FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van zondag 25 oktober 2009

Uitslagen Spanje speelronde 8

FC Barcelona heeft in de Spaanse competitie uitstekende zaken gedaan. Het won zelf zeer gemakkelijk van Real Zaragoza, en zag concurrenten Real Madrid en Sevilla punten verspelen.

In Camp Nou ontving FC Barcelona het afgelopen zomer gepromoveerde Real Zaragoza. Dat de bezoekers niet de intentie hadden te willen voetballen was al snel duidelijk, en dus was werd het initiatief aan de Catalanen gelaten. Dat pakte al snel goed uit, want Seydou Keita (2) en Zlatan Ibrahimovic konden met fraaie treffers de ruststand op 3-0 bepalen. De Zweed schoot ook na rust nogmaals raak, alvorens Zaragoza via Jorde López zowaar wat terugdeed. Het mocht echter niet baten, want al snel hervatten Pep Guardiola's mannen de goalmachine. Lionel Messi en nogmaals Keita bepaalden de eindstand van de demonstratiepartij op 6-1.

Voor aartsrivaal Real Madrid ging het dit weekend beduidend minder gemakkelijk. Werd er vorig seizoen nog tweemaal gewonnen van Real Sporting de Gijón, zo werden er dit weekend in El Molinón punten verspeeld. Zonder de geblesseerde aanvallers Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gonzalo Higuaín en Ruud van Nistelrooij wisten de Madrilenen maar weinig gevaar te stichten. Het saaie duel in Noord-Spanje zou dan ook op een doelpuntloos gelijkspel uitmonden. Ook de in de basis gestartte Royston Drenthe en de ingevallen Rafael van der Vaart konden daar niets aan veranderen.

Ook Sevilla verspeelde dure punten. In het thuisduel met Espanyol kwamen de Andalusiërs niet verder dan een troosteloze 0-0. Hierdoor bleef het gat met Real Madrid gelijk, en liep Barcelona verder uit. Valencia sloot aan bij Sevilla door bij Almería te winnen. Pas in de tweede helft werd er gescoord. David Villa werd helemaal vrij gevonden voor de goal. Even later kreeg Almeríadoelman Diego Alves rood, scoorde Pablo Hernández van afstand de bal langs de te ver uit zijn goal geposteerde invaller Esteban en bepaalde Juan Mata de eindstand op 0-3.

Villarreal wist in deze achtste speelronde voor het eerst dit seizoen te winnen. Thuis tegen Málaga kwam het al snel voor via Nilmar, maar Albert Luque maakte vlak voor rust gelijk. In de tweede helft pakte Joan Capdevila alsnog de punten voor de thuisclub. Atlético de Madrid leek de tweede zege te gaan halen in de thuiswedstrijd tegen Mallorca. Tot tweemaal toe kreeg Atlético een strafschop waarbij een Mallorcaverdediger rood kreeg. Pas de tweede werd gescoord door Diego Forlán. Met twee spelers minder slaagde Mallorca er echter toch nog in een punt te stelen via Borja Valero.

Uitslagen:

DatumThuisUitUitslag
24/10Club Atlético de MadridRCD Mallorca1-1
24/10Real Sporting de GijónReal Madrid CF0-0
24/10Sevilla FCRCD Espanyol0-0
25/10Getafe CFAthletic Club2-0
25/10Real Racing ClubCA Osasuna1-1
25/10CD TenerifeXerez CD1-0
25/10Real Valladolid CFDeportivo de La Coruña4-0
25/10Villarreal CFMálaga CF2-1
25/10UD AlmeríaValencia CF0-3
25/10FC BarcelonaReal Zaragoza6-1

Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1FC Barcelona87102223-4
2Real Madrid CF86111921-6
3Sevilla FC85121614-5
4Valencia CF84311515-9
5Deportivo de La Coruña85031511-10
6RCD Mallorca84221415-9
7Real Sporting de Gijón83321210-9
8Getafe CF84041212-12
9RCD Espanyol8332127-8
10CA Osasuna83231110-9
11Athletic Club de Bilbao8314108-13
12UD Almería823397-10
13CD Tenerife830595-12
14Real Valladolid CF8224813-16
15Real Zaragoza8224811-17
16Real Racing Club de Santander8143710-16
17Club Atlético de Madrid8143710-18
18Villarreal CF813467-11
19Xerez CD812553-14
20Málaga CF811648-12

Topscorers:

#SpelerClubDoelpunten
1Zlatan IbrahimovićFC Barcelona7
=David VillaValencia CF7
3Lionel MessiBarcelona6
=Walter PandianiCA Osasuna6
5Aritz AdurizRCD Mallorca5
=Cristiano RonaldoReal Madrid CF5
=Seydou KeitaFC Barcelona5
8Miguel de las CuevasReal Sporting de Gijón4
=Nauzet AlemánReal Valladolid CF4
=Roberto SoldadoGetafe CF4

Programma:

DatumThuisUitTijd
31/10Real Madrid CFGetafe CF18.00
31/10CA OsasunaFC Barcelona20.00
31/10Xerez CDSevilla FC20.00
31/10Athletic ClubClub Atlético de Madrid22.00
1/11Real ZaragozaUD Almería17.00
1/11Villarreal CFCD Tenerife17.00
1/11RCD EspanyolReal Valladolid CF17.00
1/11RCD MallorcaReal Racing Club17.00
1/11Málaga CFValencia CF19.00
1/11Deportivo de La CoruñaReal Sporting de Gijón21.00

Fastfoodzaak laat DNA-spray installeren

De Rotterdamse vestiging van de McDonald's aan de Coolsingel laat een DNA-sproeier installeren om daarmee overvallers af te schrikken.

Exploitant Ben Franken heeft dat gisteren gemeld. Hij hoopt dat het spraysysteem preventief werkt en overvallers afschrikt. "Als er dan toch overvallers komen, hoop ik dat ze sneller kunnen worden gepakt door het DNA dat ze op zich dragen."

Het sproeisysteem wordt op een plek gehangen waar eventuele overvallers langs moeten om uit de zaak te komen. Het spul is volgens Franken niet af te wassen en blijft enkele dagen op de huid of kleding zitten. De politie kan de DNA-spray met een speciale lamp zicht baar maken. De samenstelling is uniek zodat te herleiden is waar de spray vandaan komt.

Alleen bij een overval wordt de sproeier geactiveerd. Franken laat borden in zijn zaak ophangen waarop wordt gewaarschuwd dat de spray gebruikt zal worden.

Fastfoodzaak laat DNA-spray installeren  (foto: ANP)

Grotere gezinnen krijgen minder huurtoeslag

Grotere gezinnen blijken een ondergeschoven kindje bij het toekennen van huurtoeslag. Ze krijgen tot bijna 40 euro per maand minder toeslag dan ouderen of eenpersoonshuishoudens.

Dat meldt de branchevereniging van woningcorporaties Aedes gisteren. De vereniging roept samen met de Amsterdamse Federatie van Woningcorporaties de Tweede Kamer op een einde te maken aan de ongelijkheid.

Vooral in de vier grote steden Amsterdam, Rotterdam, Utrecht en Den Haag is betaalbare en ruimere woonruimte voor de gezinnen met drie of meer kinderen schaars. Een 'weeffout' in het huurtoeslagsysteem maakt volgens Aedes dat ouderen en eenpersoonshuishoudens wel extra huurtoeslag ontvangen voor een dergelijke woning, en grote gezinnen niet.

Grotere gezinnen krijgen minder huurtoeslag  (foto: ANP)

Amerikaan stopt zestien kakkerlakken in mond

In een poging de recordboeken te halen is een Amerikaan wel heel ver gegaan. Sean Murphy heeft zestien kakkerlakken in zijn mond gepropt. Dat meldde de Amerikaanse krant Lansing State Journal uit Murphy's woonplaats Lansing gisteren.

Het oude wereldrecord stond op elf kakkerlakken. "Mijn eerste gedachte was: dat kan ik verbreken", zei Murphy, die de kost verdient in een dierenwinkel. Volgend jaar wil hij voor twintig kakkerlakken gaan. Het is nog niet bekend of het beroemde Guinness Book of Records zijn prestatie erkent.

