerd en twee dagen later aan DEA-agenten overgedragen, zei de DEA. Daaraan werd toegevoegd dat men volgens het boekje te werk was gegaan.

Daar denkt Moskou anders over. "We hebben het hier over de ontvoering van een Russische staatsburger uit een derde land. De handelwijze van een van de speciale Amerikaanse diensten -namelijk het onder dwang en in het geheim overbrengen van onze staatsburger van Monrovia naar New York- kan alleen maar worden gezien als een daad van flagrante wetteloosheid", luidde het in een verklaring van het Russische ministerie van buitenlandse zaken.

Varkens-schilderijen weg voor moslims

Drie schilderijen met daarop varkens afgebeeld zijn verwijderd uit de Lingepolikliniek te Leerdam. Een patiënt had een klacht ingediend omdat hij moslims een confrontatie wilde besparen met de varkens.

Opmerkelijk is dat deze patiënt zelf geen moslim is. Toch nam de leiding van de polikliniek de klacht serieus en verwijderde de afbeeldingen. Kunstenares Silvia Bosch is verbijsterd over de beslissing. "Een week eerder kreeg ik nog een e-mail van de kliniek dat men leuke reacties kreeg. Na één klacht moeten ze meteen weg."

De polikliniek meldt dat ze besloten tot de actie omdat ze willen dat iedereen zich op zijn gemak moet voelen in hun zorginstelling.

Woods en Bryant meest populair in de VS

Basketballer Kobe Bryant en golfer Tiger Woods zijn de meest populaire sporters in de Verenigde Staten. Dit blijkt uit een enquête van het Amerikaanse onderzoeksbureau Harris Interactive.

Woods voert de lijst sinds 2006 aan, maar kreeg dit jaar op de eerste plaats gezelschap van Bryant. Bryant won dit seizoen met de Los Angeles Lakers voor de vijfde keer in zijn loopbaan de titel in de Amerikaanse basketbalcompetitie NBA. Woods kan ondanks alle ophef rond zijn seksschandalen nog op veel populariteit rekenen.

Bij de vrouwen werd tennisster Serena Williams uitgeroepen tot winnares. Ze eindigde voor haar zus Venus.

Rockstar zit achter cheaters aan in RDR

Rockstar, de ontwikkelaar van de hit Red Dead Redemption gaat cheaters en spelers die aan "griefing" doen aanpakken in het spel. Mensen die cheaten in het spel kunnen verbannen worden voor een periode die Rockstar genoeg lijkt. Deze maatregelen zullen al van kracht gaan in de volgende update voor RDR.

Zogenaamde griefers moeten ook oppassen want tegen hun komen er ook maatregelen. Griefers zijn simpel gezegd mensen die irritante dingen doen in een spel waarbij ze andere spelers hinderen. In RDR uitte dit zich voornamelijk in spelers die andere spelers continu doodschoten als je net respawnt. Vanaf de volgende update zal een speler die griefed en snel achterelkaar zes kills krijgt op één en dezelfde speler de "Most Wanted" status verkrijgen en achterna gezeten worden door een NPC posse.

De speler die steeds continu doodgeschoten wordt door een griefer zal de mogelijkheid krijgen om ergens anders heen te teleporten uit de buurt van die vervelende speler. Deze maatregelen lijken vooralsnog alleen in de Free Roam modus te zitten. We kunnen de update binnen een maand verwachten op PSN en Xbox Live.

RDR

FNV wil van bouwvak af

De bouwvak moet worden afgeschaft. Het wekenlang stilleggen van bouwbedrijven in de zomerperiode is niet meer van deze tijd, zegt vakbond FNV Bouw donderdag in De Telegraaf. De bond wil dat het voor bouwvakkers gemakkelijker wordt om door het jaar heen vrij te nemen.

