Ecclestone: "Jammer dat Stefan GP niet meedoet"

Wanneer Bernie Ecclestone het voor het zeggen had gehad, dan had Stefan Grand Prix komend weekend geracet op het circuit van Bahrein. De Brit zei wel dat het niet mogelijk was om een startbewijs voor het Servische team te verstrekken. Mede omdat het Amerikaanse US F1 vol bleef houden dat het wel goed zou komen.

Maar uiteindelijk moest US F1 zich toch terugtrekken dit seizoen, en dat was voor de FIA te laat om Stefan GP nog toe te laten op de grid. "Stefan Grand Prix had zeker kunnen instappen, maar dat zou erg moeilijk zijn geweest", aldus Ecclestone in een interview. "De andere mensen met een startbewijs bleven namelijk beweren dat ze erbij zouden zijn, en dat er geen problemen waren. We konden niet zomaar zeggen dat we ze niet geloofden. Ik deed dat wel en kreeg er veel kritiek op, terwijl het de waarheid bleek te zijn."

De Formule 1-baas besloot met: "Helaas was het niet mogelijk om Stefan op het laatste moment nog in de Formule 1 te krijgen. Met dat soort zaken moet je altijd voorzichtig zijn."