FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zaterdag 13 maart 2010

TV-bericht leidt tot paniek in Georgië

In Georgië brak vandaag kortstondig massaal paniek uit na een nepbericht op het tv-journaal over een nieuwe Russische inval waarbij president Michail Saakasjvili zou zijn gedood. Het regeringsgezinde station meldde vooraf wel dat het ging om een "nabootsing van mogelijke gebeurtenissen", maar die waarschuwing kwam bij veel mensen niet aan. Vervolgens werden er oude beelden uitgezonden van de oorlog van augustus 2008 tussen Rusland en Georgië.

Veel mensen dachten dat er opnieuw een gewapend conflict was uitgebroken. In onder meer de hoofdstad Tbilisi en Gori gingen honderden mensen in paniek de straat op. Het mobiele netwerk raakte overbelast en er ontstond een run op benzine. Verscheidene mensen zouden een hartaanval hebben gekregen.

De Georgische oppositie en Russische politici spraken van een schandaal. Het tv-station Imedi bood zijn excuses aan. De nieuwslezer zei dat "we alleen maar wilden laten zien hoe mogelijk de ergste dag in de Georgische geschiedenis eruit gaat zien". Tientallen mensen trokken op naar het gebouw van Imedi om te protesteren. Een zegsvrouw van Saakasjvili zei dat de uitzending niet "aan de journalistieke normen voldeed".

Tienduizenden betogen tegen Berlusconi

Tienduizenden Italianen hebben vandaag in de hoofdstad Rome gedemonstreerd tegen premier Silvio Berlusconi. De betoging was georganiseerd door vakbonden en de linkse oppositie, meldde de BBC.

Volgens de protesterende menigte verandert de rechtse premier de wetten om er persoonlijk van te profiteren. De populariteit van Berlusconi en zijn regering is tot een dieptepunt gezakt.

Aan het eind van de maand zijn er regionale verkiezingen. De premier ondervindt bij de voorbereiding nogal wat problemen. Zijn partij mag in een aantal kiesdistricten niet meedoen omdat zij niet voldeed aan de regels voor de inschrijving.

Vandaag kwam er een nieuwe klap voor Berlusconi's partij Volk van de Vrijheid (PDL). De Raad van State bevestigde vandaag namelijk dat het PDL niet mag meedoen in de provincie waar Rome onder valt, ondanks pogingen van de premier om dit met een speciale wet toch gedaan te krijgen.

Uitslag N.E.C. Nijmegen - Roda JC

Vanavond stond er in de Eredivisie om 20:45 één duel op het programma. N.E.C. Nijmegen nam het thuis op tegen Roda JC. Hieronder vind je de uitslag van dat duel.

N.E.C. Nijmegen

0 - 2

Roda JC


   13' Janssen
 66' Junker
 
 Gele kaart: Vleminckx, (N.E.C. Nijmegen), De Jong, (Roda JC)
 Rode kaart: , Hadouir (89) (Roda JC)
 
Stadion: De Goffert, Nijmegen
Toeschouwers: 12.350
Arbiter: Kuipers
 
Opstelling:   Opstelling:
Babos
Wellenberg (Fejzullahu/90+1)
Pothuizen
Zomer
Davids
Radomski
Sarpong
Sibum
Burgzorg (Worm/46)
Vleminckx
Ntibazonkiza (Goossens/76)
  Tyton
Saeijs
De Fauw
Kruiswijk
De Jong
Delorge
Svärd
Hadouir
Bodor
Janssen
Junker (Kah/83)

AZ zwaait Scheringa uit

AZ heeft Dirk Scheringa een mooi afscheid bezorgd. De in oktober vorig jaar afgetreden voorzitter zag de uittredende landskampioen vanaf de tribune met 6-2 winnen van RKC Waalwijk. Voor aanvang van het duel ontving Scheringa het ere-insigne van de stad Alkmaar en werd hij officieel uitgezwaaid door het publiek.

AZ won eerder dit seizoen in Waalwijk al met 6-0 en waande zich ook vanavond in een speeltuin. Mounir El Hamdaoui opende al binnen een minuut de score. Benjamin de Ceulaer maakte nog wel gelijk, maar dat bleek meteen een van de spaarzame oplevingen van de hekkensluiter.

Moussa Dembélé bracht AZ in de negende minuut opnieuw op voorsprong, waarna Hector Moreno en El Hamdaoui er nog voor rust 4-1 van maakten. In de tweede helft scoorde El Hamdaoui ook nog een derde goal, terwijl Jeremain Lens even daarvoor ook zijn doelpuntje had meegepikt. Derk Boerrigter gaf de nederlaag van RKC met een rake vrije trap nog een iets draaglijker aanzien.

Boze fans Hertha bestormen veld

Duizenden boze fans van Hertha BSC hebben na afloop van het verloren duel met FC Nürnberg het veld van het stadion in Berlijn bestormd. De spelers en coaches van de club moesten de kleedkamers in vluchtten.

De politie joeg de aanhangers, sommigen gewapend met ijzeren staven, terug de tribunes op. Er vielen voor zover bekend geen gewonden. Hertha BSC staat door het verlies met 2-1 van concurrent Nürnberg nu nog steviger op de laatste plaats in de Bundesliga. De winnende treffer van de gasten werd in blessuretijd gemaakt.

Fable 2 episodes waren een groot succes

Vorig jaar werd sinds oktober Fable II in 5 episodes aangeboden, waarvan de eerste episode zelfs gratis was. De andere 4 waren 10 dollar per stuk.

De mensen by Joystiq pakten hun kans bij het GDC om Molyneux te vragen hoe goed dit experiment met episodes ging. Waarop de beste man antwoordde dat het een groot succes was.
"I think it was 600,000 downloads of the first episode, which was very, very cool."
Volgens Molyneux was de verhouding tussen mensen die de gratis episode downloadden en de mensen die de andere episodes kochten goed, veel beter dan normaal zelfs, vandaar dus dit grote succes.

In vooruitzicht van de vraag of Fable III dan ook zo wordt uitgebracht antwoordde Molyneux dat hij niet aankondigt of het wel of niet zo wordt uitgebracht.
Fable 3
Zal Fable 3 ook in episodes worden uitgebracht?

Uitslagen Eredivisie (13/03/2010)

Vanavond stonden er in de Eredivisie om 19:45 uur twee wedstrijden op het programma. Hieronder vind je de uitslagen van die duels.

AZ

6 - 2

RKC Waalwijk

 1' El Hamdaoui
9' Dembélé
21' Moreno
35' El Hamdaoui
71' Lens
74' El Hamdaoui
   8' De Ceulaer
 90+2' Boerrigter
 
  Gele kaart: Geen

Stadion: AZ Stadion, Alkmaar
Toeschouwers: 16.000
Arbiter: Winter
 
Opstelling:   Opstelling:
Romero
Mendes da Silva (Jaliens/78)
Moisander
Moreno
Poulsen
Elm (Ortíz/84)
Wernbloom
Martens (Holman/78)
Lens
El Hamdaoui
Dembélé
  Levita
D. Mulder
Colin
Luirink (Lifondja/46)
Metaj
Di Gregorio (Varela/78)
H. Mulder
Agustien (Berger/71)
De Ceulaer
Idabdelhay
Boerrigter

VVV-Venlo

0 - 1

FC Utrecht


   70' Lensky
 
 Gele kaart: Paauwe, Schaken, (VVV-Venlo), Van der Maarel, (FC Utrecht)
 
Stadion: Seacon Stadion - De Koel, Venlo
Toeschouwers: 7.000
Arbiter: Liesveld
 
Opstelling:   Opstelling:
Begois
Timisela
De Regt
Paauwe
Fleuren
Van Dessel
García (Verdellen/67)
Auassar
Schaken
Boymans (Takak/64)
Ahahaoui (Dadda/79)
  Vorm
Van der Maarel
Keller
Schut
Nesu
Nijholt (Maguire/65)
Asare
Lensky
Mulenga
Van Wolfswinkel
Mertens (Loval/46)

GP2 Asia serie: Uitslag race 1

Luca Filippi heeft in Bahrain de overwinning in de eerste race voor de GP2 Asia serie gewonnen. De Italiaan die van pole-postion hield GP2 Asia serie kampioen Davide Valsecchi achterzich op plaats drie eindigde Charles Pic. Yelmer Buurman kon geen potten breken en eindigde op een dertiende plaats.

Pos. Rijder Team Tijd
1 L. Filippi Qi-Meritus.Mahara 1:06:15.383
2 D. Valsecchi iSport International + 2.058
3 C. Pic Arden International + 3.990
4 A. Parente Coloni Motorsport + 6.863
5 G. Ricci DPR + 8.085
6 S. Bird ART Grand Prix + 14.845
7 J. Villa Arden International + 15.305
8 E. Piscopo DAMS + 15.503
9 O. Turvey iSport International + 15.684
10 J. Bianchi ART Grand Prix + 18.498
11 A. Rossi Qi-Meritus.Mahara + 22.028
12 V. Arabadzhiev Piquet GP + 22.260
13 Y. Buurman Ocean Racing Technology + 26.137
14 D. Clos Trident Racing + 26.749
15 W. Bratt Coloni Motorsport + 28.031
16 J. Kral Super Nova International + 30.208
17 J. Rosenzweig Super Nova International + 31.799
18 M. Herck DPR + 48.097
19 M. Chilton Addax + 1 ronde
DNF C. Vietoris DAMS + 8 ronden
DNF P. Kralev Trident Racing + 9 ronden
DNF R. Gonzalez Addax + 14 ronden
DNF L. Razia Piquet GP + 28 ronden
DNF F. Leimer Ocean Racing Technology + 29 ronden

[WK indoor] Chambers pakt sprintgoud

De Brit Dwain Chambers is bij het WK indoor atletiek in Doha wereldkampioen op de 60 meter geworden. In de finale was hij de Amerikaan Mike Rodgers te snel af. Vorig jaar pakte Chambers ook al het goud bij het EK indoor.

De Australische polsstokhoogspringer Steven Hooker pakte met 6,01 meter eenvoudig het goud. Zijn tweede sprong van 5,80 was voor Hooker, olympisch kampioen van Beijing en ook in het bezit van de wereldtitel outdoor, al goed voor de titel.

Bryan Clay pakte goud op de meerkamp. De olympisch kampioen kreeg veel weerstand van de Amerikaan Trey Hardee en de Rus Aleksei Drozdov maar op de afsluitende 1.000 meter wist hij net stand te houden.

De Amerikaan LoLo Jones prolongeerde haar wereldtitel op de 60 meter horden bij de vrouwen. Op de vijfkamp ging de titel naar Jessica Ennis.  De Britse, die vorig jaar de titel in de buitenlucht pakte, bleef haar concurrentes met een puntentotaal van 4.937 ruim voor.

Modern Warfare 2 Stimulus Package info op XBLM

Terwijl mensen ziek schijnen te worden van de Modern Warfare 2 maps en niet langer kunnen wachten op het nieuwe mappack is er op Xbox Live Marketplace al een vermelding gemaakt van het nieuwe mappack genaamd Stimulus Package.

Het mappack zal 5 maps bevatten, waarvan 2 remakes uit Call of Duty 4. De 3 nieuwe maps zijn Bailout, Storm, and Salvage en de remakes uit Call of Duty 4 zijn Crash" and "Overgrown.

Bailout zal een appartementen complex worden met meerdere verdiepingen, Storm wordt een open industrieel park waar wat bouwmachines staan en Salvage is een besneeuwde autokerkhof met wat gesloopte auto's en nog meer van dat soort ongein. Verder staat bij de vermelding info over de 2 "fan-favorites" uit Call of Duty 4. Crash is een een urban gebied verscheurd door oorlog en Overgrown bestaat uit een gedroogde kreek.

Er is verder nog geen informatie over de prijs en voor de vermelding zelf kan je op het plaatje hieronder kijken.
Stimulus
Het mappack moet 30 maart uitkomen

Chandhok: "Kwalificatie was de shakedown"

Karun Chandhok maakte vanmiddag op het circuit van Bahrein zijn eerste meters in de Formule 1. De Indiër stuurde de Hispania F110 pas tijdens de kwalificatie voor het eerst het asfalt op en zorgde ervoor dat de ook de tweede bolide van het Spaanse team een shakedown kreeg. Gisteren reed Bruno Senna al ongeveer twintig ronden voor Hispania Racing.

Chandhok zette ondanks het gebrek aan kilometers een tijd neer die slechts 1,7 seconden langzamer was dan Senna. "Het net zoals op het Stowe-circuit van Silverstone een shakedown doen, alleen dan wat op een grotere schaal," zei de Indiër. "Ik was er rustig onder, omdat het zetten van een goede rondetijd niet ons doel was. Het was alleen maar om zeker te weten dat er geen lekkages waren en de motor niet zo ploffen."

"Ik wilde niemand in de weg zitten, maar kreeg hierdoor wel veel rotzooi op de banden. We willen hier niemand tegen ons in het harnas jagen. We zijn hier om gewoon het beste te doen wat we kunnen," zei Chandhok die zich voorlopig geen illusies maakt. Pas in Barcelona hoopt het team wat aansluiting te hebben gevonden bij de andere nieuwkomers.

[Six Nations] Engeland houdt Schotland op gelijkspel

Tijdens het weekend van zaterdag 13 maart en zondag 14 maart vonden de vierde serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Schotland en Engeland.

Schotland - Engeland 15-15

Voor het eerst sinds 1989 is een duel tussen Schotland en Engeland in een gelijkspel geëindigd. Het duel om de Calcutta Cup, een trofee die naar de winnaar van het Six Nations-duel tussen Schotland en Engeland gaat, werd ontsierd door een aantal ernstige blessures in de tweede helft. Schotland had na het verlies tegen Italië in het vorige duel wat goed te maken en onder aanvoering van Chris Cusiter werd de Engelse defensie flink op de proef gesteld. Dan Parks schoot de eerste penalty meteen raak nadat Engelsman Cole zelfs na aandringen van de scheidsrechter de bal niet losliet. Even later benutte Wilkinson een penalty voor Engeland. Schotland bleef aanvallen en meer balbezit houden, maar ze kwamen niet door de sterke Engelse defensie heen, ook al hielden ze de Schotten onreglementair tegen. Hierdoor kreeg Parks weer een penalty die hij ook deze keer benutte. Weer was het Wilkinson die de Engelsen langszij schoot via de tegenstoot. Na twee eerdere mislukte pogingen tot het maken van een drop-goal wist Parks zijn derde poging wel te benutten, waardoor de ruststand 9-6 in het voordeel van Schotland werd.

Vroeg in de tweede helft schoot Wilkinson Engeland wederom op gelijke hoogte, maar niet lang daarna moest hij van het veld nadat hij geblesseerd raakte bij een tackle. Toby Flood, die voor Wilkinson in het veld kwam, inspireerde Engeland tot nieuwe aanvallen en schoot ze zelfs op voorsprong na alweer een penalty. Schotland reageerde meteen door via Parks weer op gelijke hoogte te komen door wederom een penalty. Schotland bleef aanvallen en kwam heel dichtbij een try toen Kelly Brown van Schotland en Ugo Monye van Engeland keihard met hun hoofden op elkaar botsten, waarna het spel minutenlang stillag. Beide spelers moesten het veld met een hoofdblessure verlaten. Brown kon dat nog lopend met ondersteuning, maar Monye werd met een wagentje van het veld gereden. Hij kreeg ook extra zuurstof toegediend.

Toen de wedstrijd hervat werd gingen de Schotten weer verder met aanvallen, met een penalty voor Dan Parks als gevolg. Hij schoot de bal echter op de paal. Ook aan de andere miste Flood een penalty. Tegen het einde van de wedstrijd kregen de Schotse spelers meer last van kramp, zodat Engeland eindelijk kansen kreeg om aan te vallen. Op nog een benutte penalty na van Flood leverde dat niets op. Schotland zette met hun laatste krachten nog even aan om via de vierde benutte penalty van Parks weer op gelijke hoogte te komen, waarna Parks totaal uitgeput naar de kant werd gehaald. Met nog slechts drie minuten te gaan kreeg Engeland een kans om via Flood de winnende penalty te benutten, maar 43 meter bleek net iets te ver te zijn voor Flood, die zag hoe de bal op het stootkussen van de paal belandde. Even later floot de scheidsrechter af zodat het duel in een voor Schotland teleurstellend gelijkspel eindigde. Door deze puntendeling zal Schotland hoogstwaarschijnlijk de houten lepel ontvangen, de prijs voor het land dat op de laatste plaats in de rangschikking eindigt.

Schotland
Penalty's: Parks (4)
Drop-goals: Parks

Engeland
Penalty's: Wilkinson (3), Flood (2)

Naakte kleuter op Google Street View

Een foto van een naakte kleuter op Google Street View heeft voor veel ophef gezorgd. Privacy-activisten vrezen dat pedofielen nu een nieuwe methode hebben om foto's of slachtoffers te vinden. "Dit is een voorbeeld, maar er zullen ongetwijfeld meer van dit soort foto's te vinden zijn in Street View," aldus Alex Deane van de organisatie Big Brother Watch.

De foto toont een blond jongetje van vier of vijf jaar oud dat met zijn broek omlaag uit een openbaar toilet komt en is gisteren online gegaan bij een update van de service. Hoewel het gezicht van het kind onherkenbaar was gemaakt, kon men op de foto het kenteken van de auto van de ouders gewoon lezen.

Google heeft de gewraakte foto inmiddels verwijderd en excuses aangeboden voor de veroorzaakte ongerustheid. Eerder kwam de dienst in opspraak vanwege foto's van een naakte peuter en mensen die zichtbaar waren terwijl ze een seksshop bezochten. Volgens een woordvoerder van het bedrijf kunnen ongepaste foto's eenvoudig gerapporteerd worden.

