FIA wil Briatore nog steeds straffen

Peterselieman

FIA-president Jean Todt heeft aangegeven dat de autosportfederatie nog steeds van plan is om Flavio Briatore een straf op te leggen. De Italiaan werd door de Franse rechter vrijgesproken voor het manipuleren van de Grand Prix van Singapore in 2008, omdat de FIA procedurele fouten had gemaakt.

Hoewel Briatore niet van plan is om terug te keren naar de Formule 1 wil Todt er toch voor zorgen dat de Italiaan zijn plannen niet bij kan stellen. "Zoals iedereen weet hadden we bij het Tribunal de Grande Instance een proces dat we op vormfouten verloren en niet op de zaak zelf," zei de Fransman vanuit Bahrein. "De FIA moet in overweging nemen dat er opzettelijk een auto is gecrashd in Singapore in 2008 en dat het niet zonder gevolgen kan blijven. We bekijken nu alle opties om tot een zo goed mogelijke oplossing voor dit probleem te komen."

De president van de senaat van de FIA Nick Craw zei dat Todt het mandaat heeft gekregen om er voor te zorgen dat de zaak in het belang van de sport en de FIA opgelost wordt.