FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 12 maart 2010

Zelfmoordaanslagen Lahore: 43 doden

Bij twee zelfmoordaanslagen in de Pakistaanse stad Lahore zijn vandaag zeker 43 mensen omgekomen, meer dan 100 mensen zijn gewond geraakt. Onder de doden zijn ook zes militairen.

De aanslagen werden vlak na elkaar gepleegd op de drukke RA markt waar veel mensen zich verzamelden voor het vrijdaggebed, het aantal slachtoffers kan dus nog oplopen. Volgens ooggetuige Afzal Awan was het een grote knal, hij zag overal rook opstijgen en veel mensen huilden.

De aanslagen werden niet onmiddellijk opgeëist, maar al snel gingen de autoriteiten ervan uit dat de Pakistaanse Taliban of Al Qaeda erachter zit. Het is al een tijd onrustig in de regio, wat tot gevolg heeft gehad dat er al meer dan 600 mensen zijn omgekomen bij recente aanslagen.

Minderjarigen bestolen van boodschappen

In Vlissingen keken twee jongens, van tien en twaalf jaar, raar op hun neus toen ze vanmiddag een volwassen man doodleuk weg zagen lopen met een gedeelte van hun boodschappen. De jongens hadden tussen de middag broodjes, patat en frikandellen gehaald en deze boodschappen achter op de fiets gebonden. 

Bij het wegrijden vielen de boodschappen onder de snelbinders vandaan. Een man, die ze omschreven als brildragend, tussen de 40 en 45 jaar oud en gekleed in een bruine leren jas, hielp de jongens hun boodschappen op te rapen. Tot hun verbazing gaf de man hun alleen de broodjes terug, en liep met de rest van de boodschappen naar een flat in de buurt van de supermarkt aan de Van Hogendorpwerg.

De politie is op zoek naar getuigen van deze opmerkelijke diefstal. Deze getuigen kunnen zich melden op het politiebureau in Vlissingen, of bellen met het nummer 0900-8844. Anoniem bellen is ook mogelijk op het nummer 0800-7000.

Brieven van Kleine Billy

In de jaren '90 startte Bill Geerhart met een aparte hobby. Hij zocht contact met het 10-jarige kind in hem en begon handgeschreven brieven te sturen naar verschillende beroemde en beruchte mensen, waarin hij ze kinderlijk eerlijke vragen stelde. De brieven en de antwoorden bewaarde hij en deze zijn nu gebundeld in het boekje 'Little Billy's Letters'.

Boingboing mocht een aantal voorbeelden plaatsen. De brief van Susan Atkins, één van de veroordeelde moordenaars uit de Manson familie is bijzonder, net als de reactie van een advocaat van O.J. Simpson, maar de mooiste is het buitengewoon eerlijke antwoord dat hij krijgt van de president van Caesars Palace in Las Vegas.

Uitslag FC Twente - ADO Den Haag

Vanavond stond er in de Eredivisie om 20:45 uur één duel op het programma. FC Twente nam het thuis op tegen ADO Den Haag. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

FC Twente

3 - 1

ADO Den Haag

 33' Ruiz(pen)
 56' Ruiz
 69' Perez
   1' Verhoek
 
 Gele kaart: Boschker, Tioté (FC Twente), Buijs (ADO Den Haag)
 
Stadion: Grolsch Veste, Enschede
Toeschouwers: 23.500
Arbiter: Van Hulten
 
Opstelling:   Opstelling:
Boschker
Stam
Wisgerhof
Douglas
Tiendalli
Brama (Vujicevic/88)
Perez (Tioté/72)
Janssen
Ruiz
De Jong
Stoch (N'Kufo/77)
  Zwinkels (Ditewig/46)
Ammi
Horváth
Bosschaart
Van Hese
Buijs
Luijckx
Toornstra (Immers/86)
Knopper
Oper
Verhoek (Milic/73)

Problemen Virgin nog niet opgelost

Het is Virgin Racing nog niet gegeven om een dag in de Formule 1 zonder problemen te hebben. Vandaag kende Lucas di Grassi in de eerste vrije training een probleem waardoor hij niet kon rijden en in de middag was er een probleem aan de auto van Timo Glock. Beide coureurs waren uiteindelijk enkele seconden langzamer dan de bolides van Lotus.

"Dit was niet de start waarop we hadden gehoopt. Door alle technische problemen heb ik vandaag nauwelijks kunnen rijden. We hebben al twee lange nachten achter de rug en ik vrees dat daar nog een derde bij komt. Maar als de problemen zijn opgelost, zouden we het redelijk goed moeten kunnen doen. Want tijdens de ronden die ik wel heb kunnen rijden, heb ik gemerkt dat de auto zeker niet slecht is," zei Glock die optimistisch is over de VR01.

Teamgenoot Lucas di Grassi is gematigd optimistisch over zijn eerste officiële trainingsdag in de Formule 1. "Het was een lastige dag, maar gelukkig hebben we in de middag nog veel dingen kunnen doen. In de ochtend heb ik niet kunnen rijden, dus het was ook belangrijk dat ik in de middag wel wat ronden kon doen. De monteurs hebben geweldig werk verricht met de auto en alles lijkt tot dusver goed te gaan. We moeten allen nog kijken naar de prestaties van de wagen, want die zijn duidelijk nog niet optimaal."

Vrouw gewond na val van talud

Een 81-jarige vrouw is vanmiddag gewond geraakt nadat ze van het talud op de A27 afgereden was. Vermoedelijk kon zij haar auto niet meer onder controle houden waardoor ze over de kop sloeg.

Het ongeluk vond plaats ter hoogte van de Waterlandseweg. De hulpdiensten werden gewaarschuwd. Onder andere een traumahelikopter moest komen opdraven om eerste hulp te verlenen. De vrouw is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis in Almere.

De snelweg is op de plek van het ongeval even afgesloten geweest. Inmiddels kan het verkeer weer ongestoord doorrijden.

Splinter Cell: Conviction demo op komst

Hoewel het geheel in de Splinter Cell style zou zijn om zonder dat iemand het merkt een demo uit te brengen, bevestigde Creative Director Maxime Béland in de onderstaande video dat er een demo uit zal komen van Splinter Cell: Conviction.

"Yes, there will be one. I can't tell you what map or when it's going to be released yet. My lips are sealed."

Splinter Cell Conviction zal medio april uitkomen en zal naast de standaard verhaallijn onder andere stealth co-op gameplay, multiplayer en het Persist Elite Creation System bevatten.

FIA wil Briatore nog steeds straffen

FIA-president Jean Todt heeft aangegeven dat de autosportfederatie nog steeds van plan is om Flavio Briatore een straf op te leggen. De Italiaan werd door de Franse rechter vrijgesproken voor het manipuleren van de Grand Prix van Singapore in 2008, omdat de FIA procedurele fouten had gemaakt.

Hoewel Briatore niet van plan is om terug te keren naar de Formule 1 wil Todt er toch voor zorgen dat de Italiaan zijn plannen niet bij kan stellen. "Zoals iedereen weet hadden we bij het Tribunal de Grande Instance een proces dat we op vormfouten verloren en niet op de zaak zelf," zei de Fransman vanuit Bahrein. "De FIA moet in overweging nemen dat er opzettelijk een auto is gecrashd in Singapore in 2008 en dat het niet zonder gevolgen kan blijven. We bekijken nu alle opties om tot een zo goed mogelijke oplossing voor dit probleem te komen."

De president van de senaat van de FIA Nick Craw zei dat Todt het mandaat heeft gekregen om er voor te zorgen dat de zaak in het belang van de sport en de FIA opgelost wordt.

Hond eet dure diamant op

Een golden retriever heeft een Amerikaanse diamantair uit Maryland flink laten schrikken. De viervoeter had namelijk een peperdure diamant ingeslikt toen die op de grond gevallen was. De 3-karaats diamant, die een waarde van 20.000 dollar heeft, werd op dat moment gekeurd door een diamanthandelaar.

De diamantair, George Kaufmann, heeft meteen een dierenarts ingeschakeld. Die kon echter ook niet veel doen voor de man, hij moest maar gewoon wachten tot het beest de steen had uitgepoept.

Na drie dagen was het zover, de diamant werd tussen de uitwerpselen van de hond aangetroffen. Na een grondige reiniging kon de diamant worden terugbezorgd aan de diamanthandelaar.

Kasimpasa frustreert debuut Yildirim

Ugur Yildirim moet nog even wachten op zijn rentree op de Nederlandse velden. De vleugelspeler is door zijn Turkse club Kasimpasa nog niet vrijgegeven en kan door FC Oss daarom zondag nog niet worden ingezet in de streekderby tegen FC Den Bosch. Dat maakte de club uit de Jupiler League vandaag bekend.

Yildirim hoopt bij Oss zijn carrière nieuw leven in te blazen na een mislukt avontuur in Turkije bij achtereenvolgens Gaziantepspor, Sivasspor en Kasimpasa. Daarvoor maakte Yildirim indruk bij sc Heerenveen waar zijn gave traptechniek en goede voorzetten hem een oproep voor het Nederlands elftal opleverde. In februari 2005 speelde hij in een oefeninterland tegen Engeland zijn enige interland.

FIFA-baas Blatter vindt technische hulpmiddelen te duur

Als het aan Sepp Blatter ligt, komen er op korte termijn geen technische hulpmiddelen voor de voetbalscheidsrechters om bijvoorbeeld te constateren of een bal over de doellijn is gegaan. De Zwitserse voorzitter van de wereldvoetbalbond FIFA vindt de introductie ervan te duur.

"Het gebruik van moderne technologie kan aardig in de papieren lopen. Daarom is het wereldwijd niet mogelijk", stelde Blatter in zijn column op de FIFA-website. Hij betoogde dat niet alle duels live worden uitgezonden, laat staan worden gevolgd door een hele batterij tv-camera's. "Alleen al voor het WK worden negenhonderd kwalificatiewedstrijden gespeeld. Daarvoor moeten overal dezelfde regels gelden."

Blatter is ook nog niet gecharmeerd van probeersels als een chip in de bal of 'camerabewaking' in het doel. "Zeer kostbaar." De 74-jarige FIFA-preses had ook nog een ander argument. "Bij welke technologie dan ook, uiteindelijk beslist toch een mens. Waarom zou je dan de verantwoordelijkheid van een scheidsrechter overdragen aan iemand anders?"

Boetes voor rij-instructeurs tijdens controle

In de regio Utrecht heeft de politie vandaag verschillende autorijscholen aan een controle onderworpen. Tientallen leswagens werden door de politie aan de kant gezet. Verschillende instructeurs werden bekeurd en er werden ook enkele lessen beëindigd.

Bij verschillende instructeurs ontbraken de juiste papieren. Zij werden hiervoor bekeurd. Zes lessen werden vroegtijdig gestaakt omdat de leerlingen vergeten waren een identiteitsbewijs mee te nemen.

Ledenstop voor extreemrechtse partij

Een Britse rechtbank heeft beslist dat de extreemrechtse Britse Nationale Partij (BNP) geen nieuwe leden mag aannemen totdat ze stopt met het discrimineren van niet-blanke mensen. De rechter oordeelde vandaag dat de partij 'zeer waarschijnlijk onwettige discriminerende acties zal ondernemen' en kondigde de ledenstop af.

De BNP was vorig jaar al opgedragen de regel uit de statuten te schrappen dat alleen blanken lid mogen worden van de partij. De BNP is tegen het Britse immigratiebeleid en zegt te vechten voor 'inheemse' Britten. Partijleider Nick Griffin is in Groot-Brittannië vooral bekend omdat hij in het verleden de Holocaust ontkende.

Ribéry niet tegen SC Freiburg

Louis van Gaal kan morgen tegen SC Freiburg niet beschikken over Franck Ribéry. De Franse international van Bayern München heeft weer last gekregen van zijn enkel.

"We moeten hem nu rust geven", zei de Nederlandse oefenmeester van de koploper in de Bundesliga. "Het is zaak hem te sparen en ervoor te zorgen dat het kwetsbare gewricht niet opnieuw een klap te verduren krijgt." Martin Demichelis en Mario Gomez zijn ook niet fit. Van Gaal mist voorts Bastian Schweinsteiger door een schorsing.

Square-Enix werkt aan "next-gen"-engine

"Laat die CEO's maar kletsen, wij bereiden ons toch maar voor op de PlayStation 4, Wii 2 en Xbox 3!" Dat is misschien wel wat de Square-Enix-werkgevers een tijdje terug dachten. Square-Enix is zich namelijk aan het voorbereiden op de volgende generatie consoles door middel van het ontwikkelen van een nieuwe engine. Deze engine wordt exclusief ontwikkeld voor de komende generatie. Op dit moment zoeken ze zelfs werknemers om te helpen met het project. Het lijkt er dus op dat deze engine gebruikt zal worden wanneer de volgende generatie consoles zich laten zien. Wanneer dat is, is natuurlijk de grote vraag.

"At Square Enix, in anticipation of the appearance of next generation platforms, we've started development on a new generation game engine for competing beyond the level of the strong developers throughout the world, and are presently seeking a lot of talent."

Oudste single malt whisky 70 jaar oud

Zeventig jaar oud is ze en een Britse expert noemde haar verfijnd, fris, dynamisch en fruitig, met ongewone eigenschappen zoals wasachtig en rokerig. We hebben het hier over de oudste single malt whiskey. Ze werd gisteravond gepresenteerd in het Schotse Edinburgh. Er zijn 54 flessen van 0,7 liter beschikbaar en 162 flesjes van 0,2 liter. Per stuk kosten de flessen respectievelijk 11000 en 2750 euro. 

De Mortlach 70 Years Old Speyside Single Malt Whisky werd op 15 oktober 1938 'geboren' en ze rijpte zeventig jaar lang in een Spaans eikenhouten sherryvat. De achterkleinkinderen van schepper John Urquhart besloten om hem na zeventig jaar te bottelen. Er werden speciale flessen in de vorm van een druppel met een zilveren dop voor de speciale whisky ontworpen. 

Koningin Elisabeth kreeg ook een fles van de bijzondere whisky aangeboden, maar ze heeft het aanbod aan zich voorbij laten gaan. Wel verzocht ze de makers van de whisky om haar exemplaar tentoon te stellen in het nationale museum van Schotland. Hiervoor was een 64-jaar oude Glenfiddich de oudste whisky ter wereld.

Gascoyne: "Vandaag gaf voldoening"

Exact zes maanden nadat Lotus kreeg te horen dat het mee mocht gaan doen aan het Formule 1 wereldkampioenschap 2010 ving de Maleisische renstal de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein aan. Jarno Trulli ging als eerste naar buiten, spoedig gevolgd door Heikki Kovalainen. Lotus bleek van de nieuwkomers de snelste te zijn.

Kovalainen klokte vanmiddag een achttiende tijd, waarbij hij slechts viertiende van een seconde langzamer was dan de Red Bull van Mark Webber. Beide Lotus-coureurs reden in totaal 73 ronden, waarmee technisch directeur Mike Gascoyne tevreden was. "Het was een goede dag voor het team na een lange nacht voorbereiden. Iedereen heeft hard gewerkt en het gaf voldoening om ons als eerste op de baan te zien en ons vandaag een solide prestatie neer te zien zetten. We hebben vanmiddag een aerodynamische update geprobeerd en we kijken later vandaag naar de resultaten er van. Nu gaan we proberen in de kwalificatie nog een professionele prestatie neer te zetten."

Galactische Super Mario Galaxy 2-details

Je hebt het universum en je prinses gered in Super Mario Galaxy, maar je hebt toch niet genoeg platform-plezier gehad van je ruimte-avontuur met Mario? Dan lijkt Super Mario Galaxy 2 wel wat voor jou. Met Super Mario Galaxy 2 belooft Nintendo nieuwe gameplay-mogelijkheden toe te passen en belooft ook onze favoriete loodgieter op nieuwe manieren de ruimte te laten verkennen. Of ze die beloftes ook gaan waarmaken, kunnen we natuurlijk nog niet zeggen. Mocht je nieuwsgierig zijn naar een paar van deze vernieuwingen, dan kun je deze gameplay-beelden en interview bekijken. Super Mario Galaxy 2 is vanaf 11 juni verkrijgbaar.

Nieuwe details:
- Hogere moeilijkheidsgraad
- Hammer Bros. zijn terug
- Yoshi kan Hammer Bros.-hamers eten en terug spugen
- Yoshi kan de Hammer Bros. laten struikelen
- Yoshi is slechts in bepaalde levels speelbaar
- Er is meer gebruik van Yoshi in Super Mario Galaxy 2 dan in New Super Mario Bros. Wii
- Je kunt geen starbits schieten als je op Yoshi rijdt
- Je kunt wel starbits verzamelen als je op Yoshi rijdt
- Yoshi maakt een hoofdstoot als je met de WiiMote schudt
- Yoshi rent paniekerig als je van hem af wordt geduwd

Gold en Silver waren oorspronkelijk de laatste Pokémon-games

Zoals bij de meeste grote releases van Nintendo werd er ook dit keer een Iwata Asks-feature over geplaatst. In Iwata Asks stelt CEO Saturo Iwata vragen aan developers over het werkproces. In deze interviews worden vaak ook dingen verteld die nog niet bekend waren in de game-commuity. De grote relese van deze keer zijn Pokémon HeartGold en SoulSilver, remakes van Pokémon Gold en Silver.

Verrassend genoeg werd er in het interview bekendgemaakt dat Gold en Silver oorspronkelijk de laatste games uit de Pokémon-serie zouden worden. Als dit inderdaad was gebeurd, hadden we tientallen Pokémon-games nooit kunnen spelen. Denk hierbij aan Pokémon Emerald, Platinum en zelfs geen spin-offs als Pokémon Channel. Wat had er dan toegeleid de serie voort te zetten? De verkoopcijfers van Gold en Silver natuurlijk! Mocht je weer trek hebben in een nieuw Pokémon-deel, dan kun je alvast geld sparen voor 26 maart, de release-datum van HeartGold en SoulSilver. De hele Iwata Asks-feature is hier te lezen.

"I worked with the assumption that after we put out Gold and Silver, my work as far as Pokémon was concerned would be done. I didn't intend to make any more Pokémon titles. I even thought that once we entered the twenty-first century, it would be time for me to do something else entirely. I remember that when Gold and Silver were released, I felt like a burden had finally been lifted from my shoulders. We'd had our sights set on the finish line of Gold and Silver for so long, and now that we'd finally completed the major series running right through from Red and Blue, I felt I could say to Tajiri-san: "I've fulfilled my duty!" - Tsunekazu Ishihara, President of Pokemon Company
 

[WB] Nuis: "Ik zat echt te trillen"

Zijn eerste jaar als senior sloot langebaanschaatser Kjeld Nuis af met een podiumplek. De 20-jarige schaatser van Control werd eerder vandaag derde op de 1.500 meter bij de finale om de wereldbeker in Heerenveen.

Na afloop vierde Nuis het brons alsof hij de wereldtitel had gewonnen. Toen bleek dat zijn derde plek veilig was, sprong hij een gat in de lucht en dook in de armen van zijn coach Jac Orie. "Ik zat echt te trillen als een jonge hond. De één na de ander beet zich stuk op mijn tijd. Echt gaaf dat ik hier een podiumplek pak," aldus Nuis na afloop.

Bij de huldiging kreeg de jongeling lovende woorden te horen van Shani Davis: "Hij vertelde me dat-ie onder de ondruk van me was”, sprak Nuis. Olympisch kampioen Mark Tuitert sloot zich bij Davis' woorden aan: "Kjeld is een geweldig talent. Die kan nog veel meer."

