'Lichaam James Brown gestolen'

Het stoffelijk overschot van 'The Godfather of Soul' is verdwenen. Dat zegt de dochter van James Brown in de Britse krant The Daily Mirror. De familie van de in 2006 overleden zanger ontdekte de verdwijning toen forensische experts het lichaam onlangs op wilden graven.

LaRhonda Petit, de 48-jarige dochter van Brown, zegt dat het lijk ergens verborgen wordt gehouden zodat er geen volledige autopsie op het lichaam verricht kan worden. Petit is ervan overtuigd dat haar vaders overlijden geen natuurlijke dood was. Volgens de officiële berichten overleed Brown op 73-jarige leeftijd aan hartfalen, veroorzaakt door een longontsteking. Petit zegt nu dat er andere mensen bij het overlijden van Brown betrokken zouden zijn.

"Het is algemeen bekend dat mijn vader drugs gebruikte. Hij was ook verslaafd aan verschillende soorten pijnstillers. Er zijn in ieder geval mensen geweest die zijn dood hebben helpen veroorzaken." Petit wil alsnog een autopsie op het lichaam laten verrichten. "Ik wil de mensen die verantwoordelijk zijn voor zijn dood voor de rechter hebben", zegt de buitenechtelijke dochter van Brown.

Petit was een van de twaalf personen die na het overlijden van de zanger naar buiten traden als buitenechtelijk kind van James Brown. In 2007 werd door middel van een DNA-test vastgesteld dat de vrouw een dochter van de zanger is. Brown werd, in afwachting van het vervaardigen van een openbaar toegankelijk mausoleum, tijdelijk begraven in de tuin van een van zijn andere dochters.

Live in Atlanta 2003 (foto: concertshots)