De bouw heeft door de vergrijzing binnenkort volop jonge mensen nodig, zegt voorzitter van FNV Bouw John Kerstens. Tegenwoordig zijn dat meestal geen traditionele kostwinners, maar tweeverdieners.

Een vaste periode waarin de baas bepaalt wanneer de werknemer vakantie neemt, zou verjonging in de weg staan. Uit een peiling onder driehonderd leden concludeert de bond dat negentig procent vindt dat ze zelf moeten kunnen bepalen wanneer ze op vakantie gaan

Officieel mogen werknemers in de bouw al sinds de jaren tachtig zelf bepalen wanneer ze vrij nemen, maar in de praktijk zou dat vaak nog niet gebeuren.

Ook de vereniging van gespecialiseerde aannemers, Aannemersfederatie Nederland, wil de bouwvak aanpakken. Directeur Wim van der Maas wijst er op dat de bouw door de vorst in de winter een hele tijd stil lag. "Nu kunnen we bouwen, en dan geven we iedereen vrijaf."

Volgens brancheorganisatie Bouwend Nederland houden ieder jaar minder bedrijven bouwvak.

Armstrong huurt gerenommeerde advocaat

Lance Armstrong heeft een gerenommeerde advocaat in de arm genomen om hem bij te staan in het onderzoek naar aanleiding van de beschuldigingen van zijn oud-teamgenoot Floyd Landis.

De zevenvoudig winnaar van de Tour heeft Bryan D. Daley aangetrokken. De raadsman, gespecialiseerd in strafrecht, is een voormalig aanklager en partner bij de firma Sheppard Mullin Richter en Hampton.

"Ik ben onlangs benaderd door Armstrong", aldus Daly in de Amerikaanse krant New York Daily News. "Ik heb verder nog niets hierover te zeggen, want we gaan eerst het een en ander uitzoeken."

Landis heeft Armstrong onlangs in een aantal publicaties beschuldigd van de doping. De twee reden in het verleden samen in een ploeg. Armstrong ontkent verboden middelen te hebben gebruikt.

CDA-voorzitter: middenkabinet nu op tafel

Nu een paars-pluskabinet van VVD, PvdA, D66 en GroenLinks is mislukt, moet een middenkabinet van VVD, PvdA en CDA worden onderzocht. Dat zegt CDA-voorzitter Henk Bleker donderdag in de Volkskrant.

"Ook door de PvdA zal elke nieuwe realiteit na het mislukken van Paars-plus onder ogen moeten worden gezien. De optie van het middenkabinet van VVD, PvdA en CDA staat nu op de agenda", aldus Bleker tegen de krant.

Tot nu toe heeft het CDA zich afzijdig gehouden in de formatie, maar Bleker vindt de tijd rijp voor zijn partij om in actie te komen. "Het land moet wel geregeerd worden", stelt hij.

Sly Cooper-collectie komt deze herfst

Sly Cooper komt komende herfst naar ons toe in een verzameleditie waarin de drie PS2-games van Sly Cooper zitten. Het gaat om de games Sly Cooper and the Thievius Raccoonus, Sly 2: Band of Thieves en Sly 3: Honor Among Thieves. Alle drie de versies zullen opgepoetst zijn voor hun release.

De collectie zal $40 gaan kosten en de drie games zijn nu met 720p graphics te spelen. Er zal ook ondersteuning komen voor 3D en voor de Playstation Move. De Playstation Move zal gebruikt gaan worden voor enkele mini-games, maar welke en hoe dit werkt is nog niet bekendgemaakt. Natuurlijk zijn er bij de game ook gelijk trophy's toegevoegd voor de mensen die dat graag zien.

Storm verlamt werk BP aan oliebron

Een dreigende storm verlamt de werkzaamheden aan de beschadigde oliebron in de Golf van Mexico. Het werk is stopgezet omdat in het gebied voor noodweer wordt gevreesd. In de Cariben raast een storm die mogelijk eind deze week naar de Golf van Mexico komt.