Hill bij twee races FIA-steward

Damon Hill zal dit jaar bij twee Formule 1-races de FIA als steward gaan helpen. De autosportfederatie wil met het toevoegen van oud-coureurs aan de stewards of the meeting er voor zorgen dat straffen en andere zaken die opdoemen op een eerlijke manier behandeld en beslist gaan worden.

De nieuwe rol wordt dit weekend in Bahrein uitgevoerd door viervoudig wereldkampioen Alain Prost. Hij moet er voor zorgen dat de wens van de coureurs gehonoreerd wordt om begrijpelijker beslissingen te maken. De reden hiervoor ligt onder meer in de chaotisch verlopen Grand Prix van België in 2008 waarin Lewis Hamilton na afloop de zege werd ontnomen omdat hij Kimi Räikkönen in de regen niet snel en duidelijk genoeg de eerste plaats teruggegeven had.

Hill zal twee evenementen de stewards bij gaan staan. Naar alle waarschijnlijkheid zal de wereldkampioen van 1996 in ieder geval er in de race in Monaco bij zijn.

'Benno L. vervolgd voor drie verkrachtingspogingen'

De Bossche zwemschoolhouder Benno L. wordt verdacht van drie pogingen tot verkrachting en 69 keer aanranding en ontucht. Dat staat volgens RTL Nieuws in de definitieve dagvaarding.

Daarnaast zou L. twee keer hebben geprobeerd gemeenschap te hebben met kinderen onder de twaalf jaar. Een aanklacht voor verkrachting zou niet in de dagvaarding staan. Justitie wil niets bevestigen en zegt dat maandag een persbericht wordt verstuurd. De zaak tegen de zwemleraar begint eind mei.

Wammes naar drie finales in Cottbus

Bij wereldbekerwedstrijden in het Duitse Cottbus is turner Jeffrey Wammes erin geslaagd om de finale te bereiken op vloer. Met 14,40 punten ging hij als vierde door. Jeffrey Telussa eindigde met 11,35 in de achterhoede.

Wammes slaagde er ook in om de finales te bereiken op sprong en rek. Epke Zonderland plaatste zich voor de eindstrijd op rek en brug. Op paard voltige eindigde Anthony van Assche met een totaal van 11,80 als dertigste terwijl hij aan de ringen 17e werd met een puntentotaal van 13,70.

Hispania Racing: "Het ging volgens plan"

Het Hispania Racing F1 Team debuteerde vandaag op het circuit van Bahrein in de Formule 1. Bruno Senna gaf de door Dallara gebouwde Hispania F110 de shakedown en was uiteindelijk in de tweede vrije training elf seconden langzamer dan snelste man Nico Rosberg. Karun Chandhok kwam vandaag helemaal niet in actie.

"Het was zeker een opluchting dat we vanochtend geschiedenis konden schrijven," zei Senna. "De auto reed zoals we gedacht hadden, dus iedereen is blij en trots. Er ligt nog veel werk voor ons, want we reden drie ronden in de ochtend en zeventien in de middag. We hebben de auto nog niet tot de limiet laten gaan, maar ik wil alvast wel het hele team bedanken voor het harde werk dat ze geleverd hebben."

Teambaas Colin Kolles is trots dat na een bewogen winter het Hispania Team eindelijk heeft kunnen rijden. "Alles gaat volgens plan, behalve dan dat iedereen die vannacht gewerkt heeft een gebrek aan slaap heeft. De focus lag vandaag puur op het klaar er voor zijn en te gaan rijden. We doen alles stap voor stap en we gaan gedurende het weekend en het seizoen competitiever worden. Iedereen heeft een fantastische prestatie geleverd om dit mogelijk te maken en ik wil iedereen voor hun toewijding bedanken."

'Cohen grote favoriet premierschap'

Job Cohen, de nieuwe kandidaat-lijsttrekker voor de PvdA, is veruit de grootste favoriet voor het volgende premierschap van Nederland. Het actualiteitenprogramma EénVandaag deed onderzoek bij 16.000 mensen van het EénVandaag Opiniepanel en daarvan zou graag 52 procent Cohen als de volgende premier van Nederland zien.

De huidige premier Jan-Peter Balkenende en PVV-leider Geert Wilders eindigen ver achter hem met respectievelijk 17 en 15 procent. Cohen is ook populair bij de 3.500 PvdA-stemmers van het Opiniepanel. Bijna 80 procent vindt Cohen een prima opvolger van Wouter Bos.


'52 procent wil Job Cohen als premier'

Wilders: Cohen multiculti-knuffelaar

Geert Wilders zet meteen de aanval in op Job Cohen, de nieuwe kandidaat-lijsttrekker van de PvdA, nu partijleider Wouter Bos de politiek uit gaat. Wilders noemt de voormalig Amsterdamse burgemeester een "theedrinkende multiculti-knuffelaar".

Volgens de PVV-leider gaat de PvdA terug in de tijd met de waarschijnlijke keuze voor Cohen: "De generatie van Cohen, Melkert en Van Nieuwenhoven krijgt het weer voor het zeggen bij de PvdA"

"Dat zijn natuurlijk mensen die houden van theedrinken, van het knuffelen, van de multiculturele samenleving, terwijl Nederland nu schreeuwt om de aanpak van problemen", aldus Wilders. Hij zegt verder uit te zien naar de debatten met Cohen.


Geert Wilders: Job Cohen is multiculti-knuffelaar

Skispringer Ammann verovert wereldbeker

De Zwitserse skispringer Simon Ammann heeft zijn toch al geslaagde seizoen extra glans gegeven door de wereldbeker te veroveren. De olympisch kampioen op de kleine én grote schans won vandaag de voorlaatste wedstrijd in de wereldbekercyclus in het Noorse Lillehammer.

De 28-jarige Ammann won dit seizoen in totaal acht wereldbekerwedstrijden. Voor Ammann is het de eerste keer dat hij de kristallen bol als winnaar van de wereldbeker verovert. Hij volgt de Oostenrijker Gregor Schlierenzauer op, die in Lillehammer als tweede eindigde.

Ammann kwam tot sprongen van 135 en 133,5 meter en een puntentotaal van 274,5. Schlierenzauer (135,5 en 132,5) eindigde op een totaal van 271,4 punten. De Pool Adam Malysz moest genoegen nemen met brons, vooral door een mindere tweede sprong.

De skispringers sluiten het wereldbekerseizoen zondag af in Oslo. Later deze maand staan nog de wereldkampioenschappen in het Sloveense Planica op het programma.

Submitters van de weblog op FOK! kunnen de inhoud bepalen.

 

Het leuke van iets te submitten is dat jij hierdoor de stijl van de weblog kan beïnvloeden. Vind je dat er te veel filmpjes worden geplaatst? Stuur dan een leuke column in.
Wil je betere filmpjes op de weblog? Laat het ons weten via de submit. 
 
De webloggers zullen alle submits bekijken en controleren of het geen reposts zijn en of ze niet tegen de policy in gaan. Daarna zal jouw submit zo snel mogelijk worden verwerkt, wij gaan er van uit dat binnen 24 uur jouw submit als blog wordt geplaatst op de weblog. 
Als dank voor de submit staat jouw username vermeld onder de blog. 
 
Weet je niet hoe je moet submitten? Kijk dan in het rechterblok, klik op "Submit a blog" en het wijst zich vanzelf. 
Wij zijn blij met jouw inbreng op de weblog!

Cocaïne gevonden in ongepelde pinda's

Werden er laatst al nepananassen gevuld met coke gevonden, een 21-jarige man uit Rotterdam wist het wel heel origineel te verzinnen. Afgelopen woensdag landde hij vanuit Paramaribo op Schiphol alwaar hij een zogenoemde 100%-controle moest ondergaan. Hij bleek vier zakken met ongepelde pinda's in zijn handbagage te vervoeren. 

Omdat de pinda's eruit zagen alsof ze bewerkt waren, besloot de douane om ze aan een nader onderzoek te onderwerpen. In de pinda's zaten zakjes wit poeder dat na een test cocaïne bleek te zijn. De man vervoerde in totaal 1294 gram cocaïne verdeeld over de pinda's. De man is achter slot en grendel gezet.

[WB] Zege Davis, Nuis verrast op 1.500 meter

Shani Davis heeft bij de wereldbekerwedstrijden in Heerenveen de 1.500 meter gewonnen. De Amerikaan, die ook de wereldbeker pakte, was met 1.45,20 een klasse apart.

Denny Morrison werd in 1.46,12 tweede. Beste Nederlander en grootste verrassing was de nummer drie Kjeld Nuis. De schaatser van Control bleef met 1.46,61 olympisch kampioen Mark Tuitert en Stefan Groothuis voor.



Uitslag 1.500 meter, mannen:

# Naam Land Tijd
1 Shani Davis Verenigde Staten 1.45,20
2 Denny Morrison Canada 1.46,12
3 Kjeld Nuis Nederland 1.46,61
4 Mark Tuitert Nederland 1.46,67
5 Stefan Groothuis Nederland 1.46,85

'Corey Haim overleden door longstuwing'

Acteur Corey Haim is waarschijnlijk om het leven gekomen door longstuwing. Bovendien was zijn hart groter dan gewoonlijk en is er water in zijn longen aangetroffen, vertelt zijn moeder aan entertainmentblad Access Hollywood. Het voorlopige autopsierapport is niet openbaar gemaakt.

De acteur had al enige tijd hartproblemen en die zijn een mogelijke oorzaak van de longstuwing. De lijkschouwer geeft aan dat de definitieve doodsoorzaak nog niet bekend is, die moet blijken uit de tests die gedaan zijn.

De eerste film waar Haim in speelde was 'Firstborn' uit 1984. De acteur groeide in de loop van de jaren tachtig uit tot een tieneridool. Haim had een paar dagen lang last van koorts en griepverschijnselen en overleed woensdag op 38-jarige leeftijd.

Moeder: Corey Haim overleden door longstuwing
Moeder: Corey Haim overleden door longstuwing (Foto: Novum)

Marokko zet Amerikanen uit wegens bekeren

Marokko heeft Amerikanen uitgezet omdat ze burgers zouden willen bekeren. De Amerikaanse ambassadeur in het land heeft zijn ongenoegen hierover uitgesproken.

Eerder deze week werden al zeven Nederlandse medewerkers van een christelijk weeshuis het land uitgezet. Zij zouden hebben geprobeerd kinderen te bekeren tot het christendom. Ook de overige buitenlandse medewerkers moeten het land uit.

In Marokko is de islam de officiële religie en bekeren is verboden. De Amerikaanse ambassadeur Samuel Kaplan liet gisteren in een verklaring weten dat de Verenigde Staten de wet niet betwisten, maar wel willen dat degenen die uitgezet dreigen te worden gehoord worden, iets wat de Marokkaanse regering weigert.

Hells Angels slepen Amsterdam voor de rechter

De Hells Angels hebben een kort geding aangespannen tegen de gemeente Amsterdam. Dit is naar aanleiding van de eis dat de Hells Angels hun clubhuis in Amsterdam-Oost moeten afbreken. Als het clubhuis niet binnen acht weken met de grond gelijk is gemaakt, dan legt de gemeente de club een dwangsom op van 142.500 euro.

Het stadsbestuur heeft aangegeven dat het hoofdkwartier van de Hells Angels niet binnen het toekomstige bestemmingsplan past. Daardoor mag de motorclub nergens anders in de stad een nieuw pand bouwen.

De Hells Angels leggen zich niet neer bij de eis, dat meldt de advocaat Huib Struycken vandaag. Ze kunnen nog bezwaar maken tegen de eis, maar dan moet wel eerst het clubhuis zijn afgebroken.

[Upd] FOK! F1-manager 2010 (met toffe prijzen) is er!

Na een jaartje er tussenuit te zijn geweest is de Formule 1-manager weer terug op FOK! Weer als vanouds met een team van twee coureurs, een chassis en een motor. Daarmee kun je punten halen voor de plek waarop die onderdelen in het echt zijn geëindigd. Voor die punten krijg je geld, waarmee je je team weer kunt verbeteren.

We hebben dit jaar echter een nieuwe feature: de onderdelen gaan variëren in waarde, al naar gelang ze beter of slechter gepresteerd hebben in een raceweekend! Als een onderdeel veel punten heeft gehaald, gaat het in waarde omhoog en wordt het lastiger dit onderdeel aan te kopen. Maar blijft een onderdeel onder het aantal van 60 punten in één raceweekend, dan wordt het goedkoper. Wel zit er een maximum en minimum aan de waarde.

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier. Kijk gauw verder bij de speluitleg of de puntentelling, en als je nog andere vragen hebt, kun je terecht bij de FAQ of een pm sturen aan FOKmanagers een bericht achterlaten in het speciale F1-manager 2010-topic in het Autosport- en motorsport-forum.

En natuurlijk kun je ook dit jaar weer wat winnen. Voor de prachtige prijzen, ter beschikking gesteld door Bleekemolens Race Planet, JP Art.nl en MAGIX, kijk je op de prijzenpagina.

Ga direct naar de FOK! Formule 1-manager: klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan hier!

Laat zien dat jij de beste manager bent van het beste team en haal de meeste punten! De eerste ronde begint op vrijdag 12 maart 23:59 uur, dus zorg dat je voor die tijd je team opgeslagen hebt!

FOK! bedankt Bleekemolens Race Planet, JP Art.nl en MAGIX voor deze prachtige prijzen!


Update 10 maart

Er zijn nieuwe prijzen beschikbaar gesteld voor de manager. Kijk snel op de prijzenpagina welke dat zijn.

Concert Metallica loopt uit de hand

Een concert van Metallica in Colombia is enorm uit de hand gelopen. Honderden fans probeerden het terrein zonder kaartje te betreden. De politie moest waterkanonnen en traangas gebruiken om de menigte onder controle te houden.

Volgens lokale media bezochten zo'n dertigduizend concertgangers met kaartje het optreden van de metalband in de hoofdstad Bogota. Maar zeshonderd fans zonder kaartje probeerden ook op allerlei manieren het park waar het concert werd gegeven binnen te komen.

Diverse agenten raakten gewond doordat de kwade menigte stenen en stokken gooide. Meer dan honderd boosdoeners werden opgepakt. Het grootste deel daarvan stond vandaag weer op vrije voeten.

Ajax-fans: doelpunt Ibrahimovic mooiste aller tijden

De supporters van Ajax vinden de indrukwekkende slalom van Zlatan Ibrahimovic het mooiste Ajax-doelpunt aller tijden. De goal van de Zweedse spits kreeg de meeste stemmen in de verkiezing die de Amsterdammers hielden.

Op 22 augustus 2004 maakte Ibrahimovic de treffer die is bekroond tot mooiste doelpunt in de geschiedenis van de Amsterdamse topclub. Het was destijds in de wedstrijd tegen NAC de 5-1. De uitslag van het duel in de ArenA werd uiteindelijk 6-2.

Kort na zijn prachtige doelpunt werd de aanvaller vastgelegd door Juventus. In Italië speelde Ibrahimovic behalve voor de bianconeri ook voor Internazionale, waar hij zich volledig ontpopte tot sterspeler van internationale topklasse. Inmiddels speelt de Zweed bij FC Barcelona.

Het tweede mooiste Ajax-doelpunt aller tijden komt op naam van Rafael van der Vaart te staan. De Heemskerker scoorde in het seizoen 2003/2004 op artistieke wijze tegen Feyenoord. De fameuze omhaal van Marco van Basten tegen FC Den Bosch (1986) eindigde op de derde plaats.

De goal van Zlatan is hieronder nog eens te bekijken.

 

Model boos over bikinifoto in film

Een voormalig model uit New York is boos over het gebruiken van haar foto in de film 'Couple's Retreat'. Irina Krupnik stapte daarom gisteren naar de rechter en eist 700.000 euro wegens smaad. Op de foto staat Krupnik afgebeeld in bikini.

In de film, met in de hoofdrol Vince Vaughn, gebruikt een van de personages de foto als opwindend hulpmiddel. Het 30-jarige model zegt geen toestemming te hebben gegeven 'om de advertentie voor zwemkleding te gebruiken als softpornografie'. Volgens Krupnik schaadt dat haar reputatie.

Krupnik heeft de rechten voor de foto in 2001 aan een fotobureau gegeven, dat ze volgens haar doorverkocht aan de filmmakers. Filmproducent NBC Universal zegt niets verkeerd te hebben gedaan omdat het de rechten bezit om de foto te gebruiken.

Model boos over bikinifoto in 'Couple's Retreat'
Model boos over bikinifoto in 'Couple's Retreat' (Foto: Novum)

Lijk drenkeling na enkele dagen gevonden

Het lichaam van een man die dinsdag van de Papendrechtse Brug viel, is vandaag gevonden. Een passerende schipper zag het lijk rond 11.00 uur in de Oude Maas bij Heinenoord en waarschuwde de politie.

De politie heeft het lichaam geborgen en geïdentificeerd. Het bleek te gaan om een 32-jarige man uit Dordrecht. Schippers van twee bootjes hadden hem dinsdag in het water zien vallen.

De hulpdiensten zetten toen een zoekactie op touw. Boten, duikers en een helikopter zochten urenlang, zonder resultaat.

Het lijkt erop dat de man zelf over de reling is geklommen. De politie vond een meterslange kabel om naar beneden te klimmen, met welk doel is onduidelijk. De politie sluit een misdrijf uit.

Invallen kantoren Al-Jazeera Jemen

De autoriteiten in Jemen hebben gisteravond invallen gedaan in kantoren van de Arabische televisiezenders Al-Jazeera en Al-Arabiya. Medewerkers werden ondervraagd en apparatuur voor live-reportages in beslag genomen.

Minister van informatie Hassan al-Lozy zei dat de zenders niet over de vereiste vergunningen beschikten, wat door de zenders wordt betwist. Al-Jazeera en Al-Arabiya denken dat het optreden eerder te maken heeft met hun reportages over de oplopende spanningen in het zuiden van Jemen, waar een groeiende beweging streeft naar herstel van de onafhankelijkheid.

Met de beweging in het zuiden, de toenemende aanwezigheid van Al-Qaida en een opstand van sjiieten in het noorden wordt de stabiliteit van Jemen steeds meer bedreigd. De autoriteiten moeten niet veel hebben van aandacht voor deze problemen en voor de wijze waarop het leger op deze drie fronten presteert. Volgens het Comité ter Bescherming van Journalisten in New York behoort Jemen op mediagebied tot de meest repressieve in het Midden-Oosten. Verscheidene kranten zijn verboden, websites geblokkeerd en enkele journalisten zijn verdwenen. Er is zelfs een aparte rechtbank voor mediazaken opgericht, aldus het CPJ.

Paus gaat met Duitse bisschoppen praten

Paus Benedictus XVI gaat gesprekken voeren met bisschoppen over seksueel misbruik binnen de katholieke kerk in zijn vaderland Duitsland. De Duitse bisschop Robert Zollitsch heeft zijn excuses aangeboden aan slachtoffers van misbruik en belooft mee te werken met aanklagers.

Zollitsch lichtte de paus tijdens een 45 minuten durende privé-audiëntie in over het schandaal. Hij zei dat de paus 'zeer ontsteld' en 'diep getroffen' was, maar 'erg tevreden' over de maatregelen die de Duitse katholieke kerk heeft getroffen. "Ik ben blij met de aanmoediging die hij mij gegeven heeft om met het uitvoeren van onze maatregelen door te gaan", zei Zollitsch.

De bisschop zei ook de Heilige Congregatie voor de Geloofsleer te hebben ingelicht. Hij zei dat het Vaticaan overweegt universele richtlijnen op te stellen over hoe met gevallen van seksueel misbruik door geestelijken dient te worden omgegaan.