[Upd] 'Dagen RKC Waalwijk zijn geteld'

De kans is groot dat RKC Waalwijk zich over een paar dagen geen profclub meer mag noemen. Mocht de gemeente Waalwijk voor woensdag of donderdag niet met geld over de brug komen en de KNVB houdt het noodfonds gesloten, dan zal men faillissement aan gaan vragen.

Na afloop van het duel tegen NAC Breda, dat met 1-0 werd verloren, hield technisch directeur Mohammed Allach een emotioneel betoog. Hieruit bleek dat het einde voor RKC Waalwijk nu echt dichtbij is. "Van de gemeente noch van de KNVB hebben wij indicaties dat een redding nog mogelijk is," liet hij weten. "Wij kunnen de spelers nog enkele dagen betalen, maar wij hebben nog meer betalingsverplichtingen. Daaraan kunnen we niet voldoen. Dan houdt het op."

Daarnaast gaf Allach toe dat het duel tegen NAC Breda zeer waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor RKC Waalwijk in het betaald voetbal was. "Wij hebben respect voor wat de gemeente de afgelopen week heeft gedaan, maar dat is niet goed genoeg. Wij kunnen nu alleen nog hopen dat er nog echt iets wordt gedaan. In 2002 zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente en RKC Waalwijk. Deze zijn niet 'toekomstproof' gebleken. Er is absoluut wanbeleid gevoerd. Nu hebben wij een volledig nieuwe, transparante organisatie staan. Er zijn sponsors die willen investeren. Ben Mandemakers wil drie miljoen investeren uit liefde en betrokkenheid. Dat heeft niets met ego te maken. Het dorp Waalwijk kan ons weer doen ademen, maar zoals het er nu uit ziet, zal er niets gebeuren en is het gedaan. Maar we hebben nog een paar dagen..."

Update @ 23:22 uur
Inmiddels komen ook de supporters in actie. Morgen zal een gedeelte van de RKC-aanhang een protestmars houden om 19:00 uur. Hiermee proberen de supporters duidelijk te maken dat RKC belangrijk is voor iedere Waalwijker. De mars zal leiden van het stadion naar het gemeentehuis.

Mocht RKC deze week inderdaad failliet verklaard worden, dan is de kans zeer groot dat ook de streekderby van komend weekend, tegen Willem II, niet zal door gaan. Hiermee zou de profcarrière van RKC eindigen bij Willem II, de club waar RKC ook haar allereerste wedstrijd tegen speelde als prof-team.

Uitslagen Italië speelronde 9

In Italië werd dit weekend de negende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Siena - Juventus

Juventus heeft een erg belangrijke zege behaald op Siena als het gaat om de strijd in de bovenste regionen. Door een 1-0 overwinning blijft het gat met de bovenste twee ploegen, Internazionale en Sampdoria, te overzien. Het Siena van coach Marco Giampaolo deed in de eerste helft aardig mee en hield het doel ook knap schoon. Na rust werd Juventus echter sterker en wisten de gasten ook te scoren.

Amauri tekende achttien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Daardoor blijft Juventus in het spoor van Internazionale en Sampdoria, die nu nog respectievelijk vier en twee punten voor Juve staan.

Sampdoria - Bologna

Sampdoria heeft zaterdagavond ruim gewonnen van Bologna. Door een 4-1 overwinning staat de ploeg van Luigi Del Neri voor minstens aan paar uur aan kop in de Serie A. Giampaolo Pazzini brak vorige week zijn neus tijdens de wedstrijd tegen Lazio. Verwacht werd dat de spits een maand niet in actie zou kunnen komen. Toch was hij het juist die al na acht minuten de openingstreffer maakte tegen Bologna.

De wedstrijd bleek vervolgens al binnen een half uur gespeeld. Door doelpunten van Daniele Mannini en Reto Ziegler stond er al na 26 minuten 3-0 op het scorebord. Twee minuten later leek het een gigantische afstraffing te gaan worden voor de nummer achttien uit de Serie A. In de 28e minuut kreeg spits Marco Di Vaio rood. Nog voor rust wist Sampdoria te profiteren van de man-meer-situatie. In de 33e minuut was het namelijk weer raak door wederom een doelpunt van Mannini.

De tweede helft verliep beter voor Bologna. Pablo Daniel Osvaldo scoorde in de 63 minuut de eretreffer. Doordat Sampdoria verzuimde de score verder uit te breiden, bleef het bij 4-1. Sampdoria gaat met twintig punten aan kop. Internazionale volgt op een punt en heeft een wedstrijd minder. Deze wordt zaterdagavond gespeeld tegen Catania.


Uitslagen

ThuisUitUitslag
Bari Lazio Roma 2-0
Cagliari Genoa 3-2
Fiorentina Napoli 0-1
AS Roma Livorno 0-1
Atalanta Bergamo Parma 3-1
Siena Juventus 0-1
Palermo Udinese 1-0
Internazionale Catania 2-1
Sampdoria Bologna 4-1
ChievoAC Milan1-2

Stand

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Internazionale 9 7 1 1 22 21-6
2 Sampdoria 9 6 2 1 20 17-8
3 Juventus 9 5 3 1 18 13-7
4 Palermo 9 4 3 2 15 12-9
5 Fiorentina 9 4 3 2 15 8-6
6AC Milan 943 2 158-9
7Bari 9 3 5 1 14 10-5
8Parma 9 4 2 3 14 10-12
9Napoli 9 4 1 4 13 12-14
10Genoa 9 4 1 4 13 16-19
11Chievo 93 2 411 11-10
12AS Roma 9 3 2 4 11 15-16
13Udinese 9 3 2 4 11 12-13
14Cagliari 9 3 1 5 10 10-12
15Lazio Roma 9 2 4 3 10 7-10
16Atalanta Bergamo 9 2 3 4 9 9-11
17Catania 9 1 4 4 7 9-13
18Bologna 9 1 3 5 6 7-14
19Livorno 9 1 3 5 6 3-10
20Siena 9 1 2 6 5 7-13

Topscorers

#SpelerClubGoals
1Di Natale Udinese 9
2Totti AS Roma 6
=Pazzini Sampdoria 6
4Diego Milito Internazionale 5
=Mannini Sampdoria 5
=Hamsik Napoli 5
7Pellissier Chievo 4
=Tiribocchi Atalanta Bergamo 4

Programma volgende speelronde

DatumThuisUit
wo 28/10 Livorno Atalanta Bergamo
wo 28/10 Napoli AC Milan
wo 28/10 Genoa Fiorentina
wo 28/10 Parma Bari
wo 28/10 Udinese AS Roma
wo 28/10 Catania Chievo
wo 28/10 Juventus Sampdoria
wo 28/10 Lazio Roma Cagliari
wo 28/10 Bologna Siena
do 29/10 Internazionale Palermo

[NHL] Blue Jackets vervolgen goede start

De Columbus Blue Jackets hebben hun goede seizoensstart een vervolg gegeven door de Anaheim Ducks met 6-4 te verslaan in een uitwedstrijd. Daarmee hebben zij de beste start in hun historie in de NHL. De Ducks verloren hun derde thuiswedstrijd op rij.

Nadat de ploeg uit Anaheim al van de Calgary Flames en de Edmonton Oilers had verloren met een totaal van twaalf tegengoals, waren ook de Blue Jackets te sterk voor de Ducks. Anaheim-coach Randy Carlyle: "Het frustrerende is dat onze jongens niet worden beloond voor al hun harde werk. Als je zo'n slechte reeks meemaakt zoals nu lijkt het alsof alles dat verkeerd kan gaan ook daadwerkelijk verkeerd gaat. We zullen echter moeten blijven volhouden."

De beste spelers aan de kant van de Blue Jackets waren Antoine Vermette met een goal en twee assists, en Rick Nash met twee goals en een assist. Goalie Steve Mason maakte 32 reddingen maar moest wel vier goals toestaan. Aan de kant van de Ducks maakte Ryan Getzlaf drie assists en Joffrey Lupul twee goals.

