Gewilde Rossi heeft geen haast

Giuseppe Rossi staat onder contract bij Villarreal, maar het is nog maar de vraag of hij daar volgend seizoen ook nog speelt. De Italiaanse spits staat in de belangstelling van verschillende clubs.

De speler geeft verder geen hints over een mogelijk vertrek. Hij laat zijn toekomst in het midden door te zeggen dat de transfermarkt nog lang open is. Inter zou het wel in hem zien zitten. Naar verluidt wil trainer Rafael Benitez hem als opvolger voor Mario Balotelli, die in de belangstelling staat van verschillende clubs.

"Ik speel nu bij Villarreal. Ik ben hier al drie jaar en ik voel me hier prima", zegt Rossi in een interview met Beyond The Pitch. "Tijdens de zomer zijn er altijd veel geruchten. Maar de markt sluit pas op 31 augustus. We zullen zien."

De Italiaanse international werd door bondscoach Marcelo Lippi niet opgenomen in de WK-selectie. Rossi hoopt dat de nieuwe bondscoach, Cesare Prandelli, hem wel een belletje geeft. "Ik heb nog niet de kans gekregen om met hem te praten. Maar ik ken hem vanuit mijn jeugd toen ik nog speler was van Parma. Hij was toen trainer van het eerste team. Ik denk dat hij een grote trainer is en het in zijn verleden goed heeft gedaan."