Ongeveer honderdzeventig voormalige leerlingen van Duitse katholieke scholen hebben inmiddels gezegd fysiek en seksueel te zijn misbruikt door katholieke geestelijken. Onder hen bevinden zich voormalige leden van een jongenskoor dat in het verleden onder leiding stond van de broer van de paus, Georg Ratzinger.

De paus zelf heeft nog geen commentaar gegeven op het schandaal in Duitsland en ook het Vaticaan heeft nog geen verklaring afgelegd. Vorige maand noemde Benedictus, na een ontmoeting met Ierse bisschoppen, seksueel misbruik wel een 'gruwelijk misdrijf'.

Uitslagen zondaghoofdklasse

Vanwege de vele afgelastingen is het nodig om doordeweeks wedstrijden in te halen. Donderdagavond speelden diverse clubs uit de zondaghoofdklasse een inhaalduel. Zie hieronder de uitslagen:

Hoofdklasse A

FC Chabab - FC Omniworld 2-0
Hollandia - HBS 1-2
Argon - AFC 1-0

STAND

1. FC Hilversum 15-31
2. AFC 15-29
3. Haaglandia / Sir Winston 17-28
4. VVSB 15-26
5. HBS 16-25
6. Argon 16-24
7. Hollandia 17-24
8. Elinkwijk 16-21
9. ADO '20 16-20
10. FC Chabab 16-19
11. Westlandia 17-18
12. SC Feyenoord 15-15
13. TONEGIDO 17-15
14. FC Omniworld 16-14

Hoofdklasse B

OSS '20 - Papendrecht 1-3
UDI '19 / Beter Bed - sv Meerssen 1-1
sv Venray - EVV 1-0

STAND

1. Gemert 18-35
2. Dijkse Boys 15-30
3. sv Venray 15-27
4. Baronie 15-26
5. JVC Cuijk 16-26
6. EVV 15-25
7. UNA 17-22
8. UDI '19 / Beter Bed 15-21
9. Schijndel / VITAM 15-19
10. sv Meerssen 15-19
11. DESK 15-18
12. OJC Rosmalen 15-16
13. Papendrecht 16-14
14. OSS '20 16-7

Nieuwe scènes in 'Avatar'?

James Cameron en filmstudio Twentieth Century Fox zijn in bespreking om de bioscoophit 'Avatar' deze zomer opnieuw in de Amerikaanse bioscopen te laten draaien. De bedoeling is ook enkele scènes die voor de huidige bioscoopversie sneuvelden toch in de film te stoppen. Dit schrijft The Hollywood Reporter.

Een van de redenen om de film van de zomer opnieuw uit te brengen zou zijn dat 'Avatar' nu niet meer op zoveel 3D-schermen te zien is als vorige week. De film 'Alice in Wonderland' is namelijk sindsdien in première gegaan, die nu veel van de 3D-schermen opeist. Een re-release van de zomer zou hier geen last van hebben. 'Avatar' zou, ondanks de status als best bezochte film ooit ter wereld, zo een nog grotere opbrengst kunnen behalen.

Twentieth Century Fox Nederland benadrukt dat het hier slechts om plannen gaat, en dat er nog geen beslissing is genomen wat betreft de Nederlandse bioscopen. Men verwacht volgende week uitsluitsel te hebben.

In Nederland is 'Alice in Wonderland' op 10 maart in première gegaan. Ook 'Avatar' draait nog in vele bioscoopzalen.

Nieuwe scènes in 'Avatar'?
Nieuwe scènes in 'Avatar'? (Foto: Novum)

Hirsi Ali neemt afstand van Wilders

Voormalig VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali vindt Geert Wilders een populist die met onuitvoerbare voorstellen komt, maar denkt wel dat hij de verkiezingen gaat winnen. Dat zegt Hirsi Ali in een interview met de VARA-gids.

Hirsi Ali werkte nauw samen met Wilders toen beiden nog VVD-Kamerlid waren. Inmiddels gaat hij te ver, vindt Hirsi Ali. "Zijn beleid is onuitvoerbaar. Wilders is een populist die handig gebruikmaakt van de symbolen van de islam, zoals de moskee, de koran en de hoofddoekjes."

Wilders heeft volgens Hirsi Ali zoveel succes doordat hij een reëel probleem aankaart, dat andere partijen negeren. "Wilders is gedreven, gehaaid en vasthoudend. Zijn campagne is foutloos. Alles wijst erop dat hij gaat winnen."

PvdA, CDA en VVD vermijden volgens Hirsi Ali de problemen rondom de islam. "Als de drie grote partijen met antwoorden komen en een front vormen tegen de radicale islam, dan verliest Wilders de verkiezingen. Maar ik zie het niet gebeuren."

In 2006 vertrok Hirsi Ali naar de Verenigde Staten, waar zij sindsdien werkt bij een conservatieve denktank. Van haar autobiografie 'Mijn vrijheid' werden wereldwijd meer dan een miljoen exemplaren verkocht. Maandag verschijnt het vervolg, getiteld 'Nomade'.

CryEngine 3 in actie in Crysis 2 techdemo

Er is vorige maand al wat meer bekend geraakt over Crysis 2. Na wat screenshots is er dan ook een techdemo van het nieuwe paradepaardje van Crytek. Zij laten op deze manier wat meer zien van de wereld van Crysis 2. Wanneer we op onze XBox 360, PlayStation 3 of PC dit mogen gaan aanschouwen is nog niet bekend.

De wereld van Crysis 2 wordt gerenderd door de CryEngine 3. Deze ondersteunt de nieuwste snufjes op videokaartgebied, dus dat staat garant voor meer en vooral mooiere mogelijkheden. Als je de video hieronder ziet snap je dat de Unreal 3 engine nog concurrentie gaat krijgen.

Beperkte verlenging deeltijd-WW

De deeltijd-WW wordt verlengd, maar alleen voor bedrijven die nog geen aanspraak hebben gemaakt op de regeling. Dat heeft het kabinet vandaag besloten, maakte demissionair minister van Sociale Zaken Piet Hein Donner (CDA) bekend.

Aanvankelijk zou de deeltijd-WW op 1 april aflopen. Door de regeling onder voorwaarden te verlengen, wordt aan sectoren tegemoetgekomen die pas later door de economische crisis worden getroffen, omdat zij langlopende opdrachten hebben. Dan gaat het bijvoorbeeld om de bouw en de scheepsbouw.

Donner benadrukt dat de regeling, die al een paar keer is verlengd, niet eindeloos kan voortduren. Hij wijst erop dat de algemene onzekerheid van de crisis voor het bedrijfsleven verder afneemt. "Gezonde dynamiek wordt belangrijker om Nederland te herstructureren en concurrerend te houden in de wereld. Het te lang openhouden van de deeltijd-WW zou economisch herstel belemmeren." Daarom loopt de regeling sowieso op 1 juli 2011 af.

Voor de verlening van de deeltijd-WW stelt Donner 70 miljoen euro beschikbaar. Het kabinet neemt nog een aantal andere maatregelen om het beginnende economisch herstel op de arbeidsmarkt te ondersteunen. Dan gaat het om ondersteuning van kleine zelfstandigen, scholing en begeleiding van werk naar werk.

Fraudeur moet 2,3 miljoen euro terugbetalen

Na een celstraf moet een 60-jarige fraudeur 2,3 miljoen euro betalen omdat hij een grote som geld van de rekening van een bierbrouwerij had gehaald. Dat heeft de rechtbank in Den Haag vandaag bepaald.

Drie uitzendkrachten waren voor de man uit Zeeland op de crediteurenafdeling aan de slag gegaan. Aan de hand van valse facturen boekten ze regelmatig geld over naar de rekening van de fraudeur.

De man kreeg in 2008 al 2,5 jaar cel opgelegd. In het kader van de pluk-ze-wet moet hij nu ook terugbetalen.

[WB] Renate Groenewold vijfde bij afscheid

Renate Groenewold heeft haar carrière vandaag afgesloten met een vijfde plaats op de 3.000 meter in Thialf. Tijdens de wereldbekerfinale in de Heerenveense schaatstempel zette ze een tijd van 4.09,74 minuten op de klok. Daarmee werd Groenewold de beste Nederlandse op 3,49 seconden achter winnares Martina Sábliková. De Tsjechische won de wereldbeker op de lange afstanden.

Sábliková hield Daniela Anschütz vlak achter zich. Het verschil met de Duitse was maar 29 honderdsten. Ook de derde plaats was voor een Duitse. Stephanie Beckert gaf in 4.07,57 1,32 seconden toe op Sábliková. Kristina Groves (4.08,17) werd vierde.

Vlak achter Groenewold werd Diane Valkenburg (4.10,15) zesde. Elma de Vries (4.15,96) en Moniek Kleinsman (4.16,54) konden geen potten breken. Zij werden respectievelijk veertiende en vijftiende.



Uitslag 3.000 meter, vrouwen:

# Naam Land Tijd
1 Martina Sábliková Tsjechie 4.06,25
2 Daniela Anschütz Duitsland 4.06,54
3 Stephanie Beckert Duitsland 4.07,57
4 Kristina Groves Canada 4.08,17
5 Renate Groenewold Nederland 4.09,74

[Upd] Vlemmix weer thuis

Johan Vlemmix is vanavond onwel geworden en afgevoerd naar het ziekenhuis. De entertainer werd onwel wat live te zien was op zijn reallifesoapzender. Er werd meteen een ambulance gebeld.

Toen er hulpverlening kwam zat Johan aan de bar bij te komen. Wel vonden ze het verstandig de zanger mee te nemen voor onderzoek. Hij zal in ieder geval vannacht doorbrengen in het ziekenhuis. Een half jaar geleden lag Vlemmix ook al in het ziekenhuis. Hij had toen een alvleesklierontsteking.

Gisteren reageerde een woedende Vlemmix zich voor de kijkcijfers nog af op een cd-speler. Kijk hieronder de beelden van de toeval en de komst van het ambulancepersoneel.

Update 12:36 uur
Zojuist bereikte ons een persbericht waarin staat dat Vlemmix momenteel aan de hartbewaking zou liggen. Zijn situatie zou stabiel zijn.

Update 17.53 uur
Johan mag naar huis. Hij moet het wel rustiger aandoen van de arts. Zijn hart had het gisteravond een beetje moeilijk. Of Vlemmix het ook rustiger aan gaat doen moet worden afgewacht.


Johan onwel en afgevoerd.

 

Nesta mogelijk lang uitgeschakeld

AC Milan moet het wellicht de rest van het seizoen stellen zonder Alessandro Nesta. Vandaag werd vastgesteld dat de belangrijke verdediger een pees in de rechterknie heeft gescheurd.

"De komende dagen gaan we bekijken of ik me moet laten opereren of niet", zei Nesta bij het verlaten van het ziekenhuis in Rome, waar hij zich liet onderzoeken. "Het is niet te zeggen hoelang ik er uit zal zijn. Zelf als we tot een medische ingreep besluiten, dan is het mogelijk dat ik het slot van de competitie nog kan meedoen."

[WK Hockey] De Nooijer steunt belaagde bondscoach

Als het aan aanvoerder Teun de Nooijer ligt, blijft Michel van den Heuvel minimaal tot en met de Olympische Spelen van Londen 2012 bondscoach van de Nederlandse mannenploeg. "Ik sta achter hem", liet de 33-jarige recordinternational van Oranje in New Delhi weten.

"We hebben behoefte aan duurzaamheid en continuïteit bij het nationale team. Met Michel zijn we daarvan verzekerd." De Nooijer reageerde een dag na de uitschakeling van Oranje in de halve finales van het wereldkampioenschap door Australië (1-2). "Michel heeft bij mijn club Bloemendaal ook twee jaar de tijd nodig gehad om succesvol te worden", zei De Nooijer, bezig aan zijn vijfde en laatste WK. "Hij heeft voor de baan als bondscoach een prima opleiding gehad, onder meer ook bij Jong Oranje. In de huidige spelersgroep zit ook veel potentie. Zelf heb ik een goed gevoel over Londen 2012. Dus wat mij betreft, gaan we op de ingeslagen weg door."

Van den Heuvel trad na Peking 2008 (vierde) in dienst als bondscoach, als opvolger van Roelant Oltmans. De Brabander pakte nog geen prijzen met Oranje. Na het Europees kampioenschap (derde) en de Champions Trophy (vierde) leverde ook het WK in India geen finaleplaats op. Nederland speelt morgen om de derde plaats tegen Europees kampioen Engeland.

Ties Kruize, bestuurslid Tophockey en tevens interim-teammanager van Oranje, wilde zich vandaag nog niet uitspreken over de positie van Van den Heuvel. Na het WK moet de oud-international met andere bestuursleden beslissen of de Brabander tot en met Londen 2012 mag doorgaan. "Het is een gevoelig onderwerp", gaf Kruize aan. "Alles wat ik erover zeg, kan verkeerd worden uitgelegd. Dus daar begin ik niet aan. Maar ik ben wel tevreden over de manier waarop Michel hier met de ploeg samenwerkt. Er is chemie tussen de spelers en de bondscoach."

Van den Heuvel maakte in New Delhi niet altijd een even sterke indruk. Soms was hij na afloop ietwat gespannen tijdens de persconferenties, nam hij zijn ploeg overdreven in bescherming of zocht hij steun bij teammanager Kruize. "Michel heeft zijn eigen karakter. Hij wil alles tot in de perfectie voor elkaar hebben. Maar in een land als India lukt dat niet. Dan moet je een beetje flexibel zijn. Dat heeft hij op zijn eerste WK als bondscoach moeten leren. En dat heeft hij gedaan."

[WK indoor] Sedoc naar halve finale

Gregory Sedoc heeft zich op het wereldkampioenschap indoor in Doha weten te plaatsen voor de halve finale van de 60 meter horden. De Europees kampioen van 2007 eindigde in zijn serie als vierde en dat was precies genoeg voor een plaats in de halve eindstrijd.

Terrence Trammell en David Olivier lieten met 7,60 de snelste tijd in de series noteren. Titelhouder Liu Xiang liep 7,79 en olympisch kampioen Dayron Robles kwam tot een tijd van 7,74.

Dubbelslag Bennati in Tirreno

De derde etappe in de Tirreno Adriatico is gewonnen door Daniele Bennati. De sprinter van Liquigas was na 159 kilometer koersen, van San Minitao naar Monsummano Terme, de snelste in de massasprint.

Hiermee maakte de Italiaan zijn verzuim van gisteren goed. Toen werd hijj prima door zijn ploeg in stelling gebracht, maar hij verloor in de sprint van Tom Boonen. Vandaag was Bennati Alessandro Petacchi en Bernard Eisel te snel af.

De Italiaan pakte bovendien de leiding in het klassement over van de Duitser Linus Gerdemann.

'Lichaam James Brown gestolen'

Het stoffelijk overschot van 'The Godfather of Soul' is verdwenen. Dat zegt de dochter van James Brown in de Britse krant The Daily Mirror. De familie van de in 2006 overleden zanger ontdekte de verdwijning toen forensische experts het lichaam onlangs op wilden graven.

LaRhonda Petit, de 48-jarige dochter van Brown, zegt dat het lijk ergens verborgen wordt gehouden zodat er geen volledige autopsie op het lichaam verricht kan worden. Petit is ervan overtuigd dat haar vaders overlijden geen natuurlijke dood was. Volgens de officiële berichten overleed Brown op 73-jarige leeftijd aan hartfalen, veroorzaakt door een longontsteking. Petit zegt nu dat er andere mensen bij het overlijden van Brown betrokken zouden zijn.

"Het is algemeen bekend dat mijn vader drugs gebruikte. Hij was ook verslaafd aan verschillende soorten pijnstillers. Er zijn in ieder geval mensen geweest die zijn dood hebben helpen veroorzaken." Petit wil alsnog een autopsie op het lichaam laten verrichten. "Ik wil de mensen die verantwoordelijk zijn voor zijn dood voor de rechter hebben", zegt de buitenechtelijke dochter van Brown.

Petit was een van de twaalf personen die na het overlijden van de zanger naar buiten traden als buitenechtelijk kind van James Brown. In 2007 werd door middel van een DNA-test vastgesteld dat de vrouw een dochter van de zanger is. Brown werd, in afwachting van het vervaardigen van een openbaar toegankelijk mausoleum, tijdelijk begraven in de tuin van een van zijn andere dochters.

Live in Atlanta 2003 (foto: concertshots)

Todt: "Voer 107-procent regel weer in"

FIA-president Jean Todt heeft laten weten dat hij er een voorstander van is om de 107 procent-regel weer in te voeren. Todt geeft wel aan dat de regel hoogstwaarschijnlijk dit jaar niet meer ingevoerd zal kunnen worden en richt zich dan ook op 2011.

Tot het seizoen van 2002 moest elke coureur tijdens de kwalificatie voldoen aan de 107 procent-regel. Deze regel hield in dat elke keer binnen 107 procent van de poleposition zich moest kwalificeren. Indien de coureur langzamer was mocht deze alleen meedoen aan de race wanneer er sprake was van bijzondere omstandigheden.

"Ik ben voorstander om de 107 procent-regel te herintroduceren. De regel werd afgeschaft omdat we een andere kwalificatie-opzet gingen gebruiken. Daar is nu geen sprake meer van. Om de regel echter in 2010 nog te kunnen introduceren, hebben we de instemming van alle teams nodig en dat zal niet gebeuren verwacht ik," aldus Todt.

Met deze uitspraak lijkt Todt zicht te richten op de nieuwe teams die dit jaar toegevoegd zijn aan de startopstelling en aanmerkelijk langzamer zijn dan alle andere teams. Bruno Senna was zelfs maar liefst elf seconden langzamer in de vrije trainingen vandaag. De snelste coureur van de nieuwkomers was Heikki Kovalainen in zijn Lotus. Hij was slechts 5,4 seconden lagzamer dan Nico Rosberg in de tweede vrije training.

Ondanks dat Todt de regel wil invoeren gaf de president ook te kennen dat hij wel voorstander van de nieuwe teams is en ze dan ook graag wil ondersteunen in hun activiteiten. "Je moet respect hebben voor elk nieuw team die in deze economisch moeilijke tijden toetreed tot de Formule 1. Het is nu geen tijd om alleen maar kritiek te leveren, maar ook om ze te ondersteunen."

Wederom dagzege Sagan in Parijs - Nice

Peter Sagan heeft in Parijs - Nice zijn tweede etappezege geboekt. De 20-jarige Slowaak bleef het peloton vandaag in de rit naar Aix-en-Provence net voor.

Het parcours van vandaag, met een col van de tweede en drie van de derde categorie, leek met uitstek geschikt voor aanvallers. Het lukte echter niemand om ook weg te komen. Een groepje van vier man, waaronder Calzati, probeerde het wel, maar hun voorsprong bedroeg nooit meer dan anderhalve minuut.

Sagan sprong twee kilometer voor de finish weg uit het peloton en werd niet meer teruggezien. De sprint van het peloton werd gewonnen door Lorenzetto. Alberto Contador behield de leiding in het algemeen klassement.

Japanse kustwacht arresteert actievoerder

De Japanse kustwacht heeft vandaag een Nieuw-Zeelandse actievoerder gearresteerd. De actievoerder was vorige maand illegaal aan boord van een walvisvaarder gesprongen.

Peter Bethune van de milieuactiegroep Sea Shepherd wilde verhaal halen voor de beschadiging van het futuristische actieschip Ady Gil bij een aanvaring met de Shonan Maru 2 in januari. Hij werd aan boord van het Japanse schip vastgehouden en bij terugkeer in Japan aan de Japanse kustwacht overgedragen.