De Ducks kwamen via Joffrey Lupul nog wel op een voorsprong in de eerste periode, die gelijkop ging. In de tweede periode waren de Blue Jackets echter veel sterker, getuige de achttien schoten op doel. De Ducks wisten er in die periode acht minder te produceren. Dit was ook terug te zien op het scorebord: na deze periode was het 4-2 voor de Blue Jackets.

In de derde periode kwamen de Ducks nog wel gelijk, maar verdediger Fedor Tyutin schoot de puck binnen vanaf de blauwe lijn. Goalie Jean-Sebastien Giguere blesseerde zich bovendien bij zijn reddingspoging waardoor hij moest worden vervangen door Jonas Hiller. De laatste goal was van Rick Nash in een leeg net nadat de Ducks de goalie naar de bank hadden gehaald voor een extra aanvaller.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Anaheim DucksColumbus Blue Jackets4-6
Montreal CanadiensNew York Rangers4-5 (OT)
Ottawa SenatorsBoston Bruins3-4 (SO)
New York IslandersWashington Capitals2-3 (OT)
Philadelphia FlyersFlorida Panthers1-5
Atlanta ThrashersSan Jose Sharks3-4
Vancouver CanucksToronto Maple Leafs3-1
Pittsburgh PenguinsNew Jersey Devils1-4
Tampa Bay LightningBuffalo Sabres2-3 (SO)
St. Louis BluesDallas Stars1-4
Minnesota WildCarolina Hurricanes3-2 (OT)
Chicago BlackhawksNashville Predators2-0
Colorado AvalancheDetroit Red Wings3-1
Phoenix CoyotesLos Angeles Kings3-5
Calgary FlamesEdmonton Oilers5-2

Uitslagen hockey Rabo Hoofdklasse 25/10/2009

De afgelopen week is er weer een ronde in de Rabo Hoofdklasse gehockeyd. Hieronder vind je de uitslagen, standen en het programma voor komende week. Ook werd er gespeeld in Parijs in de Euro Hockey League, daarvan is apart verslag gedaan.

Uitslagen Rabo Hoofdklasse, dames

Den Bosch - Hdm 4-0 (0-0)
37' Welten 1-0
42' Paumen 2-0 (sc)
57' Welten 3-0
66' Kremers 4-0

Nijmegen - SCHC 2-5 (0-2)
15' Van Maasakker 0-1 (sc)
33' Dirkse-Van den Heuvel 0-2
36' Zaal 0-3
43' Koop 1-3
65' Liddelow 1-4
68' Van Soest 1-5
68' Mulder 2-5 (sc)

Rotterdam - Kampong 3-2 (1-1)
2' Willemse 0-1
20' Visser 1-1 (sc)
49' Bos 1-2
61' Hinskens 2-2
70' Visser 3-2 (sc)

Oranje Zwart - Pinoké 4-2 (2-1)
7' Gale 0-1 (sc)
9' Agliotti 1-1
21' Agliotti 2-1
37' Schaeffers 3-1
47' Van der Velden 4-1
54' Van Hemert 4-2

Laren - Amsterdam 2-3 (0-2)
7' Van Male 0-1
9' Van Male 0-2
47' Holman 0-3 (sb)
49' Dijkstra 1-3 (sc)

HGC - HCKZ 1-2 (1-1)
4' Sluiter 1-0
28' Van As 1-1
67' Padalino 1-2


Stand dames

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Den Bosch770033421
2SCHC751121816
3Amsterdam750221915
4Kampong7412151013
5Laren7403141012
6Rotterdam7322251511
7Klein Zwitserland73229911
8Oranje-Zwart7313121310
9HDM721415227
10Nijmegen71064243
11Pinoké71067343
12HGC70074220


Uitslagen Rabo Hoofdklasse, heren

HC Amsterdam en HC Bloemendaal speelden dit weekend in Parijs in de Euro Hockey League.

Hurley - Den Bosch 2-3 (1-0)
10' Ebbers 1-0
39' Van de Vijfeijken 1-1
52' Vila 1-2
60' Taylor 2-2
66' Smith 2-3 (sc)

Kampong - Rotterdam 2-1 (0-1)
5' Hertzberger 0-1
55' De Wijn 1-1
65' Van den Bosch 2-1

Oranje Zwart - Laren 3-2 (1-1)
6' Van der Weerden 1-0 (sc)
26' Butt 1-1
48' Doerner 1-2 (sc)
66' Judge 2-2
68' Van der Weerden 3-2 (sc)

Pinoké - Tilburg 1-1 (0-1)
30' Hermkens 0-1 (sc)
58' Matheson 1-1 (sc)

SCHC - HGC 3-8 (2-2)
11' Weusthof 1-0 (sc)
20' Middleton 1-1
25' Van Ass 1-2
31' Bouwens 2-2
42' Jackson 2-3 (sc)
51' Jackson 2-4 (sc)
55' Weusthof 3-4 (sc)
58' Jackson 3-5 (sc)
68' Kranstauber 3-6
68' Kranstauber 3-7
70' Kranstauber 3-8


Stand heren

Pos.ClubGespeeldGewonnenGelijkVerlorenVoorTegenPunten
1Bloemendaal7610231119
2HGC8611302119
3Amsterdam8512221616
4Rotterdam7502231515
5Oranje-Zwart8413211713
6Den Bosch8404161912
7Laren8314272510
8Kampong8314181710
9Tilburg822416188
10Pinoké821519237
11Hurley811612284
12SCHC802615322


Programma week

Dames

DatumTijdThuisclubUitclub
Zondag 01 november12:45SCHCRotterdam
Zondag 01 november12:45PinokéLaren
Zondag 01 november12:45HDMOranje-Zwart
Zondag 01 november12:45Klein ZwitserlandDen Bosch
Zondag 01 november12:45AmsterdamNijmegen
Zondag 01 november12:45KampongHGC


Heren

DatumTijdThuisclubUitclub
Vrijdag 30 Oktober20:30KampongSCHC
Vrijdag 30 Oktober20:30LarenBloemendaal
Vrijdag 30 Oktober20:30RotterdamTilburg
Vrijdag 30 Oktober20:30Den BoschOranje-Zwart
Vrijdag 30 Oktober20:30HGCHurley
Vrijdag 30 Oktober20:30AmsterdamPinoké
Zondag 01 November14:45Oranje-ZwartHGC
Zondag 01 November14:45BloemendaalDen Bosch
Zondag 01 November14:45TilburgAmsterdam
Zondag 01 November14:45PinokéLaren
Zondag 01 November14:45RotterdamSCHC
Zondag 01 November14:45HurleyKampong

Uitslagen EHL in Parijs

Dit weekend werd ronde 1B van de Euro Hockey League afgewerkt in Parijs. St. Germain was gastheer voor deze ronde van dit toernooi waarin 24 clubs uit twaalf landen strijden om de Europese titel. Hieronder vind je alle uitslagen en standen.

HC Bloemendaal - Rotweiss Wettingen 7-0
De mannen van Max Caldas hebben zich vrij eenvoudig geplaatst voor de volgende ronde in de EHL ten koste van het Zwitserse Rotweiss Wettingen in Parijs: 7-0. Bloemendaal had genoeg aan een punt tegen Der Club ander Alster om eerste te worden in de groep.

Karakteristieken

11' De Nooijer 1-0
16' Van Mierlo 2-0
36' De Nooijer 3-0
39' O. Meijer 4-0 (sc)
48' N. Meijer 5-0
56' Dwyer 6-0
59' Brouwer 7-0

HC Bloemendaal - Der Club an der Alster 2-1
HC Bloemendaal voegde zich als winnaar van groep A bij de laatste zestien van de EHL. De ploeg van coach Max Caldas versloeg nummer twee, Der Club an der Alster, met 2-1. Bloemendaal had genoeg aan een gelijkspel voor het veiligstellen van de eerste plaats in groep A. Der Club an der Alster eindigt als tweede en gaat mee naar de KO 16 begin april volgend jaar.