De schepen die bij de werkzaamheden zijn betrokken zijn nog niet vertrokken. Thad Allen, die namens de Amerikaanse regering toezicht houdt op de werkzaamheden, zei dat wordt afgewacht hoe de storm zich verder ontwikkelt.

Als de schepen om veiligheidsredenen uit de Golf van Mexico moeten worden teruggeroepen, loopt het werk volgens Allen mogelijk zo'n twee weken vertraging op.

Het lek in de bron ontstond nadat op 20 april het BP-boorplatform Deepwater Horizon was geëxplodeerd en gezonken. De ramp kostte elf mensen op het platform het leven. Vorige week werd, na nogal wat mislukte pogingen, een tijdelijke kap op de beschadigde bron geplaatst, waardoor het lek provisorisch werd gedicht. De volgende stap is het aanleggen van een nieuwe boorput.

Storm verlamt werk BP aan oliebron
Storm verlamt werk BP aan oliebron (Foto: Novum)

[Update] Nieuwe karakters Marvel vs Capcom 3

In Amerika is op dit moment de San Diego Comic Con bezig, één van de grootse strip/game-beurzen die jaarlijks gehouden wordt. En wat is nou een betere plek om vier nieuwe karakters voor de aankomende Marvel vs Capcom 3 game aan te kondigen? Er zijn twee karakters uit het Marvel kamp en twee uit het Capcom kamp gekozen.

Voor Marvel komen Doctor Doom en de Super Skrull in aktie en voor Capcom komen Trish en Chun-Li in aktie, Natuurlijk zeggen niet alle gamers deze namen wat en daarom hieronder hun vier plaatjes. Linksboven zien we Trish en daarnaast Chun-Li. Linksonder de Super Skrull en daarnaast Doctor Doom.

[UPDATE] Volgens de website van Marvel zijn Thor en Ametarasu ook speelbaar, dit is nog niet officieel maar de plaatjes zijn er al. En bekijk hieronder ook nog eens gameplay (met dank aan user Maisnon) van de vier nieuwe karakters die we gisteren aankondigden.

mcv 3mcv 3mcv 3mcv 3 mcv 3mcv 3mcv 3mcv 3mcv 3mcv 3

Kleine bestuurder raakt zwaarder gewond bij crash

Kleinere automobilisten raken bij een verkeersongeluk zwaarder gewond dan grotere. Dat blijkt uit een onderzoek van het Duitse Verbond van Verzekeraars (GDV), schrijft het AD donderdag.

Kleinere mensen zetten hun stoelen verder naar voren om goed bij de pedalen te kunnen. Hierdoor is de afstand tot het dashboard ook korter. Bij een ongeluk klappen ze daardoor tot vijf keer zo hard op het stuur als grotere bestuurders.

De GDV vergeleek de gegevens van tweehonderd mensen die zwaargewond raakten en merkte dat daar veel meer vrouwen bij zitten, die over het algemeen kleiner zijn. Daarom werden tests gedaan met dummy's. Die kregen inderdaad veel hardere klappen te verduren als ze dichter bij het stuur zaten.

Autofabrikanten hebben volgens de GDV niet eerder de link gelegd tussen lichaamslengte en letsel. Veilig Verkeer Nederland wijst er in de krant nog maar eens op dat het belangrijk is niet te dicht op het stuur te kruipen. Een oplossing voor mensen die vanwege hun lengte niet veel keus hebben wordt echter niet aangereikt.

Volkswagen zegt in het AD meer te zien in goede voorlichting over het instellen van de stoelen en het stuur, al is het stuur niet in alle auto's aan te passen. Een woordvoerder van de fabrikant wijst er op dat hij nog wel wat vragen heeft bij de tests. "Welke stoelen zijn gebruikt, is het stuur bij de tests versteld?"

