Jong Tae-Se: "Liever Rooney dan Drogba"

Olga Kroeders

Jong Tae-Se is woensdag gepresenteerd als nieuwste aankoop van VfL Bochum. De aanvaller maakte met Noord-Korea deze zomer indruk op het WK. Hij wil met Bochum nu zo snel mogelijk terugkeren naar de Bundesliga.

Bochum slaagde er vorig seizoen niet in om degradatie te ontlopen. "Ik heb grote plannen met deze club. Ik wil veel doelpunten maken en ervoor zorgen dat Bochum promoveert naar het hoogste niveau", zei een ambitieuze Jong Tae-Se bij zijn presentatie.

Dankzij het WK wordt de 26-jarige spits, die geboren werd in Japan, de Aziatische Wayne Rooney genoemd. "Voor het WK wilde ik graag de Didier Drogba van Azië worden, maar nu ik Rooney heb gezien, word ik liever net zoals hij", zegt Jong Tae-Se.

Voorafgaand aan de eerste WK-poulewedstrijd van Noord-Korea tegen Brazilië barstte de aanvaller tijdens het volkslied in tranen uit. "Ik realiseerde me dat de droom om op een WK te spelen eindelijk was uitgekomen. Ik dacht aan mijn ouders en hoe trots ze op me zouden zijn. Dat maakte me emotioneel."