Wie een Japans schip zonder geldige reden entert, kan volgens de Japanse wet drie jaar gevangenisstraf of honderdduizend yen (ruim achthonderd euro) boete krijgen. De Japanse autoriteiten hebben twee dagen om Bethune te ondervragen voordat hij aan justitie moet worden overgedragen. Mogelijk wordt Bethune ook nog aangeklaagd wegens bedreiging en vernieling, zei een woordvoerder van de kustwacht.

Jeugdgevangenissen dicht bij gebrek aan klandizie

Drie jeugdgevangenissen worden gesloten. Ze zijn niet meer nodig omdat jongeren veel minder vaak ernstige misdrijven plegen, schrijft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) vandaag in een Kamerbrief. De gevangenissen die sluiten zijn De Doggershoek met 120 plaatsen in Den Helder, Rentray met 108 plaatsen in Rekken en Den Hey Acker met 76 plaatsen in Vught.

Het aantal zware misdrijven zoals verkrachting en moord dat is gepleegd door jongeren, is tussen 2005 en 2008 met bijna een derde afgenomen. Het aantal jeugdgevangenissen gaat door het besluit van Hirsch Ballin terug van elf naar acht. De gevangenissen hadden tot dit jaar nog genoeg werk omdat er ook nog jongeren vanuit de gesloten jeugdzorg werden geplaatst, bijvoorbeeld omdat het thuis te gevaarlijk voor ze was. Dat gebeurt echter niet meer, omdat het niet de bedoeling is dat onschuldige jongeren in de gevangenis komen.

In een nieuw, verder uitgewerkt plan wordt bekeken of er nog iets met de gevangenissen kan worden gedaan. Ook wordt bekeken of het personeel ergens anders in de jeugdsector aan de slag kan. Het gaat om 620 voltijdbanen.

Drie jeugdgevangenissen worden gesloten (foto: Novum)

Nieuw personage voor ME2

Het ziet ernaar uit de Bioware geen ander project heeft, want ze lijken met man en macht aan nieuwe content te werken voor Mass Effect 2. Na een gratis nieuw wapen en later deze maand een eveneens gratis nieuw voertuig, zal op 6 april de eerste betaalde DLC beschikbaar zijn.

In de nieuwe DLC zal Shepards' team compleet worden gemaakt met de Rogue-achtige Kasumi, een vrouwelijk personage die op zoek is naar haar 'stolen memory'. De missie zal ongeveer anderhalf uur duren, waar je met Shepard undercover de locatie van een kluis moet achterhalen van een corrupte kunsthandelaar. Naast een nieuw wapen genaamd de 'Locust SMG', zal Kasumi als loyaal teamlid toegang bieden tot een speciale flashbang-granaat. Kasumi zou volgens andere bronnen ook een futuristische interpretatie van een backstab kunnen uitvoeren.

Kijk ondertussen even naar een dansende Legion.

Dembélé keert terug bij AZ

Moussa Dembélé kan morgen met AZ tegen RKC spelen. De Belgische aanvaller is hersteld van een beenblessure. Hij stelt zijn trainer Dick Advocaat voor een luxeprobleem. Jeremain Lens verving Dembélé vorig week tegen sc Heerenveen namelijk erg goed.

"Door het goede optreden van Jeremain tegen sc Heerenveen heb ik een luxeprobleem", erkent Advocaat op de website van de kampioen uit Alkmaar. "Moussa deed het de week daarvoor tegen Vitesse namelijk ook erg goed", verklaarde de coach die niet over de geschorste Stijn Schaars en geblesseerde Ragnar Klavan kan beschikken. RKC verloor de laatste acht wedstrijden in de eredivisie. "Iedereen verwacht dus dat we winnen. Dat maakt de wedstrijd moeilijk", zei Advocaat.

Maaskant richt zich op plaats vijf

NAC Breda neemt het zaterdagavond op tegen FC Groningen. In het Rat Verleghstadion missen beide clubs een waslijst aan spelers.

Aan de kant van NAC kan trainer Robert Maaskant niet beschikken over Anthony Lurling, Tyron Loran, Leonardo, Edwin De Graaf, Robbert Schilder, Ellery Cairo en Rogier Veenstra. Doelman Jelle ten Rouwelaar en verdediger Ferne Snoyl zijn twijfelgevallen.

"Pure pech", aldus Maaskant op de clubwebsite van NAC Breda. "De blessures zijn allemaal verschillend van aard, de toedracht tot de blessures eveneens. Van De Graaf en Schilder mag je zeggen dat de wedstrijd tegen FC Groningen net te vroeg komt. Zij zijn er naar verwachting volgende week wel weer bij. Ten Rouwelaar heeft last van de lies en bij Snoyl is het niet zo zeer de polsblessure die hem mogelijk aan de kant houdt, maar een hielkwetsuur."

De wedstrijd is belangrijk om aansluiting te vinden met de subtop. "Ik kijk meer naar plaats tien, want je mag er toch van uitgaan dat Go Ahead Eagles de beker niet wint. Alleen in dat geval, als de Eagles de beker winnen dus, geldt namelijk dat plaats negen niet toereikend is voor deelname aan de play-offs. Aan de andere kant kijken we ook nog altijd met een schuin oogje naar plaats vijf. Zolang die niet volledig uit zicht is, blijven we ons daarop richten."

Ondanks de blessures gaat Maaskant met een goed gevoel de wedstrijd in. "Er is goed getraind deze week en iedereen kent de belangen. Hoewel het nog de vraag is wie we morgen precies aan boord hebben en met welke mensen we dus gaan spelen, ben ik ervan overtuigd dat we sterk en scherp aan de start zullen verschijnen."

Advocaat: "De moeilijkste wedstrijd van de kalender"

AZ neemt het zaterdagavond in eigen stadion op tegen RKC Waalwijk. "En dat is de moeilijkste wedstrijd van de kalender", zegt trainer Dick Advocaat op de clubwebsite van AZ.

"Iedereen verwacht dat we winnen. Daar moeten we boven staan. Vroeger zei men altijd: ‘Je speelt zoals je traint’. Daar ben ik het niet helemaal mee eens, maar anders is het een goed teken."

Advocaat is namelijk erg tevreden over de trainingsarbeid van zijn selectie. "Zo veel concentratie als bij deze selectie heb ik nog nooit meegemaakt. De trainingen zijn van uitzonderlijk hoog niveau. Ze zijn zo gretig dat ik ze soms moet afremmen."

De trainer is er nog niet helemaal uit qua opstelling. "Door het goede optreden van Lens tegen sc Heerenveen heb ik een luxeprobleem. Moussa deed het de week ervoor tegen Vitesse namelijk ook erg goed. Het positieve aan Lens is dat hij altijd richting de goal van de tegenstander speelt. Ik blijf vasthouden aan mijn eigen visie; het is niet moeilijk om een keuze te maken."

Oscarwinnares promoot 'voorhoofdtieten'

De Franse oscarwinnares, Marion Cotillard, denkt een manier gevonden te hebben om wellustige blikken van mannen af te leiden. Ze vond het namelijk hoogst irritant dat er bij een 'goed' gesprek met mannen er meer naar haar borsten werd gestaard, dan dat er in de poppetjes van haar ogen werd gekeken. 

Ze besloot een reclamespot te maken waarin Forehead Tittaes worden gepromoot. Deze Tittaes worden op het voorhoofd van de getergde vrouw gekleefd, zodat hitsige mannen worden afgeleid om naar haar 'pure natuur' te kijken.

"Vrouwen in Amerika worden overal het slachtoffer van 'seksuele objectivering', vooral op de werkvloer", zegt Cotillard met haar mooie borsten. Ze beschrijft haar uitvinding als 'het best bewaarde geheim van Frankrijk'. Volgens haar zijn de voorhoofdtieten 'veilig, herbruikbaar en makkelijk aan te brengen'. "Je oogst er respect mee zonder je vrouwelijkheid prijs te geven".

Klik hier om de reclamespot te bekijken.

[WB] Smeekens wederom de snelste op 500 meter

Jan Smeekens heeft de 500 meter voor mannen gewonnen op de eerste dag van de wereldbekerfinale in Heerenveen. Vorige week, tijdens de wereldbekerwedstrijden in Erfurt, won hij ook al. Vandaag kwam hij tot een tijd van 34,99 en was daarmee de enige die onder de 35 seconden bleef.

De Amerikaan Tucker Fredricks, leider in de stand om de wereldbeker, werd in 35,01 tweede en Ronald Mulder eindigde als derde in een tijd van 35,24.



Uitslag 500 meter, heren:

# Naam Land Tijd
1 Jan Smeekens Nederland 34,99
2 Tucker Fredricks Verenigde Staten 35,01
3 Ronald Mulder Nederland 35,24
4 Dmitri Lobkov Rusland 35,25
5 Ryohei Haga Japan 35,28

[WB] Wüst mist 1.500 meter wegens buikgriep

Schaatsster Ireen Wüst doet morgen bij de wereldbekerfinale in Heerenveen niet mee aan de 1.500 meter. De olympisch kampioene op die afstand heeft buikgriep en is te verzwakt om aan de start te verschijnen, zo zei trainer Gerard Kemkers vandaag.

Wüst, die om dezelfde reden vandaag al de drie kilometer aan zich voorbij laat gaan, hoopt zondag wel de 1.000 meter te kunnen rijden. Eerder zegde TVM-ploeggenoot Sven Kramer al af voor de wereldbekerfinale. De winnaar van de olympische vijf kilometer heeft een infectie aan de luchtwegen.

[Upd] Cohen direct weg als burgemeester

Job Cohen treedt per direct af als burgervader van Amsterdam. Hij was burgemeester van de hoofdstad sinds 2001.

Vanmorgen zei Wouter Bos in een persconferentie zich niet verkiesbaar te stellen als lijsttrekker van de PvdA bij de aankomende verkiezingen van 9 juni. Toen hem tijdens deze persconferentie gevraagd werd wie zijn opvolger zou worden, gaf Bos aan dat hij Job Cohen als competente opvolger ziet. Cohen had zich eerder al kandidaat gesteld voor deze positie.

Cohen zal vanmiddag om 15:00 uur een persconferentie geven. Deze is live te volgen op RTL-Z.

Update 16:00 uur:

Persconferentie
Zojuist is de persconferentie van Job Cohen afgelopen. Cohen begon zijn persconferentie met de verklaring dat hij zich officieel kandidaat heeft gesteld als lijsttrekker van de Partij van de Arbeid. Dit werd met applaus ontvangen.

Hierna prees Cohen Wouter Bos voor zijn werk als lijsttrekker en over de keuze van Bos om zich niet meer kandidaat te stellen, zei Cohen: "Dat zijn overwegingen die ik herken en uitermate respecteer."

Over het neerleggen van zijn functie als burgemeester van Amsterdam, zei hij dat hij de functie 'met hart en ziel' heeft vervuld en dat hij het zeer zal missen.

Verder wijdde de kandidaat-lijsttrekker uit over zijn plannen wanneer hij lijsttrekker zou worden. Cohen benadrukte dat de PvdA vooral met 'iedereen samen moet werken'.Ook 'zal er gesneden moeten worden in de uitgaven van de overheid. Dit zal voor iedereen pijnlijk zijn, zoals ook met de AOW leeftijd'.

Cohen hintte ook op een wens tot een nauwere samenwerking met de EU, met:  "Dus willen wij een Europa dat we kritisch, maar met open ogen toetreden"

Op de vraag of Nederland een hardere aanpak nodig heeft, antwoordde Cohen dat onder zijn leiding Amsterdam 'een stuk veiliger is geworden.' Hij noemde een aantal voorbeelden, waaronder cameratoezicht en buurtcoaches.

Toen Cohen gevraagd werd welke thee hij zou drinken als hij rond de tafel gaat zitten met Geert Wilders, antwoordde hij laconiek: "Ik zal hem vragen welke thee hij lekker vindt."

Willem II legt Kargbo boete op vanwege uitspraken

Willem II-middenvelder Ibrahim Kargbo heeft van trainer Arno Pijpers een boete gekregen na zijn uitspraken in de media. De speler uit Sierra Leone uitte zijn onvrede nadat hij onder Alfons Groenendijk niet veel speelminuten kreeg.

Volgens Kargbo zou hij nooit spelen omdat hij op het veld stond toen Ajax drie seizoenen geleden in Tilburg geen kampioen werd. Groenendijk was toen actief bij de Amsterdammers. Kargbo is van mening dat Groenendijk hem dit altijd kwalijk heeft genomen. Pijpers heeft hem hierover aangesproken. "Als hij zoiets meent, had hij dat toen tegen Fons moeten zeggen. Achteraf doe je zoiets niet", aldus Pijpers in een reactie aan het Brabants Dagblad.

Eerder dit seizoen kreeg Kargbo al een boete van de club. Toen kwam hij te laat terug uit Sierra Leone. Na een tijd in het tweede gespeeld te hebben sloot hij weer aan bij de selectie van het eerste elftal.

[WB] Wolf blijft Boer net voor

De 500 meter voor vrouwen bij de finale van de wereldbeker in Heerenveen is gewonnen door Jenny Wolf. De Duitse, die al zeker is van de wereldbeker op de 500 meter, zegevierde in een tijd van 38,22.

Margot Boer werd op slechts 0,04 seconden achterstand tweede. Annette Gerritsen eindigde in 38,67 als derde. Ook de andere Nederlandse vrouwen deden het niet slecht: Natasja Bruintjes werd zesde, Laurine van Riessen zevende en Thijsje Oenema reed de achtste tijd.



Uitslag 500 meter, dames:

# Naam Land Tijd
1 Jenny Wolf Duitsland 38,18
2 Margot Boer Nederland 38,22
3 Annette Gerritsen Nederland 38,67
4 Nao Kodaira Japan 38,78
5 Heather Richardson Verenigde Staten 38,90

Slachtoffer mysterieuze steekpartij gezocht

De politie is op zoek naar een man die vanochtend in Roosendaal in zijn buik is gestoken. De zoektocht begon toen een 38-jarige dakloze 112 belde met de mededeling dat hij iemand had neergestoken. De verwarde man is aangehouden, maar het slachtoffer is niet gevonden. Of het verhaal van de dakloze man klopt is nog de vraag.

De steekpartij vond volgens de verdachte plaats op de Willem Dreeslaan. Het slachtoffer zou zijn weggelopen in de richting van het centrum. De verdachte had een mes bij zich dat in beslag is genomen. Of er bloedsporen zijn gevonden is onbekend.

De verdachte verklaarde de onbekende man te hebben neergestoken omdat hij naar de gevangenis wil. Als het verhaal verzonnen blijkt, zal de man er echter vermoedelijk met een proces-verbaal van afkomen.

Vuilnismannen gaan week staken

Vuilnismannen leggen volgende maand in verschillende plaatsen een week het werk neer uit onvrede over het verloop van cao-onderhandelingen. Dat meldt vakbond Abvakabo FNV vandaag. Welke steden getroffen worden, is nog niet bekend, maar het animo om mee te doen aan de actie is in ieder geval in Amsterdam groot, zegt een woordvoerder.

In Utrecht en Amsterdam werd het werk al eerder een dag neergelegd. Gisteren besloten kaderleden van de bond de acties te verharden. Inzet is een nieuwe cao voor ambtenaren van gemeenten, provincies en waterschappen. Abvakabo wil een loonstijging van anderhalf procent, maar de werkgevers houden vast aan de nullijn.

Volgens Abvakabo is in het sociaal akkoord afgesproken dat koopkrachtbehoud belangrijk is voor het tegengaan van de economische crisis. De Vereniging van Nederlandse Gemeenten zou echter beweren geen geld te hebben, maar volgens de bond klopt dat niet. "Uit cijfers van het CBS blijkt het tegendeel."

Niet alleen de gemeentereinigingsdiensten voeren actie. Ook onder meer parkeerbeheer wordt bij de acties betrokken. Wanneer dat gebeurt is nog niet besloten, maar de actie betekent volgens de bond dat mensen dan niet hoeven te betalen voor het parkeren.

Over de details van de acties, zoals de data en deelnemende gemeenten, wordt de komende twee weken gesproken.

Fledderus van training Heracles gestuurd

Mark-Jan Fledderus is vanmorgen tijdens de training van Heracles door coach Gertjan Verbeek weggestuurd. De middenvelder trapte namelijk na in de richting van een ploeggenoot.

"Respect is een belangrijke kernwaarde bij Heracles. En natrappen getuigt niet van respect," aldus Verbeek tegenover RTV Oost. Of Fledderus kan rekenen op een straf is nog niet bekend. "Daar heb ik nog niet over nagedacht," aldus Verbeek.

Victoriaanse tunnel in Londen heropend

Een negentiende-eeuwse tunnel onder de rivier de Theems, ooit geroemd als wonder van Victoriaanse bouwtechniek, is voor twee dagen opengesteld voor voetgangers. Dat heeft het Brunel Museum, genoemd naar de bouwkundigen Marc en Isambard Brunel die de tunnel bouwden, gezegd.

De tunnel werd in 1843 geopend en was direct een grote toeristische attractie. Koningin Victoria was een van de miljoenen mensen die de vierhonderd meter lange tunnel doorliepen. In 1869 werd de tunnel omgebouwd voor de ondergrondse van de Oost-Londense metrolijn.

Omdat de metrolijn momenteel wordt gerenoveerd, krijgen voetgangers de mogelijkheid vandaag en morgen door de tunnel heen te lopen.

Explosie ontregelt treinverkeer Utrecht

Door een explosie in een transformatorhuisje nabij station Utrecht Lunetten is het treinverkeer rond Utrecht ernstig ontregeld. Tussen Utrecht en Den Bosch is geen treinverkeer mogelijk, doordat seinen en wissels niet meer werken. De NS verwacht dat de storing nog tot vijf uur vanmiddag zal duren.

Rond 12.30 uur signaleerden treinpassagiers een grote rookwolk bij het station. Conducteurs ontdekten al snel dat er een brand woedde ten gevolge van een explosie in een transformatorhuisje. De oorzaak van de explosie is nog niet bekend.

Jol: "Van der Wiel binnen paar jaar op niveau Daniel Alves"

Ajax-trainer Martin Jol denkt dat Gregory van der Wiel een grote toekomst tegemoet kan zien. Volgens Jol zou het niveau van Barcelona binnen handbereik van Van der Wiel liggen: "Binnen nu en een aantal jaartjes zou hij op het niveau van Daniel Alves moeten kunnen komen."

Jol geeft er echter wel een voorwaarde bij. De mentaliteit van de rechtsback. "Hij vindt het niet fijn als we kritisch op hem zijn. Dat is op zich niet zo gek, want niemand hoort graag kritiek. Maar als Greg wil doorgroeien, moet hij daar zijn voordeel mee doen," aldus de oefenmeester.

De Ajacied is de enige speler bij de Amsterdammers die nog geen enkele seconde dit seizoen miste. Met zes doelpunten staat hij momenteel tweede van Europa als het gaat om meest scorende verdedigers.  "Als coach kijk ik graag naar het rendement van spelers, doelpunten, assists en speelminuten en cijfermatig, doet Greg het fantastisch," aldus Jol.

Ook ziet Jol Van der Wiel grote stappen voorwaarts maken op defensief vlak: "Hij heeft niet meer de gewoonte het zo makkelijk op te geven. Dat heb ik voor het laatst bij hem gezien in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht die we met 3-1 verloren."

