Rockstar zit achter cheaters aan in RDR

Rockstar, de ontwikkelaar van de hit Red Dead Redemption gaat cheaters en spelers die aan "griefing" doen aanpakken in het spel. Mensen die cheaten in het spel kunnen verbannen worden voor een periode die Rockstar genoeg lijkt. Deze maatregelen zullen al van kracht gaan in de volgende update voor RDR.

Zogenaamde griefers moeten ook oppassen want tegen hun komen er ook maatregelen. Griefers zijn simpel gezegd mensen die irritante dingen doen in een spel waarbij ze andere spelers hinderen. In RDR uitte dit zich voornamelijk in spelers die andere spelers continu doodschoten als je net respawnt. Vanaf de volgende update zal een speler die griefed en snel achterelkaar zes kills krijgt op één en dezelfde speler de "Most Wanted" status verkrijgen en achterna gezeten worden door een NPC posse.

De speler die steeds continu doodgeschoten wordt door een griefer zal de mogelijkheid krijgen om ergens anders heen te teleporten uit de buurt van die vervelende speler. Deze maatregelen lijken vooralsnog alleen in de Free Roam modus te zitten. We kunnen de update binnen een maand verwachten op PSN en Xbox Live.

RDR