Meisje gered uit vijf meter diepe duinput

Een 8-jarig meisje is vanochtend gered uit een ruim vijf meter diepe put waarin zij tijdens het spelen was gevallen in de duinen bij Hollum op Ameland. Dat heeft een woordvoerder van Rijkswaterstaat op het Waddeneiland laten weten.

Het ongeval gebeurde vlakbij het Ruychepad, een wandelpad door de duinen. De brandweer wist het meisje na ongeveer een kwartier met een touw uit de put te bevrijden.

Het meisje was met haar vader en enkele vriendinnetjes aan het wandelen. Toen ze van het pad af liep en wat met haar vriendinnen speelde, verdween ze plotseling "in de grond". Ze bleek met deksel en al rechtstandig in de ongeveer 80 centimeter brede put te zijn gezakt.

Haar vader alarmeerde de hulpdiensten die het kind uit de put wisten te krijgen. Volgens Dirk Visser van Rijkswaterstaat, de organisatie die het terrein beheert, gaat het vermoedelijk om een waterput die in de Tweede Wereldoorlog is gegraven. "Het verbaast me enorm. Wij zijn daar vaak aan het werk geweest maar ik heb die put nooit gezien. Het meisje is recht naar beneden in de put geschoten en dat is haar geluk geweest."

Afellay: "Heel mooi gebaar van supporters"

PSV werkte vandaag voor de laatste training in aanloop naar de topper tegen Ajax af. De supporters van de Eindhovense formatie waren massaal aanwezig en lieten zich horen middels vuurwerk, vlaggen en veel gezang.

"Het geeft een goed gevoel dat het publiek uit Eindhoven zo achter dit team staat", liet Fred Rutten, trainer van PSV, na afloop weten. "Als ze in grote getale naar de training komen, geeft dat een geweldig gevoel voor de spelers, staf en iedereen die PSV een warm hart toedraagt."

Ibrahim Afellay, aanvoerder van de ploeg uit de Lichstad, sprak van een extra boost. "Het is een heel mooi gebaar dat de supporters zo achter de ploeg staan. Het geeft alleen maar een extra boost voor morgen natuurlijk."

Rutten benadrukte tot slot nogmaals dat PSV met veel vertrouwen richting Amsterdam vertrekt. "We gaan met heel veel vertrouwen naar Amsterdam. Ondanks dat alles en iedereen ons in een hoek heeft proberen willen duwen, alsof we van het toneel zouden zijn verdwenen. Maar we zijn dat zeker nog niet."

Cholera Mozambique eist 42 levens

Door een uitbraak van cholera zijn in het noorden en midden van Mozambique 42 mensen om het leven gekomen. Dat heeft het Mozambikaanse ministerie van gezondheidszorg vandaag gezegd.

De ziekte verspreidt zich, aldus het ministerie. Meer dan 2600 mensen zijn besmet geraakt met de makkelijk overdraagbare, maar ook eenvoudig te voorkomen infectie. De situatie verslechtert, nu de uitbraak van cholera plaatsvindt in een gebied dat momenteel te kampen heeft met overstromingen.

Uitslag NAC Breda - FC Groningen

Om 18:45 uur begon de wedstrijd tussen NAC Breda en FC Groningen. De uitslag van deze wedstrijd kan je hieronder terug vinden.

NAC Breda

0 - 3

FC Groningen


   31' Ajilore
 45+1' Ajilore
 80' van der Laak
 
 Gele kaart: Gorter (NAC Breda), Zonneveld, Lovre, Granqvist (FC Groningen)
 Rode kaart: Gorter (86) (NAC Breda)
 
Stadion: Rat Verlegh Stadion, Breda
Toeschouwers: 17.000
Arbiter: van Boekel
 
Opstelling:   Opstelling:
ten Rouwelaar
Elshot
Penders
Zwaanswijk
Snoyl (Bayram/68)
Fehér
van der Leegte (Reuser/68)
Kwakman
Kolkka
Amoah
Gorter
  Luciano (van Loo/74)
Blind
Sankoh
Granqvist
Zonneveld
Lovre
Sparv
Ajilore (Olijve/82)
Enevoldsen
Matavz
Pedersen (van der Laak/57)

'Rusland en VS eens over reductie kernwapens'

Rusland en de Verenigde Staten zijn het eens geworden over een nieuw verdrag voor de reductie van het aantal kernwapens. Dat meldden Russische persbureaus vandaag op gezag van het Kremlin.

Volgens de persbureaus zijn de Russische president Dmitri Medvedev en zijn Amerikaanse ambtgenoot Barack Obama tevreden over het akkoord dat topdiplomaten hebben bereikt na bijna een jaar onderhandelen. Er wordt nu gekeken wanneer de opvolger van het eind vorig jaar verlopen START-verdrag kan worden getekend.

Rusland en de VS bezitten de meeste kernwapens in de wereld. Beide landen onderhandelen al tijden in Genève om tot een opvolger te komen van het START-verdrag dat op 5 december afliep. Het START-verdrag werd in 1991 getekend.

Vervolg Final Fantasy XIII een mogelijkheid

Final Fantasy XIII ligt eindelijk in de winkels, maar als het Yoshinori Kitase en Motomu Toriyama ligt zijn ze nog niet klaar met het spel. Het duo vertelde aan WriteAboutGames dat als ze de kans krijgen graag een vervolg willen maken, als in FFXIII-2. Op het Franse launch event lieten ze weten dat, mocht er een vervolg komen,  ze graag een aantal aspecten van het verhalen willen uitdiepen. Of er werkelijk een Final Fantasy XIII-2 komt, is sterk afhankelijk van het succes van FFXIII.

“That depends on how well the game sells in the West,” says one of them, it’s not made clear. Kitase then says: “In the past three years we worked both on the world and on the various systems. Creating these systems isn’t very glamorous and can frankly be a bit boring. If we could do a XIII-2, we could direct all our attention to the story and refine what we have already built.”


Het tweetal kon ook niet aangeven of er een Final Fantasy XV komt, wederom hangt dit af van hoe goed Final Fantasy XIII verkoopt.

“We do not know if there will be a XV. This depends a lot on the success of XIII. Also, it is difficult to pinpoint elements that are typical Final Fantasy."

FFXIII

Wellicht meer Lightning in de toekomst

[IndyCar] Kwalificatie São Paulo uitgesteld

De eerste race van de IndyCar Series van het seizoen 2010 verloopt verre van vlekkeloos. Het nieuwe stratencircuit in São Paulo is zo hobbelig en glad dat de baan eerst aangepast moet worden voordat de coureurs gaan kwalificeren. In de eerste trainingen spinden enkele coureurs zelfs op het rechte stuk.

"Het is gewoon zo vreselijk hobbelig. We zijn gewend aan hobbelige banen en normaal vind ik dat ook niet erg, maar dit is gewoon gekkenwerk. In het Sambódromo is het niet alleen vreselijk hobbelig, maar ook bijzonder glad. Ik had zelfs in de vijfde versnelling nog wielspin, het is alsof er een laag ijs over het wegdek ligt. Als het wegdek beter zou zijn, zou dit een erg mooie baan zijn geweest. Maar nu kwam ik op het rechte stuk gewoon met vier wielen los van het wegdek," zei coureur Dario Franchitti.

Vannacht zal het circuit met speciale machines onder handen worden genomen om de baan egaler te krijgen. Daarna zal morgenochtend de kwalificatie verreden gaan worden.

Van der Meyde: "Ik moest effe over dat dode punt heen"

Maandagavond speelde Andy Van der Meyde zijn eerste officiële wedstrijd in dienst van PSV. Ondanks het verlies met de beloftes tegen Jong Sparta, kijkt de aanvaller tevreden terug.

"Ik moest effe over dat dode punt heen, want het is altijd moeilijk om in te vallen. Maar na twee, drie minuten voelde ik mijn kracht terugkomen. Toen kon ik gewoon lekker voetballen. Dat was zo fijn, na die lange tijd", aldus Van der Meyde tegenover De Volkskrant.

De Arnhemmer heeft vertrouwen in zijn speelstijl, die gekenmerkt wordt door brutaliteit en soms door wisselvalligheid. Daarom is de oud-Ajacied niet van plan verandering aan te brengen in zijn manier van spelen, ondanks de commentaren.

"Mijn stijl van voetballen komt voort uit gevoel. Het is niet zo dat ik denk: ik ga nu dit of dat doen. Het komt aanwaaien. Ik heb het lef om te durven. Ik ben anders dan anderen. Anderen vinden het misschien maar niks hier, maar ik houd van Holland."

Nesta ondergaat maandag knie-operatie

AC Milan-verdediger Alessandro Nesta zal dit seizoen niet meer in actie komen. Zijn werkgever heeft aangegeven dat hij maandag geopereerd zal worden.

"AC Milan geeft bij dezen de medische situatie aan: Alessandro Nesta zal maandag 15 maart chirurgie moeten ondergaan. De operatie zal worden uitgevoerd door professor Pier Paolo Mariani", zo luidt een verklaring op de clubsite van AC Milan.

Chirurgie leek van tevoren al een mogelijkheid voor Nesta nadat de Mariani vrijdag de blessure nader onderzocht had. Er bestond hoop dat de verdediger het mes kon ontwijken, maar de medische staf besloot dat operatie de enige goed oplossing was.

Zonder Nesta zal Milan het zondag tegen Chievo. De ploeg van Leonardo heeft de gelegenheid om in te lopen op aartsrivaal Internazionale.

[WB] Staande ovatie voor Verheijen

Carl Verheijen nam vandaag tijdens de WB-finale in het Thialf in Heerenveen afscheid van het langebaanschaatsen. De 5.000 meter, waarop hij overigens tiende werd, was zijn laatste race uit zijn loopbaan.

Tijdens zijn laatste ronde deed Verheijen zijn cap af en de handen in de lucht. Het publiek gaf Verheijen vervolgens een staande ovatie. "Ik heb erg lang getwijfeld om hier te starten,maar ik ben blij dat ik het heb gedaan. Dit is een mooie overgang naar het nieuwe leven.Ik heb het gezin veel moeten missen.Het is tijd om dat in te halen," aldus Verheijen die in zijn loopbaan tweemaal wereldkampioen werd op de 10.000 meter en driemaal met de ploegenachtervolging.

The Last Story toont kleurrijke art

Met The Last Story wil Mistwalker proberen een nieuw soort RPG te creëren waarin de universele gevoelens van mensen een rol zullen spelen. Mistwalker is een developer die is opgericht door Hironobu Sakaguchi en is vooral bekend door de RPG's Blue Dragon en Lost Odyssey. Er is voorlopig nog zeer weinig bekend over de game. Vandaag kunnen we jullie echter de eerste art van de game laten zien. Mocht je nog wat meer over de game willen weten, dan kun je een kijkje op de Japanse website nemen. Op deze site kun je ook wat soundtrack beluisteren.

 

 

Palestijnse vrouwen slaags met Israëliërs

Enkele tientallen Palestijnse vrouwen zijn vandaag aan de rand van Jeruzalem, vlakbij de Westelijke Jordaanoever, in een handgemeen verwikkeld geraakt met Israëlische militairen. De militairen joegen de vrouwen uiteindelijk uiteen met traangas. Vier demonstranten werden gearresteerd.

"Jeruzalem is Arabisch, onze eeuwige hoofdstad", riepen de vrouwen. Ze plantten een Palestijnse vlag op de grensovergang tussen Jeruzalem en de Westoever en probeerden de overgang door te komen. Toen de vrouwen zich terugtrokken, daartoe gedwongen door het traangas, bekogelden Palestijnse tieners de militairen met stenen.

Het protest van vandaag kwam op een moment dat de spanningen in Jeruzalem toenemen. De Palestijnen zien het oostelijk deel van de stad, dat in 1967 door Israël werd ingenomen en geannexeerd, als de hoofdstad van een toekomstige Palestijnse staat. De Israëlische premier Benjamin Netanyahu weigert daarentegen een opdeling van Jeruzalem en zegt nooit de controle over welk deel van de stad dan ook op te geven.

Eerder deze week kondigde Israël aan zestienhonderd appartementen in Oost-Jeruzalem te willen bouwen. Het land veroorzaakte daarmee een diplomatieke rel met de Verenigde Staten, zijn grootste bondgenoot.

[Six Nations] Klinische Ierse overwinning op Wales

Tijdens het weekend van zaterdag 13 maart en zondag 14 maart vonden de vierde serie wedstrijden van het Six Nations Championship plaats. Hieronder staat een kort verslag van de wedstrijd tussen Ierland en Wales.

Ierland - Wales 27-12

Ierland heeft in een overvol Croke Park Wales weten te verslaan. Het duel stond vooral in het teken van de honderdste wedstrijd van Brian O'Driscoll voor Ierland. Onder aanvoering van diezelfde O'Driscoll vloog Ierland er direct vanaf de aftrap in met als gevolg een penalty na drie minuten. Sexton, die Ronan O'Gara weer verving als nummer tien, miste echter. Aan de andere kant was het wel direct raak. Wales zette even aan en kreeg ook een penalty welke via Stephen Jones benut werd. Nadat Sexton de tweede Ierse penalty wel wist te benutten gingen de Ieren helemaal los.

Byrne van Wales werd naar de sin bin gestuurd en dat bleek een cruciale factor in het scoreverloop te zijn. O'Driscoll zette goed door en wist de bal bij Earls te krijgen die de eerste try van de wedstrijd maakte. Niet lang daarna kon man of the match Tomás O'Leary de tweede Ierse try maken. Omdat Sexton beide conversies niet wist te benutten bleef Wales geloven in een mogelijke overwinning. Door twee penalty's aan beide kanten was de ruststand 16-6 in het voordeel van Ierland. In het eerste deel van de tweede helft zocht Wales nadrukkelijk naar een try, maar verder dan nog een penalty van Jones kwamen ze niet. Ook wist Ierland via Sexton nog een penalty te maken, zodat de voorsprong op Wales gelijk bleef.

De dreiging van Wales bleef aanhouden totdat Earls in de zestigste minuut zijn tweede try van de dag maakte. Sexton wist echter alweer de conversie niet te benutten, terwijl Stephen Jones even later zijn vierde en laatste penalty van de dag benutte. Met slechts enkele minuten te gaan maakte Sexton echter nog wel een dropgoal. Dit bleken de laatste punten van de wedstrijd te zijn. Door deze overwinning maakt Ierland nog altijd kans op de eindoverwinning, maar men is wel afhankelijk de resultaten van Frankrijk, dat morgen tegen de nummer vijf van de huidige ranglijst, Italië, aantreedt.

Ierland
Try's: Earls (2), O'Leary
Penalty's: Sexton (3)
Drop-goal: Sexton

Wales
Penalty's: S. Jones (4)

Hirsi Ali: Wilders goed voor Nederland

Geert Wilders is geen racist en ook geen fascist. Dat is wat Ayaan Hirsi Ali altijd tegen Amerikanen zegt als die over hem beginnen. Hirsi Ali, nu werkzaam bij het American Enterprise Institute, schrijft dat vandaag in de NRC.

Ze vertelt hen: "Hij is goed voor Nederland, omdat mensen die kwaad zijn over de systematisch verkeerde aanpak door de gevestigde partijen van vraagstukken als immigratie en islam, hun woede kunnen kanaliseren door op hem te stemmen in plaats van te rebelleren of, erger nog, een gewelddadige confrontatie met radicale islamitische groeperingen aan te gaan."

De enige manier voor andere partijen om de teleurgestelde burgers die op Wilders stemmen nu nog terug te winnen is, aldus Hirsi Ali, door weer te proberen de aandacht voor de persoon Wilders te verplaatsen naar de problemen die hij aan de orde stelt. Hirsi Ali noemt de voorstellen van Wilders verder 'in praktische zin onuitvoerbaar'.

WK in gevaar voor Lennon

Er heerst grote onzekerheid over een terugkeer van Tottenham Hotspur-middenvelder. Aaron Lennon op korte termijn. De kans bestaat dat hij dit seizoen helemaal niet meer in actie komt en zelfs het WK aan zich voorbij moet laten gaan.

Al sinds december is Lennon getroffen door een blessure aan zijn lies. Zijn coach Harry Redknapp weet niet wanneer hij weer over de Engelse international kan beschikken. Een duidelijke datum waarop hij Lennon weer in de gelederen kan opnemen is dan ook niet aan de orde.

"Ik kan niet met zekerheid zeggen wanneer Lennon dit seizoen weer gaat spelen. Er is absoluut geen datum vast te stellen waarop hij terugkeert. Misschien haalt hij het wereldkampioenschap niet eens", aldus Lennon tegenover The Sun.

Het mislopen van de WK-eindronde in Zuid-Afrika zou een zure tegenvaller zijn voor Lennon. De 22-jarige speler groeide eerder dit seizoen uit tot een vaste waarde in de ploeg van Redknapp. Ook bij de nationale ploeg van Engeland valt hij in de smaak.

Autobranden teisteren Oosterhout

In het Brabantse Oosterhout zijn de afgelopen twee nachten vijf auto's uitgebrand. De politie onderzoekt de branden, omdat brandstichting vermoed wordt.

Afgelopen nacht ging een auto op de oprit van een woning aan de Seringenstraat in vlammen op. De bewoners en hun buren werden uit voorzorg verzocht hun woning te verlaten totdat de brand geblust was. Een nacht eerder woedden in Oosterhout vier autobranden.

Verweij, Van Beek winnen WK junioren

Succes voor Nederland bij het wereldkampioenschap junioren in Moskou. Koen Verweij prolongeerde de titel bij de mannen en bij de vrouwen ging de wereldtitel naar Lotte van Beek.

Verweij had in de Amerikaan Brian Hansen een geduchte concurrent. Hansen wist op de 1.500 meter veel tijdwinst te boeken en pakte zelfs de leiding in het algemeen klassement. Verweij sloeg echter op de afsluitende 5.000 meter alsnog toe.

