Storm verlamt werk BP aan oliebron

Een dreigende storm verlamt de werkzaamheden aan de beschadigde oliebron in de Golf van Mexico. Het werk is stopgezet omdat in het gebied voor noodweer wordt gevreesd. In de Cariben raast een storm die mogelijk eind deze week naar de Golf van Mexico komt.

De schepen die bij de werkzaamheden zijn betrokken zijn nog niet vertrokken. Thad Allen, die namens de Amerikaanse regering toezicht houdt op de werkzaamheden, zei dat wordt afgewacht hoe de storm zich verder ontwikkelt.

Als de schepen om veiligheidsredenen uit de Golf van Mexico moeten worden teruggeroepen, loopt het werk volgens Allen mogelijk zo'n twee weken vertraging op.

Het lek in de bron ontstond nadat op 20 april het BP-boorplatform Deepwater Horizon was geëxplodeerd en gezonken. De ramp kostte elf mensen op het platform het leven. Vorige week werd, na nogal wat mislukte pogingen, een tijdelijke kap op de beschadigde bron geplaatst, waardoor het lek provisorisch werd gedicht. De volgende stap is het aanleggen van een nieuwe boorput.

Storm verlamt werk BP aan oliebron
Storm verlamt werk BP aan oliebron (Foto: Novum)