Nederlander komt om na lawine in Oostenrijk

Een 33-jarige Nederlandse wintersporter is aan zijn verwondingen overleden nadat hij in het Oostenrijkse St. Anton am Arlberg met drie anderen in een lawine terecht was gekomen. De man was gisteren nog ter plaatse gereanimeerd en was daarna overgebracht naar een kliniek in Innsbruck, waar hij vandaag stierf. Dat melden Oostenrijkse media.

De vier Nederlanders werden gistermiddag overvallen door de lawine en 150 meter meegesleurd over steil terrein met rotsblokken. Dat gebeurde buiten de piste. Twee van hen liggen met verwondingen in het ziekenhuis. Hun toestand is stabiel. Een van hen raakte slechts lichtgewond.

Elf tijgers dood in Chinese dierentuin

Elf zeldzame Siberische tijgers, die in kleine onverwarmde kooien werden gehouden en slechts kippenbotten te eten kregen, zijn in een dierentuin in de Chinese provincie Liaoning gestorven aan ondervoeding. Dat hebben Chinese staatsmedia vandaag gezegd.

Wu Xi, een woordvoerder van de dierentuin, zei dat de dieren zijn overleden aan 'verschillende ziektes'. Hij wilde niet zeggen welke ziektes de dieren hadden en ging niet in op de beschuldigingen dat de dieren zouden zijn verhongerd. De dierentuin zit in de financiële problemen en stond al enige tijd te koop. Om de dieren te kunnen voeren werd salaris van het personeel ingehouden.

Volgens Wu zijn er nu nog dertig tijgers over in de dierentuin. Sommigen lopen volgens hem nog steeds het risico om ziek te worden. "Sommige tijgers die fysiek sterk zijn zullen de huidige moeilijke situatie, waaronder het koude weer en de ziektes, waarschijnlijk overleven."

Een verzorger van de dierentuin zei dat de karkassen van de dieren in een opslagvriezer zijn gelegd en ontkende dat de dieren zullen worden verkocht. Volgens dierenbeschermingsorganisaties fokken Chinese dierentuinen vaak meer dieren dan ze zich kunnen veroorloven. De dierentuinen hopen vervolgens de karkassen van de dieren op de zwarte markt te kunnen verkopen, waar tijgers een zeer gewild object zijn. Delen van tijgers worden vaak gebruikt voor traditionele medicijnen en sterke drank.

Hua Ning, directeur van de Chinese afdeling van het Internationaal Fonds voor Dierenwelzijn, vind dat China het toezicht op dierentuinen moet verscherpen en standaarden moet opstellen voor de verzorging van de dieren. "Omdat er geen juridische standaard is, passen dierentuinen zoals deze, hun eigen standaarden toe. Sommige zorgen goed voor de dieren, maar er zijn ook een hoop gevallen van mishandeling", aldus Hua.

Elf Siberische tijgers dood in Chinese dierentuin
Elf Siberische tijgers dood in Chinese dierentuin (Foto: Novum)

Van der Velde weg bij SC Heerenveen

Sc Heerenveen heeft per direct afscheid genomen van Riemer van der Velde. De ex-voorzitter is een van de vijf leden die afscheid nemen bij de Friese club.

De Friezen meldden dit zojuist op hun website. Wel zal Van der Velde erevoorzitter blijven en heeft hij aangeboden Heerenveen met raad en daad te zullen helpen als zij hem nodig hebben.

De club ondergaat momenteel flinke veranderingen in de directie. Ze zijn namelijk van mening dat er rondom sc Heerenveen teveel bestuurskracht aanwezig is. De huidige directie, die bestaat uit Yme Kuiper, Henk Hoekstra en Jan van Erve, zal gaan functioneren onder een nieuwe voorzitter die zeer binnenkort aangesteld zal worden. 

Uitslag tweede vrije training Bahrein

Nico Rosberg heeft tijdens de tweede vrije training van dit seizoen de snelste tijd op de klokken gezet. Hij bleef Lewis Hamilton bijna 4,5 tienden voor. De Brit werd op zijn beurt gevolgd door Michael Schumacher, die zo'n vijf honderdsten achter de McLaren-rijden zat.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 Nico Rosberg Mercedes Benz GP Ltd 1:55.409   23
2 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:55.854 0.445 22
3 Michael Schumacher Mercedes Benz GP Ltd 1:55.903 0.494 23
4 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:56.076 0.667 28
5 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:56.459 1.050 18
6 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 1:56.501 1.092 26
7 Felipe Massa Ferrari 1:56.555 1.146 30
8 Vitaly Petrov Renault 1:56.750 1.341 26
9 Fernando Alonso Ferrari 1:57.140 1.731 25
10 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 1:57.255 1.846 24
11 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 1:57.352 1.943 27
12 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:57.361 1.952 29
13 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:57.452 2.043 21
14 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:57.833 2.424 29
15 Robert Kubica Renault 1:58.155 2.746 29
16 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 1:59.799 4.390 31
17 Mark Webber RBR-Renault 2:00.444 5.035 12
18 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 2:00.873 5.464 23
19 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 2:00.990 5.581 14
20 Timo Glock Virgin-Cosworth 2:02.037 6.628 3
21 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 2:02.188 6.779 21
22 Bruno Senna HRT-Cosworth 2:06.968 11.559 17
23 Sebastien Buemi STR-Ferrari Geen tijd   1
24 Karun Chandhok HRT-Cosworth Geen tijd   0

Bakkal: "Ajax nog niet wegstrepen"

Aankomende zondag zal Ajax het in de eigen Amsterdam ArenA PSV ontvangen. De nummers twee en drie van de Eredivisie maken jacht op FC Twente dat momenteel nog de ranglijst aanvoert.

PSV'er Otman Bakkal ziet Ajax nog steeds als een geduchte concurrent voor de landstitel. "We hebben nu een marge van vier punten op ze, maar daarmee kun je ze acht duels voor het einde nog niet wegstrepen als concurrent," aldus de middenvelder in Ajaxlife.

"Winnen we in Amsterdam, dan zetten we ten opzichte van Ajax alvast een heel goede stap. In de kleedkamer hebben we het daar niet zozeer over gehad de laatste weken. We kijken van wedstrijd naar wedstrijd," aldus de Eindhovenaar.

Van Dijk wil er nog een jaar aan vastplakken onder de lat van Feyenoord

Feyenoord-doelman Rob van Dijk weet van geen ophouden. De inmiddels 41-jarige sluitpost wil ook nog volgend seizoen het doel van de Rotterdammers verdedigen.

Volgens RTV Rijnmond heeft Van Dijk dat vrijdag aangegeven aan trainer Mario Been. De keeper heeft dit seizoen een basisplaats en doet het boven verwachting bij de Stadionclub. Club en speler zouden nog wel een overeenstemming moeten bereiken over de voorwaarden van het nieuwe contract.

Van Dijk is dit seizoen basisspeler. Afgelopen weekend stond hij niet in het doel toen Feyenoord het in Kerkrade opnam tegen Roda JC. Vanwege een liesblessure moest hij het duel aan zich voorbij laten gaan. Inmiddels is hij volledig hersteld en kan dit weekend tegen Heracles Almelo weer keepen.

Selectie voor WK shorttrack bekend

De bondscoach van de Nederlandse shorttrackers, John Monroe, heeft Annita van Doorn, Jorien ter Mors, Sjinkie Knegt en Niels Kerstholt geselecteerd voor het WK shorttrack dat op 19 maart in Bulgarije van start gaat.

Zowel bij de mannen als bij de vrouwen heeft ons land twee individuele startplaatsen. Daarnaast zijn naast Van Doorn en Ter Mors Yara van Kerkhof, Sanne van Kerkhof en Maaike Vos opgeroepen voor de aflossingsploeg bij de vrouwen. De aflossingsploeg bij de mannen wist zich niet te plaatsen voor het WK.

Geheugensteuntje Formule 1-manager: Bahrein

Het is zover... De eerste Formule 1-race van het seizoen 2010 komt er aan! De Grand Prix van Bahrein wordt verreden op 14 maart vanaf 13:00 uur. De kwalificatie is op zaterdag 13 maart vanaf 12:00 uur. Uiteraard doet FOK!sport verslag van zowel de vrije trainingen, kwalificatie en race.

Maar nu FOK! weer een Formule 1-manager heeft, is het ook bijna tijd voor de start van de eerste ronde. Een extra dimensie als je voor de tv gekluisterd zit!

Aanstaande vrijdag, 12 maart 2010, zal om 23:59 uur de manager dichtgaan, dus zorg dat je voor die tijd je team opgeslagen hebt!

Voor meer uitleg over de FOK! Formule 1-manager lees je [Upd] FOK! Formule 1-manager 2010 gelanceerd! Wil je weten welke prachtige prijzen FOK! heeft geregeld? Lees dan dit bericht even!

Om direct naar de FOK! Formule 1-manager te gaan klik je hier.

Wil je meespelen, maar heb je nog geen account op FOK!? Registreer je dan eerst!

Air France moet voor slachtoffer ramp betalen

Vliegmaatschappij Air France moet de nabestaanden van een slachtoffer van een vliegramp in 2009 een schadevergoeding van omgerekend 840.000 euro betalen. Dat heeft een rechtbank in de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro gisteren (plaatselijke tijd) bepaald.

Airbus A330-200 crashte op 1 juni 2009 op een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs . Aan boord waren 228 mensen van ruim dertig nationaliteiten. Alle inzittenden kwamen om. Er zouden problemen zijn geweest met instrumenten aan boord van het toestel. Een van de slachtoffers was Marcelle Valpacos Fonseca.

Nabestaanden eisten van Air France compensatie. Een rechter in Rio kende de schadevergoeding toe. Hij repte van een "onherstelbaar verlies" voor de nabestaanden en stelde dat de vliegtuigramp was te wijten aan onachtzaamheid door Air France.

Nabestaanden van acht andere slachtoffers van de crash spanden in november ook rechtszaken aan tegen de luchtvaartmaatschappij. Ook een aantal bedrijven dat instrumenten maakt, is door de verwanten gedaagd.

Rutte officieel lijsttrekker VVD

Mark Rutte is officieel de lijsttrekker van de VVD voor de Tweede Kamerverkiezingen op 9 juni. Dat laat de partij vandaag weten.

Rutte werd vorige week voorgedragen door het hoofdbestuur van de VVD als lijsttrekker. Tegenkandidaten konden zich tot vandaag 12.00 uur melden. Die waren er niet, daarom wordt Rutte automatisch de nieuwe lijsttrekker.

"Ik heb er zin in", laat Rutte in een reactie weten. "Dit worden de belangrijkste verkiezingen in een generatie. Ik voel mij gesterkt door de mooie uitslag voor de VVD bij de gemeenteraadsverkiezingen en wil die stijgende lijn graag voortzetten."

sc Heerenveen belegt persconferentie

Sc Heerenveen houdt vanmiddag een speciale persconferentie. Waar de bijeenkomst over gaat wil de club nog niet zeggen, maar er zijn geruchten over een vertrek van directeur Yme Kuiper.

Bij de eens stabiele club zijn dit seizoen al twee trainers versleten en de Friese club verkeert in degradatiezorgen. De Noor Trond Sollied werd in september ontslagen en zijn opvolger Jan de Jonge stapte in februari op. Jan Everse is nu interim-trainer tot Ron Jans het stokje volgend seizoen overneemt.

De bijeenkomst staat gepland voor 13.30 uur in het stadion van de Friese club.

[WK Hockey] Massaontslag na Pakistaans echec

Qasim Zia, de voorzitter van de Pakistaanse hockeybond (PHF) heeft de voltallige selectiecommissie en coachingstaf van het nationale team ontslagen, meldt Associated Press of Pakistan.

Het Pakistaanse hockeyteam eindigde donderdag na een nederlaag tegen Canada in New Delhi als twaalfde en laatste op het WK in India, de slechtste prestatie in de Pakistaanse hockeygeschiedenis. Volgens een woordvoerder van de PHF is de beslissing genomen in het belang van de sport.

Opvallend is op de lijst van ontslagen personen de naam ontbreekt van de Nederlander Wouter Tazelaar, die tijdens het WK als assistent-coach van Pakistan fungeerde.

Ook de spelers trokken hun conclusies na het WK-echec en besloten en groupe ontslag te nemen en hun stick aan de wilgen te hangen.

'Real Madrid wil Rooney binnenhengelen'

Real Madrid heeft in de afgelopen jaren honderden miljoenen euro's gespendeerd om eindelijk weer eens de Champions League binnen te halen, maar in de achtste finales van de Cup met de Grote Oren bleek deze week tegen Olympique Lyon dat succes niet te koop is. Het sterrenelftal kwam in Santiago Bernabéu niet verder dan 1-1 en werd op basis van het eerdere resultaat uitgeschakeld.

Topaankopen Cristiano Ronaldo en Kaká konden niet voorkomen dat Madrid al voor de zesde maal op rij vroegtijdig strandde in de Champions League. Daarom wil de Koninklijke volgens de Spaanse krant Sport nu Wayne Rooney van Manchester United losweken.. De Brit is momenteel de ster bij de Engelse ploeg en vormde tot vorige zomer een ijzersterk duo met Ronaldo.

Real heeft nog meer spitsen in haar bezit, maar Karim Benzema is niet in vorm en Gonzalo Higuaín ligt ondanks zijn vele doelpunten niet goed bij voorzitter Florentino Perez.

Janka zeker van algemene wereldbeker

Carlo Janka heeft bij de wereldbekerwedstrijden in het Duitse Garmisch-Partkenkirchen de reuzenslalom gewonnen. De Zwitser, die zegevierde in een tijd van 2.20,87, pakte daarmee ook de algemene wereldbeker.

De naaste belager van Janka, de Oostenrijker Benjamin Raich, eindigde als achtste en met nog een wedstrijd op het programma kan hij Janka niet meer achterhalen. Ted Ligety eindigde als derde op de reuzenslalom en eiste zo de wereldbeker op de reuzenslalom voor zich op.

Square Enix toont een beetje Deus Ex 3

Tijdens de Game Developers Choice Awards donderdagnacht heeft Square Enix de eerste beelden getoond van Deus Ex: Human Revolution, zo schrijft de weblog Kotaku. De uitgever zal de game uitgebreid onder de aandacht brengen tijdens de E3-beurs in juni.

Deus Ex: Human Revolution is een langverwacht vervolg en het derde deel in de Deus Ex-serie. Het spel speelt zich af in een verre toekomst waarin de mensheid zichzelf heeft bewerkt met technologie. De mens houdt een apparaat niet meer vast, het zit ingebouwd.

In de trailer is de held van het verhaal te zien. Hij lijkt zich te verzetten tegen de richting die de mensheid is ingeslagen. Meer details over de achtergrond van Deus Ex: Human Revolution, zullen pas rond de E3, die medio juni plaatsvindt, worden onthuld.

'In WoW moet iedereen overpowered zijn'

Rob Pardo, topman bij Blizzard Entertainment, heeft tijdens een speech op de Game Developers Conference zijn visie over World of Warcraft uitgelegd. Pardo wil dat iedereen zich overpowered voelt, schrijft Gamasutra.

"We willen van alles een 11 maken," zegt Pardo. "Elk karakter en klasse moet aanvoelen alsof het niet gestopt kan worden. Dat is het gevoel dat wij spelers willen geven."

In World of Warcraft kunnen spelers niet alleen een ras, zoals een dwerg, trol of elf, kiezen, maar ook een klasse, zoals de paladijn, priester, of sjamaan. Het is voor Blizzard van levensbelang om er voor te zorgen dat geen enkele klasse overdreven sterk is. Ondertussen moeten spelers zich juist wel krachtig voelen.

Blizzard benadrukt graag de verschillen tussen de personages. Wanneer de aanvalskracht van een klasse flink omhoog gaat, doet Blizzard de verdediging van andere klassen ook omhoog.

"Het ultieme doel van het balanceren van klassen is spelers te laten voelen dat elke nieuwe klasse waarmee ze spelen beter is dan de vorige. De heeft niet alleen betrekking op gameplay, maar ook op personages en het verhaal van de game", legt Pardo uit. "Al onze personages zijn 15 meter groot, en wanneer iets in het verleden gebeurde, dan is dat 10 duizend jaar geleden", voegt Pardo grappend toe.

'In WoW moet iedereen overpowered zijn'
'In WoW moet iedereen overpowered zijn' (Foto: Novum)

PlayStation Move niet voor hardcore gamers

Shuhei Yoshida, directeur van Sony Worldwide Studios, heeft in een interview met Gamasutra meer inzicht over PlayStation Move in hardcore titels gegeven. Zo is de toevoeging van de bewegingsgevoelige besturing voornamelijk bedoeld om casual gamers bij de actie te betrekken.

"Deze besturing is ingebouwd om een breder publiek aan te spreken", aldus Yoshida over de PlayStation Move support in Socom 4."Mensen die geïntimideerd zijn door de besturing van shooters kunnen nu aan de actie deelnemen. Het is niet zo dat we iedereen met een DualShock controller willen overtuigen om de game met PlayStation Move te spelen."

Er is volgens Yoshida ook rekening gehouden met de beperkingen van PlayStation Move bij de ontwikkeling van Socom 4. "Hoewel de actie in Socom 4 met PlayStation Move erg intuïtief werkt, kan de camerabesturing soms een probleem vormen. Daarom heeft ontwikkelaar Zipper de moeilijkheidsgraad versoepeld en zullen vijanden je minder vaak van opzij aanvallen. Dit soort aanpassingen zijn noodzakelijk."

"Het is niet zo dat vanaf nu elke game PlayStation Move zal ondersteunen", antwoordt Yoshida op de vraag of Sony al haar eigen titels van de controller gebruik laat maken. "Het kost weliswaar technisch gezien weinig moeite, maar we zullen het per titel moeten bekijken."

Sony ziet de potentie om meer mensen met hardcore games kennis te laten maken als een belangrijk element voor het succes van PlayStation Move.

'PlayStation Move' niet voor hardcore gamers
'PlayStation Move' niet voor hardcore gamers (Foto: Novum)

Ecclestone wil F1 terug in Afrika hebben

Formule 1-baas Bernie Ecclestone wil dat het F1-circus weer gaat racen in Afrika. In het verleden raceten de coureurs in Marokko en in Zuid-Afrika, maar deze Grands Prix zijn uiteindelijk van de kalender verdwenen. Een terugkeer op het continent blijft echter wel iets voor de verre toekomst.

"We zullen zeker gaan racen in Rusland en India, en er zijn nog wel wat plekken waar we erg in geïnteresseerd zijn. Wanneer we praten over een wereldkampioenschap Formule 1 mist Afrika wel. Een paar jaar geleden waren we dicht bij een overeenkomst, maar momenteel zijn ze er zo druk bezig met het wereldkampioenschap voetbal, dat het nu weinig zin heeft om te praten," meldde Ecclestone op de officiële site van de Formule 1.

John Cleese is butler in Fable III

De Engelse acteur John Cleese, vooral bekend van Monty Python, spreekt de stem in van je persoonlijke butler in Fable III. Door op de startknop te drukken van de Xbox 360-controller kan je in een speciaal menu de instellingen van de game aanpassen. Cleese zorgt daar voor een beetje humor, schrijft de weblog Kotaku.

Normaliter zorgt een druk op de startknop voor een saai tekstueel menu met diverse opties. In Fable III beland je in je eigen vertrek. Kasten vol met kleren en drankjes, een wereldkaart op tafel, en John Cleese in de hoek van je kamer kleden het geheel aan. Op de wereldkaart kan ingezoomd worden, en dat zal handig blijken op het moment dat de speler de kroon heeft veroverd en koning(in) is geworden.