Excuses Witte Huis voor werkneemster

Het Amerikaanse Witte Huis heeft zijn excuses aangeboden aan een zwarte medewerkster die was ontslagen wegens discriminatie van een blanke boer. De woordvoerder, die "de gevoelens" van president Barack Obama zei te verwoorden, stelde dat de vrouw was weggestuurd op basis van een onvolledig verhaal.

Shirley Sherrod accepteerde de excuses en overweegt of ze het aanbod aanneemt terug te komen. Op eerder gepubliceerde videobeelden gaf ze een toespraak bij burgerrechtenorganisatie NAACP, waarin ze lijkt te zeggen dat ze een blanke boer niet alle hulp had geboden vanwege zijn huidskleur.

Deze beelden werden geplaatst op een conservatieve website, aldus Amerikaanse media woensdag. Voor Conservatieven vormden de beelden het bewijs dat er sprake is van racisme tegen blanken binnen de huidige Democratische regering en binnen de NAACP.

Onlangs dook de volledige video op. Daaruit werd duidelijk dat het fragment slechts een onderdeel was van een langer verhaal, waarin Sherrod leerde van het voorval uit 1986 dat armoede en niet ras de sleutelfactor is tot ontwikkeling van het platteland. Daarin zegt ze ook dat ze uiteindelijk hard voor de boer heeft gestreden zodat hij zijn stuk land kon behouden.

Boek: Khalid Boudou - Alles of niets

Pokeren is in! Jaarlijks wordt er een enorme omzet gemaakt door casino's door middel van dit geluksspel, buiten dat zijn er gigantisch veel mensen die aan online pokeren hooked zijn. Met alle gevolgen van dien, mensen worden sporadisch rijk door een gelukspotje maar in veel gevallen leidt het tot schulden en verslavingen. Khalid Boudou, bekend van de boeken het Schnitzelparadijs en Pizzamaffia, neemt de lezer mee naar het duistere wereldje van dit kansspel in zijn nieuwe boek Alles of niets.

 

Alles of niets

Vierdaagse stapt van scansysteem met polsbandjes af

De resterende twee dagen van de Nijmeegse Vierdaagse moeten de wandelaars net als vorig jaar weer een knip in een controlekaart laten zetten. De eerste twee dagen werd voor het eerst gebruik gemaakt van een controlescan, maar dat systeem heeft volgens de organisatie nog te veel kinderziektes.

Dinsdag en woensdag liepen de wandelaars met een polsbandje dat bij iedere controlepost werd gescand. Dat zou echter niet altijd even vlekkeloos verlopen. De kinderziekten waar het nieuwe systeem mee kampt zouden niet op korte termijn op te lossen zijn, daarom wordt vanaf donderdag de kniptang weer gebruikt.

Na woensdag waren nog 37.545 wandelaars over. Degenen die donderdag aan de start verschenen hebben een controlekaart gekregen. Net als vorig jaar wordt die bij iedere controlepost geknipt. Aan de finish wordt de kaart nagekeken en gescand en krijgt de wandelaar de controlekaart voor vrijdag.

In het najaar wordt het nieuwe systeem geëvalueerd en wordt besloten welk systeem volgend jaar wordt gebruikt.

Interview: James Bond 007: Blood Stone

Vorige week vrijdag heeft Activision een nieuwe Bondgame aangekondigd. Bizarre Creations werkt aan James Bond 007: Blood Stone voor de Xbox 360, Playstation 3 en PC. De game wordt geen racegame, zoals velen hadden verwachte van de gamestudio achter Project Gotham Racing. Blood Stone is een actiegame waarin verschillende iconische elementen uit de vele Bondverhalen naar voren komen. Dat betekent dat we kunnen uitzien naar schietactie, vuistgevechten, spionage, achtervolgingen, stoere gadgets en mooie vrouwen.