Bij de vrouwen had Van Beek weinig last van haar concurrentes. Ze won drie van de vier afstanden. De kampioene van vorig jaar, Roxanne van Hemert, werd vierde.

[Gerucht] DS 2 even krachtig als GameCube

Nintendo mag dan wel meerdere malen hebben ontkend dat er nieuwe uitgave van de Nintendo DS zou zijn, maar of dat ook zo is, is natuurlijk maar de vraag. Tijdens de GDC zou Raymond Padill van Rpad gesproken hebben met een ontwikkelaar die wat te vertellen wist over een nieuwe handheld. Hij zou namelijk de specificaties van de "DS 2" bezitten. Als we de bron moeten geloven, kunnen we de volgende specificaties voor het systeem verwachten:

- De DS 2 heeft een accelerometer.

- De DS 2 zal net als zijn voorganger twee schermen bezitten. Deze zullen echter niet zo ver uit elkaar staan, waardoor ontwikkelaars het als één scherm kunnen gebruiken.

- De devkit voor het systeem zal hetzelfde zijn als die van de GameCube. Ontwikkelaars die al eens voor de GameCube of de Wii hebben ontwikkeld, zullen dus geen moeite hebben met het ontwikkelen van games. Ook de specificaties zullen ongeveer gelijk zijn.

- Een boel ontwikkelaars zullen hun eerste DS 2-games aan het einde van dit jaar al af hebben. De Nintendo DS doet het nog steeds goed, dus Nintendo zal de release van de handheld wellicht uitstellen. Mogelijk kondigen ze de DS 2 toch tijdens de E3 aan. Mocht dit het geval zijn, dan verschijnt het systeem aan het einde van dit jaar. 

Zestig tips na verdwijning Millie

De politie in Dordrecht heeft tot vanmiddag zestig tips binnengekregen over de verdwijning, woensdag, van de 12-jarige Millie Boele. Dat heeft een woordvoerder van de politie vandaag laten weten.

De tips hebben nog niet geleid tot het vinden van de tiener. Ook heeft de politie nog geen aanwijzingen over hoe het meisje uit de Schuilenburg in Dordrecht is verdwenen. Er werken veertig mensen aan de zaak.

Millie verdween afgelopen woensdag tussen vijf uur 's middags en zeven uur 's avonds, nadat ze rond half zes voor het laatst telefonisch contact met haar moeder had gehad. De politie sloeg eergistermiddag onder andere alarm via het landelijk waarschuwingssysteem Amber Alert.

Sarcofaag weer terug in Egypte

Een drieduizend jaar oude houten sarcofaag is teruggekeerd in Egypte. Dat heeft het Egyptische ministerie van cultuur vandaag gezegd. De sarcofaag werd in oktober 2008 op het vliegveld van Miami in beslag genomen.

De fel beschilderde grafkist dateert uit de 21e dynastie, die duurde van 1070 tot 945 voor Christus, en behoorde toe aan een edelman die de naam Imesy droeg.

De kist werd in 2008 in Miami in beslag genomen uit een vracht uit Barcelona. De importeur beschikte niet over de juiste papieren om de sarcofaag in te voeren en kon niet aantonen dat hij de eigenaar was. Het hoofd van de Egyptische antiquiteitenraad reisde afgelopen woensdag naar de VS om de sarcofaag op te halen.

Sarcofaag weer terug in Egypte
Sarcofaag weer terug in Egypte (Foto: Novum)

Automobilist overleden na botsing met boom

Een 19-jarige man uit Schijndel is gisteravond in Sint-Oedenrode om het leven gekomen bij een ongeval. De man reed vermoedelijk met hoge snelheid met zijn auto op de Schijndelseweg frontaal op een boom, meldt de politie vandaag.

Het ongeval vond rond 23.30 uur plaats. De man overleed ter plaatse. De brandweer heeft het slachtoffer uit het voertuig gehaald. Een traumahelikopter die was ingezet kon niets meer voor de man betekenen.

[WB] Negatief record op lange afstanden

Voor het eerst in achttien jaar is er geen Nederlandse schaatser bij de beste twee geëindigd in het wereldbekerklassement 5.000/10.000 meter bij de mannen. Op de afstand waarop de Oranjebrigade traditiegetrouw heerst, ging vandaag in Thialf de hoofdprijs naar de Noor Håvard Bøkko.

De Scandinaviër was de sterkste in Heerenveen en eiste zodoende de World Cup op. De Rus Ivan Skobrev, in Thialf op de vijf kilometer derde, werd tweede in de eindstand. Bob de Jong eindigde als derde. Het gebeurde in 1992 voor het laatst dat er geen Nederlander in dat eindklassement bij de beste twee stond. Destijds ging de hoofdprijs naar de Noor Geir Karlstad die zijn landgenoot Johann Olav Koss voorbleef. Falko Zandstra eindigde in dat seizoen als derde.

Dunk onrealistisch in NBA JAM trailer

Vandaag de dag gaat het in de NBA allemaal om defence en ball-handling, maar vroeger was dat wel anders. Althans in de klassieker NBA JAM. EA brengt deze game nu naar de via WiiWare naar de Wii en we kunnen weer onrealistisch hoog springen en gekke trucjes uithalen. In de trailer zien we dat grafisch heel wat verbeterd is en dat EA gebruikt maakt van de officiele licensies van spelers. Wanneer de game uitkomt is nog niet bekend.

Lotus niet verrast na zwakke kwalificatie

Bij Virgin Racing was de stemming opperbest. De renstal was namelijk de snelste van de nieuwe teams. Bij Lotus echter, was het een stuk soberder maar je zult er niemand horen klagen.

Heikki Kovalainen vertelde na de kwalificatie zelfs totaal niet verrast te zijn door de uitslag. "Dit verwachtten we ongeveer", aldus de Fin. "De auto was heel betrouwbaar en we zaten qua resultaat ongeveer op de plek waar we dachten te staan."

"Ik ben redelijk blij. Het is misschien niet mijn beste kwalificatie ooit en misschien heb ik niet het maximale eruit gehaald maar we hebben een goede basis om op voort te borduren."

Jarno Trulli is vooral blij met de algehele gang van zaken bij Lotus. "We hadden dit weekend soms wat pech maar het team ving dat goed op. Heel professioneel. We hebben alleen wat tijd nodig om de stap voorwaarts te maken die we nodig hebben", aldus de Italiaan.

"We moeten morgen de race proberen te finishen om informatie te verzamelen. Hierdoor kunnen we zien wat wel en niet goed is voor de auto. Het doel voor de race is dus duidelijk: finishen", besloot Trulli.

Grens! Komt die bal!

En dan nog zoiets waar ik met mijn verstand niet bij kan. Het niet tegenhouden van een bal die bijna tegen je aan rolt, nee onze grensrechters zijn te bang voor de bal en hollen liever tien meter opzij dan de bal even terug te schieten naar de man die belast is met de opdracht om de bal weer volgens de regels terug in het spel te brengen. Snelheid, dat willen we toch allemaal zo graag in de Mickey Mouse-league?

Tondo ritwinnaar in Parijs-Nice

De Spaanse wielrenner Xavier Tondo heeft de zesde etappe van Parijs-Nice gewonnen. Tondo van de Cervélo-ploeg kwam na 220 kilometer van Peynier naar Tourrettes-sur-Loup alleen aan. De Spanjaard Alberto Contador behield de leiderstrui.

Al vroeg in de etappe van vandaag ontstond er een kopgroep van 23 man zonder Nederlanders maar met Cunego, Leipheimer en Sylvain Chavanel. Aan de voet van de slotklim van vandaag, de Col de Vence (9,7 km lang, gemiddelde stijging 6,6%) had de kopgroep een kleine twee minuten voorsprong op het peloton.

Nog onderin de klim viel de kopgroep van 23 man uit elkaar dankzij een demarrage van Cunego. Toen Tondo versnelde moest Cunego echter passen. Het peloton werd geleidt door de mannen van Caisse d'Epargne en zij wisten alle leden van de vroegere kopgroep terug te pakken behalve Tondo. Bij de meet had Tondo uiteindelijk nog vijf seconden over op het uitgedunde peloton waarvan de sprint werd gewonnen door Alejandro Valverde.

Rapport zelfmoorden France Telecom

Een onderzoeksrapport naar de vele zelfmoordgevallen bij het Franse telecombedrijf France Télécom komt met zware verwijten tegen de voormalige concernleiding over de gang van zaken binnen het bedrijf.

De toenmalige topman Didier Lombard en twee andere bestuurders hebben het leven van de werknemers met hun bedrijfsbeleid direct in gevaar gebracht. Dit staat in het rapport van de arbeidsinspectie aan de justitiële autoriteiten, zo citeert dagblad Le Parisien uit het rapport.

Op waarschuwingen van de vakbonden, bedrijfsartsen en ziekenfondsen is volledig ontoereikend gereageerd, stelt de arbeidsinspectie. Sind 2008 hebben meer dan dertig werknemers van France Télécom zich van het leven beroofd. De ondernemingsraad van het bedrijf schreef de serie zelfdodingen toe aan onmenselijke arbeidsvoorwaarden en de vele overplaatsingen naar andere functies. De afgelopen jaren schrapte het telecombedrijf ook 22.000 banen.

Man zwaait met zwaard naar agente

Een 25-jarige man uit Roden is vannacht opgepakt nadat hij in zijn woonplaats al zwaaiend met een zwaard was aan komen stormen. De agente wist op tijd weer in een politieauto te stappen, meldt de politie vandaag.

De politie was een kijkje komen nemen na een melding van een ruzie in een woning aan de Ceintuurbaan Noord. Op het moment dat de eerste agenten aankwamen bij de woning, zagen zij iemand in de deuropening staan. Toen de agente wilde uitstappen, kwam de man al zwaaiend met het zwaard op haar af.

Nadat meerdere politieagenten en twee honden ter plekke waren gekomen, kon de man worden opgepakt. De man bleek ruzie te hebben met zijn vader. Hij had enkele deuren in de woning beschadigd. De man is in een politiebureau in een cel gezet. De agente heeft aangifte gedaan van bedreiging. De politie heeft in totaal zes zwaarden in en om de woning aangetroffen.

'Misbruik paters al in 1967 bekend'

Het seksueel misbruik door paters in het internaat Don Rua in 's-Heerenberg was intern al in 1967 bekend. Een onderzoek van de salesianen leidde toen tot het vertrek van een pater die zeker vijf jongens had misbruikt. Dat melden NRC Handelsblad en de Wereldomroep vandaag na eigen onderzoek.

Het misbruik op het internaat in 's-Heerenberg kwam twee weken geleden aan het licht en betekende het startsein voor een zondvloed aan meldingen over seksueel misbruik op internaten en seminaries. De teller bij het kerkelijke klachtenbureau Hulp en Recht stond gisteren volgens NRC op 450.

Het onderzoek in 1967 werd uitgevoerd in opdracht van de hoogste baas van de salesianen. Zijn secretaris van destijds Ad van Luyn is nu bisschop van Rotterdam en voorzitter van de bisschoppenconferentie die deze week opdracht gaf tot een onafhankelijk onderzoek naar het misbruik binnen de kerk.

Van Luyn beweert in de krant dat hij niet wist van het bestaan van het onderzoek. Eerder zei provinciaal overste Herman Spronck al niets te weten van de misstanden binnen zijn orde.

Bij NRC kwamen de afgelopen twee weken meldingen van 128 oud-leerlingen binnen met gedetailleerde informatie misbruik. In totaal worden 137 paters, broeders en nonnen beschuldigd van seksueel of fysiek geweld. De meeste meldingen gaan over de jaren vijftig en zestig en verdwenen volgens de krant in de doofpot.

Vettel heel blij met poleposition

Sebastian Vettel mag voor de eerste race van 2010 van Pole vertrekken. De Duitser had een moeilijke eerste dag maar herstelde dat op zaterdag met de snelste kwalificatie tijd.

"Deze poleposition komt als een verrassing. Na de wintertestsessies had niemand eigenlijk een idee van hoe de teams er ten opzichte van elkaar voor stonden. We wisten alleen dat er vier teams waren die erg dicht bij elkaar zaten."

"We hadden het vrijdag bovendien erg moeilijk", vervolgde de Duitser. "We konden niet zoveel rijden als we graag hadden gewild, waarna er tot erg laat door moesten worden gewerkt om de wagen op orde te krijgen. Vanochtend waren er dus veel vermoeide gezichten in de pitbox, maar iedereen was enorm gemotiveerd om het maximale uit de auto te halen. De kwalificatie verliep vervolgens erg soepel. Ik ben erg blij met deze pole en ik wil het team dan ook erg bedanken voor het harde werken. Het is een erg fijn gevoel om hier op pole te staan, na een lange winter."

Massa blij met tweede plek in Bahrain

Felipe Massa mag de Grand Prix van Bahrain vanaf de tweede startplaats beginnen. De Braziliaan is blij dat hij weer van voren kan beginnen, nadat hij sinds de Grand Prix van Hongarije 2009 langs de kant moest blijven.

"Dit is een goed begin van het seizoen, voorals als je kijkt naar vorig jaar. Het is altijd goed om het jaar goed te beginnen, ook voor het team, dat erg hard heeft gewerkt in de fabriek. Ik ben erg blij om de eerste race als tweede te beginnen. Dit is echt fantastisch. We zullen nu wel zien hoe het morgen gaat in de race. Red Bull ziet er erg sterk uit, dus ik verwacht een zware wedstrijd. Ik ben in elk geval erg blij dat ik voorin mee kan doen," aldus een blije Massa

Roemer: Cohen moet eens voor links kiezen

SP-fractievoorzitter Emile Roemer roept Job Cohen op niet voor rechts maar voor links te kiezen. Dat zei hij vandaag op een partijraad van de SP in Amersfoort. PvdA'er Job Cohen meldde gisteren per direct als burgemeester van Amsterdam te vertrekken, omdat hij lijsttrekker van de PvdA wil worden. "Kies niet voor het retro-beleid van rechts, maar voor het lef van links", riep Roemer hem op.

Volgens Roemer, die vandaag unaniem werd voorgedragen voor het lijsttrekkerschap van de partij voor de Tweede Kamerverkiezingen, is de PvdA van nature geneigd om eerst naar rechts te kijken bij het kiezen van een mogelijke coalitiepartner. "Maar ze zullen nu toch moeten zien dat wat rechts te bieden heeft, een recept is voor ellende: oneerlijke bezuinigingen, verschraling van onderwijs en zorg, het voeden van wantrouwen in plaats van het bestrijden ervan en een volgzaam buitenlandbeleid. Kortom: ouderwets jaren tachtig beleid."

Roemer gaf verder aan dat deze verkiezingen niet draaien om het kiezen van de nieuwe premier. "We kiezen geen premier, maar een politieke richting." De SP gaat de verkiezingen in met plannen voor het geven van meer zeggenschap aan mensen over hun werk, buurt en samenleving, zei Roemer.

Roemer: Cohen moet eens voor links kiezen
Roemer: Cohen moet eens voor links kiezen (Foto: Novum)

Alonso zet zijn Ferrari op plaats drie

Fernando Alonso mag morgen vanaf de derde positie de race gaan starten. De Ferrari-coureur was een halve seconde langzamer dan Red Bull van Sebastian Vettel. De Spanjaard kan tevreden terug kijken naar de eerste kwalificatie in dienst van Ferrari.

"We zijn extreem tevreden de resultaten tot dusver. Natuurlijk, de race is pas morgen, maar alles gaat tot nu toe heel erg goed. We zijn verder aan het bouwen op onze goede vorm in de wintertests en we hebben een erg sterke wagen voor zowel de kwalificatie als de race. Om hier tweede en derde te staan op de grid is een fantastische prestatie van het hele team van Ferrari," aldus Alonso.

Schumacher blij met zevende startplaats

Michael Schumacher kan tevreden terug kijken naar de kwalificatie van Bahrain. De Duitser die dit jaar zijn rentree in de Formule 1 maakt mag de race vanaf de zevende plek aanvangen.

Schumacher: "Ik ben tevreden met mijn zevende plaats, nadat ik zo lang weg ben geweest. Toevallig is dit dezelfde startplaats die ik behaalde bij mijn debuut in 1991. Het was leuk om met mijn nieuwe team samen te werken en ik ben blij dat ze me zo goed helpen om weer in het ritme te komen. Het gaat steeds beter en ik verwacht nog wel het nodige in de race."

Beschoten doelman Togo stapt naar de rechter

Kodjovo Obilale wil de Afrikaanse voetbalbond (CAF) voor de rechter dagen. De doelman van het nationale team van Togo vindt het mensonwaardig dat de Afrikaanse voetbalbond niet heeft gedaan om hem te helpen.

Obilale raakte gewond bij het schietincident voorafgaande aan de Afrika Cup. "Ik wil een aanklacht indienen. Vooral tegen de CAF. Hun gedrag was mensonwaardig", verklaart Obilale tegenover het Franse L'Équipe. "Voordat ik weer aan voetbal kan denken, moet ik eerst herstellen om weer volledig fit te zijn als mens. Ik denk dat ik ongeveer zes maanden nodig heb om te revalideren."

De manier waarop hij de strijd aan wil gaan met de Afrikaanse voetbalbond is nog niet helemaal bepaald. "Ik weet nog niet op welke manier ik de ‘aanval' inzet, maar er gaan mensen voor de rechter verschijnen", aldus een strijdvaardige Obilale, die in Frankrijk uitkomt voor GSI Pontivy.

De doelman werd na het incident in diverse media tot de overledenen gerekend. Dat was niet het geval, hoewel hij wel ernstige verwondingen overhield aan de schietpartij op de spelersbus. Obilale werd in Zuid-Afrika geopereerd en startte met de revalidatie in Johannesburg. Inmiddels vertoeft hij in Frankrijk.

