Gewonden bij botsing trein en vrachtwagen

Bij een botsing tussen een trein en een vrachtauto in Maarheeze zijn donderdagmiddag een aantal mensen gewond geraakt. Het gaat volgens een woordvoerder van de politie om lichtgewonden. De trucker bleef ongedeerd bij de aanrijding. Hij kon tijdig zijn cabine verlaten. Het treinverkeer tussen Eindhoven en Weert is ernstig verstoord.

Het ongeluk gebeurde rond 14.15 uur op de spoorwegovergang in de Brabantse plaats. Het is nog onduidelijk hoe het ongeluk heeft kunnen gebeuren. De politiewoordvoerder weet niet of het om een bewaakte overgang gaat.

Volgens spoorbeheerder ProRail moeten treinreizigers tussen Eindhoven en Heerlen rekening houden met een uur vertraging. Tussen Heeze en Weert rijden geen treinen. De verwachting is dat de problemen duren tot ongeveer 18.00 uur.

Update 19.05 uur:

Inmiddels is bekend dat het gaat om drie lichtgewonde treinpassagiers. Het treinverkeer is nog steeds gestremd en het verwachte tijdstip waarop de normale dienstregeling weer hervat kan worden, is bijgesteld naar vrijdagmiddag.