CDA: PVV moet standpunten wijzigen

CDA-voorzitter Bleker zei gisterenavond in het radioprogramma Met het Oog op Morgen dat zijn partij de verantwoordelijkheid moet nemen, nu de onderhandelingen over een paars-pluscoalitie zijn mislukt. Er is nu sprake van een nieuwe politieke realiteit, zegt Bleker, waarbij ook de PVV weer in beeld komt.

Bleker benadrukte in het programma echter dat de PVV eerst een aantal standpunten overboord moet zetten, voordat nieuwe gesprekken kunnen plaatsvinden. Bleker doelt hiermee op de standpunten die CDA'ers 'in de ziel' raken, zoals ontwikkelingshulp en vrijheid van godsdienst.

Kort na de verkiezingen van 9 juni, liet CDA-voorman Verhagen al weten dat zijn partij niet aan onderhandelingen met PVV en VVD wil deelnemen, zolang die twee partijen te grote meningsverschillen blijven hebben. Het ging hier met name om de verschillende inzichten op het financieel-economisch vlak.

Oud CDA-voorman Ruud Lubbers is gisterenavond door de koningin aangesteld als nieuwe informateur. Hij moet nagaan welke opties er nog openliggen.

Mogelijk massagraf onderzocht in Montenegro

Deskundigen en vertegenwoordigers van de EU-missie in Kosovo onderzoeken een vermoedelijk massagraf in Montenegro. In het graf zouden de lichamen liggen van etnische Albanezen die tijdens de Kosovo-oorlog van 1998-1999 zijn vermoord.

Het graf ligt in de achtertuin van een zagerij in het oostelijke stadje Andrijevica, vlakbij de grens met Kosovo, zei een woordvoerster van de plaatselijke rechtbank. Hoeveel lichamen er mogelijk in het graf liggen is niet bekendgemaakt.

Als het inderdaad om een massagraf gaat, is het het eerste dat in Montenegro is gevonden. Eerder werden al massagraven blootgelegd in Servië, meer naar het noorden.

Montenegro vormde tijdens de oorlog een unie met Servië. Ongeveer tienduizend mensen -voornamelijk etnische Albanezen- kwamen om het leven voordat een NAVO-bombardement een einde maakte aan het offensief van de Servische leider Slobodan Milosevic.

Om vervolging wegens oorlogsmisdaden te voorkomen liet het regime van Milosevic lichamen van gedode Kosovaarse Albanezen wegvoeren uit Kosovo. Elders werden ze in massagraven herbegraven.

Dodental door kou Latijns-Amerika stijgt

De koudegolf in Latijns-Amerika heeft meer levens geëist. Was er maandag nog sprake van 175 doden, woensdag was dat aantal opgelopen naar zeker 225.

Door de slechte weersomstandigheden hebben meerdere regeringen noodmaatregelen getroffen. Zo zijn er scholen dichtgegaan in Bolivia, Paraguay en Argentinië. Ook zijn mensen geëvacueerd en ondergebracht in tijdelijke onderkomens.

Latijns-Amerika heeft te maken met een van de strengste winters sinds lange tijd. Het zwaarst getroffen is de Andes in Zuid-Peru, waar de temperaturen tot min 23 graden Celsius zakten en in enkele weken tijd zeker 120 mensen omkwamen door onderkoeling en griep. Ook in de jungle, waar het normaal gesproken warm en vochtig is, zakten de temperaturen tot 10 graden boven nul.

Volgens het meteorologisch instituut in Chili kan het koudefront aanhouden tot augustus.

Telstar onder de indruk van Braziliaanse doelman

Telstar is zeer te spreken over doelman Mateus Versolato Junior, die momenteel bij de club op proef is. Dat meldt Voetbal International.

Mateus staat onder contract bij Sao Paulo, waar hij tweede keus is en dus niet veel aan spelen toekomt. "Hij is ons erg goed bevallen. Mateus wil dolgraag in Europa aan de slag en wij bieden hem daarvoor het podium. Maar uiteraard wel tegen een Telstar-salaris", aldus manager voetbalzaken Toon Beijer.

