Hispania Racing: "Het ging volgens plan"

Het Hispania Racing F1 Team debuteerde vandaag op het circuit van Bahrein in de Formule 1. Bruno Senna gaf de door Dallara gebouwde Hispania F110 de shakedown en was uiteindelijk in de tweede vrije training elf seconden langzamer dan snelste man Nico Rosberg. Karun Chandhok kwam vandaag helemaal niet in actie.

"Het was zeker een opluchting dat we vanochtend geschiedenis konden schrijven," zei Senna. "De auto reed zoals we gedacht hadden, dus iedereen is blij en trots. Er ligt nog veel werk voor ons, want we reden drie ronden in de ochtend en zeventien in de middag. We hebben de auto nog niet tot de limiet laten gaan, maar ik wil alvast wel het hele team bedanken voor het harde werk dat ze geleverd hebben."

Teambaas Colin Kolles is trots dat na een bewogen winter het Hispania Team eindelijk heeft kunnen rijden. "Alles gaat volgens plan, behalve dan dat iedereen die vannacht gewerkt heeft een gebrek aan slaap heeft. De focus lag vandaag puur op het klaar er voor zijn en te gaan rijden. We doen alles stap voor stap en we gaan gedurende het weekend en het seizoen competitiever worden. Iedereen heeft een fantastische prestatie geleverd om dit mogelijk te maken en ik wil iedereen voor hun toewijding bedanken."