Fable III neemt de speler mee terug naar het land Albion. Je bent de zoon of dochter van de held uit Fable II en het is aan jou om een revolutie te ontketenen, de tiran van de troon te stoten en zelf op de troon van Albion te gaan zitten. Dit brengt allerlei problemen met zich mee, want ga jij de volgelingen van jouw revolutie nakomen wat je hen hebt beloofd? Word jij een tiran of een weldoener? Geef je geld aan de armen of bouw je een groter kasteel? En wat doe je met die dief die bij de bakker een brood heeft gestolen? Ga je op onderzoek uit, of ben je hard en oordeel je onmiddellijk?

Fable III moet dit jaar nog uitkomen en ondersteunt Microsofts nieuwe bewegingscontroller Project Natal.

John Cleese doet stem in 'Fable III'
John Cleese doet stem in 'Fable III' (Foto: Novum)

Renault wil motor aanpassen

Het Formule 1-team van Renault heeft bij de FIA een verzoek ingediend om de motor aan te mogen passen. Hoewel de Formule 1 gebukt gaat onder een bevriezing van de ontwikkeling van de motoren slagen met name Mercedes en Ferrari er toch in om onder het mom van betrouwbaarheid en zuinigheid de motoren krachtiger te maken.

Naar verluidt heeft de zuinigste motor van het veld, de Renault-motor, dertig pk minder dan de concurrenten. Afgelopen winter is een poging ondernomen om dit gelijk te trekken, maar dit liep op niets uit. Daarom wil het Franse merk nu vanwege de betrouwbaarheid en de kostenreductie de RS27-motor aanpassen. Hiervan moeten zowel Renault F1 als Red Bull Racing gaan profiteren, omdat met de aanpassingen naar verwachting de prestaties van de krachtbron ook verbeterd zullen gaan worden.

PvdA R'dam ook na hertelling de grootste

Ook na de hertelling blijft de Partij van de Arbeid de grootste partij in Rotterdam. De voorsprong op Leefbaar Rotterdam is iets groter geworden.

Het verschil in stemmen bedroeg voor de hertelling 651 in het voordeel van de PvdA. De partij heeft uiteindelijk 754 stemmen meer dan Leefbaar Rotterdam gekregen. De PvdA kreeg in totaal 28,9 procent van de stemmen en Leefbaar Rotterdam komt uit op 28,6 procent.

De voorzitter van de Commissie Onderzoek Geloofsbrieven zegt dat ook de verdeling over de andere partijen gelijk blijft aan de eerste telling.

Wisgerhof hoopt op gelijkspel tussen Ajax en PSV

FC Twente komt vanavond in actie tegen ADO Den Haag. Bij een overwinning kunnen de Tukkers zondag met een gerust hart kijken naar de verrichtingen van Ajax en PSV in de Amsterdam ArenA.

"Het is duidelijk dat wij vanavond móeten winnen", vertelt FC Twente-verdediger Peter Wisgerhof aan Voetbal International. "Wij kijken op het moment echt van wedstrijd tot wedstrijd. Dat is belangrijk, aangezien wij onze duels de laatste weken niet heel gemakkelijk over de streep trekken."

In de titelstrijd moet Twente winnen om een goede kans te houden. "In dat geval zit ik zondag thuis vrij relaxed voor de televisie. Een gelijkspelletje zou het mooiste zijn."

De topper tussen Ajax en PSV trekt veel aandacht van de media. Minder aandacht gaat er uit naar de koploper van de Eredivisie. "Dat komt ons mooi uit. Maar het lijkt me nu wel duidelijk dat ze ons serieus moeten nemen."

'CIA testte LSD op Franse burgers'

Een Amerikaanse journalist zegt vandaag in de Franse media dat de CIA in 1951 LSD heeft getest op de bevolking van het Zuid-Franse dorp Saint-Point-Esprit. De gevolgen waren ernstig; mensen pleegden zelfmoord of eindigden in een dwangbuis.

Volgens de journalist werd de drug in het brood van een lokale bakker gestopt en in de lucht gespoten. De bakker werd destijds als schuldige aangewezen. Hij zou iets in het brood hebben gestopt dat schimmel veroorzaakte, waardoor de mensen gingen hallucineren met alle gevolgen van dien.

De tests waren bedoeld om erachter te komen hoe de menselijke geest kon worden beïnvloed voor gevangenenverhoor.

Crisis treft gemeentekas

De financiële crisis heeft de gemeenten veel geld gekost. Uit vandaag gepubliceerd onderzoek blijkt dat de gemeenten in 2009 samen een financiële strop van 1,8 miljard hadden. Voor dit jaar is een negatief resultaat van 1,3 miljard euro voorspeld.

Voornaamste oorzaken zijn de tegenvallende inkomsten uit grondexploitatie en oplopende eigen uitgaven. Dat meldde de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) vandaag op basis van een rapport van het Centrum voor onderzoek van de economie van de lagere overheden Coelo in Groningen.

Verdachte explosie Rabobank vrij

De 25-jarige man uit Wapenveld die vastzat voor een explosie bij de Rabobank in zijn woonplaats, is vrijgelaten. Er zijn volgens het Openbaar Ministerie geen redenen meer om de man langer vast te houden. Het onderzoek naar de ontplofte vuurwerkbom bij de bank gaat door.

De man werd tweeënhalve week geleden opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij de explosie op nieuwjaarsdag bij de bank. In een schuurtje bij de woning van de man werden chemicaliën gevonden die in de juiste samenstelling explosief kunnen zijn. Het Explosieven Opruimingscommando ruimde de chemicaliën op.

Man komt om bij woningbrand

Een man is vanochtend om het leven gekomen bij een brand in een etagewoning in de Amsterdamse Staatsliedenbuurt. Een andere bewoner is met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht. De brand woedde op de tweede etage van het pand en ging gepaard met veel rookontwikkeling. Dat meldt de brandweer.

De brand brak rond 6.30 uur uit in de woning aan de Cliffordstraat. De brandweer vond het zwaargewonde slachtoffer in de woning. Reanimatie mocht niet meer baten. Voor zes andere bewoners is opvang verzorgd door de politie. De oorzaak van de brand is nog onbekend.

Israel grendelt Jordaanoever af

Het leger van Israël heeft van minister van Defensie Ehud Barak de opdracht gekregen om de Westelijke Jordaanoever hermetisch af te sluiten. Dit heeft een legerwoordvoerder vandaag laten weten.

De woordvoerder gaf aan dat de Jordaanoever vanwege veiligheidsredenen is afgesloten. De afsluiting is gisternacht ingegaan en duurt 48 uur.

Doordat Israël de bezette Westelijke Jordaanoever wederom af heeft laten sluiten, kunnen tienduizenden Palestijnen niet naar hun werk in Israël. De bezette gebieden zijn in de afgelopen tien jaar regelmatig afgesloten door Israël uit vrees voor aanslagen. Voorheen gebeurde dit meestal in aanloop naar feestdagen, maar daar is nu geen sprake van.

Israël heeft, tegen de wens van de internationale gemeenschap, deze week besloten om toch 1600 nieuwe woningen te bouwen voor joodse kolonisten in Oost-Jeruzalem. Ook maakte Israël bekend een nederzetting op de Jordaanoever uit te willen breiden. Hierdoor is de relatie tussen het land en de Palestijnen verder verslechterd.

Vonn pakt ook algemene wereldbeker

Lindsey Vonn heeft vanmorgen de wereldbekerwedstrijd op de Super G in het Duitse Garmisch Partenkirchen gewonnen. De Amerikaanse, al zeker van de eindzege van de wereldbeker op die discipline, pakte ook de algemene wereldbeker. Vonn was al eerder zeker van de wereldbekers op de afdaling, de super G en de combinatie.

Vonn zegevierde vanmorgen in een tijd van 1.19,30. De Oostenrijkse Elisabeth Görgl eindigde vandaag als tweede, de Zwitserse Nadia Styger werd derde.

Villa twijfelgeval voor topper met Barcelona

Met meespelen van David Villa in de topwedstrijd tussen zijn club Valencia en FC Barcelona aankomende zondag is zeer onzeker. De spits viel gisteravond uit in het Europa Leaguetreffen met Werder Bremen.

Villa viel tien minuten voor tijd op zijn schouder en moest worden vervangen door Rubén Baraja. Het is nog maar de vraag of de Spaans international zondagavond fit is voor de topper met Barcelona. Vandaag zal Villa worden onderworpen aan diverse tests om te zien of er een serieuze blessure is opgelopen.

Ook verdediger Alexis moest geblesseerd afhaken. De linksback bleef na de rust achter in de kleedkamer. Ook voor hem is het onzeker of hij kan meespelen, en voor trainer Unai Emery meer onzekerheid, temeer omdat centrale verdediger David Navarro geschorst is.

Prost steward bij F1-race in Bahrein

De FIA heeft er werk van gemaakt om ervaren coureurs toe te voegen aan de stewards die bij de Formule 1-races actief zijn. Bij de eerste Grand Prix van het seizoen 2010 zal viervoudig wereldkampioen Alain Prost aan het panel worden toegevoegd.

Omdat de FIA transparanter wil gaan werken en de beslissingen eerlijker wil maken heeft de autosportfederatie besloten om een oud-coureur medezeggenschap te geven. De 55-jarige Prost heeft met zijn 199 Grands Prix, wereldtitels in 1985, 1986 en 1989 bij McLaren en in 1993 bij Williams genoeg ervaring om een eerlijke beslissing te kunnen maken over de zaken die er gaan spelen tijdens het raceweekend. Tussen 1997 en 2002 had de Fransman een eigen renstal onder zijn hoede, maar dat ging uiteindelijk failliet.

Noord-Europese staten zetten druk op IJsland

Diverse Noord-Europese landen hebben hun ministers druk op IJsland laten uitoefenen om toch een akkoord te sluiten met zowel Nederland als het Verenigd Koninkrijk over het betalen van de Icesave-schulden. In een referendum hebben de IJslanders afgelopen weekend het oude akkoord verworpen.

"Onze boodschap is dat we IJsland willen helpen maar op de voorwaarde dat er parlementssteun is voor de IJslandse regering met betrekking tot Icesave", zei de Deense minister van Buitenlandse Zaken Lene Espersen.

Als IJsland hoop wil hebben op meer geld van het Internationaal Monetair Fonds (IMF) is een Icesave-akkoord 'de sleutel', volgens de Zweedse minister van Buitenlandse Zaken.

Ook Wouter Bos stapt uit de politiek

Ook Wouter Bos vertrekt uit de politiek. Hij wil meer tijd vrijmaken voor zijn gezin. Dit meldde de ex-minister van Financiën op een persconferentie.

"Ik heb nu twaalf jaar in de landelijke politiek doorgebracht. Ik heb dat al die jaren met volle overtuiging gedaan, met name de laatste drie jaar waren uniek en uitdagend. Ik vond het een eer om ons land door de heftigste crisis in dertig jaar te leiden. Maar ik heb ook andere verantwoordelijkheden. Met name als vader in een gezin met drie jonge kinderen. Dit is slecht te combineren met het lijsttrekkerschap van de PvdA. Daarom heb ik het partijbestuur laten weten dat ik niet beschikbaar ben voor de verkiezingen, niet als lijsttrekker en ook niet als Kamerlid," zo zei Bos op zijn persconferentie. Zijn verklaring werd gevolgd door een luid en lang applaus.

Bos liet weten het besluit te stoppen al genomen te hebben in het weekend voor de gemeenteraadsverkiezingen van 3 maart. "Als ik nu zou doorgaan zie ik mijn eigen kinderen niet opgroeien, en dat is het me niet waard," verklaart Bos.

Job Cohen geeft vanmiddag een persconferentie waarop hij vermoedelijk bekend zal maken zich kandidaat te stellen voor het PvdA-lijsttrekkersschap. Hij weet zich verzekerd van de steun van Bos."Hij lijkt me bij uitstek de politiek leider voor de komende jaren. We praten hier al sinds januari 2007 over," zei Bos. "Als je mij vraagt: wie moet de PvdA leiden de komende jaren? Dan zeg ik: Job Cohen."

De persconferentie van Job Cohen zal om 3 uur vanmiddag op het partijkantoor in Amsterdam plaatsvinden. Hierover later meer.

Telegraaf Media Groep ziet omzet sterk dalen

De Telegraaf Media Groep (TMG) heeft de omzet door de recessie vorig jaar fors terug zien lopen. Door kostenbesparingen bleven de resultaten echter redelijk op peil, zo maakte de uitgever van onder meer dagblad De Telegraaf, roddelblad Privé en website Geenstijl vandaag bekend.

De omzet van TMG nam vorig jaar met 69,1 miljoen euro af, tot 611 miljoen euro. Advertenties brachten daarbij 54,4 miljoen euro minder op. Het bedrijfsresultaat (genormaliseerd ebita) daalde met 12,4 miljoen euro tot 49,6 miljoen euro. Het bedrijf hield vorig jaar een veel hoger dan verwachte nettowinst van 69,3 miljoen euro over. Analisten rekenden op een overschot van 6,2 miljoen euro.

De hoge winst komt voor een groot deel door een opwaardering van het belang dat TMG heeft in het Duitse televisiebedrijf ProSiebenSat1. Vorig jaar zorgde een forse afschrijving op dat belang nog voor een nettoverlies van 360,8 miljoen euro.

Pakistan test raketten in Arabische Zee

De Pakistaanse marine heeft vandaag met succes een aantal testraketten en -torpedo's afgevuurd. De marine noemde de proeven een boodschap voor 'snode' machten -een ogenschijnlijke sneer richting rivaal India.

Bij de test op de Arabische Zee waren vliegtuigen, onderzeeërs en schepen betrokken. Het is onduidelijk of de raketten in staat waren kernkoppen te dragen.

Pakistan en India testen geregeld hun raketsystemen. Hoewel de twee rivalen langzaam toewerken naar het vervolgen van vredesonderhandelingen, hebben zij ook een geschiedenis samen waarbij wapentests worden gebruikt als een soort diplomatiek steekspel.

De opmerkingen van de marine waren opmerkelijk te noemen. Het is onduidelijk of die bedoeld waren om voor diplomatieke opschudding te zorgen, maar in het verleden zijn vergelijkbare woorden gebruikt om de regering in New Delhi te waarschuwen.

Uitslag eerste vrije training Bahrein

Adrian Sutil heeft de snelste tijd neergezet tijdens de eerste vrije training voor de Grand Prix van Bahrein. De Duitser was tijdens de eerste officiële training Fernando Alonso bijna twee tienden te snel af. Robert Kubica bleef 4,5 tienden achter de Duitser. Lucas di Grassi en Bruno Senna zetten geen tijd neer, en Karun Chandhok kwam niet eens de baan op.

Pos Coureur Team Tijd Verschil Ronden
1 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:56.583   18
2 Fernando Alonso Ferrari 1:56.766 0.183 18
3 Robert Kubica Renault 1:57.041 0.458 19
4 Felipe Massa Ferrari 1:57.055 0.472 19
5 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:57.068 0.485 19
6 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:57.163 0.580 19
7 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:57.194 0.611 19
8 Nico Rosberg Mercedes Benz GP Ltd 1:57.199 0.616 15
9 Mark Webber RBR-Renault 1:57.255 0.672 17
10 Michael Schumacher Mercedes Benz GP Ltd 1:57.662 1.079 16
11 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 1:57.722 1.139 18
12 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 1:57.894 1.311 20
13 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:57.943 1.360 17
14 Sebastien Buemi STR-Ferrari 1:58.399 1.816 13
15 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:58.782 2.199 11
16 Vitaly Petrov Renault 1:58.880 2.297 13
17 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 2:00.250 3.667 18
18 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 2:01.388 4.805 11
19 Timo Glock Virgin-Cosworth 2:03.680 7.097 8
20 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 2:03.848 7.265 21
21 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 2:03.970 7.387 15
22 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth Geen tijd   2
23 Bruno Senna HRT-Cosworth Geen tijd   3
24 Karun Chandhok HRT-Cosworth Geen tijd   0

Spelers MLS dreigen met staking

De spelers in de Amerikaanse Major League Soccer willen gaan staken als er voor 25 maart geen nieuwe arbeidsovereenkomst met de liga is afgesloten.

"De spelers hebben laten weten dat ze in deze zaak verenigd zijn. Het seizoen begint niet als er geen nieuwe overeenkomst is met de MLS," aldus de directeur van despelersvakbond, Bob Foose.

In het contract met de MLS willen de profvoetballers vooral meer rechten voor transfervrije spelers en een hoger percentage van gegarandeerde inkomsten. De oude arbeidsovereenkomst liep eind januari al af. Beide partijen konden het echter niet eens worden en daarom werd het contract al twee keer verlengd tot 25 februari. De spelersvakbond ziet een verdere verlenging echter niet zitten.

Stakingsoproep voor coffeeshops

De Haarlemse coffeeshophouder Nol van Schaik roept collega's op om op de verkiezingsdag op 9 juni de deuren van de wietverkooppunten gesloten te houden. De staking is bedoeld om coffeeshopbezoekers te bewegen hun stem uit brengen op 'pro-cannabis partijen'.

Van Schaik vreest een coalitie bestaande uit PVV, CDA en VVD en wellicht de ChristenUnie. Deze coalitie is coffeeshops niet welgezind, meent de initiatiefnemer. Hij roept op tegen een 'verregaande verkettering van de coffeeshopcultuur en de sluiting van steeds meer coffeeshops' te stemmen.

De coffeeshophouder hoopt dat zijn klanten en collega's op 'pro-cannabis partijen' als D66, PvdA, GroenLinks of de SP zullen stemmen. Van Schaik zegt al verschillende toezeggingen van andere coffeeshophouders te hebben gekregen.

Fable 1 en 2 zijn net als dos, Fable 3 wordt windows

Peter Molyneux, bij vele gamers al bekend om zijn wilde beloften heeft nu wat uitleg gegeven over de game Fable 3. In het filmpje, dat gemaakt is op de Game Developer Conference geeft de man zelf toe dat Fable 1 en 2 net als dos waren en dat Fable 3 een windows wordt. In het filmpje krijgen we het wardrobe systeem te zien en een stukje van het koninkrijk.

Kijk en beoordeel voorjezelf.

Gesneden in Yakuza 3

Sega liet al eerder weten dat er gesneden zou gaan worden in de westerse versie van Yakuza 3 (zie dit bericht), de Japanse "gezelschapsbar" en de Japanse trivia-vragen zouden eruit gehaald zijn voor de westerse versie.

Maar nu lijken de fora van Sega overstroomd te worden met klachten van mensen met de westerse versie van de game. Sega blijkt namelijk meer weg gesneden te hebben waaronder:

- Scores van de Mahjong game en belangrijker de scores van de sub-missies zijn weg
- 9 van de 40 sub-missies in hoofdstuk 3 en 4 zijn ook weg
- Mogelijk nog meer zodra spelers de game in handen hebben


Sega gaf vorig jaar eerst nog aan dat de game onaangepast zou uitkomen in het westen (zie dit bericht), daarna zouden er kleine aanpassingen gemaakt worden en nu opeens blijkt er nog meer uit gehaald te zijn.

We wachten een reactie van Sega af, als die nog komt..

Yakuza 3
Niet meer mogelijk in het westen..

Dode vrouw in Arnhemse woning

In een woning in Arnhem is gisteravond een dode vrouw aangetroffen. De politie vermoedt dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen. De identiteit van de vrouw is nog niet bekend gemaakt.