De 27-jarige sluitpost speelde de laatste oefenwedstrijd van Telstar mee tegen VVV-Venlo. De Jupiler League-club won met 1-3, mede dankzij Mateus. De Braziliaan stopte een strafschop van Ruud Boymans. De goals werden gemaakt door Arvid Smit, Melvin Holwijn en Raymond Fafiani.

Telstar is sinds gisteren op trainingskamp in Schoorl. Daar wordt vandaag nog een oefenwedstrijd gespeeld tegen de amateurs van Duinrand S. De club uit Velsen begint het nieuwe seizoen op vrijdag 13 augustus met een thuiswedstrijd tegen BV Veendam.

Jong Tae-Se: "Liever Rooney dan Drogba"

Jong Tae-Se is woensdag gepresenteerd als nieuwste aankoop van VfL Bochum. De aanvaller maakte met Noord-Korea deze zomer indruk op het WK. Hij wil met Bochum nu zo snel mogelijk terugkeren naar de Bundesliga.

Bochum slaagde er vorig seizoen niet in om degradatie te ontlopen. "Ik heb grote plannen met deze club. Ik wil veel doelpunten maken en ervoor zorgen dat Bochum promoveert naar het hoogste niveau", zei een ambitieuze Jong Tae-Se bij zijn presentatie.

Dankzij het WK wordt de 26-jarige spits, die geboren werd in Japan, de Aziatische Wayne Rooney genoemd. "Voor het WK wilde ik graag de Didier Drogba van Azië worden, maar nu ik Rooney heb gezien, word ik liever net zoals hij", zegt Jong Tae-Se.

Voorafgaand aan de eerste WK-poulewedstrijd van Noord-Korea tegen Brazilië barstte de aanvaller tijdens het volkslied in tranen uit. "Ik realiseerde me dat de droom om op een WK te spelen eindelijk was uitgekomen. Ik dacht aan mijn ouders en hoe trots ze op me zouden zijn. Dat maakte me emotioneel."

Afghaanse militair doodde Amerikanen in ruzie

De Afghaanse militair die dinsdag op een legerbasis in het noorden van Afghanistan twee Amerikanen doodschoot, deed dat toen hij tijdens een wapentraining verwikkeld raakte in een ruzie. Dat maakte het Afghaanse ministerie van defensie woensdag bekend.

Dinsdag was nog onduidelijk hoe het voorval op de Mazar-e-Sharif-basis had plaatsgevonden. Woensdag bleek dat de man, een 'groepsleider' die was uitgekozen om andere militairen op de basis te trainen, tijdens een ruzie het vuur had geopend op de Amerikanen. Twee Amerikanen, de dader en een andere Afghaanse militair kwamen om het leven.

Opzettelijke schietpartijen door Afghanen tegen coalitiepartners zijn in het verleden vaker voorgekomen.

'Slechts' 1243 uitvallers dag twee Vierdaagse

Op de tweede dag van de Nijmeegse Vierdaagse hebben slechts 1243 mensen de finish niet gehaald. De organisatie is zeer te spreken over het zeer geringe aantal afvallers. Vorig jaar vielen op de tweede dag 1748 mensen af. "Er waren bijzonder weinig incidenten", zegt een woordvoerder van de Vierdaagse woensdagavond.

Volgens de woordvoerder heeft een ambulance slechts een keer de sirene moeten gebruiken en dat was simpelweg omdat die er vanwege de drukte niet door kon. Er waren verder geen bijzonderheden.

Dinsdag vielen op de eerste dag door de hitte juist opvallend veel wandelaars af. Toen haalden 1154 mensen de eindstreep niet, terwijl er normaal op de eerste dag vier- of vijfhonderd afvallers zijn.

Op de eerste dag verschenen 39.933 mensen aan de start. Het is een van de grootste wandelevenementen ter wereld.

