Virgin wil verder vooruit in Hockenheim

Na eerder in Valencia en Silverstone aardige resultaten te hebben geboekt hoopt het team van Virgin Racing ook in Hockenheim te gaan scoren. Nog een extra motivatie is er omdat het de thuisrace van coureur Timo Glock is.

Glock heeft, net als alle andere Duitse rijders, een speciale band met het circuit van Hockenheim, niet alleen omdat het zijn thuisland is, maar ook omdat hij letterlijk om de hoek woont. "Het kost me slechts dertig minuten om vanaf mijn huis naar het circuit te rijden, dus je kunt in dit geval wel spreken van een échte thuisrace", zegt hij.

Glock hoopt en rekent er stiekem ook op dat 'zijn' fans hem gedurende het weekend volop gaan steunen. "Het helpt altijd als het publiek achter je staat", stelt hij. "Het geeft je net dat beetje extra. Ik verwacht dat de sfeer langs de baan het hele weekend geweldig zal zijn, want er doen dit jaar veel Duitsers mee."

"Het lijkt me vanzelfsprekend dat ik mijn uiterste best ga doen het best mogelijke resultaat te behalen", vervolgt Glock. "Ik heb er wel vertrouwen in, zeker gezien het feit dat we de afgelopen races overduidelijk progressie hebben gemaakt."

Zijn teamgenoot Lucas di Grassi kon tijdens het vorig raceweekend in Silverstone weinig genieten van de vooruitgangen bij Virgin. In de negende ronde mocht hij uit de auto stappen. "Dat was erg jammer, zeker omdat het er tot mijn uitvalbeurt naar uitzag dat het een goed weekend zou worden", zegt de Braziliaan dan ook.

"Je moet echter ook naar de positieve kant kijken", blijft Di Grassi optimistisch. "We maken goede stappen met het doorontwikkelen van de auto en er zit nog meer in de pijplijn. We hebben overduidelijk de weg naar boven ingeslagen en ons doel voor Hockenheim is dan ook om, net als in Valencia, te bewijzen dat we het beste nieuwe team zijn."