EA stopt voetbalbewegingen in shooter

Redactie

Game-uitgever Electronic Arts gebruikt de bewegingen uit voetbalspel FIFA 10 voor het eerst ook in schietspellen. De personages in Medal of Honor en Crysis 2 zullen worden voorzien van de geavanceerde animaties van bewegingen uit het voetbalspel. Verschillende gamestudio's slaan de handen daarvoor ineen.

"EA Games gebruikt een technologie om bewegingen in games soepel er uit te laten zien. Dit is ontwikkeld door EA Sports. Het is mooi om dit soort samenwerkingen tot stand te zien komen", vertelt Peter Moore, hoofd van EA Sports, in een interview met het magazine Develop.

In sportgames zijn bewegingen ontzettend belangrijk en ontwikkelaars besteden veel tijd aan de ontwikkeling van dergelijke animaties en achterliggende technologieën. Door kennis te delen tussen verschillende studio's wil EA zijn games naar een hoger niveau tillen.

Samenwerkingen tussen studio's zijn niet nieuw binnen Electronic Arts. De gamestudio EA Los Angeles werkt aan het verhaal van Medal of Honor, terwijl de multiplayer-modi worden ontwikkeld door het in Zweden gevestigde Digital Illusions.

EA stopt voetbalbewegingen in schietspel
EA stopt voetbalbewegingen in schietspel