Ajax-fans: doelpunt Ibrahimovic mooiste aller tijden

De supporters van Ajax vinden de indrukwekkende slalom van Zlatan Ibrahimovic het mooiste Ajax-doelpunt aller tijden. De goal van de Zweedse spits kreeg de meeste stemmen in de verkiezing die de Amsterdammers hielden.

Op 22 augustus 2004 maakte Ibrahimovic de treffer die is bekroond tot mooiste doelpunt in de geschiedenis van de Amsterdamse topclub. Het was destijds in de wedstrijd tegen NAC de 5-1. De uitslag van het duel in de ArenA werd uiteindelijk 6-2.

Kort na zijn prachtige doelpunt werd de aanvaller vastgelegd door Juventus. In Italië speelde Ibrahimovic behalve voor de bianconeri ook voor Internazionale, waar hij zich volledig ontpopte tot sterspeler van internationale topklasse. Inmiddels speelt de Zweed bij FC Barcelona.

Het tweede mooiste Ajax-doelpunt aller tijden komt op naam van Rafael van der Vaart te staan. De Heemskerker scoorde in het seizoen 2003/2004 op artistieke wijze tegen Feyenoord. De fameuze omhaal van Marco van Basten tegen FC Den Bosch (1986) eindigde op de derde plaats.

De goal van Zlatan is hieronder nog eens te bekijken.