'Tieten voor aardbeien' verboden

Een Belgische groenteboer had vorige week een lumineus idee. Vrouwen die topless bij Rudy Broos' Fruitpaleis in Blankenberge kwamen, kregen een gratis doosje aardbeien. De politie heeft de goede actie nu helaas verboden.

'Wie aardbeien koopt in monokini, krijgt een bakje gratis', stond er tot voor kort op een reclamebord te lezen. De ludieke actie werd een klein succes, want vijf vrouwen overwonnen hun schroom en liepen zonder bovenstukje langs Broos. Hoewel zijn vrouw het goed vindt dat de fruitverkoper zijn ogen goed de kost geeft, waren andere mensen minder over de actie te spreken. Enkele klagers trokken met succes aan de bel bij de politie.

Volgens enkele zuurpruimen is het weggeven van fruit aan schaarsgeklede dames wansmakelijk en seksistisch. De politie besloot hierop de actie te verbieden. "Bij de politie zijn we niet preuts ingesteld, maar het is onze taak om op deze klacht in te gaan", verklaart korpschef Hans Quaghebeur. "We kunnen best begrijpen dat het om een ludieke actie gaat, maar om ophef te vermijden, hebben wij de uitbater aangeraden om het bord weg te nemen. Komen er nog klachten, dan kan de man aangezien worden als mededader die aanleiding geeft tot openbare zedenschennis."

Best krom van de politie, omdat even verderop vele dames halfbloot op het strand liggen. "Dat strandgasten op honderd meter van zijn zaak in monokini op het strand liggen, is een andere zaak. Dames in monokini mogen zich evenwel niet op de zeedijk begeven."

"Wij hebben nog geen enkele negatieve reactie gekregen van de klanten", verweert Broos zich, die het betreurt dat hij moet stoppen met de actie. "Zelfs op Facebook regent het leuke reacties. Ik denk dat het slechts een probleem zal zijn als de politie iemand op heterdaad kan betrappen, maar ik zie het niet gebeuren dat agenten een volledige dag in mijn zaak staan te wachten. Om enigszins tegemoet te komen aan de vraag, heb ik een tweede bord gemaakt met de tekst 'Wie in kimono de zaak betreedt, krijgt een bakje aardbeien gratis'."