Tienertijdschrift komt met kindercondoom

Moet je het doen met een klein formaat penis en durf je geen kleine maat condooms te kopen bij de drogist? Probeer dan deze week het tijdschrift BRAVO te scoren. Het Duitse jeugdblad, ooit bij ons als Break-Out gelanceerd, geeft deze week een klein kapotje weg aan hun lezers.

Het tienertijdschrift met de leuke blootstrips geeft het kleine maatje weg nadat uit onderzoek is gebleken dat de standaard condoom voor maar liefst een kwart van de jeugdigen te groot is. De speciaal ontwikkelde condoom is slechts 49 millimeter breed, en dat is drie millimeter smaller dan een gewoon kapotje.

"Condooms zijn het meest gebruikte anticonceptiemiddel bij de elf- tot zeventienjarigen, en correct gebruikt, ook het veiligste", verklaart Marthe Kniep van BRAVO. "Ze beschermen tegen HIV, SOA's en ongewenste zwangerschappen. Als jongeren van begin af aan al beseffen dat condooms voor hen te groot zijn, raken ze geïrriteerd en besluiten ze deze helemaal niet te gebruiken."

Het tijdschrift heeft twee jaar geleden bijna 13.000 lezers ondervraagd. Een kwart van de ondervraagden gaf toe dat een normaal condoom voor hen simpelweg te groot is. Een op de vijf heeft helemaal pech. Zij kunnen geen enkel passend kapotje vinden.