Karakteristieken

5' N. Meijer 1-0
34' Borrell 1-1
35' N. Meijer 2-1

East Grinstead - HC Amsterdam 1-2
Met de hakken over de sloot hebben de mannen van Amsterdam zich in de EHL ontdaan van East Grinstead (2-1). Er moest wel een donderspeech aan te pas komen van coach Sjoerd Marijne. Vlak voor het einde van het derde kwart betaalde het herstel bij Amsterdam zich uit in een belangrijk doelpunt voor Amsterdam. Jan Willem Buissant pushte een strafcorner binnen, 1-2.

Karakteristieken

20' Carr 1-0 (sc)
22' Reckers 1-1 (sc)
54' Buissant 1-2 (sc)

HC Amsterdam - Poznan 6-0
De mannen van Amsterdam hebben zich via een overwinning op het Poolse KS AWF Poznan voor de KO 16. Door de tweede winst plaatst Amsterdam zich als winnaar in groep C en neemt het Engelse East Grinstead mee als nummer twee naar de KO 16 begin april volgend jaar. Voor de Polen zit het Europese avontuur erop.

Karakteristieken

20' Verga 1-0
23' Derikx (sc) 2-0
35' Buissant (sc) 3-0
42' Evers 4-0
53' Eikelboom 5-0
61' Eikelboom 6-0

De knock-outronde is van 2 tot en met 5 april 2010 en wordt in Nederland gehouden. De loting voor de laatste zestien is woensdag 19 november. Het finaleweekend is op 22 en 23 mei 2010.

Opmerkelijk
Het fenomeen Christopher Zeller haalde weer eens uit. Zijn Rot-Weiss Keulen vernederde het Italiaanse Bra in de eerste ronde van de EHL in Parijs met 11-1. Zeller scoorde daarin zeven keer. De regerende wereld- en olympisch kampioen met Duitsland verbeterde daarmee het record van Pau Quemada, die twee weken terug in Barcelona vijf keer scoorde in een EHL-wedstrijd namens RC Polo. Ook de uitslag die Rot-Weiss Keulen neerzette is een record. Het oude stond op 8-1.


Uitslagen 23 t/m 25 oktober

TeamTeamUitslag
Club Egara HC Bra 3-2
East GrinsteadPoznan4-1
Der Club an der AlsterRotweiss Wettingen 5-1
St. GermainLeuven 1-7
Rot-Weiss Keulen HC Bra 11-1
HC BloemendaalRotweiss Wettingen 7-0
East GrinsteadHC Amsterdam 1-2
BeestonLeuven 3-0
Rot-Weiss KeulenClub Egara 3-2
HC AmsterdamPoznan 6-0
HC BloemendaalDer Club an der Alster 2-1
St. GermainBeeston 0-1


Stand

Poule A

Pos. ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1HC Bloemendaal (NED) *210+8
2Der Club an der Alster (DUI) *26+3
3Rotweiss Wettingen (DUI)200


Poule C

Pos. ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Amsterdam H&BC (NED) *210+7
2East Grinstead HC (ENG) *26+2
3KS AZS AWF Poznan (POL)20-9


Poule D

Pos. ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Rot-Weiss Keulen (DUI) *210+11
2Club Egara (SPA) *260
3HC Bra (ITA)21-11


Poule F

Pos. ClubGespeeldPuntenDoelsaldo
1Beeston HC (ENG) *210+4
2KHC Leuven (BEL) *25+3
3St. Germain HC (FRA)21-7
* = Door naar tweede ronde (2 t/m 5 april 2010)

Overlast door overstromingen in Griekenland

Noodweer heeft vandaag tot overstromingen en andere problemen geleid in Griekenland. Bij de stad Volos in het midden van het land verdronk een 41-jarige man, nadat zijn boot door de storm was omgeslagen.

Vooral in het noorden waren de problemen groot. Hulpverleners moesten circa tien mensen redden die uit vrees voor het water op het dak van hun auto waren gaan zitten. In de toeristische regio Pieria zochten brandweerlieden zondagavond naar een 65-jarige man die met zijn auto door het water was meegesleurd.

Door de overstromingen was de weg tussen Athene en Korinthe gedurende enkele uren gesloten.

Straten stonden blank door de overstromingen  (foto: ANP)

McClaren: "We wilden iets rechtzetten"

FC Twente boekte zondag een ruime zege op FC Groningen (4-0). De overwinning volgt op een pijnlijke 2-0 nederlaag tegen FC Sheriff in de Europa League. Trainer Steve McClaren was na afloop te spreken over de weerbaarheid van zijn spelers.

"Vooraf was ik benieuwd naar de reactie van de ploeg. Die was perfect. We wisten dat de eerste twintig minuten belangrijke zouden zijn. Je zag het verlangen dat het team iets recht wilde zetten. We hadden voor rust drie of vier keer kunnen scoren", aldus de Engelsman op de website van de Tukkers.

"Toen het 4-0 werd, kon ik voor het eerst sinds lange tijd relaxed achterover leunen. Vooraf hadden gezegd dat we ongeacht het resultaat rustig moeten blijven."

Volgens McClaren is de overwinning op Groningen een mooie opsteker. "De ploeg heeft vandaag kwaliteit getoond en dat geeft vertrouwen voor de toekomst," besluit de oud-bondscoach van Engeland

Vleminckx: "Strijdplan kon direct prullenbak in"

Björn Vleminckx verloor zondag met NEC kansloos van PSV (0-4). De Nijmegenaren keken al na de eerste minuut tegen een achterstand aan door een treffer van Balasz Dzsudzsak. Volgens Vleminckx kon daardoor het strijdplan van de thuisploeg meteen in de prullenbak.

"Je plannen vallen in het water en je weet dat je vol aan de bak moet. Je moet dan gaan doen waar je goed in bent en als ploeg gaan fungeren. Je ziet dat we vervolgens ook net wat geluk missen bij de drie grote kansen, die we in de eerste helft toch creëerden," zegt de teleurgestelde Belgische spits op de website van NEC.

"Als je in de hoek zit waar de klappen vallen, dan moet je dat geluk toch zien af te dwingen. Blijkbaar hebben we dat niet voldoende gedaan."

Vleminckx wilde zijn ploeg bij de hand nemen, maar kon niet het verschil maken. "Ik probeerde het vuurtje wat op te stoken, pakte daardoor ook nog een gele kaart, maar misschien had ik de ploeg nog wel iets meer op sleeptouw moeten nemen. Het zat er gewoon niet in vandaag, laten we het daar maar op houden."

Slechte start Oranje <17 op WK

Het Nederlands elftal onder 17 jaar is het WK in Nigeria zondag gestart met een 2-1 verlies tegen Colombia.

Nederland, de nummer twee van het afgelopen EK, begon nochtans goed aan de wedstrijd. Luc Castaignos bood Oguzhan Ozyakup al in de vierde minuut een goede scoringskans, maar de aanvallende middenvelder gleed de bal naast het Colombiaanse doel.

De Colombianen lieten zich echter ook niet onbetuigd. Zakaria Labyad moest rond het half uur een poging van dichtbij van Deiner Cordoba van de lijn halen. Vlak voor rust was het diezelfde Labyad die een Colombiaanse poging onschadelijk maakte.

Het waren de Zuid-Amerikanen die na rust op voorsprong kwamen. Fabian Castillo promoveerde een voorzet van Wilson Cuero tot doelpunt: 1-0. Oranje liet zich niet uit het veld slaan en kwam ruim tien minuten later op gelijke hoogte. De rappe Ola John werd binnen de beruchte lijn ten val gebracht, waarna Ozyakup geen fout maakte vanaf elf meter: 1-1.

Colombia had echter het laatste woord. Wederom Cuero stelde een ploeggenoot in staat om te scoren. Deze keer was het Cordoba die doelman Patrick ter Mate passeerde. Nederland komt over drie dagen weer in actie. Gambia zal dan de tegenstander zijn van de ploeg van coach Albert Stuivenberg.

Rutten niet geheel tevreden ondanks zege

PSV versloeg NEC in Nijmegen met ruime cijfers (0-4), maar PSV-coach Fred Rutten was na afloop niet geheel tevreden. De trainer van de Eindhovenaren zag na afloop een aantal verbeterpunten.

