Problemen Virgin nog niet opgelost

Het is Virgin Racing nog niet gegeven om een dag in de Formule 1 zonder problemen te hebben. Vandaag kende Lucas di Grassi in de eerste vrije training een probleem waardoor hij niet kon rijden en in de middag was er een probleem aan de auto van Timo Glock. Beide coureurs waren uiteindelijk enkele seconden langzamer dan de bolides van Lotus.

"Dit was niet de start waarop we hadden gehoopt. Door alle technische problemen heb ik vandaag nauwelijks kunnen rijden. We hebben al twee lange nachten achter de rug en ik vrees dat daar nog een derde bij komt. Maar als de problemen zijn opgelost, zouden we het redelijk goed moeten kunnen doen. Want tijdens de ronden die ik wel heb kunnen rijden, heb ik gemerkt dat de auto zeker niet slecht is," zei Glock die optimistisch is over de VR01.

Teamgenoot Lucas di Grassi is gematigd optimistisch over zijn eerste officiële trainingsdag in de Formule 1. "Het was een lastige dag, maar gelukkig hebben we in de middag nog veel dingen kunnen doen. In de ochtend heb ik niet kunnen rijden, dus het was ook belangrijk dat ik in de middag wel wat ronden kon doen. De monteurs hebben geweldig werk verricht met de auto en alles lijkt tot dusver goed te gaan. We moeten allen nog kijken naar de prestaties van de wagen, want die zijn duidelijk nog niet optimaal."