Rond 19.45 uur kreeg de politie een melding dat er een lichaam was gevonden in de woning aan de Voedsterwaard in de wijk Schuytgraaf. De politie gaat vandaag door met het onderzoek. Een deel van de straat is afgesloten.

[NHL] Sharks met eindsprint langs Predators

De San Jose Sharks hebben in eigen huis de Nashville Predators met 8-5 verslagen. Na de eerste twee perioden leek het niet die kant op te gaan, want de Predators domineerden en hadden een 4-2 voorsprong. Een geweldige eindsprint zorgde alsnog voor de overwinning.

De Sharks lijken er een gewoonte van te maken om op achterstand te komen en alsnog te winnen. De afgelopen drie wedstrijden maakten zij in de derde periode een achterstand goed. Tegen Montreal werd het na een 2-1 achterstand alsnog 3-2 en de Blue Jackets werden na een 1-0 achterstand met 2-1 verslagen. "Wij voelen ons nooit alsof we uit de wedstrijd zijn. we hebben goede spelers die op elk moment kunnen scoren", aldus center Joe Thornton.


Man van de wedstrijd werd uiteindelijk Joe Pavelski met twee goals en twee assists. Vooral zijn tweede goal was van grote schoonheid: een spin-o-rama waarmee hij de Sharks de winnende goal (6-5) bezorgde. Marleau gaf vervolgens de genadeklap door de 7-5 te scoren uit een breakaway. Dit was de veertigste goal van de snelle center die dit seizoen is omgeturnd tot left wing. Hij is daarmee pas de derde speler van de Sharks die veertig goals in een seizoen scoorde. De 8-5 van verdediger Jay Leach was in een leeg net nadat Nashville de goalie uit het net had gehaald voor een extra aanvaller. Het was pas zijn eerste goal in de NHL.

De wedstrijd ging echter van start met een dominant spelend Nashville. De eerste elf schoten op doel waren voor de Predators die geholpen werden door een lankmoedig en ongedisciplineerd spelend Sharks-team. Hieruit volgde dan ook de logische 1-0 via Patrick Hornqvist in de powerplay. Tegen de verhoudingen in maakte Heatley echter enkele minuten later de 1-1 met het eerste (!) schot op doel van de Sharks in de periode.

In de tweede periode wisten de Predators het krachtsverschil beter in goals uit te drukken. Wederom Hornqvist, J.P. Dumont en Colin Wilson scoorden voor de Predators. Omdat voor de Sharks alleen Thornton het net wist te vinden was de stand na deze periode 4-2. Op dat moment hadden de Predators 34 schoten op doel, de Sharks slechts 11. Het bleek echter niet genoeg, want in de derde periode pakten de Sharks alsnog de overwinning.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Toronto Maple Leafs Tampa Bay Lightning 4-3 (OT)
New York Islanders St. Louis Blues 1-2 (SO)
Philadelphia Flyers Boston Bruins 1-5
Carolina Hurricanes Pittsburgh Penguins 4-3 (OT)
Columbus Blue Jackets Atlanta Thrashers 2-1
Montreal Canadiens Edmonton Oilers 5-4 (SO)
Detroit Red Wings Minnesota Wild 5-1
Colorado Avalanche Florida Panthers 3-0
Calgary Flames Ottawa Senators 2-0
San Jose Sharks Nashville Predators 8-5

Roda JC neemt Hempte over van KV Kortrijk

De Telegraaf meldt dat Roda JC de Belgische verdediger Jimmy Hempte heeft vastgelegd. Hempte stond onder contract bij KV Kortrijk en mocht daar gratis de deur uitlopen. De club uit Limburg profiteerde van de transfervrije status en heeft hem voor drie seizoenen vast weten te leggen.

Hempte wordt de opvolger van Marcel de Jong. Hij gaat na dit seizoen op zoek naar een andere club.

Kop van Zuid in Rotterdam zonder stroom

Door een stroomstoring zit de Kop van Zuid in Rotterdam sinds 08.15 uur zonder elektriciteit. Het Wilhelminaplein en het Noordereiland zijn getroffen. Een shovel heeft volgens een politiewoordvoerder een elektriciteitskabel geraakt. Verwacht wordt dat de storing rond 10.15 uur weer is verholpen.

Ook het metrostation op het Wilhelminaplein is getroffen. Volgens een woordvoerder van openbaarvervoerbedrijf RET rijden de metro's gewoon, maar is een deel van de verlichting in het metrostation uitgevallen. Dit wordt door noodverlichting opgevangen. Reizigers worden begeleid door RET-medewerkers.

McClaren: "Kampioen word je tegen RKC en ADO"

FC Twente gaat samen met PSV en Ajax uitmaken wie er dit seizoen aan de haal gaat met de landstitel. Vanavond moeten de Tukkers een stap in de goede richting zetten tegen ADO Den Haag.

Twente-trainer Steve McClaren weet dat de wedstrijden tegen de kleinere clubs van groot belang zijn. "Kampioen word je tegen RKC en ADO. Als wij erin slagen om zelf te winnen is Ajax-PSV zo ongeveer de enige wedstrijd in het seizoen, dat ik achterover kan leunen en ontspannen toe kan kijken hoe de kaarten worden geschud."

"Het is goed dat bijna iedereen beschikbaar is. In de afgelopen weken hebben wisselspelers als Luuk de Jong, Slobodan Rajkovic, Cheick Tioté en ook Bernard Parker met zijn winnende assist tegen NEC een belangrijke rol gespeeld. Dat heb je nodig in deze fase van de competitie", vervolt de oefenmeester.

"In deze fase van de competitie zie je zelden goed voetbal. Je hebt spanning, druk en hoge verwachtingen en daar moet je als elftal mee om zien te gaan. Als je zoals wij de afgelopen weken resultaten blijft halen, groeit het vertrouwen. Mentaal zit het momenteel goed bij ons."

Hoewel Twente blijft winnen, is het spel niet als vanouds. "Wij winnen onze wedstrijden niet gemakkelijk, maar blijven wel geduldig. Als je zoals tegen RKC Waalwijk twee keer een doelpunt afgekeurd ziet worden, wat overigens terechte beslissingen waren, dan ligt het gevaar op de loer, dat je je geduld verliest. Toch zijn wij geduldig gebleven, omdat we wisten dat die ene goal verschil zou komen."

Doden door aardverschuiving Java

Een aardverschuiving als gevolg van hevige regenval heeft zeker zeven dorpelingen op het Indonesische eiland Java het leven gekost. Drie personen worden nog vermist. Dat heeft het Rode Kruis gezegd.

Zeker tien personen werden gisteren bedolven onder tonnen modder in een dorpje in de provincie West-Java. Reddingswerkers hebben tot dusverre zeven lichamen geborgen.

Aardverschuivingen komen steeds vaker voor in Indonesië. Ze vinden vaak plaats tijdens het einde van het moessonseizoen omdat de ondergrond op heuvelhellingen door grootschalige houtkap erosiegevoelig is geworden en door grote hoeveelheden water wegspoelt.

Vorige maand kwamen nog 45 mensen om het leven toen een theeplantage door een aardverschuiving bedolven werd.

VN-chef: humanitaire ramp dreigt in Gaza

Als Egypte erin slaagt de smokkeltunnels onder de grens met de Gazastrook te blokkeren kan dat een humanitaire ramp in het kustgebied tot gevolg hebben. Daar heeft de VN-chef voor humanitaire aangelegenheden, John Holmes, gisteren voor gewaarschuwd.

De tunnels zijn van groot belang voor de toevoer van voedsel, medicijnen en andere goederen, aldus Holmes. "Als de tunnels worden geblokkeerd, hoe onwenselijk ze ook zijn, en hoe onwenselijk het effect op de samenleving en economie van Gaza ook is, wordt de situatie zonder de tunnels volledig onhoudbaar."

Gedacht wordt dat de tunnels ook gebruikt worden voor het smokkelen van geld en wapens naar Hamas, dat in Gaza aan de macht is. Om die reden zegt de Israëlische regering de tunnels te willen sluiten.

Egypte heeft langs zijn grens met de Gazastrook een hek opgeworpen en versterkt het grensgebied door grote metalen platen in de grond aan te brengen om de smokkeltunnels te blokkeren.

Holmes roept echter op tot het opheffen van de blokkade van Gaza. "Wat de mensen in Gaza willen zien is het openen van de versperringen (...) niet alleen om goederen door te laten maar ook voor mensen, omdat zij wonen (...) in een grote openluchtgevangenis." Hij zei het 'frustrerend' te vinden dat er bijna geen sprake is van wederopbouw in Gaza. Dat komt door de blokkade, die werd ingesteld na de korte oorlog in Gaza begin 2009. Die kostte dertien Israëliërs en bijna veertienhonderd Palestijnen, onder wie vele burgers, het leven.

Israël zegt de opheffing van de blokkade niet te overwegen, voordat sergeant Gilad Schalit is vrijgelaten. Schalit werd in 2006 door Palestijnse strijders ontvoerd en wordt door Hamas vastgehouden.

Holmes zei dat de Verenigde Naties hebben opgeroepen tot de vrijlating van Schalit en erop hebben aangedrongen dat hij wordt behandeld volgens de regels van de Geneefse Conventie. "Maar het verband tussen dit en het lot van anderhalf miljoen Palestijnen in Gaza lijkt ons niet al te redelijk", voegde hij eraan toe.

CD: The New Earth - Eurafricarabia

Na een minuut begint ‘Ali Baba' echt op gang te komen. Hij heeft zeker even de tijd nodig, maar dan heb je wel wat. Hij toont jazz, hij toont fusion en ook heeft ‘Ali Baba' een feeling wat terug lijkt te reiken tot een jaren '80-gevoel. Met de elektrische gitaar en de typische Arabische geluiden past alles erg goed bij elkaar. Waar heb ik het in godsnaam over? The New Earth Group heeft weer een nieuw album, namelijk Eurafricarabia.

 

 

Goedemorgen!

Iedere ochtend buigt Driek Oplopers zich over het nieuws om daarna een lastige vraag te stellen. Vandaag gedenken we het overlijden van Hans van Mierlo.

 
Ik ben er toch stil van. Okee, hij was al geruime tijd erg ziek, maar nu is ‘ie dood. Hans van Mierlo. HAFMO voor zijn vrienden. Oprichter en jarenlang boegbeeld van D66. De man die het homohuwelijk in ons land erdoor kreeg. Die zorgde dat je op zondag wél boodschappen kunt doen. Die ons land vrijer maakte. En blijer. Een woordkunstenaar.

Bij wijze van uitzondering:

Drogba Afrikaans voetballer van het jaar

Voor de tweede maal in zijn loopbaan is Didier Drogba tot Afrikaans voetballer van het jaar uitgeroepen. De spits van Chelsea kreeg de voorkeur boven Samuel Eto'o van Inter en zijn Ghanese ploeggenoot Michael Essien.

Voor Drogba was de trofee een mooi verjaardagscadeau aangezien hij gisteren 32 werd. Hij had vorig jaar een belangrijke rol in de WK-kwalificatiereeks van Ivoorkust. Mede door zijn vijf doelpunten plaatste het land zich voor het WK voetbal komende zomer in Zuid-Afrika.

[WB] Groenewold voor het laatst in actie

Renate Groenewold neemt vandaag afscheid als schaatsster. De 33-jarige Groningse komt bij de wereldbekerfinale in Heerenveen voor het laatst in actie. Groenewold doet mee aan de 3.000 meter, waarin ze in de derde rit is gekoppeld aan de Amerikaanse Nancy Swider-Peltz junior.

Op zondag staat nog de ploegachtervolging op het programma, waar Groenewold ook nog aan mee had kunnen doen. De Nederlandse vrouwen mogen echter niet starten, omdat Oranje vijfde staat op de ranglijst. Alleen de nummers een tot en met vier nemen deel, Nederland is eerste reserve. Naast Groenewold neemt ook TVM-ploeggenoot Carl Verheijen dit weekeinde afscheid als wedstrijdrijder.

Vandaag staan verder de 500 meter (voor mannen en vrouwen) en de 1.500 meter voor mannen op het programma.

'Misbruik ook bij Wiener Sängerknaben'

Twee voormalige leden van het beroemde jongenskoor de Wiener Sängerknaben zeggen dat zij vroeger door leidinggevenden zijn misbruikt. Dat meldt de Oostenrijkse krant Der Standard gisteren.

De onthulling volgt op berichten over misbruik bij internaten en jongenskoren in Duitsland en Oostenrijk. Het waren tot nog toe allemaal katholieke instellingen die negatief in het nieuws waren, maar het schandaal heeft zich nu ook buiten de rooms-katholieke kerk uitgebreid.

De Wiener Sängerknaben staan los van de kerk, maar veel jongens verblijven in internaten, ver van hun ouders. Functionarissen van het koor verklaarden aan Der Standard dat de aantijgingen worden onderzocht. Twee ex-koorleden vertelden Der Standard dat bij het koor een 'atmosfeer van terreur en angst' heerste, die bij iedereen bekend was.

Een van de slachtoffers is een 33-jarige man die nu in Berlijn woont. Hij zegt dat hij met andere jongens gedwongen werd onder de douche zijn genitaliën te wassen terwijl de toezichthouders toekeken. Hij zegt ook dat een ouder koorlid hem tijdens een Amerikaanse tournee dwong tot orale seks, terwijl van 1985 tot 1987 in het koor zat.

Het andere slachtoffer, een 51-jarige psycholoog in München die tussen 1966 en 1970 deel uitmaakte van het koor, zegt dat een koormeester tijdens een lange busrit twee uur lang een hand op zijn bovenbeen liet rusten.

De in 1498 opgerichte Wiener Sängerknaben tellen tegenwoordig ongeveer honderd koorleden tussen de 10 en 14 jaar. Ze zijn verdeeld over vier koren, die elk jaar over de hele wereld rond de driehonderd concerten geven.

Eerder deze week doken berichten op over fysiek geweld bij een ander jongenskoor, de Regensburger Domspatzen in Duitsland, dat dertig jaar lang geleid werd door Georg Ratzinger, de broer van paus Benedictus XVI. Ratzinger gaf deze week toe dat hij wel eens pupillen geslagen had, maar zei niets van seksueel misbruik bij het koor geweten te hebben.

De voorzitter van de zestien Duitse ministers van onderwijs, Ludwig Spänle, verweet de kerk gisteren gevallen van fysiek of seksueel misbruik niet tijdig te hebben gemeld. Er hebben zich tot dusver minstens 170 ex-leerlingen van katholieke instellingen in heel Duitsland gemeld die zeggen seksueel te zijn misbruikt.

Nieuwe 'Planet of The Apes'-film op komst

Filmstudio 20th Century Fox heeft een regisseur gevonden voor de nieuwe Planet of The Apes-film die eind 2008 werd aangekondigd. De keuze is gevallen op de Brit Rupert Wyatt, zo meldt website Deadlinehollywood. Wyatt maakte in 2008 zijn debuut als speelfilmregisseur met de grimmige gevangenisthriller 'The Escapist'.

In 2001 verscheen voor het laatst een Planet of The Apes-film. Dit was een Tim Burton-remake van de gelijknamige science fiction-film uit 1968, waar Mark Wahlberg de hoofdrol van Charlton Heston had overgenomen. Het origineel uit 1968 was destijds goed voor vier bioscoopvervolgen en een tv-serie. De film uit 2001 was redelijk succesvol maar bracht niet het succes waar Fox op gehoopt had.

Wie niet bekend is met het verhaal van de film dient nu te stoppen met lezen, want er kan onmogelijk over de nieuwe film gesproken worden zonder de clou van de oorspronkelijke film te verklappen.

De nieuwe Planet of The Apes-film wordt een prequel die zich afspeelt voorafgaand aan de gebeurtenissen uit het oorspronkelijke verhaal. Hierin zal worden uitgelegd hoe de apen de aarde van de mensheid hebben overgenomen. Een scenario is er al, en dat is geschreven door Rick Jaffa en Amanda Silver. Dit duo was ook verantwoordelijk voor het script van de film 'The Relic' uit 1997.

Het script heeft als werktitel 'Genesis: Apes' gekregen en vertelt over een aap genaamd Caesar, die na een wetenschappelijk experiment kan denken en praten als een mens. Vervolgens start hij met andere apen een revolutie tegen de mensheid. De film is gebaseerd op de derde Planet of The Apes-film, 'Conquest of the Planet of the Apes' uit 1972. Dit was eveneens een prequel.

Het valt te betwijfelen of Rupert Wyatt de kans zal krijgen om de film te maken die hij wil maken. De bazen van 20th Century Fox staan erom bekend dat zij regelmatig jonge ambitieuze regisseurs aan een film verbinden en deze vervolgens geen inspraak geven in het uiteindelijke resultaat. Vorig jaar zou dit nog gebeurd zijn bij de film 'X-Men Origins: Wolverine', waar de Oscarwinnende Zuid-Afrikaanse regisseur Gavin Hood vrijwel geen creatieve vrijheid zou hebben gekregen van de studio.

Nieuwe 'Planet of The Apes'-film op komst
Nieuwe 'Planet of The Apes'-film op komst (Foto: Novum)

En de winnaar is...

Op dit moment in San Francisco is de Game Developer Conference bezig, dit vierdaagse event is een van de grootste events voor spelontwerpers en andere mensen die in die business zit. Je zal waarschijnlijk weinig nieuwsberichten krijgen over de GDC want er wordt niet heel veel onthuld, het is namelijk meer bedoeld om te netwerken en te leren van andere ontwikkelaars.

Op de GDC wordt ook jaarlijks de Game Developer Choice Awards georganiseerd, een soort oscars voor games, hieronder geef ik jullie de lijst met genomineerden en winnaars;

Beste Handheld Game

* Scribblenauts (5th Cell)
* Flight Control (Firemint)
* Grand Theft Auto: Chinatown Wars (Rockstar Leeds/Rockstar North)
* Spider: The Secret Of Bryce Manor (Tiger Style)
* Legend Of Zelda: Spirit Tracks (Nintendo EAD)

 

Beste Debuut Game

* The Maw (Twisted Pixel)
* League Of Legends (Riot Games)
* Spider: The Secret Of Bryce Manor (Tiger Style)
* Torchlight (Runic Games)
* Zeno Clash (ACE Team)

 

Game van het Jaar
 
* Uncharted 2 (Naughty Dog)
* Dragon Age: Origins (BioWare)
* Batman: Arkham Asylum (Rocksteady Studios)
* Demon’s Souls (From Software)
* Assassin’s Creed II (Ubisoft Montreal)

 

Beste Geschreven
 
* Brutal Legend (Double Fine)
* Batman: Arkham Asylum (Rocksteady Studios)
* Dragon Age: Origins (BioWare)
* Uncharted 2 (Naughty Dog)
* Halo 3: ODST (Bungie)

 

Beste Spel Ontwikkeling
 
* Batman: Arkham Asylum (Rocksteady)
* Assassin’s Creed II (Ubisoft Montreal)
* Flower (Thatgamecompany)
* Uncharted 2 (Naughty Dog)
* Plants Vs. Zombies (PopCap)

 

Beste Technologie
 
* Call Of Duty: Modern Warfare 2 (Infinity Ward)
* Red Faction: Guerrilla (Volition)
* Uncharted 2 (Naughty Dog)
* Killzone 2 (Guerrilla Games)
* Assassin’s Creed II (Ubisoft Montreal)

 

Beste Grafische Beelden
 
* Borderlands (Gearbox Software)
* Uncharted 2 (Naughty Dog)
* Assassin’s Creed II (Ubisoft Montreal)
* Call Of Duty: Modern Warfare 2 (Infinity Ward)
* Flower (thatgamecompany)

 

Beste Nieuwe Sociale/Online game
 
* Restaurant City (Playfish)
* Farmville (Zynga)
* Dungeon Fighter Online (Neople/Nexon)
* Free Realms (Sony Online Entertainment San Diego)
* Bejeweled Blitz (PopCap)

 

Innovatie Prijs
 
* Scribblenauts (5th Cell)
* Flower (thatgamecompany)
* Uncharted 2 (Naughty Dog)
* Plants Vs. Zombies (PopCap)
* Demon’s Souls (From Software)

 

Beste Geluid
 
* Uncharted 2 (Naughty Dog)
* Dragon Age: Origins (BioWare)
* Rock Band: The Beatles (Harmonix)
* Flower (thatgamecompany)
* Brutal Legend (Double Fine Productions)

 

Beste Downloadbare Game
 
* Plants Vs. Zombies (PopCap)
* Trials HD (RedLynx)
* PixelJunk Shooter (Q Games)
* Shadow Complex (Chair Entertainment)
* Flower (thatgamecompany)

 

Ambassadeur Prijs
 
Jerry Holkins, Mike Krahulik and Robert Khoo

 

Pionier Award
 
Gabe Newell

 

Lifetime Achievement
 
John Carmack

 

Uncharted 2
De grote winnaar: Uncharted 2

 

Sekscompetitie bij marine Australië

Australië heeft een onderzoek ingesteld naar beweringen dat Australische mariniers een sekscompetitie hielden tijdens stationering in het buitenland. Dat heeft het Ministerie van Defensie vandaag gezegd.

