Maaskant richt zich op plaats vijf

Jeffrey

NAC Breda neemt het zaterdagavond op tegen FC Groningen. In het Rat Verleghstadion missen beide clubs een waslijst aan spelers.

Aan de kant van NAC kan trainer Robert Maaskant niet beschikken over Anthony Lurling, Tyron Loran, Leonardo, Edwin De Graaf, Robbert Schilder, Ellery Cairo en Rogier Veenstra. Doelman Jelle ten Rouwelaar en verdediger Ferne Snoyl zijn twijfelgevallen.

"Pure pech", aldus Maaskant op de clubwebsite van NAC Breda. "De blessures zijn allemaal verschillend van aard, de toedracht tot de blessures eveneens. Van De Graaf en Schilder mag je zeggen dat de wedstrijd tegen FC Groningen net te vroeg komt. Zij zijn er naar verwachting volgende week wel weer bij. Ten Rouwelaar heeft last van de lies en bij Snoyl is het niet zo zeer de polsblessure die hem mogelijk aan de kant houdt, maar een hielkwetsuur."

De wedstrijd is belangrijk om aansluiting te vinden met de subtop. "Ik kijk meer naar plaats tien, want je mag er toch van uitgaan dat Go Ahead Eagles de beker niet wint. Alleen in dat geval, als de Eagles de beker winnen dus, geldt namelijk dat plaats negen niet toereikend is voor deelname aan de play-offs. Aan de andere kant kijken we ook nog altijd met een schuin oogje naar plaats vijf. Zolang die niet volledig uit zicht is, blijven we ons daarop richten."

Ondanks de blessures gaat Maaskant met een goed gevoel de wedstrijd in. "Er is goed getraind deze week en iedereen kent de belangen. Hoewel het nog de vraag is wie we morgen precies aan boord hebben en met welke mensen we dus gaan spelen, ben ik ervan overtuigd dat we sterk en scherp aan de start zullen verschijnen."