"De tegenstander had in de openingsfase ook een paar keer kunnen scoren. Dat hadden wij moeten voorkomen," vertelde Rutten aan De Telegraaf. "We hebben in balbezit heel goed gespeeld. Toch hadden die momenten van onoplettendheid achterin bepalend kunnen zijn. Gelukkig is dat niet gebeurd," kijkt de oefenmeester kritisch terug op de wedstrijd.

NEC-coach Dwight Lodeweges was uiteraard niet tevreden over het optreden van zijn team. "Als je na twintig seconden al achterstaat, komt dat hard aan. Dit is frustrerend. We zijn dit seizoen al een paar keer slecht aan een wedstrijd begonnen. Daar hadden we over gepraat en dat wilden we vooral voorkomen."

Vélo d'Or prooi voor Contador

Alberto Contador is voor de derde keer op rij winnaar geworden van de prestigieuze Vélo d’Or, de prijs voor beste renner van het jaar. Hij kreeg van journalisten uit vijftien verschillende landen de meeste stemmen.

Contador, winnaar van de Tour de France en de ronde van het Baskenland, versloeg in de verkiezing Mark Cavendish en Fabian Cancellara. Contador was erg tevreden met zijn uitverkiezing: Ongelofelijk dat ik dit al voor de derde keer win. Er zijn veel prijzen te verdienen in de wielerwereld, maar deze is daarvan één van de belangrijkste. Waarschijnlijk gaf mijn winst in de Ronde van Frankrijk de doorslag bij de jury.

Contador is pas de tweede renner die de prijs drie keer achter elkaar wint. Eerder won Lance Armstrong van 1999 tot en met 2001 de prijs. Armstrong won verder in 2003 en 2004 de prijs en is met vijf uitverkiezingen de koploper.

Rossi uitgelaten na negende wereldtitel

Valentino Rossi was na afloop van de Grand Prix van Maleisië uitgelaten na het behalen van zijn zevende titel in de hoogste klasse van de motorsport. De Italiaan werd derde op het natte circuit van Sepang en pakte hiermee voldoende punten om de titel veilig te stellen.

De voorsprong van Rossi bedraagt met de race in Valencia voor de boeg 41 punten op teamgenoot Jorge Lorenzo. Met nog 25 punten te verdienen voor de winnaar is Rossi niet meer te achterhalen. "Het is een geweldige prestatie," zei Rossi die in de uitloopronde een levende kip bij zich had en op het podium poseerde met een ei in zijn handen.

"Het is mijn negende kampioenschap en mijn zevende in de MotoGP. Ik wil iedereen van Yamaha bedanken die mij geholpen hebben om deze prestatie te bereiken. Het hele seizoen heb ik al grote tegenstand van met name mijn teamgenoot Jorge. We hebben geweldige gevechten gehad en hij is een goede tegenstander, dus alle credits voor hem. Nu zullen we proberen te ontspannen en proberen deze prestatie in me door te laten dringen. Het is fantastisch."

Rode kaart voor schaatsers

Sandor Stuut en Cedric Michaud hebben gisteren tijdens de derde marathon in de strijd om de Marathon Cup in Amsterdam allebei een rode kaart gekregen.

In de finale zou Stuut een slaande beweging richting de Fransman hebben gedaan. Het incident werd alleen gezien door een bochtencommissaris van de KNSB. Beide schaatsers werden, na overleg met hoofdscheidsrechter Piet van der Zwaag, van het ijs gestuurd. Stuut weigerde en kwam als achtste over de meet.

"Er was geen sprake van opzet. Ik raakte alleen uit balans en maakte wat vreemde capriolen met mijn armen," aldus Stuut die bijval kreeg van Michaud. "Het is onbegrijpelijk dat we de wedstrijd niet mochten voorzetten."

Komende week kan het tweetal een schikkingsvoorstel tegemoet zien van de sectie marathon van de KNSB. "Als ze me gaan schorsen, ga ik zeker beroep aantekenen bij de tuchtcommissie," besluit Stuut.

Patiënt (17) mishandelt verpleegkundige

Een 17-jarige patiënt heeft in het Sint Antoniusziekenhuis in Nieuwegein een verpleegkundige mishandeld en bedreigd. Volgens de politie gebeurde dit omdat de jongeman vond dat zijn hoofdwond niet snel genoeg behandeld werd.

Toen de Nieuwegeiner niet snel genoeg geholpen werd, wilde hij een verpleegkundige aanvliegen. Een tweede verpleegkundige, die tussenbeide kwam, liep daarbij letsel op aan schouder en bovenarm. De agressieve patiënt verliet vervolgens met zijn ouders het ziekenhuis.

Bacsinszky pakt eerste WTA-titel

De Zwitserse Timea Bacsinszky heeft in haar eerste finale op de WTA Tour direct de titel gepakt. De 20-jarige Bacsinszky versloeg in Luxemburg de als zesde geplaatste Duitse Sabine Lisicky met 6-2 en 7-5.

Bacsinszky had geen last van haar zenuwen en begon goed door de eerste vier games te pakken. De tweede set liep tot 4-4 gelijk op, waarna de Zwitserse een break wist te forceren. De Duitse brak terug, maar leverde een game later weer haar opslag in. Bacsinszky bleef daarna rustig en trok de partij naar zich toe.

'Deadline inzicht bonusbeleid Britse banken'

Britse banken moeten voor het eind van de week inzicht geven in hun bonusbeleid. Doen ze dat niet dan zou hen verboden kunnen worden bonussen uit te keren.

Bovendien moeten ze dan het geld aan hun reserves toevoegen. Dat zei Lord Turner, hoofd van de Britse financiële autoriteit FSA, tegen de Britse zondagskrant The Sunday Times.

Hij wil dat banken gedetailleerd aangeven hoe de bonus wordt opgesplitst in contanten, aandelen en andere vormen van betaling. Volgens Turner kunnen banken de contanten het beste gebruiken om een extra buffer op te bouwen in plaats van riante bonussen te geven.

Nu de economische toestand aan het verbeteren is, nemen de winsten bij de financiële instellingen, waarvan veel deels in handen zijn van de Britse overheid, weer hand over hand toe. Volgens The Centre of Economics and Business Research stegen de bonussen in de Britse financiële sector in rampjaar 2009 met 50 procent ten opzichte van 2008.

Somaliërs gedwongen tot kijken executies

De radicaalislamitische al-Shabaab-beweging heeft honderden Somaliërs gedwongen naar de executies te kijken van twee mensen die van spionage waren beschuldigd. De militanten hadden de scholen gesloten, omdat ze zoveel mogelijk jongeren wilden bij het voltrekken van de vonnissen door een vuurpeloton.

Dat heeft de BBC vandaag gemeld. De executies hadden plaats in de stad Merca in het zuiden van het Afrikaanse land. Milities van de al-Shabaab gingen met voertuigen met luidsprekers de stad rond om de bevolking te manen de executies bij te wonen.

De Shabaab heeft de macht in grote delen van Zuid- en Centraal-Somalië. De groepering strijdt tegen de huidige regering, die internationale steun geniet. De Shabaab-beweging doet van alles om jongeren bij haar strijd te betrekken. Eerder deze maand organiseerden de islamisten een quiz om jongeren aan te moedigen mee te doen met de heilige oorlog tegen vijanden van Allah. De 17-jarige winnaar van de quiz kreeg onder meer een AK-47 machinegeweer en handgranaten.

Iberia schrapt vluchten vanwege stakingen

De Spaanse luchtvaartmaatschappij Iberia schrapt voor morgen en overmorgen vierhonderd van de in totaal tweeduizend vluchten. De Spaanse vakbonden hebben het cabinepersoneel op die twee dagen opgeroepen te gaan staken.

Zowel binnenlandse als vluchten binnen Europa worden geschrapt. Ook een paar vluchten tussen Spanje en Nederland gaan hierdoor niet door. "Zowel maandagavond als dinsdagavond zijn twee vluchten geannuleerd van en naar Madrid", aldus een woordvoerder van Schiphol.

Bijna alle langeafstandsvluchten naar bestemmingen buiten Europa worden wel uitgevoerd. Ook voor 10 en 11 november hebben de bonden het cabinepersoneel van Iberia gevraagd het werk neer te leggen.

