[NHL] Sharks met eindsprint langs Predators

Denny (nyny83)

De San Jose Sharks hebben in eigen huis de Nashville Predators met 8-5 verslagen. Na de eerste twee perioden leek het niet die kant op te gaan, want de Predators domineerden en hadden een 4-2 voorsprong. Een geweldige eindsprint zorgde alsnog voor de overwinning.

De Sharks lijken er een gewoonte van te maken om op achterstand te komen en alsnog te winnen. De afgelopen drie wedstrijden maakten zij in de derde periode een achterstand goed. Tegen Montreal werd het na een 2-1 achterstand alsnog 3-2 en de Blue Jackets werden na een 1-0 achterstand met 2-1 verslagen. "Wij voelen ons nooit alsof we uit de wedstrijd zijn. we hebben goede spelers die op elk moment kunnen scoren", aldus center Joe Thornton.


Man van de wedstrijd werd uiteindelijk Joe Pavelski met twee goals en twee assists. Vooral zijn tweede goal was van grote schoonheid: een spin-o-rama waarmee hij de Sharks de winnende goal (6-5) bezorgde. Marleau gaf vervolgens de genadeklap door de 7-5 te scoren uit een breakaway. Dit was de veertigste goal van de snelle center die dit seizoen is omgeturnd tot left wing. Hij is daarmee pas de derde speler van de Sharks die veertig goals in een seizoen scoorde. De 8-5 van verdediger Jay Leach was in een leeg net nadat Nashville de goalie uit het net had gehaald voor een extra aanvaller. Het was pas zijn eerste goal in de NHL.

De wedstrijd ging echter van start met een dominant spelend Nashville. De eerste elf schoten op doel waren voor de Predators die geholpen werden door een lankmoedig en ongedisciplineerd spelend Sharks-team. Hieruit volgde dan ook de logische 1-0 via Patrick Hornqvist in de powerplay. Tegen de verhoudingen in maakte Heatley echter enkele minuten later de 1-1 met het eerste (!) schot op doel van de Sharks in de periode.

In de tweede periode wisten de Predators het krachtsverschil beter in goals uit te drukken. Wederom Hornqvist, J.P. Dumont en Colin Wilson scoorden voor de Predators. Omdat voor de Sharks alleen Thornton het net wist te vinden was de stand na deze periode 4-2. Op dat moment hadden de Predators 34 schoten op doel, de Sharks slechts 11. Het bleek echter niet genoeg, want in de derde periode pakten de Sharks alsnog de overwinning.

Uitslagen NHL

Thuis Uit Uitslag
Toronto Maple Leafs Tampa Bay Lightning 4-3 (OT)
New York Islanders St. Louis Blues 1-2 (SO)
Philadelphia Flyers Boston Bruins 1-5
Carolina Hurricanes Pittsburgh Penguins 4-3 (OT)
Columbus Blue Jackets Atlanta Thrashers 2-1
Montreal Canadiens Edmonton Oilers 5-4 (SO)
Detroit Red Wings Minnesota Wild 5-1
Colorado Avalanche Florida Panthers 3-0
Calgary Flames Ottawa Senators 2-0
San Jose Sharks Nashville Predators 8-5