Van Gaal adviseert Tymoschuk en Braafheid te vertrekken

Anatoliy Tymoschuk heeft het moeilijk bij Bayern München. Door de zware concurrentie op het Duitse middenveld moet hij genoegen nemen met een plaats op de bank. Trainer Louis van Gaal houdt hem dan ook niet tegen als hij wil vertrekken.

Tymoschuk heeft naar verluidt drie aanbiedingen op zak. "Ik zal niemand die wil gaan, zeggen dat hij niet mag", zegt Van Gaal in Kicker. "Behalve mijn aanvoerder en nog drie, vier andere spelers." Met die uitspraak doelt de Nederlandse trainer op Mark van Bommel, Bastian Schweinsteiger, Philipp Lahm en Thomas Müller. Tymoschuk zal volgens Van Gaal de concurrentie met Van Bommel en Schweinsteiger verliezen. "Zijn perspectief is niet goed. Schweinsteiger is in de vorm van zijn leven, Van Bommel is aanvoerder. Het is zwaar."

Ook Edson Braafheid mag weg uit München. De linksback werd de tweede seizoenshelft verhuurd aan Celtic, maar kwam ook daar niet veel aan spelen toe. "Ik heb gezegd dat alleen Toni Kroos en Breno kunnen terugkomen, omdat ze ons versterken", zegt Van Gaal over de huurlingen. "De anderen hebben niet zoveel perspectieven. Ze kunnen als ze meer willen spelen, beter naar een andere club gaan."