Meer winst en omzet voor Starbucks

Starbucks, 's werelds grootste koffieketen, heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar, dat eindigde op 27 juni, een nettowinst geboekt van 207,9 miljoen dollar (162 miljoen euro). Dat heeft het concern woensdag bekendgemaakt. In dezelfde periode een jaar eerder kwam de winst uit op 151,5 miljoen dollar.

Per aandeel bedroeg de winst in het afgelopen kwartaal 29 dollarcent, conform de verwachtingen van analisten. De omzet steeg met 9 procent tot 2,61 miljard dollar.

Starbucks, die onlangs een reorganisatie heeft afgerond, verhoogde de winstverwachting voor het huidige boekjaar. Het concern voorziet nu een winst per aandeel van 1,22 tot 1,23 dollar. Eerder ging het uit van 1,19 tot 1,22 dollar.

"Poedel vroeg om seks"

Een man is in Zuid-Afrika aangeklaagd vanwege het verkrachten van een poedel. Een maand geleden werd de man tijdens de daad betrapt. Toen hij gesommeerd werd te stoppen met zijn activiteiten, weigerde de man dit echter. Hij wilde graag met rust gelaten worden, omdat hij nog niet helemaal klaar was.

De 47-jarige man verklaart zelf dat er ook helemaal geen sprake was van verkrachting. "De poedel wilde het zelf, ze lokte het uit door zo met haar lichaam te pronken." Of de rechter zich in deze verklaring kan vinden, valt te betwijfelen.

[Upd] Camping in Rockanje ontruimd wegens brand

In Rockanje (Zuid-Holland) is woensdagavond laat een camping ontruimd. Oorzaak is een grote brand die ontstond in een strandtent aan de Swinsedreef. Het vuur is overgeslagen naar de duinen en bedreigt ook de camping.

Het is niet bekend hoeveel mensen op de camping zitten.

Door de afgelegen ligging van de strandtent is het voor de brandweer lastig de watertoevoer te regelen. Mogelijk zijn enkele gasflessen in het pand aanwezig.

Update 03.49 uur:

Nadat het de brandweer was gelukt om de watertoevoer te regelen, konden de campinggasten al snel weer terug de camping op. Zo'n 200 gasten waren uit voorzorg geëvacueerd en opgevangen in het gebouw van de receptie. Er zijn geen gewonden gevallen.

Zaakwaarnemer Maicon: "Real heeft geen respect"

De zaakwaarnemer van Maicon is niet te spreken over de manier waarop Real Madrid rechtsback Maicon wil overnemen van Internazionale. Marca schreef woensdag dat de club van Mourinho een laatste bod van 22 miljoen euro heeft uitgebracht.

"Als dat waar is, dan vind ik dat Real geen respect heeft voor de speler", reageert Antonio Caliendo op het gerucht. "Hierover horen wij trouwens als eerste te worden ingelicht. Hoe dan ook: van dat soort bedragen worden we niet warm of koud."

Mourinho doet al geruime tijd pogingen om Maicon te kopen van zijn oude club. Caliendo verwacht dat de Braziliaan in Milaan blijft, ondanks de interesse vanuit verschillende landen. "Aan aanbiedingen geen gebrek. Neem alleen al dat van Manchester City. Toch verwacht ik dat een transfer zal uitblijven."

De zaakwaarnemer uit ook nog kritiek op Inter. "De club moet zijn excuses aan Maicon aanbieden. Hij is deze zomer aan zijn lot overgelaten en Inter heeft geen contact gezocht, terwijl Maicon zoveel voor de club heeft gedaan."

Ruud Lubbers (CDA) nieuwe informateur

Koningin Beatrix heeft Minister van Staat en oud-minister-president Ruud Lubbers aangewezen als nieuwe informateur. Zij heeft hem gevraagd te onderzoeken welke reële mogelijkheden er nu nog zijn voor de vorming van een kabinet dat kan rekenen op een vruchtbare samenwerking met de Tweede Kamer. Dat heeft het bureau woordvoering van de kabinetsformatie in de nacht van woensdag op donderdag bekendgemaakt.