Hamilton blij met vierde startplek in Bahrain

Lewis Hamilton kan wel tevreden zijn met een plek op de tweede startrij. De McLaren-coureur vind dat er nog wel wat werk verzet moet worden, maar is wel blij met zijn vierde start positie.

"Ik was eigenlijk wel verrast met dat resultaat". We hebben momenteel niet hetzelfde tempo als Ferrari en Red Bull, dus ik was verbaasd toen ik mijn tijd zag. Ik zag dat ik vierde stond, maar wist niet of er nog veel coureurs achter me zaten. Ik ben bijzonder blij met die positie en het is een geweldig begin. Hopelijk kunnen we die positie morgen behouden of misschien zelfs wat hoger komen," aldus de Wereldkampioen van 2008.

"We moeten nog flink wat downforce vinden, maar de jongens werken hard in de fabriek. Onze uitgangspositie is een stuk beter dan vorig jaar en daar kan ik alleen maar blij mee zijn."

Rosberg hoopte op meer tijdens de kwalficiatie

Voor Nico Rosberg verliep de eerste kwalificatie van het seizoen in Bahrain voorspoedig. De Mercedes-coureur mag de race als vijfde starten. Zijn teamgenoot zevenvoudige wereldkampioen Michael Schumacher eindigde op een zevende positie. En daarmee verslaat Rosberg zijn Duitse teamgenoot.

Rosberg: "Om eerlijk te zijn hoopten we vandaag op iets meer, hoewel we nog niet snel genoeg zijn om echt vooraan mee te doen. Dus we mogen niet echt teleurgesteld zijn. Het was bijzonder zwaar, omdat de banden snel te heet werden. Het wordt erg belangrijk om goed op de banden te letten in de race. Het is een goede start en met een beetje geluk kunnen we morgen voor een podiumplaats gaan."

Aanrander laat vrouw van rots springen

In een poging aan haar belager te ontkomen, is een Amerikaanse vrouw van een hoge rots afgesprongen. De vrouw uit Malibu heeft haar wanhoopsdaad wonderwel overleefd.

De vrouw was gisteren rond het middaguur aan het joggen toen ze op de uitstekende rots ineens van achteren werd gegrepen. Hierop ontstond een minutenlange worsteling, tot de vrouw zich ineens wist los te rukken. De vrouw rende ervandoor en sprong naar beneden.

De vrouw gleed vervolgens ruim dertig meter naar beneden langs de steile wand. Het slachtoffer is gisteren naar het ziekenhuis overgebracht met snijwonden en kneuzingen.

De aanrander is op de vlucht geslagen in de Toyota van de vrouw. Van hem ontbreekt nog ieder spoor.

Button niet tevreden over de kwalificatie.

Voor wereldkampioen Jenson Button verliep de kwalificatie niet zonder problemen. De Brit had in de laatste kwalificatiesessie een probleem met de auto.

"Het ging iedere ronde beter, maar er was iets mis in de laatste run De voorwielen blokkeerden vanmiddag steeds, dat was vanochtend niet zo. Gedurende de kwalificatie ging het steeds beter, maar in de laatste run voelde er iets niet goed. We moeten naar de auto kijken en uitzoeken wat dat is. Ik was verbaasd met de achtste plaats, want in mijn snelste ronde liep het totaal niet," aldus de McLaren-coureur.

"Lewis is vierde en dat is niet eens zo'n slechte plek, maar het verschil met de pole is enorm, meer dan een seconde. Dat is wel verrassend."

[WB] Bøkko pakt wereldbeker 5/10 kilometer

Håvard Bøkko heeft de wereldbeker op de gecombineerde 5/10 kilometer gewonnen. De Noor zegevierde vandaag, op de 5.000 meter in Heerenveen, in een tijd van 6.20,54 en bleef daarmee zijn landgenoot Sverre Haugli en de Rus Ivan Skobrev voor.

Bob de Jong, die voorafgaande de wedstrijd de beste kansen had op de eindzege, reed in de slotrace een van zijn slechtste races dit seizoen en kwam niet verder dan 6.29,45 wat de achtste plaats betekende. Beste Nederlander was Jan Blokhuijsen die met 6.26,24 en een vierde plek net naast het podium terecht kwam.

Voor Carl Verheijen was het een bijzondere wedstrijd, zijn laatste als langebaanschaatser. De stayer werd uiteindelijk tiende in 6.33,14.



Uitslag 5.000 meter, mannen:

# Naam Land Tijd
1 Håvard Bøkko Noorwegen 6.20,52
2 Sverre Haugli Noorwegen 6.21,49
3 Ivan Skobrev Rusland 6.23,24
4 Jan Blokhuijsen Nederland 6.26,24
5 Wouter Olde Heuvel Nederland 6.26,71

Dubbelslag Scarponi in Tirreno

De vierde etappe van de Tirreno-Adriatico is gewonnen door Michele Scarponi. De 30-jarige Italiaan, vorig jaar winnaar van de ronde, kwam in Chieti na een korte slotklim solo aan en is tevens de nieuwe leider in het klassement.

Benoit Vaugrenard won, met een achterstand van veertien tellen, de sprint om de tweede plaats. Leonardo Bertagnolli, een ploegmaat van Scarponi, werd derde, Robert Gesink zevende. In het algemeen klassement staat Gesink achtste met een achterstand van een kleine halve minuut op Scarponi.

Medewerkster winkel neergestoken

Een nog onbekende man heeft vanochtend in het Gelderse Nunspeet een medewerkster van een winkel neergestoken. De vrouw raakte gewond bij het incident. Hoe het met haar is, is onbekend. De dader verliet direct na de steekpartij de winkel. Hij is nog voortvluchtig, meldt de politie.

De man kwam de winkel aan de Stationslaan omstreeks 10.05 uur binnen. Toen de medewerkster hem vroeg of ze hem kon helpen, stak hij haar met een voorwerp, waarna hij wegvluchtte. De politie is een onderzoek gestart.

God of War 3-engine kan nog veel meer

Nu God of War 3 klaar is heeft het team Sony Santa Monica even rust, het is ook nog onduidelijk wat hun volgende project gaat worden. Het is echter al wel duidelijk dat hun volgende game de GoW-engine gaat gebruiken en dat deze er ongetwijfeld mooier gaat uitzien dan het derde avontuur van Kratos.

Dit klinkt natuurlijk niet meer dan logisch, maar volgens de director van God of War 3, Sig Asmussen, is de enige die het spel gebruikt tot nog veel meer instaat. Hij vertelt dat de engine pas 50 a 60 procent van zijn volle potentieel benut. Vooral op het gebied van animatie, lichteffecten en de overgangen van cut-scenes naar gameplay valt nog veel te verbeteren, laat Asmussen weten.

"I think individually our animations are incredible and our animators are incredibly talented. But I think we could make our system technically better, in the way we blend animations. And I’m pretty sure that we already have the code to do that, and we just didn’t implement it in God of War III because it came in real late"

Wat het nieuwe project ook is, gezien het grafische geweld van God of War 3 zijn wij erg benieuwd wat Santa Monica nog meer voor ons in petto heeft.

Sauerbreij zegeviert in Valmalenco

Nicolien Sauerbreij heeft vanmiddag bij wereldbekerwedstrijden in het Italiaanse Valmalenco de wedstrijd op de parallel reuzenslalom op haar naam geschreven. Voor Sauerbreij was het haar tweede WB-zege van het seizoen.

Vorige week strandde de olympisch kampioene nog in de kwalificaties. Vandaag liet ze echter in de kwalificaties de snelste tijd noteren waarna ze ook een klasse apart was in de knock-out-fase. In de finale versloeg Sauerbreij vervolgens Nathalie Desmares.

Met nog een WB-wedstrijd te gaan, heeft Sauerbreij in de stand om de wereldbeker 490 punten voorsprong op Doris Günther die vandaag derde werd.

[WK Hockey] Australië pakt wereldtitel

De Australische hockeyheren hebben vanmiddag de wereldtitel veroverd bij het WK hockey in New Delhi. In de finale werd Duitsland met 2-1 verslagen.

Ook in 2002 en 2006 stonden beide landen tegenover elkaar in de WK-finale en toen ging beide keren de titel naar de Duitsers. Overigens hadden de de Australische doelpuntenmakers van vanmiddag een Nederlands tintje omdat Eddy Ockenden en Luke Doerner in de Nederlandse competitie bij Laren spelen. Fürste scoorde in de 48e minuut vanuit een strafcorner het doelpunt voor Duitsland.

Vijftig kilo cocaïne onderschept op Schiphol

De marechaussee en de douane hebben 50 kilo cocaïne onderschept uit een bagagecontainer van een vlucht uit de Dominicaanse Republiek. De partij harddrugs heeft volgens een woordvoerder van de marechaussee een waarde van 4,5 miljoen euro.

De drugsvangst werd woensdag gedaan, maar vandaag pas bekendgemaakt. De coke was verstopt in een dubbel plafond dat in de container was gemaakt. De douane zag bij een steekproef dat de bovenkant van de container er afwijkend uitzag. Nadat een drugshond was ingeschakeld, werd duidelijk dat er verdovende middelen in moesten zitten.

De marechaussee onderzoekt of er mogelijk medewerkers van of op Schiphol bij deze drugssmokkel betrokken zijn.

Tamils laten separatistische eis vallen

De grootste Tamil-partij in Sri Lanka is bereid regionale autonomie te accepteren en de eisen voor volledige onafhankelijkheid te laten vallen.

Het Nationale Tamil Verbond zei ter voorbereiding op de verkiezingen van 8 april bereid te zijn een 'federale structuur' in de noordelijke en oostelijke provincies te accepteren, met autonomie over land, recht en financiën.

Het verbond vormde de politieke kant van de Tamil Tijgers, de gewapende strijders die vorig jaar definitief werden verslagen.

Wotherspoon verder als schaatscoach

De Canadese schaatser Jeremy Wotherspoon wordt de eerste coach van de schaatsacademie in Inzell. Dat heeft de viervoudig wereldkampioen sprint, die deze week zijn sportieve carrière beëindigde, vandaag bekendgemaakt.

De schaatsacademie is een initiatief van sportmarketeer Marnix Wieberdink, die vele rijders uit 'kleine' schaatslanden aan een sponsor heeft geholpen. In Inzell wil hij schaatsers uit diverse landen de mogelijkheid te bieden om samen - onder deskundige begeleiding - te trainen. Op die manier hoopt Wieberdink dat de sport uiteindelijk een nog internationaler karakter krijgt. "Dit is mijn kans om iets terug te doen voor de sport die mij zo veel gegeven heeft", sprak Wotherspoon. "Het is een enorme uitdaging."

Overleden brandweerman Veendam herdacht

De bij een aangestoken brand omgekomen Veendamse brandweerman Wiebe de Vries is vandaag  onder grote belangstelling herdacht. Honderden betrokkenen, brandweerlieden en belangstellenden kwamen naar een sporthal in Veendam om de vrijwillige brandweerman de laatste eer te bewijzen. De kist werd met een brandweervlag bedekt binnengedragen door acht dragers die lid zijn van de brandweerploeg van de overledene.

Als eerste spreker trad de Veendamse burgemeester Ab Meijerman op. Hij sprak over De Vries als familieman, brandweerman en gemeenteambtenaar. Na de bijeenkomst werd de kist op een oud brandweervoertuig door een erehaag van brandweerlieden uit heel het land naar de brandweerkazerne van Veendam gevoerd. Na een korte ceremonie, een minuut stilte en het luiden van het brandweeralarm werd de vlag van de kist gehaald en heeft de familie de begrafenis in besloten kring voortgezet.

De Vries kwam maandag om bij een brand in het centrum van Veendam, toen hij onder een omvallende muur terechtkwam. Omdat hij vrijwillig brandweerman was en tijdens het uitoefenen van zijn functie overleed, is hij met korpseer begraven.

Man bekneld onder betonnen plaat in Veghel

Bij een bedrijfsongeval in Veghel is vanochtend een man onder een grote betonnen plaat terechtgekomen. Dat bevestigt de politie. Dat gebeurde toen de betonnen platen met een mobiele kraan werden verplaatst. Het slachtoffer is onder de zware plaat vandaan gehaald en per traumahelikopter afgevoerd.

Het ongeluk gebeurde op het bedrijventerrein de Amert. Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren is nog niet bekend. De Arbeidsinspectie onderzoekt de zaak. De toestand van het slachtoffer is niet bekend.

Fortuna promoveert Kotbani tot prof

Badre Kotbani heeft een profcontract ondertekend bij Fortuna Sittard. Het jonge talent is voor tweeënhalf jaar vastgelegd in Limburg. Kotbani stond in de belangstelling van diverse clubs. Maar een vertrek was volgens de verdediger nooit een optie.

Kotbani debuteerde begin dit seizoen op amateurbasis in de hoofdmacht van Fortuna in de bekerwedstrijd tegen FC Dordrecht. Tot op heden kwam hij tot zes optredens in de hoofdmacht van Fortuna.

"Ik ben een jongen uit Sittard en heb mijn hele leven bij Fortuna gespeeld", verklaart Kotbani tegen Fortuna TV. "Bij deze club voel ik me thuis en de mensen hier hebben veel vertrouwen in me. Ik moet nog ontzettend veel leren en denk ik dat Fortuna daarvoor de ideale omgeving is."

Het negentienjarige exponent van de jeugdopleiding van Fortuna kon rekenen op interesse van andere clubs. Maar een vertrek uit Sittard was nooit aan de orde volgens Kotbani. "Van mijn zaakwaarnemer hoorde ik wel dat er interesse was, maar een overstap is nooit een optie geweest voor me."

[WB] Groves pakt wereldbeker op schaatsmijl

Kristina Groves heeft de 1.500 meter voor vrouwen gewonnen bij de wereldbekerfinale in Thialf in Heerenveen. De Canadese, die ook de wereldbeker op de schaatsmijl met een puntentotaal van 560  voor zich opeiste, zegevierde in een tijd van 1.58,15.

De Tsjechische Martina Sábliková eindigde in 1.58,27 als tweede. De derde plaats was voor Brittany Schlusser uit Canada in een tijd van 1.58,60. Beste Nederlandse was Diane Valkenburg die tot een tijd van 1.58,61 kwam en daarmee net naast het podium terecht kwam.



Uitslag 1.500 meter, dames:

# Naam Land Tijd
1 Kristina Groves Canada 1.58,15
2 Martina Sábliková Tsjechie 1.58,27
3 Brittany Schlusser Canada 1.58,60
4 Diane Valkenburg Nederland 1.58,61
5 Daniela Anschütz-Thoms Duitsland 1.58,90

[Upd] Prijzen te winnen in FOK! F1-manager 2010

In de FOK! Formule 1-manager zijn naast de nobele eer en eeuwige roem natuurlijk ook fantastische prijzen te winnen. Wederom hebben we dit jaar weer een paar mooie prijzen die ons ter beschikking zijn gesteld door Bleekemolens Race Planet, JP Art.nl en MAGIX. Voor de beste zestien deelnemers aan het einde van de rit ligt er wat moois klaar!

Hoofdprijs

De beste manager wint de de Coca-Cola ZERO Race Experience, één dag zelf rijden in spectaculaire automobielen op het circuit van Zandvoort! Hierbij mag je ook een vriend of vriendin meenemen!

Coca-Cola ZERO Race Experience


Nummer 2

De manager die als tweede eindigt krijgt een canvasdoek van Ayrton Senna van maar liefst 100x100 centimeter aangeboden door JP Art.nl.


Prijzen voor nrs 3 t/m 6

De nummers 3 tot en met 6 winnen MAGIX Video deLuxe 16 Plus, het pakket dat ervoor zorgt dat je perfecte video's aflevert en iedereen versteld doet staan.



Prijzen voor nrs 7 t/m 9

De nummers 7 tot en met 9 ontvangen een litho van Fernando Alonso, aangeboden door JP Art.nl.

Prijs voor nummer 10

De nummer 10 krijgt een litho van Robert Doornbos, aangeboden door JP Art.nl.

Prijs voor nummer 11

De nummer 11 krijgt een litho van Giancarlo Fisichella, aangeboden door JP Art.nl.

Prijzen voor nrs 12 t/m 21

De nummers 12 tot en met 21 ontvangen ieder 2 kartheats van Bleekemolens Race Planet Indoor Kartbanen!

Bleekemolens karting

Kan jij niet wachten op je prijs? Reserveer dan nu direct een heat, race of Ultimate Experience bij Bleekemolens Race Planet. Daarnaast geven de kartbanen van Race Planet ieder elke maand een Ultimate Experience weg.


FOK! bedankt Bleekemolens Race Planet, JP Art.nl en MAGIX voor deze prachtige prijzen!

[WK Hockey] De Nooijer loopt binnen

Aanvoerder Teun de Nooijer van de Nederlandse hockeyploeg hield bij het wereldkampioenschap in New Delhi aan de kleine finale tegen Engeland (4-3) niet alleen een bronzen medaille over. De bijna 34-jarige sterspeler nam ook een gloednieuwe motor en een cheque van 50.000 rupee (ongeveer 800 euro) in ontvangst.

Tevens kreeg hij een gedeeld hockeyrecord op zijn naam. De Nooijer behaalde bij zijn vijfde en laatste WK zijn vierde medaille. Hij was al in bezit van goud (1998), zilver (1994) en brons (2002). Alleen het WK van 2006 in Mönchengladbach (zevende) leverde geen eremetaal op. Tot vandaag was de Pakistaanse oud-international Akhtar Rasool de enige hockeyer met vier WK-medailles. Die won hij in de periode 1971-1982.

De motor, van WK-sponsor Honda, en het geldbedrag ontving De Nooijer voor zijn uitverkiezing tot man van de wedstrijd. "Dat wordt een lang ritje naar huis", sprak de Nederlandse recordinternational lachend. "Ik heb nog geen motorrijbewijs, maar daar kan altijd nog verandering in komen. Ik zal het thuisfront eens bellen. We wonen op vijf kilometer van het strand en de zomer komt eraan. Zo'n motor kan dan goed van pas komen."

