Air France moet voor slachtoffer ramp betalen

Redactie

Vliegmaatschappij Air France moet de nabestaanden van een slachtoffer van een vliegramp in 2009 een schadevergoeding van omgerekend 840.000 euro betalen. Dat heeft een rechtbank in de Braziliaanse deelstaat Rio de Janeiro gisteren (plaatselijke tijd) bepaald.

Airbus A330-200 crashte op 1 juni 2009 op een vlucht van Rio de Janeiro naar Parijs . Aan boord waren 228 mensen van ruim dertig nationaliteiten. Alle inzittenden kwamen om. Er zouden problemen zijn geweest met instrumenten aan boord van het toestel. Een van de slachtoffers was Marcelle Valpacos Fonseca.

Nabestaanden eisten van Air France compensatie. Een rechter in Rio kende de schadevergoeding toe. Hij repte van een "onherstelbaar verlies" voor de nabestaanden en stelde dat de vliegtuigramp was te wijten aan onachtzaamheid door Air France.

Nabestaanden van acht andere slachtoffers van de crash spanden in november ook rechtszaken aan tegen de luchtvaartmaatschappij. Ook een aantal bedrijven dat instrumenten maakt, is door de verwanten gedaagd.