McClaren: "Kampioen word je tegen RKC en ADO"

Olga Kroeders

FC Twente gaat samen met PSV en Ajax uitmaken wie er dit seizoen aan de haal gaat met de landstitel. Vanavond moeten de Tukkers een stap in de goede richting zetten tegen ADO Den Haag.

Twente-trainer Steve McClaren weet dat de wedstrijden tegen de kleinere clubs van groot belang zijn. "Kampioen word je tegen RKC en ADO. Als wij erin slagen om zelf te winnen is Ajax-PSV zo ongeveer de enige wedstrijd in het seizoen, dat ik achterover kan leunen en ontspannen toe kan kijken hoe de kaarten worden geschud."

"Het is goed dat bijna iedereen beschikbaar is. In de afgelopen weken hebben wisselspelers als Luuk de Jong, Slobodan Rajkovic, Cheick Tioté en ook Bernard Parker met zijn winnende assist tegen NEC een belangrijke rol gespeeld. Dat heb je nodig in deze fase van de competitie", vervolt de oefenmeester.

"In deze fase van de competitie zie je zelden goed voetbal. Je hebt spanning, druk en hoge verwachtingen en daar moet je als elftal mee om zien te gaan. Als je zoals wij de afgelopen weken resultaten blijft halen, groeit het vertrouwen. Mentaal zit het momenteel goed bij ons."

Hoewel Twente blijft winnen, is het spel niet als vanouds. "Wij winnen onze wedstrijden niet gemakkelijk, maar blijven wel geduldig. Als je zoals tegen RKC Waalwijk twee keer een doelpunt afgekeurd ziet worden, wat overigens terechte beslissingen waren, dan ligt het gevaar op de loer, dat je je geduld verliest. Toch zijn wij geduldig gebleven, omdat we wisten dat die ene goal verschil zou komen."