Iberia maakte vorige week bekend de komende twee jaar 37 miljoen euro te willen besparen op de kosten. De Spaanse luchtvaartmaatschappij wil tweehonderd medewerkers tijdelijk ontslaan en de komende twee jaar de lonen bevriezen. De bonden willen met de staking de luchtvaartmaatschappij onder druk zetten.

Iberia schrapt vluchten vanwege stakingen  (foto: ANP)

Uitslagen Duitsland speelronde 10

Dit weekend stonden er in de Bundesliga de wedstrijden in de tiende speelronde op het programma. Koplopers Bayer Leverkusen en Hamburger SV speelden gelijk en zagen Werder Bremen tot op één punt naderen. Bayern München haakte na een zege op Eintracht Frankfurt weer aan.

Topper tussen Schalke 04 en Hamburger SV eindigt gelijk

De topper dit weekend in Duitsland was de partij tussen nummer drie Schalke 04 en koploper Hamburger SV. De Noord-Duitsers met Mathijssen en Elia in de basis begonnen goed aan het duel is Gelsenkirchen en leidden bij rust al met 0-2 door goals van Berg en Trochowski. Na rust scoorden Kuranyi en Schmitz voor de thuisclub, zodat de stand weer gelijk was.

Oud FC Groningen-speler Marcus Berg maakte tien minuten voor tijd de 2-3 voor HSV dat na de rode kaart voor Rozehnal met tien man speelde. In de laatste minuut van de wedstrijd was het Kuranyi die zijn tweede van de dag maakte en hiermee alsnog een punt redde voor Schalke 04.

Werder Bremen nadert koplopers tot op één punt

Nummer zestien VfL Bochum moest het thuis in de tiende speelronde opnemen tegen het als vierde staande Werder Bremen. De thuisploeg begon goed aan de wedstrijd, want al binnen een minuut scoorde Sestak de 1-0. De eerste hoekschop voor Werder werd na negen minuten gelijk benut door Hunt.

Na het stormachtige begin waarin Bochum de gevaarlijkste was en Bremen het meeste balbezit had namen de gasten de wedstrijd volledig in handen. Marin, Borowski en Özil maakten de goals voor Werder dat gezien de hoeveelheid kansen nog met veel ruimere cijfers had moeten winnen.

Bayer Leverkusen kwam vrijdag al in actie en liet tegen Borussia Dortmund de kans liggen om alleen aan de leiding te komen. Bayern München profiteerde hiervan door thuis door een goal van invaller Arjen Robben Eintracht Frankfurt te kloppen.

Uitslagen speelronde 10:

ThuisUitUitslag
Bayer LeverkusenBorussia Dortmund1-1
FSV Mainz 05SC Freiburg3-0
Mönchengladbach1. FC Köln0-0
Hannover 96VfB Stuttgart1-0
1899 Hoffenheim1. FC Nürnberg3-0
Bayern MünchenEintracht Frankfurt2-1
Hertha BSCVfL Wolfsburg0-0
VfL BochumWerder Bremen1-4
Schalke 04Hamburger SV3-3

De Stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Bayer Leverkusen 10 6 4 0 22 19 - 6
2 Hamburger SV 10 6 4 0 22 23 - 11
3 Werder Bremen 10 6 3 1 21 20 - 7
4 Schalke 04 10 6 2 2 20 16 - 9
5 Bayern München 10 5 3 2 18 17 - 9
6 1899 Hoffenheim 10 5 2 3 17 18 - 9
7 VfL Wolfsburg 10 5 2 3 17 18 - 16
8 FSV Mainz 05 10 5 2 3 17 15 - 14
9 Eintracht Frankfurt 10 3 4 3 13 11 - 13
10 Borussia Dortmund 10 3 4 3 13 10 - 14
11 Hannover 96 10 3 3 4 12 13 - 12
12 SC Freiburg 10 3 1 6 10 14 - 22
13 1. FC Köln 10 2 3 5 9 6 - 10
14 VfB Stuttgart 10 2 2 6 8 10 - 15
15 Borussia Mönchengladbach 10 2 2 6 8 10 - 18
16 1. FC Nürnberg 10 2 2 6 8 7 - 15
17 VfL Bochum 10 2 2 6 8 10 - 21
18 Hertha BSC 10 1 1 8 4 7 - 23

Topscorers:

#SpelerClubGoals
1Stefan KießlingBayer Leverkusen6
=Claudio PizarroWerder Bremen6
3Andreas IvanschitzFSV Mainz 05 5
=Kevin KuranyiSchalke 045

Programma speelronde 11:

DatumThuisUit
30/10 Borussia Dortmund Hertha BSC
31/10VfL Wolfsburg FSV Mainz 05
31/10VfB Stuttgart Bayern München
31/10Hamburger SV Borussia Mönchengladbach
31/101. FC Köln Hannover 96
31/101. FC Nürnberg Werder Bremen
31/10Schalke 04 Bayer Leverkusen
1/11SC Freiburg 1899 Hoffenheim
1/11Eintracht Frankfurt VfL Bochum

[Fotoreportage] ADE, Lounge in de Escape

Eind oktober staat al jaren in het teken van het Amsterdam Dance Event (ADE) wat onze hoofdstad weer voorziet in al onze muzikale behoeftes wat betreft elektronische muziek. Het conferentieprogramma overdag is al zeer de moeite waard, maar het festivalprogramma spreekt natuurlijk het meest tot de verbeelding met een enorm aanbod van de grootste en beste internationale artiesten, labels en speciale optredens en collaboraties, speciaal voor het ADE.

FOK!fotograaf Albert van leeuwen (angel008) was voor FOK! aanwezig in de Escape in Amsterdam en maakte daar deze partypics!

Lafeber vijfde in Spanje

Maarten Lafeber is op het European Tour-toernooi in Castellon vijfde geworden. De zege ging naar de Zweed Michael Jonzon.

Lafeber kwam vandaag tot een ronde van 66 slagen en daarmee een totaal 268 slagen (-16). Jonzon won na een spannend slot met 264 (-19). Hij liet landgenoot Christian Nilsson (-19) en de Duitser Martin Kaymer (-19) met een birdie op de laatste hole achter zich.

Robert Jan Derksen kwam op de slotdag niet verder dan een ronde van 70 slagen en viel terug tot de 25e plaats (-9).

Uitslagen Engeland speelronde 10

Dit weekend werd in de Premier League de tiende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je alle uitslagen, de vernieuwde stand, de topscorers en het programma voor aankomende week.

De belangrijkste wedstrijd van dit weekend werd gespeeld in Liverpool. Daar speelden The Reds namelijk tegen Manchester United. Een verslag van deze wedstrijd is hier na te lezen.

Arsenal geeft voorsprong uit handen

Arsenal is er dit weekend, na het gelijkspel tegen AZ in de Champions League, weer niet in geslaagd om drie punten te pakken. De ploeg van trainer Arsène Wenger speelde namelijk gelijk bij West Ham United. Na negentig minuten wedstrijd stond er 2-2 op het scorebord.

Van Persie eiste een hoofdrol voor zich op door na zestien minuten wedstrijd de score te openen. Nog voor de rust zouden The Gunners verder uitlopen. In de 37e minuut trof ook Gallas namelijk doel voor de bezoekers. Toch toonde West Ham United veerkracht. In het tijdsbestek van zes minuten zorgden achtereenvolgens Cole en Diamanti ervoor dat de punten gedeeld moesten worden. De thuisploeg beëindigde het duel overigens met tien man, aangezien Parker nog een rode kaart kreeg voorgehouden.

Tottenham Hotspur verslikt zich in Stoke City

Tottenham Hotspur heeft dit weekend belangrijke punten laten liggen in de strijd om de bovenste plaatsen in de Premier League. The Spurs gingen namelijk met 1-0 onderuit bij Stoke City.

De thuisploeg begon overigens goed aan het duel tegen Stoke City. De motor haperde echter bij de afwerking. Zo schoot Palcios van dichtbij op de lat en werkte ook Kranjcar de bal tegen het ijzerwerk. De bezoekers bleken uiteindelijk beter te zijn in de afwerking. Hiervoor moesten ze wel tot de slotfase van het duel wachten. Fuller wist in de 86e minuut Whelan te bereiken, die de bal tegen de touwen schoot.