Lubbers zal gaan kijken naar alle mogelijke meerderheidsvarianten en het staatshoofd op zeer korte termijn informeren of deze mogelijkheden nader inhoudelijk onderzocht dienen te worden.

De oud-CDA-politicus sprak woensdagavond laat ongeveer twee uur lang met de koningin. Zij had eerder woensdag haar drie vaste adviseurs ontvangen. Ook de voorgangers van Lubbers, Uri Rosenthal en Jacques Wallage, kwamen woensdag langs om eindverslag uit te brengen over de mislukte onderhandelingen voor een paars-pluscoalitie met VVD, PvdA, D66 en GroenLinks.

Het ligt niet voor de hand dat de fractievoorzitters opnieuw een gang naar de koningin gaan maken. Lubbers zal donderdag met zijn werkzaamheden beginnen en waarschijnlijk eerst een persconferentie geven.

ANPID199646
Ruud Lubbers (CDA) nieuwe informateur (Foto: ANP)

Kweken marihuana gelegaliseerd in Californië

Oakland in de Amerikaanse staat Californië heeft dinsdag (lokale tijd) het op grote schaal kweken van marihuana voor medisch gebruik gelegaliseerd. De stad wil het verbouwen van marihuana uit de illegaliteit halen en op deze manier tevens belasting innen van de kwekers.

Oakland gaat vier vergunningen verstrekken voor het op grote schaal kweken van marihuana.

Voorafgaand aan het besluit debatteerde de gemeenteraad bijna vier uur lang. De grootste tegenstand kwam uit de hoek van de kleine kwekers, die vrezen uit de markt te worden gedrukt door de grootverbouwers.

Oakland heft al belasting op de verkoop van medische wiet maar kweken was tot nu toe een grijs gebied. Op grote schaal marihuana kweken was tot nu toe het domein van criminelen, die in bossen of in gebouwen grote plantages bestieren.

[Tour] Gesink tevreden over zesde plaats

Robert Gesink staat met nog vier etappes te gaan in de Tour de France op de zesde plaats in het klassement. De Nederlandse Rabobank-renner is zeer tevreden over de prestaties die hij tot nu toe neergezet heeft.

"Ik denk dat die plek tot nu toe netjes is en ik het goed doe. Het niveau tijdens de Ronde van Frankrijk is hoog en een etappe winnen is erg lastig," zei de 24-jarige Gesink die bezig is aan zijn tweede Tour de France. Vorig jaar viel hij door een polsbreuk al in de vijfde etappe uit. "Dus dit is de eerste Tour waarbij ik de bergen kan zien."

Olievoorraden VS stijgen onverwacht

De voorraden ruwe olie in de Verenigde Staten zijn vorige week onverwacht gestegen, blijkt woensdag uit cijfers van het Amerikaanse ministerie van energie.

De voorraden ruwe olie stegen in de week eindigend op 16 juli met 0,4 miljoen vaten tot 353,5 miljoen. Vooraf door Dow Jones Nieuwsdienst geraadpleegde economen rekenden op een afname met 1,3 miljoen vaten.

De benzinevoorraden stegen met 1,1 miljoen vaten tot 222,2 miljoen vaten. Analisten verwachtten vooraf een stijging met 0,7 miljoen vaten ten opzichte van vorige week.

De voorraden stookolie en diesel stegen met 3,9 miljoen vaten tot 166,6 miljoen vaten, waar werd gerekend op een stijging met 1,6 miljoen vaten.

De capaciteitsbenutting van raffinaderijen steeg naar 91,5% van 90,5% vorige week, waar werd gerekend op een afname tot 90,2%.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.