Dagzege Schild, Riesch pakt wereldbeker slalom

Maria Riesch heeft in het Duitse Garmisch Partenkirchen de wereldbeker op de slalom gepakt. Haar derde plaats vanmiddag was genoeg voor de eindzege. De wedstrijd werd gewonnen door Marlies Schild.

Schild was superieur in de eerste manche en in de tweede manche zag ze haar eerste plaats geen enkel moment in gevaar komen. Kathrin Zettel werd op 1,20 seconden tweede, Riesch had bijna twee seconden achterstand op Schild.

Nieuwe videoclip Lady GaGa zorgt voor commotie

Verschillende televisiezenders hebben geweigerd de nieuwste clip van Lady GaGa uit te zenden. De clip 'Telephone', waarin ook de muzikale ster Beyoncé een rol speelt, zou als schokkend worden ervaren.

De videobeelden laten een gevangenis zien waar een hoop vrouwen opgesloten zitten. Lady GaGa wordt door twee bewakers naar haar cel begeleid waar ze uitgekleed wordt ingesmeten. Hierop beweert de ene bewaakster dat ze altijd al geweten heeft dat Lady GaGa geen penis had. De ander grapt dat ze dat juist jammer vindt. Hiermee lijkt het alsof Lady GaGa zich voor eens en altijd wil ontdoen van de geruchten over het feit dat ze hermafrodiet zou zijn.

Naast verschillende scènes met een schaars geklede Lady GaGa is het ook Beyoncé die haar aandeel aan de clip levert. Wanneer in een truckerscafé haar afspraakje naar haar borsten staart en hij een andere vrouw op haar kont slaat, besluit ze hem in een onopmerkzaam moment te vergiftigen. Wanneer blijkt dat Lady GaGa al het voedsel in het café vergiftigd heeft bezwijken alle gasten en slaan de twee op de vlucht.

Ondanks het feit dat meerdere zenders weigeren de clip uit te zenden is het inmiddels al een grote hit op het internet. Vannacht en vanochtend samen werden er maar liefst 1,5 miljoen hits geregistreerd. Bekijk de clip en oordeel zelf.

De bewuste clip met 'schokkende' taferelen.

[WB] Vier op een rij voor Smeekens

Jan Smeekens heeft voor de vierde maal op rij een wereldbekerwedstrijd op de 500 meter gewonnen. Smeekens kwam vanmiddag bij de wereldbekerfinale in Heerenveen tot een tijd van 35,05.

Ronald Mulder eindigde in 35,19 als tweede. De Japanner Akio Ohta eindigde in een tijd van 35,35 als derde. De Amerikaan Tucker Fredricks werd in 35,44 vierde en dat was genoeg voor de eindzege van de wereldbeker op de 500 meter.

 

Smeekens wederom de snelste op 500 meter © Novum/AP



Uitslag 500 meter, dames:

# Naam Land Tijd
1 Jan Smeekens Nederland 35,05
2 Ronald Mulder Nederland 35,19
3 Akio Ohta Japan 35,35
4 Tucker Fredricks Verenigde Staten 35,44
5 Yuya Oikawa Japan 35,45

Bloedbad na betrappen triootje

Een vijftigjarige man uit New York ging volledig door het lint toen hij gisteren zijn vriendin betrapte bij een trio. De man vermoordde zowel zijn vriendin als de twee vreemde mannen. Vervolgens sneed hij de lijken van de mannen aan stukken en verspreidde deze ergens in New Jersey.

Gistermiddag, uren na slachtpartij, is de bedrogen man opgepakt door de politie. Hij gaf toe de moorden te hebben hebben gepleegd en uit woede de twee mannen in stukken te hebben gezaagd. De politie laat in het midden of het drietal is doodgeschoten of -gemept.

De arme man ontdekte gisteren even na middernacht zijn 51-jarige vriendin in een orgie met twee wildvreemde kerels. In blinde woede vermoordde hij het wellustige trio. Vervolgens sprak hij voor een vriend een voicemailbericht in dat hij een driedubbele moord had gepleegd.

Het bericht werd doorgespeeld naar de politie, die de man gistermiddag rond twee uur oppakte in het appartement van de vrouw. De moordenaar zat in een slaapkamer voorovergebogen over het lijk van zijn vermoorde vriendin. Hij gaf toe de moorden te hebben gepleegd en verzette zich niet tegen zijn arrestatie.

Voor de omwonenden komt de slachtpartij als een schok. Volgens een van hen woonde de vrouw sinds drie weken in het appartement. "Ik heb van buren gehoord dat ze is doodgeslagen", zegt ze. "Ze had een affaire met meerdere mannen."

[WB] Wolf blijft Nederlandse vrouwen weer voor

Jenny Wolf heeft bij de wereldbekerfinale in Heerenveen ook de laatste 500 meter van het seizoen gewonnen. De Duitse, al geruime tijd zeker van de eindzege op de 500 meter, zegevierde vandaag in 37,96. Daarmee bleef ze als enige onder de 38 seconden.

Annette Gerritsen eindigde in 38,32 als tweede, net voor Margot Boer die in 38,41 derde werd. Gisteren waren de rollen nog omgedraaid en werd Boer tweede. Laurine van Riessen miste net het podium en werd in 38,71 vierde.



Uitslag 500 meter, dames:

# Naam Land Tijd
1 Jenny Wolf Duitsland 37,96
2 Annette Gerritsen Nederland 38,32
3 Margot Boer Nederland 38,41
4 Laurine van Riessen Nederland 38,71
5 Peiyu Jin China 38,73

[F1] Uitslag kwalificatie Bahrein

In Bahrein is de allereerste poleposition van 2010 voor Sebastian Vettel met 1:54,101, die daarmee sneller was dan Felipe Massa en Ferando Alonso. Lewis Hamilton, Rosberg en Webber maken de eerste drie startrijen compleet.

Lucas Di Grassi was de eerste die een tijd neerzette in de eerste kwalificatiesessie. Uiteraard geen snelle tijd, want de Virging Racing-coureur werd al snel verbeterd. Beide Ferrari's waren snel onderweg en Fernando Alonso en Felipe Massa stonden heel kort nummers één en twee. Maar Nico Rosberg, al het hele weekend goed presterend, plaatste zichzelf op de tweede plaats daartussen. Karun Chandhok ging toch van start, blijkbaar is de kwalificatie voor de FIA ook een 'oefensessie'.

Het leverde niet heel veel succes op voor de Indiër, een eerste tijd van 2:08 werd verbeterd naar een 2:05. Maar daarmee was de Hispania Racing-coureur nog altijd laatste. Ook de verbetering naar 2:04,904 was nog niet genoeg, maar dit zijn dan ook de eerste ronden van Chandhok in de Virgin-wagen. Bovenaan maakte Adrian Sutil een flinke sprong door de derde tijd neer te zetten, net achter Sebastian Vettel. Alonso pakte de snelste tijd in Q1 met 1:54,612. Onderaan echter mochten Jaime Alguersuari (STR), Timo Glock (Virgin), Jarno Trulli, Heikki Kovalainen (beide Lotus Racing), Lucas Di Grassi (Virgin), Bruno Senna en Karun Chandhok (beide HRT) niet door naar de tweede sessie.

De beide Saubers van Kamui Kobayashi en Pedro de la Rosa lieten nog niet heel veel zien, en in de tweede kwalificatiesessie bleven ze lang binnen staan. De Red Bull Racing-bolides van Sebastian Vettel en Mark Webber lieten wel zien tot wat ze in staat zijn, en Vettel klokte op dat moment de eerste en Webber de derde tijd. Jenson Button was met zijn McLaren Mercedes nog niet uit de gevarenzone, de Brit stond op een elfde tijd en ging de pits weer in. De Sauber-coureurs deden slechts één ronde om een tijd neer te zetten en maakten daarna weer een inlap.

Michael Schumacher lukte het nog niet om zijn teamgenoot bij Mercedes Grand Prix Rosberg bij te houden. Nadat de baan ongeveer vier minuten geheel leeg was, ging plotseling iedereen naar buiten. Vettel profiteerde het beste van een rustig stuk, want de Duitser zette de snelste sectortijden van sector 1 en sector 2 neer. Daarmee verbeterde Vettel wel zijn eigen tijd, maar niet zijn positie: de Red Bull-coureur had al de beste tijd gezet. Button zette op het allerlaatste moment zich nog op de tiende plaats, waarmee de Brit door mocht naar de derde en laatste sessie. Schumacher wist zijn negende plaats niet te verbeteren, maar ook hij mag verder. Dat kon niet gezegd worden van Rubens Barrichello (Williams), Vitantonio Liuzzi (Force India), Nico Hülkenberg (Williams), De la Rosa (Sauber), Sébastien Buemi (STR), Kobayashi (Sauber) en Vitaly Petrov (Renault), die coureurs konden al onder de douche.

De derde en laatste sessie om de top tien werd al meteen spannend. Alonso en Massa streden om de snelste tijd en Alonso trok aan het langste eind met een minieme voorsprong van 59 honderdsten. Iedereen leek te kiezen voor de zachtere component banden, de baan was 45 graden Celsius aan het begin, maar was gedaald tot 36 graden. Opnieuw was Vettel bezig aan een snelle ronde terwijl de vlag al gevallen was. Opnieuw de snelste tijden in sector 1 en 2 voor de Duitser, en ook in de derde sector was de Red Bull-rijder de snelste van dat moment, en Vettel pakte de poleposition met 1:54,101. Andere coureurs probeerden nog om aan die tijd te komen, maar dat lukte niet. Opnieuw een pole voor Vettel en het Red Bull-team was erg blij.

Massa kwam 141 duizendsten tekort voor de pole, en zijn Ferrari-teamgenoot Alonso staat op de tweede startrij morgen, met Lewis Hamilton naast zich. Rosberg en Webber staan op de derde startrij, met Schumacher en Button achter zich. De top tien wordt afgesloten door Robert Kubica voor Renault en Adrian Sutil voor Force India.

De race begint morgen om 13:00 uur, en ook daar doet FOK!sport uiteraard verslag van. Dus kom ook morgen kijken op FOK!sport!

Uitslag kwalificatie Bahrein

Pos. Coureur Team Q1 Q2 Q3
1 Sebastian Vettel RBR-Renault 1:55.029 1:53.883 1:54.101
2 Felipe Massa Ferrari 1:55.313 1:54.331 1:54.242
3 Fernando Alonso Ferrari 1:54.612 1:54.172 1:54.608
4 Lewis Hamilton McLaren-Mercedes 1:55.341 1:54.707 1:55.217
5 Nico Rosberg Mercedes Benz GP Ltd 1:55.463 1:54.682 1:55.241
6 Mark Webber RBR-Renault 1:55.298 1:54.318 1:55.284
7 Michael Schumacher Mercedes Benz GP Ltd 1:55.593 1:55.105 1:55.524
8 Jenson Button McLaren-Mercedes 1:55.715 1:55.168 1:55.672
9 Robert Kubica Renault 1:55.511 1:54.963 1:55.885
10 Adrian Sutil Force India-Mercedes 1:55.213 1:54.996 1:56.309

11 Rubens Barrichello Williams-Cosworth 1:55.969 1:55.330  
12 Vitantonio Liuzzi Force India-Mercedes 1:55.628 1:55.653  
13 Nico Hulkenberg Williams-Cosworth 1:56.375 1:55.857  
14 Pedro de la Rosa BMW Sauber-Ferrari 1:56.428 1:56.237  
15 Sebastien Buemi STR-Ferrari 1:56.189 1:56.265  
16 Kamui Kobayashi BMW Sauber-Ferrari 1:56.541 1:56.270  
17 Vitaly Petrov Renault 1:56.167 1:56.619  

18 Jaime Alguersuari STR-Ferrari 1:57.071    
19 Timo Glock Virgin-Cosworth 1:59.728    
20 Jarno Trulli Lotus-Cosworth 1:59.852    
21 Heikki Kovalainen Lotus-Cosworth 2:00.313    
22 Lucas di Grassi Virgin-Cosworth 2:00.587    
23 Bruno Senna HRT-Cosworth 2:03.240    
24 Karun Chandhok HRT-Cosworth 2:04.904    

Nederland, een vloek en een zegen

Als columnist schrijf ik het liefst over dingen waar ik me druk over maak. Onderwerpen waar ik me echt kwaad over kan maken. Onderwerpen die hier in Nederland af en toe in een nieuwsberichtje voorbij komen onder het kopje buitenlands nieuws. Berichten zoals een meisje dat niet meer welkom was op een katholieke school omdat ze twee moeders heeft in plaats van een traditioneel gezin, berichten over de war-on-drugs, berichten over mensen die ter dood veroordeeld zijn, over homo-rechten en abortuswetgeving.

Herbst pakt wereldbeker op slalom

De laatste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op de slalom bij de mannen, in het Duitse Garmisch Partenkirchen, is gewonnen door de Duitser Felix Neureuther. Met een tijd van 1.43,63 was hij de snelste van het veld.

De wereldbeker ging naar de Oostenrijker Reinfried Herbst. Herbst eindigde vandaag als negende en dat was genoeg om zijn enige concurrent Julien Lizeroux, vandaag vierde, 22 punten voor te blijven.

Vrouwenhandelaar in Hoogezand opgepakt

De Groningse politie heeft een 39-jarige man uit Hoogezand aangehouden voor mensenhandel en uitbuiting. De man dwong volgens de politie twee Bulgaarse vrouwen de prostitutie in en maakte ze van hem afhankelijk door ze van drugs te voorzien. Door de drugs konden ze ook langere dagen werken, meldt de politie vandaag.

De vrouwenhandelaar was al sinds de zomer onderwerp van een politieonderzoek en is al eerder veroordeeld voor onder meer mensenhandel. De man is in januari opgepakt in zijn woning, maar de politie komt nu pas met het nieuws naar buiten omdat het onderzoek nog liep.

Tegen de verdachte, die nog steeds vastzit, zijn meerdere aangiftes van mensenhandel en bedreiging binnengekomen. In zijn woning werd drugs gevonden. De man wordt naast mensenhandel en uitbuiting ook verdacht van verkrachting, bedreiging en mishandeling.

De slachtoffers van 22 en 36 jaar werden gedwongen te werken op de Nieuwstad en in de tippelzone in Groningen. De vrouwen maken nu gebruik van de zogenaamde B-9 regeling van justitie, waardoor slachtoffers van mensenhandel in ruil voor een aangifte niet direct worden uitgezet. Ze krijgen ook opvang, verzorging en verzekeringen.

[WK Hockey] Nederland pakt brons

De Nederlandse hockeyheren hebben op het WK hockey in New Delhi brons veroverd. In de strijd om de derde plaats werd Europees kampioen Engeland met 4-3 verslagen.

Nederland kwam via De Nooijer na 22 minuten nog wel op voorsprong, maar daarna was het Engeland dat de betere ploeg was. Een minut later scoorde Brogdon de gelijkmaker en via twee benutte strafcorners van Jackson was de stand bij rust 1-3 in het voordeel van Engeland. De Nederlandse mannen wisten zich echter terug te knokken en Taeke Taekema scoorde in de 48e minuut uit een strafcorner de 3-2. In de slotfase kwam Nederland via Vermeulen op gelijke hoogte en dankzij een treffer van Hofman vlak voor tijd eiste Nederland het brons alsnog op.

Knallen in Afghanistan met Medal of Honor

Vorig jaar kondigde EA met veel bombarie Medal of Honor aan, waarin je een soldaat uit een speciale unit onder je hoede neemt. Hiermee stapt EA af van de originele roots van de serie, de Tweede Wereld Oorlog. Deze nieuwe trailer die op de GDC werd getoond laat je zien dat je als Tier 1 soldaat het erg lastig gaat krijgen. Achter de linies van de vijanden moet je het makkelijker maken voor de grond soldaten. Medal of Honor komt uit voor de Xbox 360, Playstation 3 en de PC.

Vrachtwagen in de fik op de A2

Op de A2 bij Eindhoven staat een vrachtwagen in de fik. Daardoor is de hoofdrijbaan in noordelijke richting afgesloten. Het verkeer moet over de parallelrijbaan. De kans is groot dat de hoofdrijbaan richting het zuiden ook dicht moet, vanwege de rookontwikkeling.

De vrachtwagen staat ter hoogte van de afslag naar Eindhoven Airport. Het kan nog wel even branden, want er zit stro in de wagen.

Op dit moment staat er al een file van twee kilometer tussen Veldhoven-Zuid en Veldhoven.

Codemasters kondigt Dirt 3 aan

Vice-president Gavin Cheshire van Codemasters heeft aangegeven dat het bedrijf momenteel werkt aan Dirt 3. Het derde deel in de serie wordt wellicht weer opgedragen aan de in 2007 overleden Colin McRae. Het spel zou dan de naam Colin McRae Dirt 3 moeten krijgen.

In een interview stelt Cheshire dat er aan mooie producten wordt gewerkt binnen Codemasters. "Echt, het gaat erom dat ontwikkelaars kunnen innoveren. Er komen geweldige producten uit onze studio in Birmingham die werkt aan Dirt 3, en een studio die werkt aan Bodycount."

Cheshire vindt het belangrijk dat teams altijd met een schone lei beginnen te werken. De techniek verandert niet, maar het idee waarmee een game gemaakt wordt, verandert wel. Zo zat Dirt 2 vol met overdreven Amerikaanse stemmen en sfeer. "Op dat gebied waren we misschien iets te ver over de top." zegt Chesire over de Amerikaanse sfeer in Dirt 2.

We gooien onze oude gedachten overboord, en beginnen met iets nieuws en fris. Want als je niet innoveert, ben je dood, meent Cheshire.

