Been gaat Van Bronckhorst betrekken bij trainingen

Giovanni van Bronckhorst speelde op 11 juli zijn laatste wedstrijd in het betaalde voetbal. Met zijn laatste interland voor Oranje beëindigde hij zijn loopbaan als profvoetballer. Zondag speelt hij zijn afscheidswedstrijd voor Feyenoord.

Na zondag is het definitief voorbij voor Van Bronckhorst. Hij blijft wel betrokken bij Feyenoord, al is het in een rol als stagiair. De voormalige international gaat een trainerscursus volgen en loopt dan gelijk stage in Rotterdam.

"Het is heel belangrijk om jongens met zoveel ervaring erbij te hebben", zegt Been in GIO, een tijdschrijft dat speciaal is uitgebracht naar aanleiding van het afscheid van Van Bronckhorst.

"Gio heeft natuurlijk nog geen diploma's, dus hij zal een andere rol krijgen dan de vaste assistenten. We moeten het nog gaan hebben over de precieze invulling van zijn rol, maar hij zal bijvoorbeeld bij specifieke trainingen nadrukkelijk betrokken worden."

Update 13:10 uur

RTL 7 zendt zondagavond de afscheidswedstrijd van Giovanni van Bronckhorst live uit. De profvoetballer speelt dan met Feyenoord in De Kuip in Rotterdam tegen Real Mallorca. Dat maakte de tv-zender vandaag bekend.