De Jong: "Ik zal mijn been nooit terugtrekken"

Nigel de Jong hield de gemoederen rond de oefenwedstrijden van Oranje flink bezig. Zijn harde spel leverde de nodige kritiek op en de middenvelder leek de waarschuwende woorden van Bert van Marwijk ter harte te nemen. De Jong is echter niet van zins zijn speelwijze aan te passen.

De Jong mocht na het oefenduel met de Verenigde Staten van geluk spreken dat hij niet voortijdig moest inrukken. De verdedigende middenvelder ging hard door op het been van Stuart Holden, die een been breuk overhield aan de charge.

Bondscoach Bert van Marwijk riep zijn middenvelder ter verantwoording en zei dat De Jong met soortgelijke charges Oranje ernstig kan benadelen tijdens het WK. De Jong leek de woorden ter harte te nemen, maar de roep van Van Marwijk blijkt nu aan dovemansoren gericht.

"Het is moeilijk, want ik geef altijd honderd procent", aldus De Jong tegen Sky Sports. "Ik heb met de trainer gesproken, maar hij weet wat voor speler ik ben. Ik moet me gewoon concentreren op mijn spel en in sommige situaties op het veld slimmer worden."

"Maar voor mij is inhouden geen optie. Als je je inhoudt, loop je een blessure op of pak je een rode kaart. Als het fifty-fifty is moet je er voor honderd procent in gaan. Ik zal mijn been echt nooit terugtrekken."