Codemasters komt met 'Dirt 3'

[Upd] Chandhok morgen van start

Het debuutweekend voor Karun Chandhok is zo goed als over, omdat de Indiër aan geen enkele oefensessie mee heeft kunnen doen voor de kwalificatie in Bahrein. De hele vrijdag heeft Hispania Racing Team geprobeerd de technische problemen op te lossen, maar dat is toen niet gelukt.

Ook op zaterdag werkte het team naarstig aan versnellingsbakproblemen, eveneens tevergeefs. Chandhok kon, staande in zijn overal die nog om zijn middel hing, alleen maar toekijken in de pitbox naar een stilstaande HRT-bolide. Echter, ondanks al het nachtwerk dat de mecaniciens hebben uitgevoerd van vrijdag op zaterdag, de door Dallara gebouwde wagen wilde niet in de eerste versnelling.

De FIA heeft als regel dat "geen enkele coureur in de race mag starten zonder eerst aan tenminste één oefensessie te hebben deelgenomen." Chandhok vertelde teleurgesteld aan de BBC: "We zaten in de auto vanmorgen en alles leek oké maar opnieuw waren er problemen met het hydraulische systeem. Het maakt ons gek op dit moment."

Zijn teamgenoot in de andre HRT-wagen, Bruno Senna, verbeterde op zaterdag in elf ronden zijn vrijdagtijden, maar de HRT is nog altijd meerdere seconden langzamer dan de langzaamste Lotus Racing- en Virgin Racing-bolides.

Update @ 12:13:

Volgens de FIA heeft Chandhok nog één kans om in Bahrein zijn debuut te kunnen maken in de Formule 1. Volgens de FIA is de kwalificatie namelijk ook een oefensessie. Wanneer de Indiër daar een tijd weet neer te zetten, zal hij mogen deelnemen aan de race.


Update @ 12:22:

Chandhok heeft een tijd neergezet in Q1. Daardoor mag de Indiër morgen starten in Bahrein.

Overall redt knecht van slangenbeten

Een Zuid-Afrikaanse boerenknecht heeft onwijs veel mazzel gehad dat hij immer een sterke overall draagt. De man werd gisteren drie keer gebeten door een zwarte mamba, een van de giftigste slangen ter wereld.

"De giftanden van de slang waren niet in staat om door het dikke stof van de overalljas heen te bijten", laat een woordvoerder van de ambulancedienst weten. "De tandafdrukken op de jas zijn nog duidelijk zichtbaar. De slang richtte zich waarschijnlijk op en beet het slachtoffer driemaal in de schouder."

De knecht reed op een trekker in Richmond toen hij plotseling over een zwarte mamba reed. Waarschijnlijk is de slang vervolgens omhoog geklommen en heeft geprobeerd de man te bijten.

"Ambulancebroeders haastten zich na de oproep naar de plek van het ongeval. Het slachtoffer bleek nog in goede gezondheid te verkeren. Uit voorzorg is hij alsnog overgebracht naar het ziekenhuis."


Geen lieverdje, deze slang

Hamilton: "Voelt goed zonder vader als manager"

Lewis Hamilton voelt zich meer relaxt nu zijn vader niet meer zijn manager is. De 25-jarige Brit werd altijd vergezeld naar de races door zijn vader, maar nu de managerbanden doorgesneden zijn is Anthony Hamilton niet aanwezig in Bahrein. Overigens zijn ook Hamiltons vriendin en zijn broer niet aanwezig.

"Het voelt zeker anders", zei de Brit tegen de Daily Mail, "maar het voelt goed. Ik heb mogelijk de meest relaxte paar dagen ooit achter de rug." Toen gezegd werd dat vader John van zijn teamgenoot Jenson Button wel op de paddock was, antwoordde Hamilton: "Yeah, maar zijn vader is niet zijn manager."

"De chemie tussen die twee is compleet anders. Dat is zoals ik het graag wil", voegde de McLaren Mercedes-coureur eraan toe.

Dit weekend zaten de McLarens er wel aardig bij, op de derde vrije training na. Dat zou kunnen komen omdat het Britse team met volle brandstoftanks heeft gereden, aangezien er in het seizoen 2010 niet meer bijgetankt mag worden in de race. Hamilton zelf zei na de vrijdagtrainingen al dat het onmogelijk is om aan de hand van de oefensessies te voorspellen wie waar staat op de grid.

[NBA] Cleveland verslaat Philadelphia

Cleveland Cavaliers heeft in de NBA gewonnen van Philadelphia 76ers. Na het eindsignaal stond er 100 - 95 op het scorebord. De Nederlander Francisco Elson speelde niet voor Philadelphia. Sterspeler LeBron James keerde bij Cleveland terug na een enkelblessure.

James toonde meteen zijn waarde aan voor Cleveland, hij tekende voor 23 punten, tien assists en zes rebounds. Zijn teamgenoot Mo Williams scoorde 21 punten. Topscorer van de wedstrijd was Andre Iguodala. Hij maakte dertig punten voor Philadelphia.

Milwaukee Bucks won de wedstrijd bij Utah Jazz. Het team versloeg, zonder de Nederlander Dan Gadzuric, Utah met 95 - 87. Carlos Boozer was met 26 punten de topscorer van de wedstrijd. Voor Milwaukee maakte John Salmons 24 punten.

Man steekt zichzelf in brand in coffeeshop

Een man heeft zichzelf gisteravond flink verwond toen hij een coffeeshop aan de minister Kanstraat in Emmen in brand wilde steken. Hij kwam de zaak binnen, sprenkelde brandbare vloeistof om zich heen en stak het in brand.

Door die actie vatte hij zelf ook vlam. Hij werd met brandwonden overgebracht naar het ziekenhuis.

Waarom de man de coffeeshop in brand wilde zetten is niet duidelijk. Het personeel kon de vlammen doven.

Winst Domrachieva op biatlon sprint

De wereldbekerwedstrijd sprint bij het biathlon voor de vrouwen in het Finse Kontiolahti is gewonnen door de Wit-Russische Darya Domrachieva. Ze hield op de finish acht seconden over op de Russische Olga Zaitseva en dertien op de Duitse Kati Wilhelm. De Duitse Magdalena Neuner blijft leidster in het wereldbekerklassement.

Neuner was na het eerste schieten het snelste, maar maakte bij de tweede schietronde twee fouten en strandde daardoor uiteindelijk op de vijfde plaats op 22 seconden. Domrachieva, Zaitseva en Wilhelm maakten geen fouten. Damrachieva bleek de snelste op de skis en won daardoor de wedstrijd.

GPDA stelt beslissing voorzitter uit

De Grand Prix Drivers' Association heeft besloten om dit weekend geen beslissing te nemen over het aanstellen van een nieuwe voorzitter. De samenwerking van Formule 1-coureurs wil dit nu pas doen tijdens de volgende race in Australië. Pedro de la Rosa heeft als huidige voorzitter aangegeven dat hij niet langer voorzitter wil zijn nu hij een racestoeltje bij Sauber heeft voor dit seizoen. Hierdoor moet de organisatie dus op zoek naar een nieuwe voorzitter.

De organisatie zal echter wel moeten stemmen over de vraag van de la Rosa om af te mogen treden. Omdat de coureurs echter veel moesten bijpraten sinds de laatste vergadering van vorig seizoen en de bijeenkomst met FIA-president Jean Todt die nog op de agenda stond, heeft de GPDA besloten de beslissing uit te stellen.

"Ik heb het twee jaar met plezier gedaan en zou graag zien dat iemand anders mijn positie overneemt", aldus de la Rosa. "Er zijn coureurs beschikbaar met meer tijd die zich volledig kunnen richten op het voorzitterschap en die hebben we nodig. Ik ben blij met wat ik bereikt heb als voorzitter, maar nu vind ik het tijd dat iemand anders het overneemt. Ik hoop dat de leden het met mij eens zijn en iemand anders aanwijzen als voorzitter."

Nederlandse Autosportkalender

Het autosportseizoen is weer van start gegaan en dit weekend zal ook de eerste race van de koningsklasse verreden worden. Ook de Nederlandse klassen gaan binnenkort van start. Met de Dutch Supercar Challenge, Dutch Power Pack *, Dutch GT4 ** en Benelux Racing League zullen de coureurs weer flink strijd gaan leveren op de Nederlandse en enkele buitenlandse circuits.

* = Dutch Power Pack is een verzamelnaam voor verschillende klassen die samen hun raceweekeindes houden

** = Ook het Dutch GT4-kampioenschap is gedeeltelijk onderdeel van het DPP.

Kalender

Klasse Race Circuit Dag
DSC Superleague Formula Silverstone 04-04-2010
DPP Paasraces Zandvoort 05-04-2010
GT4 Paasraces Zandvoort 05-04-2010
DSC GT Open Nürburgring 02-05-2010
BRL GT Open Nürburgring 02-05-2010
DSC Superleague Formula Assen 16-05-2010
BRL Superleague Formula Assen 16-05-2010
DPP Profile Tyrecenter Pinksterraces Zandvoort   24-05-2010
GT4 Profile Tyrecenter Pinksterraces Zandvoort   24-05-2010
DSC Masters of Formule 3 Zandvoort 06-06-2010
DPP Masters of Formule 3 Zandvoort 06-06-2010
GT4 Masters of Formule 3 Zandvoort 06-06-2010
DSC Euroraces Spa Francorchamps 27-06-2010
BRL Euroraces Spa Francorchamps 27-06-2010
DPP Formido Midzomerraces Assen 04-07-2010
GT4 Formido Midzomerraces Assen 04-07-2010
DSC Superleague Formula Zolder 18-07-2010
BRL Superleague Formula Zolder 18-07-2010
DSC Rizla Racing Day Assen 08-08-2010
BRL Rizla Racing Day Assen 08-08-2010
DPP Dutch Power Pack Festival Zandvoort 15-08-2010
GT4 FIA GT Nürburgring 29-08-2010
GT4 Truck Grand Prix Zolder 10-09-2010
DPP Wijzonol Trophy Zandvoort 19-09-2010
GT4 Wijzonol Trophy Zandvoort 19-09-2010
DSC Racing Festival Spa Francorchamps 03-10-2010
DPP Formido Finaleraces Zandvoort 10-10-2010
GT4 Formido Finaleraces Zandvoort 10-10-2010
DSC Finaleraces Assen 24-10-2010
BRL Finaleraces Assen 24-10-2010

Dronken agenten hit op internet

Twee wijkagenten van een dorpje bij het Belgische Spa zijn vorige week zondag gefilmd terwijl ze dronken aan het werk waren. De twee moesten de carnavalstoet van Laetare de Sart-Tiège begeleiden.

Door de drank konden de agenten slechts wankelen. Een van de agenten viel plat op de grond, na klaarblijkelijk te hebben overgegeven. Een auto moest afremmen voor de agenten.

De burgemeester van Jalhay heeft een onderzoek gevraagd. "Politiemannen moeten het goede voorbeeld geven. Dit gedrag is ontoelaatbaar", zegt hij vandaag in de Waalse krant l'Avenir. De agenten zijn vooralsnog echter nog niet geschorst.

Jan Smit gaat radio maken

Jan Smit is vanaf 29 maart een week lang te horen op de radio. Hij gaat het ochtendprogramma presenteren op 100%NL. Van 07:00 tot 10:00 zal de zanger '100% Jan' presenteren. In het programma komen andere muzikanten langs en zal de zanger een aantal nummers van zijn laatste album zingen.

100%NL draait veel Nederlandstalige muziek. "Ik luister heel vaak naar 100%NL en ik heb hier al een keer een uurtje mogen presenteren. Dat beviel zo goed dat ik zeker weet dat '100% Jan' een feest wordt ook al moet ik er heel de week om vijf uur voor mijn bed uit!", aldus de Volendamse zanger.

DVD: Akkers van Margraten

Wel eens van het Amerikaans Kerkhof in Margraten gehoord? Daarop zullen best veel mensen met ja antwoorden. Bij de vraag of ze er ook geweest zijn, zullen dit er een stuk minder worden. Bij de vraag hoe dit kerkhof tot stand is gekomen, zal bijna iedereen wel afgehaakt zijn. De dvd Akkers van Margraten gaat over de eerste opzet van het kerkhof tot en met hoe ze het gemaakt hebben tot wat het nu is.

'Fout lijkschouwer verhulde moord'

De moord anderhalf jaar geleden op de 61-jarige Francien Cuypers had, als de dader geen gewetenswroeging had gekregen, onopgemerkt kunnen blijven. Dit stelt een Belgische professor in de pathologie. Hij noemde de bevindingen van een Utrechtse lijkschouwer pure nonsens. Volgens de Leuvense hoogleraar waren er duidelijke aanwijzingen dat Cuypers door verwurging om het leven was gekomen. 

Volgens de hoogleraar, die gisteren op afstand werd gehoord door de rechtbank in Utrecht, had een sectie op het lichaam terecht geweest. De lijkschouwer die de aanwijzingen van verwurging over het hoofd zag, constateerde dat Francien van een trap was gevallen en overleden was aan een hartstilstand. De 38-jarige Johnny R. belde vijf maanden later de politie op dat hij iemand had vermoord.

NAC Breda gaat dertigkoppige selectie inkrimpen

NAC Breda gaat voor volgend seizoen de selectie inkrimpen. Door de club wordt momenteel iets meer dan zestig procent van de begroting aan salarissen gespendeerd. Dat percentage moet op zestig procent komen te liggen.

BN/De Stem meldt dat de oplossing daarvoor in aantallen spelers ligt. De selectie moet kleiner worden, waardoor het percentage automatisch zal dalen naar zestig procent. Dat betekent concreet dat in de dertigkoppige spelersgroep enkele gezichten verdwijnen. Het is vooralsnog niet bekend hoeveel spelers de selectie volgend seizoen telt.

De nodige spelers kregen al wel te horen dat zij mogen verkassen. Kurt Elshot, Patrick Zwaanswijk, Ellery Cairo en Martijn Reuser, allen gelouterde spelers, mogen hun heil elders zoeken. Dit terwijl Tommie van der Leegte zijn carrière beëindigt in de zomer.

Johan Jansen, Tim Hofstede, Benjamin van Wanrooy, Ali Benomar, Enric Vallés, Rogier Veenstra en Edinho Pattinama mogen als jeugdige spelers naar een andere club zoeken. Enkel Kees Luijckx werd door NAC aangetrokken (transfervrij).

Met Matthew Amoah, Rob Penders, Csaba Fehér en Joonas Kolkka wordt gesproken over contractverlenging. Amoah kan voor meerdere jaren tekenen. Edwin de Graaf en Jim van Fessem maken ook een kans op verlenging van het contract.

'Vampier' met pijpbom legt Seattle lam

Een daklozenopvang in de Amerikaanse stad Seattle heeft gisterochtend een man met een vermeende pijpbom eruitgegooid. De zwarte man beweerde namelijk een vampier te zijn. Hierna liep hij een poosje rond buiten tot hij zich overgaf aan de politie.

Ondanks dat de pijpbom nep bleek te zijn, heeft deze voor veel opschudding gezorgd. Volgens politiewoordvoerder Mark Jamieson zag deze er dan ook 'echt genoeg' uit. Op een foto die door de politie van de metropool is vrijgegeven, is een metalen buis met metalen kapjes te zien, omwikkeld met tape. Volgens Jamieson leek er zelfs een elektriciteitsdraad aan te zitten.

De 33-jarige man, wiens naam niet is bekendgemaakt, overhandigde vrijwillig het verdachte apparaat aan de toegesnelde politie. Hierop werd hij verhoord en zal hij waarschijnlijk in de gevangenis verdwijnen wegens het dreigen met een bom.

De in het zwart geklede neger liep gisterochtend een daklozenopvang in Seattle binnen. Hij verkondigde een vampier te zijn en iedereen te willen opeten. Toen hem werd verzocht te vertrekken, zei hij een cowboy uit de ruimte te zijn en liet het personeel de 'pijpbom' zien, die hij aan zijn pols had vastgeplakt. Hierop dreigde hij het gebouw op te blazen.

Toen de man eenmaal buiten was, stond de telefoon bij de politie even na achten roodgloeiend. De politie rukte massaal uit voor de gek en liet een heel gebied in de binnenstad van de metropool afzetten. Hierop werd de zwerver voorzichtig benaderd en gaf men hem een schaar om de zogenaamde bom los te knippen.

Na een uur op hem te hebben ingepraat, gaf de 'vampier' zich over. Door het bizarre incident is een belangrijk verkeersknooppunt in de binnenstad van Seattle twee uur lang afgesloten geweest.


Een filmpje van de arrestatie
Een uitgebreide fotoreportage is hier te zien

Mogelijke sleutelbeenbreuk Wegmann

Fabian Wegmann heeft mogelijk een sleutelbeenbreuk opgelopen in de Tirreno-Adriatico. In de finale van de derde etappe van de Italiaanse etappekoers was de Duitser betrokken bij een valpartij en had daarna last van zijn schouder, wat duidt op een sleutelbeenbreuk. Mocht dit het geval zijn, dan zou Wegmann een groot gedeelte van de voorjaarsklassiekers missen.

Met Johannes Fröhlinger raakte Milram vrijdag ook nog een tweede renner kwijt in de Tirreno-Adriatico. De 24-jarige Duitser kampte al een aantal dagen met maag- en darmproblemen. Op de derde wedstrijddag bleek het vervolgens niet meer te gaan.

Verdachte Berlijnse 'pokerroof'' opgepakt

De Duitse politie heeft een eerste verdachte opgepakt van de spectaculaire overval bijna een week geleden op een groot internationaal pokertoernooi in een vijfsterrenhotel in Berlijn. Dit heeft de krant Berliner Morgenpost vandaag gemeld.

Vanmiddag een week geleden sloegen vier gemaskerde criminelen toe in het Grand Hyatt op de Potsdamer Platz in het centrum van Berlijn. Ze bedreigden het personeel en de gasten met machetes, handgranaten en machinepistolen en maakten 242.000 euro buit.

