Van Zwam: "Zelfs bij winst niet zeker van halve finale"

Olga Kroeders

Het Nederlands elftal onder de 19 jaar staat er goed voor op het Europees kampioenschap. Met nog één wedstrijd te gaan is de halve finale in zicht. Er moet dan echter wel gewonnen worden van Oostenrijk en concurrent Frankrijk moet ook winnen.

"Zelfs bij winst op Oostenrijk zijn we zaterdag nog niet zeker van de halve finale", zegt bondscoach Van Zwam in de aanloop naar het laatste groepsduel tegenover OnsOranje. Als Frankrijk wint van Engeland is Oranje pas zeker van de halve finale.

De tegenstander van Nederland, Oostenrijk, verloor al twee keer. Engeland was met 2-3 te sterk en Frankrijk met 0-5. "Oostenrijk heeft echt geen slecht team, tegen de Engelsen vond ik ze zelfs beter", vervolgt Van Zwam. "En de Fransen zullen ongetwijfeld hun stinkende best doen. Maar je weet nooit hoe een wedstrijd loopt."

Oranje verloor de eerste groepswedstrijd met 4-1 van Frankrijk. Tegen Engeland ging het beter. "We begonnen de eerste helft tegen Engeland iets beter dan tegen de Fransen. We toonden ons ware gezicht, met prima acties aan de zijkant, veel druk naar voren en een goede goal."