Jol: "Van der Wiel binnen paar jaar op niveau Daniel Alves"

Ajax-trainer Martin Jol denkt dat Gregory van der Wiel een grote toekomst tegemoet kan zien. Volgens Jol zou het niveau van Barcelona binnen handbereik van Van der Wiel liggen: "Binnen nu en een aantal jaartjes zou hij op het niveau van Daniel Alves moeten kunnen komen."

Jol geeft er echter wel een voorwaarde bij. De mentaliteit van de rechtsback. "Hij vindt het niet fijn als we kritisch op hem zijn. Dat is op zich niet zo gek, want niemand hoort graag kritiek. Maar als Greg wil doorgroeien, moet hij daar zijn voordeel mee doen," aldus de oefenmeester.

De Ajacied is de enige speler bij de Amsterdammers die nog geen enkele seconde dit seizoen miste. Met zes doelpunten staat hij momenteel tweede van Europa als het gaat om meest scorende verdedigers.  "Als coach kijk ik graag naar het rendement van spelers, doelpunten, assists en speelminuten en cijfermatig, doet Greg het fantastisch," aldus Jol.

Ook ziet Jol Van der Wiel grote stappen voorwaarts maken op defensief vlak: "Hij heeft niet meer de gewoonte het zo makkelijk op te geven. Dat heb ik voor het laatst bij hem gezien in de thuiswedstrijd tegen Anderlecht die we met 3-1 verloren."