Gametechnologie live bij voetbalwedstrijden

Electronic Arts gaat samenwerken met de hoogste Engelse voetbalcompetitie, de Premier League. Tijdens alle wedstrijden in de Premier League gaat EA live statistieken aanleveren. Daarnaast meet de game-uitgever elke stap, sprong, trap en redding om te bepalen welke spelers er in het team van de week thuishoren.

Verschillende meettechnieken die EA in de Fifa-serie gebruikt om van alles en nog wat te registreren, worden nu toegepast in echte voetbalwedstrijden. Televisiekijkers krijgen statistieken te zien op basis van alle metingen. Op die manier wil EA een nauwere band creëren met fans van de Engelse voetbalcompetitie.

EA heeft al diverse initiatieven in het vorig jaar uitgebrachte Fifa 10 verwerkt waarbij de grens tussen echt en virtueel voetbal langzaam verdwijnt. De prestaties van spelers tijdens echte wedstrijden hebben namelijk invloed op de conditie en concentratie van spelers in de game.

Deze herfst komt Electronic Arts met Fifa 11. Het is nog niet bekend in welke mate de toegepaste technologie voor de Premier League wordt doorgevoerd in Fifa 11.

Gametechnologie live bij voetbalwedstrijden
Gametechnologie live bij voetbalwedstrijden (Foto: Novum)