In het luxehotel was een belangrijk pokertoernooi gaande. De prijzenpot voor het evenement waaraan onder anderen voormalig toptennisser Boris Becker deelnam, bedroeg 3,7 miljoen euro. De arrestant zou een Arabier zijn. Nadere bijzonderheden zijn nog niet bekend.

 

Uitslag derde vrije training Bahrein

De derde en laatste vrije training op het circuit van Bahrein is vanmorgen verreden. De snelste tijd is neergezet door Fernando Alonso met 1:54,099. Nico Rosberg zat daar een goede tweeënhalf tienden achter, gevolgd door Mark Webber.

Na twintig minuten verloor Timo Glock een voorwiel van zijn Virgin Racing-wagen en het team ging naarstig op zoek naar de reden. Die werd gevonden in het feit dat de wielen niet goed vastgedraaid waren en dat Glock nog geluk had dat het achterwiel niet los had gelaten.

Hispania Racing Team-coureur Karun Chandhok heeft niet kunnen rijden in geen enkele vrije training. Het team was het hele weekend bezig om de versnellingsbak goed te krijgen, wat niet lukte. En geen enkele meter rijden in tenminste één vrije training betekent dat de coureur niet deel mag nemen aan de kwalificatie.

Uitslag derde vrije training Bahrein

Pos. Coureur Team Tijd Ronden
1 F. Alonso Ferrari 1:54.099 14
2 N. Rosberg Mercedes Grand Prix 1:54.368 13
3 M. Webber Red Bull 1:54.500 15
4 M. Schumacher Mercedes Grand Prix 1:54.533 13
5 S. Vettel Red Bull 1:54.646 16
6 F. Massa Ferrari 1:54.739 14
7 J. Button McLaren 1:55.000 14
8 R. Kubica Renault 1:55.331 15
9 V. Liuzzi Force India F1 1:55.432 11
10 N. Hülkenberg Williams 1:55.461 13
11 A. Sutil Force India F1 1:55.521 13
12 L. Hamilton McLaren 1:55.860 14
13 P. de la Rosa Sauber 1:56.063 14
14 R. Barrichello Williams 1:56.259 15
15 S. Buemi Scuderia Toro Rosso 1:56.295 17
16 J. Alguersuari Scuderia Toro Rosso 1:56.504 16
17 K. Kobayashi Sauber 1:56.530 14
18 V. Petrov Renault 1:56.811 16
19 T. Glock Virgin Racing 1:59.173 10
20 H. Kovalainen Lotus F1 1:59.789 15
21 J. Trulli Lotus F1 2:01.259 5
22 B. Senna HRT F1 Team 2:04.001 11
23 L. Di Grassi Virgin Racing geen tijd 2
24 K. Chandhok HRT F1 Team geen tijd -

 

Ook meepraten over de Formule 1? Kijk dan snel in het Bahrein racetopic!

Vrouw (92) vermoordt 98-jarige echtgenoot

Een 92-jarige vrouw uit Sydney wordt aangeklaagd wegens moord. De oude Aussie wordt ervan verdacht haar 98-jarige echtgenoot om zeep te hebben geholpen.

Nadat omwonenden met de politie hadden gebeld omdat ze bezorgd waren over het welzijn van de bejaarden, besloten agenten de oudjes gisteravond met een bezoekje te vereren. Eenmaal aangekomen, stuitte de politie in de woonkamer op het lijk van de man, die zo te zien op zijn hoofd was geslagen.

De vrouw werd gearresteerd en met behulp van een tolk ondervraagd. De hoogbejaarde vrouw is vandaag officieel in staat van beschuldiging gesteld en zal maandag worden voorgeleid aan de rechter. Het lijk van de man zal worden onderzocht om de exacte doodsoorzaak vast te stellen.

Paralympische Winterspelen geopend

Vannacht is in Vancouver de tiende paralympische Winterspelen geopend. In het BC Place Stadium keken 60.000 toeschouwers naar een indrukwekkende en emotionele opening. De Nederlandse vlag werd gedragen door Falco Teitsma, de bondscoach van skiër Kees-Jan van der Klooster, de enige Nederlandse deelnemer.

Van der Klooster was zelf niet aanwezig in Vancouver, omdat hij vandaag al in actie moet komen bij de afdaling. In totaal doen er 506 atleten uit 44 landen mee aan de Paralympics, die op 64 onderdelen zullen strijden om de medailles en eeuwige roem.

'Klompendragers willen Cohen'

De onverwachte machtswissel binnen de Partij van de Arbeid is ook in het buitenland groot nieuws. Media in onder meer de Verenigde Staten, Turkije, Duitsland, Groot-Brittannië en zelfs Taiwan besteden aandacht aan het vertrek van Wouter Bos en de kandidatuur van Job Cohen.

De kranten en televisiezenders kijken vooral naar de kansen van Cohen op het premierschap. De Duitse Tageszeitung haalt een peiling van Maurice de Hond aan, waaruit blijkt dat "een meerderheid van de klompendragers de slimme Cohen als premier wil".

De ex-burgemeester van Amsterdam wordt omschreven als een serieuze bedreiging voor de kansen van 'Harry-Potter-lookalike' en 'brokkenpiloot' Jan Peter Balkenende en 'Mozart-imitator' en 'Mozart-gorilla' Geert Wilders. Ook The New York Times geeft Cohen "een goede kans om de volgende premier van Nederland te worden".

De Duitse Südwest Presse lijkt zich te verbazen over de standpunten van Cohen. "Homoseksueel is hij niet. Maar dat weerhoudt Cohen er niet van jaarlijks de Gay Pride in de grachten van Amsterdam te leiden. Hij rookt ook geen hasj. En toch komt hij op voor de ontelbare coffeeshops in zijn stad."

De Financial Times richt zich vooral op het vertrek van Bos. Zijn besluit komt "een week na de winst van de Partij voor de Vrijheid van Wilders", stelt de Britse zakenkrant suggestief. Het dagblad ziet een "gevoel van verwarring" binnen de PvdA en het CDA.

Kovalainen: "Dit jaar staat in het teken van leren"

Coureur Heikki Kovalainen verwacht aankomend seizoen geen uitzonderlijke prestaties van Lotus. De Fin ziet het jaar vooral als leerjaar voor het debuterende team uit Malesië.

"We moeten eigenlijk nog tien tot twintig maanden doorwerken om wat prestaties uit de auto te halen. We hebben deze auto in zes maanden gebouwd, en dan kan je niet meer verwachten dan we nu hebben", aldus de Fin gisteren op een persconferentie. "Het zal vanzelf wel beter gaan, maar dat gaat wel een jaar of twee duren. Misschien iets minder, maar we komen vanzelf hoger op de grid te staan."

"Je moet ergens beginnen en wij groeien nog steeds. We zijn nog bezig met opbouwen. Een gebrek aan vertrouwen is er dus niet. Ik voel me honderd procent in vorm en heb een goede vrije training achter de rug, maar we hebben gewoon meer tijd nodig."

Man wacht 5 maanden met innen 200 mln loterij

Een man uit de Amerikaanse staat Virginia heeft maar liefst vijf maanden gewacht tot hij de hoofdprijs van de loterij Mega Millions kwam innen. Steve Williams kon namelijk maar niet beslissen of hij de 200.000.000 dollar (tweehonderd miljoen dollar, oftewel 145.296.000 euro) direct wilde opnemen of verspreid over 26 jaar incasseren.

De timmerman won de jackpot al op 16 oktober, maar kwam pas gisteren het bedrag opeisen. Na lang overleg met financieel adviseurs heeft hij besloten het geld in een keer te innen. Hij wil namelijk gaan beleggen. Na aftrek van de noodzakelijke belastingen blijft er nog 88,9 miljoen dollar over om wat aandelen van te kopen.

Williams won de hoofdprijs nadat de computer bij de benzinepomp de winnende getallen selecteerde. Hij is een frequente bezoeker van het tankstation, hij zet er zelfs iedere ochtend koffie.

Investeringsbeleid wordt Heerenveen fataal

Het investeringsbeleid van sc Heerenveen is niet rendabel. Tot die conclusie kwam Bart van der Meer, voorzitter van de Raad van Commissarissen, op de clubsite. De hoge kostenpost van salarissen eist nu zijn tol.

Door het beleid dat werd gehanteerd, is het huishoudboekje van Heerenveen volgens de Leeuwarder Courant allesbehalve op orde. Volgens de krant zijn de Friezen zwaar afhankelijk van de spelersverkopen en stevent het af op een miljoenenverlies.

De hoge salarissen, die Heerenveen uitkeerde om zodoende spelers binnen te halen, zijn Heerenveen fataal geworden. "Het gevoerde investeringsbeleid is helaas onvoldoende rendabel gebleken en beïnvloedt de verdere mogelijkheden in negatieve zin", begint Van der Meer over het onderwerp.

"Het gaat hierbij niet alleen om de betaalde transferbedragen, maar ook om de gevolgschade van salariskosten van spelers die er niet in slagen een basisplaats af te dwingen", klonk het tot slot. Vorig seizoen leed Heerenveen een verlies van 2,4 miljoen euro.

Zabel: "Schrijf Cavendish niet af voor San Remo"

Mark Cavendish etaleert nog niet zijn beste vorm in het voorseizoen. De Brit viel volledig door de mand tijdens de eerste etappes van de Tirreno - Adriatico. Desondanks denken voormalig topsprinters Erik Zabel en Mario Cipollini dat Cavendish nog steeds een goede kans maakt om weer Milaan - San Remo te winnen.

"We hadden verwacht dat hij wel in betere vorm zou zijn na Strade Bianche," aldus Zabel tegen Cyclingnews. "Ik was verrast dat hij zo snel het contact met de groep verloor, maar ja, dat is fietsen.We zijn er nog steeds van overtuigd dat hij er in Milaan-San Remo zal staan. Hij heeft na zijn gebitsproblemen natuurlijk geen ideale voorbereiding gehad, maar je moet er altijd voor gaan. Je weet nooit wat er kan gebeuren in Milaan-San Remo."

Cipollini schrijft de Brit van Team Columbia ook niet af. "Je ziet dat Mark achterloopt met zijn training en dat hij het moeilijk heeft. Hij heeft deze race nodig om zijn vorm te vinden. Hij heeft veel talent en klasse, dus ik zal hem nooit afschrijven."

Aanhangers sekte doodziek door slakkenslijm drinken

Volgelingen van een sekteleider in Miami zeggen doodziek te zijn geworden nadat ze het slijm van een Afrikaanse reuzenslak hebben gedronken. Nadat de politie hierover klachten had ontvangen, heeft men een inval gedaan in de woning van Charles L. Stewart, die beweert een Afrikaanse religie te verspreiden.

Ondanks dat de beste man niet is aangeklaagd, zijn de Amerikaanse staat Florida, openbaar aanklagers en een natuurorganisatie wel een onderzoek naar de sekteleider gestart. De Afrikaanse reuzenslak is namelijk verboden in de VS.

Volgens deskundigen is de slak verwoestend voor ecosystemen. Het slijmerige beest kan maar liefst 25 centimeter lang worden en zichzelf zelfstandig voortplanten. De maag van de reuzenslak is zo sterk, dat zij zelfs gips eten.

Stewart beweert geen kwaad in de zin te hebben gehad. Het drinken van slijm van de reuzenslak is slechts een genezingsritueel in zijn religie. Zijn aanhangers werden echter juist doodziek, en kampten na de ceremonie met een enorm gewichtsverlies en vreemde bulten in hun maag.


Lieffff, een beestje dat slijmeriger is dan Albert Verlinde

Landzaat en Babovic waarschijnlijk weg bij Feyenoord

Voor 1 april krijgt Stefan Babovic te horen dat er bij Feyenoord geen plaats meer voor hem is. Dit meldt De Telegraaf. De Serviër, die weinig aan spelen toekomt, heeft  bij FC Nantes nog een doorlopend contract.

"Wij gaan geen transfersom voor hem betalen", aldus Mario Been, die ook verwacht dat Denny Landzaat aan het eind van het seizoen vertrekt. Daarnaast hoopt Been snel een antwoord te krijgen van Ruben Schaken. "Ik heb wel een deadline gesteld. Je speelt graag voor Feyenoord of niet, en er kan geen euro bij."

[Gerucht] Insomniac Games gaat multiplatform

Al vanaf het bedrijf werd opgericht in 1996 heeft Insomniac Games al zijn spellen exclusief voor de Playstationconsoles uitgebracht, maar nu wordt er gefluisterd dat Insomniac misschien wel eens multiplatform zou gaan.

Een nieuwe Ratchet and Clank of Resistance op de 360 moet je echter niet verwachten, want die zijn nog altijd eigendom van Sony, maar de developer is vrij om een nieuwe IP op welke console dan ook uit te brengen.

Dit zegt IGN die het op zijn beurt van een anonieme bron heeft. Deze heeft IGN even gesproken op de Game Developers Conference in San Francisco. Insomniac Games geeft momenteel geen commentaar op de geruchten, maar als er iets gebeurt laten we het jullie weten.

Resistance 2 artwork

Contador: "Sagan rivaal voor de toekomst"

Alberto Contador had een zware dag gisteren tijdens de vijfde etappe van Parijs - Nice. De Spanjaard behield wel zijn gele leiderstrui maar zijn ploeg Astana had alle moeite om de race te controleren. Desondanks kwam de tweevoudig Tour de France-winnaar niet in de problemen.

"Het was een verschrikkelijke etappe," aldus Contador. "We hebben geprobeerd de wedstrijd te controleren voor honderd kilometer, maar het is onmogelijk voor één team om dat in Parijs-Nice een hele etappe te doen."

De winst was voor de sterke en jonge Slowaak Peter Sagan, die zijn teweede ritwinst pakte. "Hij is een erg sterke coureur en ik ben er zeker van dat hij snel een een rivaal kan worden in de toekomst."

De Bakker naar tweede ronde Indian Wells

Thiemo de Bakker heeft zich geplaatst voor de tweede ronde van het Master Series-toernooi van Indian Wells. In de eerste ronde was de Nederlander in twee sets te sterk voor de Braziliaan Marcos Daniel. In de tweede ronde moet De Bakker spelen tegen de als dertigste geplaatste Janko Tipsarevic.

Tegen Daniel plaatste de 21-jarige De Bakker in de eerste sets breaks in de zevende en negende game. Hij zette die lijn voort door direct in de tweede sets weer te breken. Echter brak Daniel direct weer terug. In de achtste game van de tweede set plaatste De Bakker de beslissende break en won met 6-3 en 6-3.

Prada: 'Lelijk, oud en dik personeel moet ontslag'

Een topmanager van Prada Japan heeft het fameuze modehuis voor de rechter gesleept. Rina Bovrisse zegt dat de hoogste baas van Prada Japan haar had opgedragen alle oude, lelijke en dikke bedrijfsleiders van de winkels van Prada te ontslaan. De CEO van de Japanse Prada zou Bovrisse ook hebben gedwongen haar kapsel te veranderen en af te vallen, om zo binnen het bedrijfsprofiel te vallen.

De taak van Bovrisse bestond uit het leiding geven aan vijfhonderd personeelsleden in veertig winkels, verspreid over heel Japan. Toen ze in mei vorig jaar een ronde deed langs alle vestigingen, had CEO Davide Sesia haar de opdracht meegegeven zo'n vijftien managers te ontslaan. "Iedereen die er oud, dik, lelijk of walgelijk uitziet of niet over de Prada-look beschikt, moet er worden uitgewerkt", zou Sesia haar hebben opgedragen.

Onmiddellijk na de eisen van de Prada-baas kregen dertien bedrijfsleiders ontslag. Volgens de rapporten zouden zij officieel zijn ontslagen wegens tegenvallende verkoopresultaten.

Bovrisse beweert later op het matje te zijn geroepen bij de CEO. Sesia dwong haar haar kapsel te veranderen en af te vallen. "Ik schaam me voor je lelijkheid", zou hij haar hebben gezegd. "Ik wil niet dat Italiaanse bezoekers jou zien."

Bovrisse, gepokt en gemazeld in de mode-industrie, werd in november op non-actief gezet. Vorige maand heeft ze besloten haar ex-werkgever aan te klagen. "Mijn verantwoordelijkheid is om hard werkende vrouwen te beschermen en te zorgen voor een veilige werkomgeving voor hen", verklaart ze haar rechtzaak. Prada Japan is onbereikbaar voor commentaar.

Henin uitgeschakeld in Indian Wells

Justine Henin is verrassend in de tweede ronde van het toernooi in Indian Wells uitgeschakeld. De Belgische, die eerder dit jaar haar rentree maakte, was niet opgewassen tegen de Argentijnse Gisela Dulko. Dulko won in drie sets; 6-2, 1-6 en 6-4.

Na twee uur spelen bleek dat de Argentijnse de sterkste was van de twee. "Ik denk dat ik nooit het juiste ritme te pakken kreeg," zei Henin na haar nederlaag tegen Sporza. "Ze speelde met hoge ballen, en ik kon nooit de juiste timing vinden."

De nummers twee en vier van de plaatsingslijst, Caroline Wozniacki en Elena Dementieva, hadden ook moeite met hun opponentes, maar wisten zich uiteindelijk wel na drie sets te plaatsen voor de derde ronde.

McClaren: "Het was even schrikken"

FC Twente won gisteren met 3-1 van ADO Den Haag en bleef daardoor koploper van de Eredivisie. Echter stond de club uit Enschede al wel snel met 0-1 achter door een snelle goal van Wesley Verhoek. Ruiz en Perez stelden echter de zege alsnog veilig.

"Het was even schrikken," aldus Twente-coach Steve McClaren. "Na tien seconden kwamen we op achterstand. We stonden te slapen. Het heeft lang geduurd voor we ons herstelden. Maar we zijn wel terug gekomen."