Uitslagen speelronde 10:

ThuisUitUitslag
Wolves Aston Villa 1-1
Tottenham Hotspur Stoke City 0-1
Hull City Portsmouth 0-0
Burnley FC Wigan Athletic 1-3
Birmingham City Sunderland 2-1
Chelsea Blackburn Rovers 5-0
Bolton Wanderers Everton 3-2
Liverpool Manchester United 2-0
Manchester City Fulham 2-2
West Ham United Arsenal 2-2

De stand:

#Club GespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Chelsea 10 8 0 2 24 24-8
2 Manchester United 10 7 1 2 22 21-11
3 Arsenal 9 6 1 2 19 29-13
4 Tottenham Hotspur 10 6 1 3 19 21-14
5 Liverpool 10 6 0 4 18 24-13
6 Manchester City 9 5 3 1 18 18-11
7 Aston Villa 9 5 2 2 17 13-8
8 Sunderland 10 5 1 4 16 18-15
9 Stoke City 10 4 3 3 15 9-11
10 Wigan Athletic 10 4 1 5 13 12-17
11 Burnley FC 10 4 0 6 12 10-22
12 Bolton Wanderers 9 3 2 4 11 14-15
13 Fulham 9 3 2 4 11 10-12
14 Everton 9 3 2 4 11 12-15
15 Birmingham City 10 3 1 6 10 8-12
16 Blackburn Rovers 9 3 1 5 10 11-22
17 Wolverhampton Wanderers 10 2 3 5 9 9-16
18 Hull City 10 2 2 6 8 8-22
19 West Ham United 9 1 3 5 6 11-15
20 Portsmouth 10 1 1 8 4 5-15

Topscorers:

#Naam spelerClubAantal doelpunten
1 Fernando TorresLiverpool9
2 Didier DrogbaChelsea8
=Darren BentSunderland8

Programma volgende speelronde:

Datum Thuis Uit
31/10ArsenalTottenham Hotspur
31/10PortsmouthWigan Athletic
31/10Stoke CityWolverhampton Wanderers
31/10SunderlandWest Ham United
31/10FulhamLiverpool
31/10EvertonAston Villa
31/10Burnley FCHull City
31/10Bolton WanderersChelsea
31/10Manchester UnitedBlackburn Rovers
01/11Birmingham CityManchester City

Schaars: "Na rust konden we er niets meer van"

AZ verloor vanmiddag met 2-4 thuis tegen Ajax. De aanvoerder van de Alkmaarders, Stijn Schaars, was na de wedstrijd duidelijk. "We zijn in de tweede helft weggespeeld door Ajax. Na rust konden we er eigenlijk helemaal niets meer van”.

De landskampioen domineerde in de eerste helft. De ruststand was 1-0 in het voordeel van AZ, maar dat had hoger kunnen uitvallen. "We hadden de wedstrijd volledig onder controle, Ajax kreeg nauwelijks kansen. Dat we het in de tweede helft dan nog zo weggeven, mag niet gebeuren," aldus Schaars die zei dat de wissel van Ajax, Marko Pantelic naar de kant en middenvelder Gabri in het veld, bepalend was voor de rest van de wedstrijd.

"Het had alles te maken met die omzetting. We hadden de tweede bal niet meer, verloren de duels en liepen daardoor achter de feiten aan. Ajax heeft ons in de tweede helft weggespeeld. En dat alleen maar omdat een middenvelder in het veld kwam voor een aanvaller, dan mag dit niet gebeuren. In de eerste helft hebben we laten zien wat we kunnen, in de tweede helft konden we er eigenlijk niets meer van."

Jochie van vijf heeft nu al wasbord

Giuliano Stroe is nog maar vijf jaar, maar is nu al opgenomen in het fameuze Guinness Book of Records. Het ventje, dat al sinds zijn tweede levensjaar zijn spieren traint, heeft een bizarre stunt volbracht.

De jonge Italiaan is in het boek opgenomen nadat hij een stuk op zijn handen heeft gelopen in een televisieshow, voor een jury en een enthousiast publiek. De kleuter heeft de snelste tijd ooit neergezet op de tien meter op je handen lopen met een gewicht tussen de benen.

"Hij gaat al sinds zijn geboorte met mij mee naar de sportschool", vertelt een trotse vader, Iulian Stroe. Volgens de 33-jarige man is er geen gevaar voor zijn in Roemenië geboren zoon, aangezien hij zelf van kinds af aan hard heeft getraind. "Hij mag nooit in zijn eentje trainen. Hij is nog maar een kind, en als hij moe is gaan we weg om te spelen."


Met dit ventje moet je geen ruzie krijgen

Tafeltennisers China heersen op World Team Cup

China heeft zowel bij de dames als de heren de World Team Cup gewonnen bij het tafeltennis. De dames wonnen in de finale met 3-0 van Singapore, terwijl de heren met dezelfde cijfers won van Zuid-Korea.

Beide teams hebben zowel in de finale als in de rest van het toernooi laten merken verreweg het beste land te zijn op tafeltennis gebied. De Nederlandse tafeltennisdames werden in de kwartfinale uitgeschakeld door Japan.

[Dakar] 'Rally in 2011 terug in Afrika'

Volgens geruchten zou de ASO druk bezig zijn om de Dakar-rally in 2011 weer in Afrika te houden.

Met name de hoge kosten die verbonden zijn aan het verrijden van de rally in Zuid-Amerika zouden voor de organisatie reden zijn om proberen de rally weer in Europa en Afrika te verrijden. Ook de lokale organisatie in Lissabon lijkt zeer welwillend te zijn voor de terugkeer van de rally. Komend jaar zal de rally echter nog verreden worden in Zuid-Amerika, maar door de recessie blijven diverse teams thuis. Diverse fabrieksteams zullen dit jaar niet meedoen, waaronder KTM, bij de motoren, en MAN bij de vrachtwagens.

Overzicht Eredivisie speelronde 11

Dit weekend werd de elfde speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Ajax won de topper tegen AZ, en naast Feyenoord en FC Utrecht wonnen ook FC Twente en PSV hun wedstrijd, waardoor de gehele top 5 geen puntverlies leed.

FC Utrecht is in eigen huis nog altijd ongeslagen. Vrijdagavond werd Roda JC met 2-1 verslagen. Roda had in het begin van de wedstrijd echter de beste kansen. Oud-Utrechter Skoubo zorgden voor gevaar, en ook Bodor en Vormer waren dicht bij een doelpunt. FC Utrecht kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en zorgde vlak voor rust via Mulenga voor de 1-0. In de tweede helft waren er weinig kansen te bespeuren, Van Wolfswinkel zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing in de wedstrijd: 2-0. Roda scoorde ver in de blessuretijd nog de 2-1 via Janssen, maar die goal kwam te laat om de vijfde nederlaag van het seizoen te voorkomen. FC Utrecht blijft op de vijfde plaats staan, Roda JC zakt van de dertiende naar de zestiende plaats.

Sparta Rotterdam heeft net als in de afgelopen seizoenen gewonnen op bezoek bij ADO Den Haag. in 2005/2006 won de ploeg met 0-2, een seizoen later werd het 2-4, en na een jaar afwezigheid van ADO werd het vorig seizoen 1-2. Die wedstrijd was opmerkelijk, want ADO stond toen lange tijd met 1-0 voor, totdat Derijck in de 86e minuut een eigen doelpunt maakte. Het drama werd dus nog groter, want in de blessuretijd was het Adeleye die met een kopbal de winnende voor Sparta maakte. Gisteren was Erik Falkenburg de grote man bij Sparta. In de negende minuut maakte hij de 0-1, en nadat Buijs namens ADO die score gelijk had getrokken was hij het opnieuw die Sparta op voorsprong zette. Vlak voor rust maakte Vicento weer gelijk, waardoor de ruststand 2-2 was. In een vermakelijke tweede helft waren er kansen voor beide ploegen, maar de keepers van beide teams hielden hun doel schoon. Ver in de blessuretijd ging keeper Ditewig van ADO echter in de fout. Hij kwam veel te ver zijn doel uit waarna Strootman het van afstand probeerde. Ditewig was net op tijd terug en kon de bal nog wegstompen, maar die bal kwam uitgerekend terecht bij uitblinker Falkenburg die de 2-3 binnen wist te tikken en zo zijn derde doelpunt van de avond maakte. Zo verliest ADO wederom van Sparta door een goal in blessuretijd, en is inmiddels terug te vinden op plek tien. Sparta staat door de tweede opeenvolgende overwinning (vorige week met 2-1 van Feyenoord) inmiddels twee punten boven ADO, op plaats negen en dus in het linkerrijtje.

