Gary Neville: "Blijf openstaan voor Engeland"

Gary Neville wil met Engeland mee naar het WK in Zuid-Afrika. De verdediger van Manchester United moest dit seizoen genoegen nemen met een plek op de reservebank, maar kwam de laatste weken weer regelmatig in actie.

Zo mocht Neville woensdagavond de volle negentig minuten meedoen in het Champions League-duel met AC Milan (4-0). "Ik heb nooit gezegd dat ik bedank voor de nationale ploeg", aldus Neville na afloop van de wedstrijd. "Maar een selectie voor Engeland heb ik niet meer zelf in handen."

Neville droeg sinds begin 2007 niet meer het shirt van het Engelse nationale team. "Ik zit er al twee of drie jaar niet bij, maar ik blijf open staan voor een uitnodiging. Ik ben nog niet gestopt met profvoetbal en ik heb nooit gezegd dat ik bedank voor de nationale ploeg. Ik speel voor United en zou hetzelfde doen voor mijn land."

Neville kwam de laatste jaargangen steeds minder in actie door uiteenlopend blessureleed. De oudere broer van de bij Everton spelende Phil Neville kwam tot op heden tot 85 interlands voor Engeland.