"We gaan dit weekeinde op ons gemak kijken naar Ajax - PSV. Maandag weten we hoe we er voor staan. De komende week wacht ons een 'big game' in Eindhoven tegen PSV. Maar eigenlijk hebben we alleen nog maar 'big games'. Zeven in totaal."

Uiteindelijk was gisteren de gelijkmaker voor rust het belangrijkste moment van de wedstrijd volgens de Engelsman. "Misschien wel doorslaggevend. Het gaf ons de gelegenheid in de rust bij te komen, de zaken op een rijtje te zetten. Op karakter hebben we daarna de wedstrijd naar ons toe getrokken."

'Veiligheid streekvervoer nauwelijks verbeterd'

De meeste provincies en streekvervoerders doen niets tegen agressie in de streekbussen. Alleen Utrecht en Limburg hebben sinds de instelling van een taskforce tegen agressie in het streekvervoer anderhalf jaar geleden verbeteringen doorgevoerd, meldt de NOS na eigen onderzoek.

De veiligheidssituatie in Groningen en Drenthe ging er volgens de NOS zelfs op achteruit. Daar heeft de nieuwe vervoerder geen cameratoezicht in de bussen.

De provincies wijzen naar politie en justitie als eerste verantwoordelijke voor de veiligheid in het openbaar vervoer. Voor extra maatregelen zou geen geld zijn.

'Wilders beschadigt Nederland'

Werkgeversvoorman Bernard Wientjes vindt dat Geert Wilders Nederland "op een geweldige manier" beschadigt. De voorzitter van ondernemersorganisatie VNO-NCW brengt dat naar voren in een interview met de Volkskrant van vandaag.

Wientjes over de PVV-leider: "Zoals hij zichzelf laatst in Londen presenteerde als toekomstig premier van Nederland en vervolgens de Turkse premier Erdogan uitschold. Dat is ongehoord. De Engelse pers was diep geschokt over de die vertoning, die de hele wereld overging." Uit het vraaggesprek blijkt dat Wientjes Wilders als een gevaar ziet voor Nederland en de Nederlandse economie. " Ja, echt. Niet alleen voor het bedrijfsleven, maar voor heel Nederland. Want driekwart van wat we verdienen komt uit het buitenland."

Hiddink niet als bondscoach naar WK

Guus Hiddink gaat niet als bondscoach van Ivoorkust of welk ander land dan ook naar het WK in Zuid-Afrika komende zomer. De gewilde trainer maakt in zijn column in De Telegraaf een einde aan alle speculaties. Hij erkent een 'uitstekend gesprek' te hebben gehad met de voorzitter van de Ivoriaanse bond, maar het aanbod af te slaan.

Hiddink schrijft dat hij onaangenaam verrast werd door mensen die hem feliciteerden met zijn tijdelijke bondscoachschap in het West-Afrikaanse land nadat de NOS meldde dat de deal rond was. Op dat moment had hij naar eigen zeggen namelijk al besloten om het niet te doen.

Het scheelde overigens niet veel of Hiddink was wel aan de slag gegaan voor Ivoorkust op het WK. Spits Didier Drogba, met wie hij samenwerkte bij Chelsea, lobbyde enorm om hem over te halen en ook de bondsvoorzitter was overtuigend.

De redenen om het niet te doen waren, ten eerste, dat Hiddink er een dubbel gevoel over had ten opzichte van Rusland, waar hij nu nog onder contract staat als bondscoach. Met dat land plaatste hij zich net niet voor het WK. Daarnaast heeft Turkije waar hij binnenkort aan de slag gaat in mei een oefentrip in de VS gepland. Die had hij als coach op het WK moeten laten schieten.

Hiddink niet als bondscoach naar WK
Hiddink niet als bondscoach naar WK (Foto: Novum)

Fout geparkeerd lijk weggesleept

In New York is een fout geparkeerde lijkwagen weggesleept met een lijk erin. Dit hebben Amerikaanse media gisteren gemeld. Volgens een woordvoerder van de politie "was er niets wat erop wees dat het om meer ging dan gewoon een illegaal geparkeerde auto".

De directeur van het uitvaartbedrijf vindt de gang van zaken 'schokkend' en 'angstaanjagend'. Hij kreeg de auto met het lijk na anderhalf uur terug. De kosten voor het wegslepen - 185 dollar (134 euro) - zijn kwijtgescholden. Maar de boete voor het fout parkeren - 115 dollar (84 euro) - moet het uitvaartbedrijf betalen.

Laven hebben ook privacy!

Twee submits over het zelfde onderwerp. Het autootje (of in dit geval de Google Fiets) heeft ook de Efteling op de foto gezet. Leuk als je naar de Efteling wilt, maar er geen geld voor over hebt. Sommige mensen zijn of Google-fan of moeders-de-vrouw mocht een dagje mee naar het werk. En natuurlijk hebben de Laven ook een beetje privacy verdiend. Met dank aan Paul en LorenzoLorenzo voor de submits.

Portsmouth-official Storrie stapt op

Peter Storrie is uit de functie van chief executive van Portsmouth gestapt. De Engelse Premier League-club heeft dit bevestigd.

De positie van Storrie kwam onder vuur te liggen, toen de club in de financiële problemen terechtkwam. Pompey is de eerste club uit de Premier League die in serieuze nood terecht is gekomen en de club probeert uit alle macht het hoofd boven water te houden.

Naar verluidt heeft Storrie na overleg met vrienden en familie besloten dat het verlaten van de club de beste beslissing is die hij in deze omstandigheden kan nemen. De indruk heerst dat hij op Fratton Park nog wel een adviserende rol zal invullen.

"De bestuurders van de club willen dhr. Storrie bedanken voor zijn aanzienlijke assistentie en ondersteuning gedurende de afgelopen weken. Dhr. Storrie heeft bepleit dat hij de club en de bestuurders op verschillende terreinen zal blijven bijstaan, onder meer de verkoop van de club, de voorbereiding op de halve finale van FA Cup en andere projecten."

Van Mierlo donderdag begraven

D66-oprichter Hans van Mierlo wordt donderdag in besloten kring begraven. Dat zei D66-leider Alexander Pechtold gisteravond in Pauw en Witteman. Een dag eerder is er een afscheidsbijeenkomst in de Rode Hoed in Amsterdam, meldt zijn weduwe Connie Palmen in een overlijdensadvertentie.

De bijeenkomst in de Rode Hoed vindt plaats van 16.00 uur tot 19.00 uur. Volgens Pechtold is er ook volgende week waarschijnlijk nog een herdenkingsbijeenkomst.

De oud-politicus overleed afgelopen donderdag op 78-jarige leeftijd.

Politie schiet bij poging plofkraak

De politie in Bussum heeft vannacht schoten gelost bij de achtervolging van mensen die een geldautomaat probeerden te kraken. De verdachten wisten desondanks te ontkomen. Of ze iets buit hebben gemaakt is niet bekend, meldt de politie.

De onbekenden probeerden de geldautomaat aan de Laarderweg op te blazen, maar werden gestoord door de politie. Toen ze de agenten zagen namen ze de benen. Bij de daaropvolgende achtervolging is er geschoten, maar of dat gericht was of dat het waarschuwingsschoten waren is niet bekend.

Of hoeveel daders het gaat, heeft de politie niet bekendgemaakt. De politie heeft een onderzoek ingesteld naar de kraakpoging.

Ancelotti: "AC Milan kan opleven en landskampioen worden"

AC Milan ging met 4-0 ten onder op Old Trafford en het Champions League-avontuur is hiermee ten einde. Volgens Carlo Ancelotti, voormalig coach van de rossoneri en tegenwoordig aan het roer bij Chelsea, kan de ploeg van Leonardo echter nog voor een mooie afsluiting van dit seizoen zorgen.

"Het 4-0 verlies van Milan was echt zuur, vooral voor de mensen die deze club ondersteunen, zoals ik", aldus Ancelotti tegenover RaiSport. "Milan heeft zolang in de top van het Europese voetbal gespeeld, maar een avond waarop alles fout kan gaan, kan gebeuren."

"We moeten wel concluderen dat een wedstrijd tegen Manchester United zonder Alexandre Pato en Alessandro Nesta vandaag de dag erg moeilijk is", zo vervolgde de Italiaanse oefenmeester. "De landstitel? Daar kan AC Milan zich nu volledig op gaan focussen. Een verschil van vier punten is niet voldoende om die ploeg ervan te overtuigen dat ze geen aansprak meer maken op het landskampioenschap."

Wenger gaat op korte termijn niet naar Real Madrid

De uitschakeling van Real Madrid in de Champions League heeft tot de suggesties geleid dat coach Manuel Pellegrini de laan wordt uitgestuurd en Arsène Wenger zijn plaats in zal nemen.

Tegenover het Spaanse medium AS verklaarde de Fransman op duidelijk wijze dat er geen sprake is van een mogelijke overgang naar De Koninklijke. "Laat mij met rust. Ik ga mijn contract tot 2011 uitdienen en verder valt er over niets te praten", aldus Wenger.

"Ik denk momenteel alleen aan de wedstrijd tegen Hull City. Wellicht is die club minder groot dan Real Madrid, maar op dit moment vind ik die club wel belangrijker", zo vervolgde de tacticus van The Gunners zijn verhaal.

Wenger denkt overigens dat de wijze waarop Real Madrid de Champions League wil veroveren niet direct effect heeft. "240 miljoen euro uitgeven bedenkt niet dat je verzekerd bent van de Champions League-titel. Als je dat bedrag elk jaar kan uitgeven, zul je uiteindelijk een keer winnen. Maar het is ook het eerste seizoen onder Pérez, men moet hem tijd gunnen."

Uitslagen Jupiler League speelronde 32

Vanavond werd in de Jupiler League de 32e speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomend weekend.

De twee kopploegen van de Jupiler League maakten vanavond geen fout. De Graafschap won met 0-2 op bezoek bij Fortuna Sittard, en sc Cambuur won met 3-0 thuis tegen FC Dordrecht.

FC Volendam stond in de wedstrijd tegen BV Veendam al na 9 minuten met 2-0 voor door een penalty van Platje en een goal van Ajnane, maar zag Veendam langszij komen door twee doelpunten doordat De Leeuw in de dertiende scoorde, in de vijftiende minuut een penalty miste, maar in de zestiende minuut de 2-2 maakte. In de 25e minuut kwam Veendam zelfs op voorsprong via Lambooij. Volendam streed verder en kwam op slag van rust op 3-3 via Tuyp. Diezelfde speler maakte in de 62e minuut de 4-3, wat tevens de eindstand van het duel was.

FC Emmen speelde tegen de virtuele rodelantaarndrager Telstar (de club heeft de meeste verliespunten), en kwam na vijf minuten op 1-0 door Ter Heide. Plet maakte twee goals in de 51e en 66e minuut waardoor Telstar leidde. Emmen gaf zich echter niet gewonnen en wist via goals van Denissen in de 87e minuut en De Blok in de 92e minuut alsnog de overwinning naar zich toe te trekken.

FC Omniworld won met 0-2 bij AGOVV Apeldoorn. Beide clubs hadden in 2010 nog niet verloren, voor Omniworld betekende dit de zevende wedstrijd op rij zonder nederlaag.

Uitslagen:

Thuis Uit Uitslag
SC Cambuur FC Dordrecht 3-0
FC Eindhoven Helmond Sport 3-2
AGOVV Apeldoorn FC Omniworld 0-2
FC Emmen Telstar 3-2
Excelsior MVV 3-0
FC Volendam BV Veendam 4-3
Fortuna Sittard De Graafschap 0-2

Stand:

# Club Gespeeld Winst Gelijk Verlies Punten Goals
1 De Graafschap 30 20 6 4 66 61 - 23
2 SC Cambuur 29 16 8 5 56 61 - 43
3 Go Ahead Eagles 29 15 8 6 53 45 - 24
4 Excelsior 30 16 5 9 53 60 - 41
5 FC Zwolle 30 15 7 8 52 46 - 34
6 AGOVV Apeldoorn 29 13 9 7 48 53 - 41
7 Helmond Sport 30 13 6 11 45 58 - 48
8 FC Den Bosch 29 11 10 8 43 53 - 42
9 RBC Roosendaal 30 10 9 11 39 38 - 44
10 FC Eindhoven 30 11 6 13 39 55 - 65
11 MVV 30 10 7 13 37 47 - 60
12 FC Dordrecht 29 11 3 15 36 47 - 49
13 FC Omniworld 29 10 5 14 35 34 - 48
14 BV Veendam 26 8 8 10 32 40 - 40
15 FC Volendam 29 7 11 11 32 53 - 62
16 FC Emmen 29 8 6 15 30 40 - 64
17 Fortuna Sittard 31 6 8 17 26 26 - 49
18 Telstar 30 6 5 19 23 38 - 57
19 FC Oss 27 4 9 14 21 34 - 55

Topscorers:

# Speler Club Doelpunten
1 Voskamp Helmond Sport 20
2 Plet Telstar 18
3 Caracciolo FC Den Bosch 17
= Mark de Vries SC Cambuur 17
5 Bargas De Graafschap 15
6 Ars RBC Roosendaal 14
= De Leeuw BV Veendam 14
= Gomez MVV 14
9 Chadli AGOVV Apeldoorn 13
10 Kalisse FC Dordrecht 12

Programma:

Datum Thuis Uit
zo 14/3 FC Oss FC Den Bosch
zo 14/3 Go Ahead Eagles FC Zwolle
ma 15/3 AGOVV Apeldoorn FC Emmen
ma 15/3 BV Veendam FC Dordrecht
vr 19/3 FC Emmen BV Veendam
vr 19/3 Telstar SC Cambuur
vr 19/3 MVV Fortuna Sittard
vr 19/3 FC Den Bosch AGOVV Apeldoorn
vr 19/3 RBC Roosendaal FC Eindhoven
vr 19/3 FC Omniworld FC Oss
vr 19/3 FC Dordrecht Excelsior
vr 19/3 De Graafschap FC Volendam
vr 19/3 Helmond Sport Go Ahead Eagles

Clinton geeft Netanyahu reprimande

De Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken Hillary Clinton heeft gisteren haar frustaties geuit over de beoogde bouw van 1600 woningen in bezet Oost- Jeruzalem. Dit nieuws werd afgelopen dinsdag al gebracht toen Joe Biden, de Amerikaanse vice-president, een bezoek bracht aan Israël.

In een telefoongesprek van drie kwartier met de Israëlische premier Benjamin Netanyahu sprak Clinton gisteren in harde bewoordingen haar zorg uit over het negatieve signaal aan het vredesproces dat met deze aankondiging gepaard gaat. Clinton vindt dat Israël niet alleen met woorden, maar vooral ook met daden moet laten zien dat ze het vredesproces serieus neemt.

'Camerabeelden duiden niet op ontvoering Millie'

Op dit moment zijn er geen aanwijzingen dat de 12-jarige Millie Boele uit Dordrecht is ontvoerd. Dat zegt de politie Zuid-Holland-Zuid, waar camerabeelden zijn binnengekomen waarop volgens de Telegraaf te zien is hoe Millie wordt meegenomen. 

Volgens Gijs van Nimwegen van de politie kan uit de beelden echter niet worden afgeleid dat het om het vermiste meisje gaat. Van Nimwegen: "Op de beelden is onder meer te zien dat op op 10 maart aan het begin van de avond een onbekende man uit een rode auto stapt. Vervolgens is te zien dat de onbekende man op de Schuilenburg achter een meisje aanloopt. Het meisje op de film voldeed niet aan het signalement van Millie. De ouders van Millie hebben de beelden ook gezien en hebben aan de politie verklaard dat het meisje op de beelden hun dochter niet is."

Op het Amber Alert dat gistermiddag landelijk werd verspreid kwamen veertig reacties binnen. Volgens van Nimwegen zat de gouden tip er nog niet bij. Een foto van de bewuste camerabeelden is hier te vinden.

Westerse versie Yakuza 3 flink uitgekleed

Toen Sega aankondigde dat Yakuza 3 naar het westen kwam, waren veel fans erg verheugd. Nu het spel hier eindelijk in de winkels ligt, zijn veel gamers iets minder enthousiast over het ontbreken van content. Sega liet eerder al weten dat de Hostess Bars en Japanse trivia zou ontbreken in de Westerse versie. Er blijkt echter veel meer te ontbreken. Gamers die het spel al in bezig hebben geven aan dat er een aantal mini games en side quests ontbreken.

De reacties van Sega zijn een beetje tegenstrijdig. Eerst gaven ze als verklaren dat we konden kiezen uit geen Yakuza 3 voor het westen of een versie die bijna hetzelfde is, met wat ontbrekende trivia. Nu geeft de ontwikkelaar aan dat het missen van de content is veroorzaakt door de beperkte tijd die ze hadden voor het lokaliseren.

Hoe dan ook, het is jammer dat wij westerlingen het moeten doen met een wat uitgeklede versie van Yakuza 3. Hieronder een lijst van ontbrekende content, gepost de gamers op het officiële forum van Sega.

Chapter 3, 4

I Wanna Go to Tokyo pt. 1
The Brewer's Treasure
Make the No. 1 Cabaret Club Girl!
English Conversation Solicitor step 1
English Conversation Solicitor step 2
Love's Cupid
Love's Cupid Continues
Love's Cupid Continues Again
A Trip Before Marriage

Chapter 5

Manga Artist Debut (Mangaka Debut)
The Runaway Phone Chat Girl (Terekura Iede Musume)
I Wanna Go to Tokyo pt. 2
Great Genius Showdown
Is she talking about me...?
Ayukawa Rina***

***You cannot date her. In the RGG3 you can date 10 girls, for whatever reason 1 of them didn't make it overseas.

Chapter 6

A Satisfying Yakuza (Iyashiikei Yakuza)**

**Ok apparently they cut this quest. It's worth 10k exp so it's quite annoying.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
special
Random Pics van de Dag #1254
special
Random Pics van de Dag #1253
©FOK.nl e.a.