John Cleese is butler in Fable III

Redactie

De Engelse acteur John Cleese, vooral bekend van Monty Python, spreekt de stem in van je persoonlijke butler in Fable III. Door op de startknop te drukken van de Xbox 360-controller kan je in een speciaal menu de instellingen van de game aanpassen. Cleese zorgt daar voor een beetje humor, schrijft de weblog Kotaku.

Normaliter zorgt een druk op de startknop voor een saai tekstueel menu met diverse opties. In Fable III beland je in je eigen vertrek. Kasten vol met kleren en drankjes, een wereldkaart op tafel, en John Cleese in de hoek van je kamer kleden het geheel aan. Op de wereldkaart kan ingezoomd worden, en dat zal handig blijken op het moment dat de speler de kroon heeft veroverd en koning(in) is geworden.

Fable III neemt de speler mee terug naar het land Albion. Je bent de zoon of dochter van de held uit Fable II en het is aan jou om een revolutie te ontketenen, de tiran van de troon te stoten en zelf op de troon van Albion te gaan zitten. Dit brengt allerlei problemen met zich mee, want ga jij de volgelingen van jouw revolutie nakomen wat je hen hebt beloofd? Word jij een tiran of een weldoener? Geef je geld aan de armen of bouw je een groter kasteel? En wat doe je met die dief die bij de bakker een brood heeft gestolen? Ga je op onderzoek uit, of ben je hard en oordeel je onmiddellijk?

Fable III moet dit jaar nog uitkomen en ondersteunt Microsofts nieuwe bewegingscontroller Project Natal.

John Cleese doet stem in 'Fable III'
John Cleese doet stem in 'Fable III' (Foto: Novum)