Jol blijft bij Ajax

Martin Jol heeft gisteravond aan Fulham gemeld vereerd te zijn met de belangstelling, maar definitief niet in zal gaan op hun aanbod. Na een onderhoud met algemeen directeur Rik van den Boog, die anderhalve dag eerder terug kwam van vakantie, kwam Jol tot dat besluit.

Jol kreeg van Van den Boog nogmaals de garantie dat hij zijn selectie kan versterken. "Het is altijd mijn intentie geweest om door te bouwen bij Ajax", zei Jol. Jol hoopt dat iedereen bij Ajax bereid is zijn schouders eronder te zetten. "Dat is essentieel, want ik kan het niet alleen. Ik was gewoon op zoek naar het goede gevoel."

Mochten er nog bepalende spelers vertrekken, dan kan het geld dat daarmee verdiend wordt geïnvesteerd worden in versterkingen. Van den Boog benadrukte verder dat een vertrek van Jol nooit aan de orde is geweest: "Er was een club die onze trainer wilde hebben. En ze benaderden hem op een moment dat hij niet genoeg vertrouwen had in de selectie. De trainer heeft daar vragen over beantwoord en heeft zich erg gevleid gevoeld met de belangstelling. Dat mag, ik begrijp dat, maar het had misschien iets minder gemogen. Jol kan helemaal niet vertrekken. Hij staat bij ons onder contract en de relatie met de rest van de club is ook goed. Niets aan de hand dus. Het is helemaal niet aan de orde geweest dat hij weggaat, want wij willen hem per se niet kwijt. Al biedt Fulham tien miljoen voor hem, dan nog niet."