Drie mariniers werden in mei vorig jaar naar huis gestuurd na geruchten dat zij een weddenschap hadden afgesloten wie de meeste vrouwelijke bemanningsleden in bed wist te krijgen. Aan iedere vrouw aan boord zou een geldprijs zijn toegekend die de marinier won als hij haar wist te veroveren. Voor vrouwelijke officieren en lesbiennes kon meer geld worden gewonnen.

De Jong: "Ik zal mijn been nooit terugtrekken"

Nigel de Jong hield de gemoederen rond de oefenwedstrijden van Oranje flink bezig. Zijn harde spel leverde de nodige kritiek op en de middenvelder leek de waarschuwende woorden van Bert van Marwijk ter harte te nemen. De Jong is echter niet van zins zijn speelwijze aan te passen.

De Jong mocht na het oefenduel met de Verenigde Staten van geluk spreken dat hij niet voortijdig moest inrukken. De verdedigende middenvelder ging hard door op het been van Stuart Holden, die een been breuk overhield aan de charge.

Bondscoach Bert van Marwijk riep zijn middenvelder ter verantwoording en zei dat De Jong met soortgelijke charges Oranje ernstig kan benadelen tijdens het WK. De Jong leek de woorden ter harte te nemen, maar de roep van Van Marwijk blijkt nu aan dovemansoren gericht.

"Het is moeilijk, want ik geef altijd honderd procent", aldus De Jong tegen Sky Sports. "Ik heb met de trainer gesproken, maar hij weet wat voor speler ik ben. Ik moet me gewoon concentreren op mijn spel en in sommige situaties op het veld slimmer worden."

"Maar voor mij is inhouden geen optie. Als je je inhoudt, loop je een blessure op of pak je een rode kaart. Als het fifty-fifty is moet je er voor honderd procent in gaan. Ik zal mijn been echt nooit terugtrekken."

Tarantino wil romantische komedie maken

Quentin Tarantino staat dan vooral bekend om films waarin spitse dialogen worden afgewisseld met bloederige geweldsexplosies, toch zou de regisseur graag eens een romantische komedie maken. Dat liet de filmmaker weten in een interview met de website Film.com.

"Ik zou graag een romantische komedie maken om dat genre te verlossen uit het getto waar het in beland is", zo zegt Quentin. En ook al klinkt deze mededeling op het eerste gezicht misschien onwaarschijnlijk, Tarantino wijst erop dat in diverse van zijn films wel degelijk liefdesverhalen zijn verwerkt. Ze vielen alleen niet zo op tussen al dat geweld. Als specifiek voorbeeld haalt de regisseur zijn script voor de film 'True Romance' aan, dat in 1992 door Tony Scott werd verfilmd: "De titel 'True Romance' was niet ironisch bedoeld. Goed, James Gandolfini slaat Patricia Arquette tot pulp en daarna blaast zij hem omver met een geweer, maar dat wil nog niet zeggen dat de film niet romantisch is".

Als Tarantino ooit zijn romcom gaat maken zal het dan ook beslist geen doorsnee romantisch niemendalletje worden: "Het moet op mijn manier gedaan worden en dat verwachten mensen ook", zo verzekert de regisseur zijn fans.

Deze week dook trouwens ook een gerucht op dat Quentin de stem zou gaan verzorgen van Brilsmurf in een bioscoopfilm over de Smurfen. Dit is inmiddels door zijn woordvoerder ontkend.

Tarantino wil romantische komedie maken
Tarantino wil romantische komedie maken (Foto: Novum)

 

Leonardo Da Vinci wordt actieheld

De wereldberoemde wetenschapper en kunstenaar Leonardo Da Vinci zal door Hollywood tot een heuse actieheld omgetoverd worden. De man die in de 15e en 16e eeuw nonstop met baanbrekende ontdekkingen en kunstwerken op de proppen kwam zal het hoofdpersonage worden in de film 'Leonardo Da Vinci and the Soldiers of Forever', wat een heuse blockbuster moet worden. Dit meldt het Amerikaanse vakblad The Hollywood Reporter. Filmstudio Warner Bros. zal de film uitbrengen.

In 'Leonardo Da Vinci and the Soldiers of Forever' maakt Da Vinci deel uit van een geheim genootschap dat tegen Bijbelse demonen strijdt. Da Vinci heeft de laatste jaren veel aandacht gekregen vanwege zijn inventieve coderingen, die een belangrijke rol spelen in Dan Browns populaire boek 'The Da Vinci Code'. Dergelijke geheime codes zullen ook volop voorkomen in 'Leonardo Da Vinci and the Soldiers of Forever'.

Volgens The Hollywood Reporter laat de Da Vinci-film zich het best omschrijven als een mix tussen 'National Treasure' (dat ironisch genoeg van Dan Browns 'Da Vinci Code' is afgekeken), de Indiana Jones-film 'Raiders of The Lost Ark' en de binnenkort te verschijnen spektakelfilm 'Clash of The Titans'.

Nadat Hollywood zich de laatste jaren vooral bezighield met remakes en prequels lijkt er nu een nieuwe trend te ontstaan om fictieve films over historische figuren te maken. Vorige week werd al een avonturenfilm aangekondigd rond ontdekkingsreiziger Marco Polo, evenals een horrorfilm waarin de voormalige Amerikaanse president Abraham Lincoln op vampierenjacht gaat.

Leonardo Da Vinci wordt actieheld

Leonardo Da Vinci wordt actieheld (Foto: Novum)

Mathijsen: "Ruud was er echt klaar voor"

Hamburger SV had de 3-1 zege op Anderlecht in de Europa League voor een groot deel te danken aan de inbreng van de Nederlanders. De maker van de eerste goal, Joris Mathijsen, had na afloop een compliment over voor Ruud van Nistelrooy, die de 2-0 voor zijn rekening nam.

"Ruud was er echt klaar voor, dat kon je de hele week al zien. Gelukkig heeft de trainer hem vanavond opgesteld." Ook Mathijsen zelf mocht terugkijken op een goede partij. De verdediger opende niet alleen de score, maar hield ook het Belgische wonderkind Romelu Lukaku negentig minuten lang in bedwang. Het doelpunt van Anderlecht kwam op slag van rust uit een onhoudbare vrije trap van Jonathan Legear.

Dat tegendoelpunt was volgens Mathijsen het enige smetje op de avond. "Dat was jammer, maar uiteindelijk denk ik dat we best tevreden mogen zijn. We waren beter en kijken met veel vertrouwen uit naar volgende week."

Eljero Elia was ook tevreden over het resultaat, maar wat minder met zijn eigen spel. De buitenspeler gaf weliswaar bij de 2-0 de voorzet op Van Nistelrooy, maar zag het merendeel van zijn acties mislukken. "Ik zat gewoon niet echt lekker in de wedstrijd en had misschien meer initiatief moeten nemen."

Ook de slechte staat van het veld in Hamburg kwam zijn spel niet ten goede. "Ik gleed vaak uit, maar ik was zeker niet de enige die daar last van had", zei de Nederlander, die wel met vertrouwen uitkijkt naar volgende week. "De kans is groot dat we doorgaan. Anderlecht heeft vanavond amper een kans gehad."

Weer waarschuwing voor nepgoudverkopers

De politie waarschuwt weer voor nepgoudverkopers. De zwendelaars zijn de laatste weken onder meer op snelwegen in het zuiden en het westen van het land actief en hanteren agressieve verkooppraktijken, meldt het Korps Landelijke Politiediensten (KLPD) vandaag. Vorig jaar werden al verschillende Roemeense nepgoudverkopers in de kraag gevat.

De verkopers doen het voorkomen alsof zij pech hebben en wenken automobilisten dan om te stoppen op bijvoorbeeld parkeerplaatsen, tankstations en vluchtstroken. Ook proberen ze al rijdend de aandacht van automobilisten te trekken. Vaak komen ze met een zielig verhaal dat ze geen brandstof meer hebben en onderweg zijn naar een ziek familielid. Daarbij laten ze vaak een gebroken creditcard of bankpas zien.

Als de automobilisten geld willen geven krijgen zij in ruil daarvoor nepsieraden. Als dit niet snel genoeg gebeurt, gaan ze vaak intimiderend te werk en worden de sieraden van nepgoud onder dwang verkocht. Vorige week hield de politie nog twee Roemeense nepgoudverkopers aan. Een auto, acht kettingen, 48 ringen en dertien amuletten werden in beslag genomen.

In 2009 kwamen bij het KLPD meer dan vijfhonderd meldingen binnen van nepgoudverkopers, met een piek in juni.

Gary Neville: "Blijf openstaan voor Engeland"

Gary Neville wil met Engeland mee naar het WK in Zuid-Afrika. De verdediger van Manchester United moest dit seizoen genoegen nemen met een plek op de reservebank, maar kwam de laatste weken weer regelmatig in actie.

Zo mocht Neville woensdagavond de volle negentig minuten meedoen in het Champions League-duel met AC Milan (4-0). "Ik heb nooit gezegd dat ik bedank voor de nationale ploeg", aldus Neville na afloop van de wedstrijd. "Maar een selectie voor Engeland heb ik niet meer zelf in handen."

Neville droeg sinds begin 2007 niet meer het shirt van het Engelse nationale team. "Ik zit er al twee of drie jaar niet bij, maar ik blijf open staan voor een uitnodiging. Ik ben nog niet gestopt met profvoetbal en ik heb nooit gezegd dat ik bedank voor de nationale ploeg. Ik speel voor United en zou hetzelfde doen voor mijn land."

Neville kwam de laatste jaargangen steeds minder in actie door uiteenlopend blessureleed. De oudere broer van de bij Everton spelende Phil Neville kwam tot op heden tot 85 interlands voor Engeland.

Rel om zwarte barbiepop in VS

In de Verenigde Staten is een rel ontstaan omdat warenhuisketen Walmart zwarte barbiepoppen voor minder geld verkoopt dan blanke barbiepoppen. Dit meldden Amerikaanse media gisteren.

In de staat Louisiana in het zuiden van de VS, waar zwarten nog geregeld met racisme worden geconfronteerd, verkoopt Walmart de zwarte barbiepop Theresa voor 3 dollar en de blanke barbiepop Ballerina voor 5,93 dollar. "Beide poppen hadden in het begin dezelfde prijs", aldus een Walmartwoordvoerster tegen het tv-station ABC. "Eentje is afgeprijsd vanwege de lagere verkoopcijfers."

Volgens haar uitleg is het in de detailhandel normaal dat het management beslist soortgelijke producten voor verschillende prijzen aan te bieden.

Bijna half miljard voor slachtoffers 9/11

De gemeente New York heeft een akkoord over compensatie bereikt met advocaten van reddingswerkers die na de terreuraanslagen van 11 september 2001 werden ingezet. Als alle circa 10.000 klagers instemmen, wordt 657,5 miljoen dollar (bijna 481 miljoen euro) schadevergoeding uitgekeerd. Dit heeft de Amerikaanse krant The New York Times gisterenavond (plaatselijke tijd) gemeld.

Politieagenten, brandweerlieden en andere reddingswerkers en bouwvakkers die de puinhopen van het World Trade Center kwamen opruimen, kregen achteraf gezondheidsproblemen als kanker en ademhalingsmoeilijkheden. Zij wijten dat aan onder meer aan blootstelling aan stof.

De gemeente New York wordt verweten dat zij haar werknemers niet voldoende heeft beschermd. Er is jaren onderhandeld over de kwestie. De advocaten van de klagers strijken een derde van de afgesproken som op als honorarium.

EU wil patiëntendossiers met VS uitwisselen

Als het aan de Spaanse voorzitter van de Europese Unie ligt, worden binnenkort Nederlandse elektronische patiëntendossiers gedeeld met de autoriteiten in de Verenigde Staten. De Spaanse minister van Gezondheid en Sociaal Beleid, Trinidad Jiménez, wil graag dat er een 'strategische overeenkomst' wordt gesloten tussen de EU en de VS.

Het doel van het verstrekken van de medische gegevens is de technologische interoperabiliteit tussen de verschillende projecten van de regering Obama en de EU.

Privacywetgeving
Volgens de Europese Toezichthouder voor Gegevensbescherming (EDPS) zal het Europees Parlement eerst haar goedkeuring moeten geven, voordat er begonnen kan worden met het verstrekken van de gegevens. Ook geeft de toezichthouder aan dat elk akkoord tussen de EU en de VS waar gegevens mee worden uitgewisseld, moet voldoen aan de databeschermings- en privacywetgeving van de EU en de individuele lidstaten.

"Dit juridische raamwerk voor het uitwisselen van gegevens vereist speciale waarborgen voor de bescherming van gevoelige persoonsgegevens over gezondheid en een adequaat niveau van bescherming in derde landen naar waar de persoonlijke gegevens worden gestuurd", aldus de EDPS.

VVV-Venlo ziet ziekenboeg leegstromen

Ruben Schaken en Robert Böhm staan weer op het trainingsveld van VVV-Venlo, zo meldt de club op haar digitale thuis. Op de dag dat Michael Uchebo in het ziekenhuis werd geopereerd aan zijn middenvoetsbeentje, maakten het duo weer hun opwachting tijdens de training.

Ook Frank van Kouwen en Ruud Boffin, die door respectievelijk een kuit- en enkelblessure uitgeschakeld waren, waren weer op het trainingsveld te bewonderen. Revalidatie- en conditietrainer Nol Hornix liep de nodige rondjes met Maya Yoshida, die herstellende is van een breuk aan een middenvoetsbeentje. Zijn herstel vergt nog enkele weken.

Final Fantasy XIV screenshots

Terwijl er velen al druk bezig zijn met Final Fantasy XIII zit Square Enix natuurlijk niet stil. Kopers van de PlayStation 3 versie hebben als het goed is een lidmaatschapscode gekregen bij hun spel. Je kunt jezelf lid maken van de Square Enix club en met die code kun je betatester worden van de PlayStation 3 versie van het volgende Final Fantasy spel. Er zal weer een loting plaatsvinden, waarna er toegangscodes worden verstrekt aan de winnaars.

Daarnaast heeft Square Enix nog wat nieuwe screenshots vrijgegeven. Of dit de World of Warcraft-killer gaat worden is nog even afwachten, want deze MMORPG moet dit jaar nog uitkomen voor PC en PlayStation 3.

FFXIVFFXIV

FFXIVFFXIV

FFXIVFFXIV

FFXIVFFXIV

FFXIVFFXIV

Chandhok krijgt superlicentie van FIA

Als laatste coureur in het Formule 1-veld van 2010 heeft Karun Chandhok een superlicentie van de FIA ontvangen. Door de ruime ervaring van de 26-jarige coureur heeft hij volgens de autosportfederatie aan alle voorwaarden voldaan om vandaag in Bahrein te mogen rijden.

Chandhok rijdt in 2010 voor het HRT F1 Team dat de komst van de Indiër pas vorige week bekendmaakte. Toen werd ook pas de bolide voor het nieuwe seizoen gepresenteerd. Zonder shakedown is het Spaanse team naar Bahrein afgereisd en pas in de eerste vrije training zullen de eerste meters gemaakt gaan worden.

Voor Chandhok zijn het niet de eerste meters in een Formule 1-bolide, want hij testte in 2007 al eens voor Red Bull Racing. Vanaf 2007 reed de Indiër in de GP2 Main Series en in de GP2 Asia Series. Daar deed hij volgens de FIA zoveel ervaring op dat een superlicentie verstrekt werd.

Ecclestone: "Jammer dat Stefan GP niet meedoet"

Wanneer Bernie Ecclestone het voor het zeggen had gehad, dan had Stefan Grand Prix komend weekend geracet op het circuit van Bahrein. De Brit zei wel dat het niet mogelijk was om een startbewijs voor het Servische team te verstrekken. Mede omdat het Amerikaanse US F1 vol bleef houden dat het wel goed zou komen.

Maar uiteindelijk moest US F1 zich toch terugtrekken dit seizoen, en dat was voor de FIA te laat om Stefan GP nog toe te laten op de grid. "Stefan Grand Prix had zeker kunnen instappen, maar dat zou erg moeilijk zijn geweest", aldus Ecclestone in een interview. "De andere mensen met een startbewijs bleven namelijk beweren dat ze erbij zouden zijn, en dat er geen problemen waren. We konden niet zomaar zeggen dat we ze niet geloofden. Ik deed dat wel en kreeg er veel kritiek op, terwijl het de waarheid bleek te zijn."

De Formule 1-baas besloot met: "Helaas was het niet mogelijk om Stefan op het laatste moment nog in de Formule 1 te krijgen. Met dat soort zaken moet je altijd voorzichtig zijn."

FIA-president beslist niet meer over straffen

Een FIA-president is niet langer meer betrokken bij het uitdelen dan wel bepalen van een straf aan een deelnemer van een kampioenschap georganiseerd door de autosportbond. Dat heeft de World Motor Sport Council (WMSC) besloten in een vergadering in Bahrein.

Vroeger werd de president naast het onderzoek de fouten van een overtreding ook betrokken bij het geven van de straf. Bij het proces dat door Flavio Briatore was aangespannen waarmee hij zijn levenslange schorsing uit de Formule 1-wereld aanvocht, heeft een Franse rechter geoordeeld dat de gang van zaken bij de FIA onwettig was. Daarna is besloten door de FIA dat de president een casus alleen nog onder de aandacht brengt van de WMSC, maar niet plaatsneemt in de zitting zelf.

Ook andere personen die betrokken waren en zijn bij het onderzoek naar de overtreding van reglementen, zullen geen plek hebben on de WMSC die de zaak behandelt. Zo wil de FIA een situatie zoals ontstaan bij het proces tegen en van Briatore voorkomen, en zorgen dat de manier van straffen volgens Franse (de FIA huist in Parijs) en Europese wetten is.

De huidige president van de FIA is Jean Todt, die eind oktober 2009 het stokje overnam van Max Mosley.

Laatste reviews en specials
review
Outcast 2: A New Beginning
special
Random Pics van de Dag #1221
special
VrijMiBabes #201 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1220
special
Random Pics van de Dag #1219
special
Random Pics van de Dag #1218
©FOK.nl e.a.