De wedstrijd tussen landskampioen AZ en Ajax is geëindigd in een 2-4 overwinning voor Ajax. In de eerste helft leek het er allerminst op dat de Amsterdammers zouden gaan winnen, aangezien AZ duidelijk de betere ploeg was. Aanval op aanval volgde, maar slechts eentje was er succesvol. El Hamdaoui schoot op aangeven van Holman de bal achter Stekelenburg. Ajax kwam niet in het spel voor, en ging rusten met een 1-0 achterstand. Na rust leken de rollen omgedraaid, Ajax kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker via Suárez en enkele afstandsschoten van Emanuelson, maar Romero hield zijn doel nog schoon. Tot de 57e minuut, Emanuelson probeerde het vanaf veertig meter opnieuw en deze keer verdween de bal achter Romero. Amper een minuut later scoorde Ajax zelfs opnieuw, Suárez maakte de 1-2. Van der Wiel maakte in de 65e minuut het feest compleet door de 1-3 te maken. Diezelfde Van der Wiel zorgde er in de blessuretijd van de wedstrijd met een mooie actie voor dat Suárez zijn tweede van de dag, zijn vijftiende in totaal, kon binnentikken. Pellè zorgde er met een fraaie omhaal nog voor dat de stand 2-4 werd, maar dat doelpunt kwam te laat voor AZ.

FC Twente nam in het duel met FC Groningen al vroeg afstand van de Noorderlingen, na vijf minuten was het Stoch die de 1-0 binnentikte. Een kwartier later verdubbelde Tiendalli de score. In de tweede helft ging Groningen-keeper Van Loo in de fout. Hij trok Twente-spits N'Kufo aan het hoofd naar beneden en kon met een rode kaart vertrekken. Van der Laak werd geslachtofferd voor reservekeeper Luciano, die kon vervolgens de strafschop van N'Kufo niet keren. Aan het eind van de wedstrijd maakte Ruiz er nog 4-0 van, waardoor FC Twente koploper blijft met twee punten voorsprong op PSV.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
FC Utrecht Roda JC 2-1
NAC Breda RKC Waalwijk 1-0
Vitesse Heracles Almelo 0-2
ADO Den Haag Sparta Rotterdam 2-3
Feyenoord VVV-Venlo 1-0
AZ Ajax 2-4
Willem II SC Heerenveen 4-1
FC Twente FC Groningen 4-0
NEC PSV 0-4

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 FC Twente 11 9 2 0 29 24 - 9
2 PSV 11 8 3 0 27 27 - 10
3 Ajax 11 8 2 1 26 35 - 9
4 Feyenoord 11 7 2 2 23 19 - 8
5 FC Utrecht 11 6 4 1 22 13 - 7
6 Heracles Almelo 11 5 2 4 17 11 - 11
7 NAC Breda 11 5 1 5 16 12 - 16
8 AZ 11 5 0 6 15 20 - 15
9 Sparta Rotterdam 11 4 2 5 14 9 - 15
10 ADO Den Haag 11 3 3 5 12 14 - 16
11 NEC 11 2 5 4 11 11 - 16
12 Vitesse 11 3 2 6 11 13 - 20
13 Willem II 11 3 1 7 10 15 - 20
14 VVV-Venlo 11 1 7 3 10 14 - 19
15 FC Groningen 11 2 4 5 10 8 - 16
16 Roda JC 11 2 4 5 10 12 - 21
17 SC Heerenveen 11 2 2 7 8 6 - 17
18 RKC Waalwijk 11 1 0 10 3 7 - 25

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Suárez Ajax 15
2El Hamdaoui AZ 7
=Nkufo FC Twente 7
=Ruiz FC Twente 7
5Bakkal PSV 6
=Koevermans PSV 6
7Calabro VVV-Venlo 5
=Dzsudzsák PSV 5
=Keisuke Honda VVV-Venlo 5
=Tomasson Feyenoord 5

Programma:
DatumThuisUit
vr 30/10 VVV-Venlo NAC Breda
za 31/10 Roda JC FC Twente
za 31/10 SC Heerenveen ADO Den Haag
za 31/10 FC Groningen AZ
za 31/10 PSV Vitesse
zo 1/11 RKC Waalwijk Willem II
zo 1/11 Heracles Almelo FC Utrecht
zo 1/11 Ajax Feyenoord
zo 1/11 Sparta Rotterdam NEC

Voetbal: Uitslagen Eredivisie speelronde 11

Dit weekend werd de elfde speelronde van de Eredivisie afgewerkt. Ajax won de topper tegen AZ, en naast Feyenoord en FC Utrecht wonnen ook FC Twente en PSV hun wedstrijd, waardoor de gehele top 5 geen puntverlies leed.

FC Utrecht is in eigen huis nog altijd ongeslagen. Vrijdagavond werd Roda JC met 2-1 verslagen. Roda had in het begin van de wedstrijd echter de beste kansen. Oud-Utrechter Skoubo zorgden voor gevaar, en ook Bodor en Vormer waren dicht bij een doelpunt. FC Utrecht kwam daarna steeds beter in de wedstrijd en zorgde vlak voor rust via Mulenga voor de 1-0. In de tweede helft waren er weinig kansen te bespeuren, Van Wolfswinkel zorgde een kwartier voor tijd voor de beslissing in de wedstrijd: 2-0. Roda scoorde ver in de blessuretijd nog de 2-1 via Janssen, maar die goal kwam te laat om de vijfde nederlaag van het seizoen te voorkomen. FC Utrecht blijft op de vijfde plaats staan, Roda JC zakt van de dertiende naar de zestiende plaats.

Sparta Rotterdam heeft net als in de afgelopen seizoenen gewonnen op bezoek bij ADO Den Haag. in 2005/2006 won de ploeg met 0-2, een seizoen later werd het 2-4, en na een jaar afwezigheid van ADO werd het vorig seizoen 1-2. Die wedstrijd was opmerkelijk, want ADO stond toen lange tijd met 1-0 voor, totdat Derijck in de 86e minuut een eigen doelpunt maakte. Het drama werd dus nog groter, want in de blessuretijd was het Adeleye die met een kopbal de winnende voor Sparta maakte. Gisteren was Erik Falkenburg de grote man bij Sparta. In de negende minuut maakte hij de 0-1, en nadat Buijs namens ADO die score gelijk had getrokken was hij het opnieuw die Sparta op voorsprong zette. Vlak voor rust maakte Vicento weer gelijk, waardoor de ruststand 2-2 was. In een vermakelijke tweede helft waren er kansen voor beide ploegen, maar de keepers van beide teams hielden hun doel schoon. Ver in de blessuretijd ging keeper Ditewig van ADO echter in de fout. Hij kwam veel te ver zijn doel uit waarna Strootman het van afstand probeerde. Ditewig was net op tijd terug en kon de bal nog wegstompen, maar die bal kwam uitgerekend terecht bij uitblinker Falkenburg die de 2-3 binnen wist te tikken en zo zijn derde doelpunt van de avond maakte. Zo verliest ADO wederom van Sparta door een goal in blessuretijd, en is inmiddels terug te vinden op plek tien. Sparta staat door de tweede opeenvolgende overwinning (vorige week met 2-1 van Feyenoord) inmiddels twee punten boven ADO, op plaats negen en dus in het linkerrijtje.

De wedstrijd tussen landskampioen AZ en Ajax is geëindigd in een 2-4 overwinning voor Ajax. In de eerste helft leek het er allerminst op dat de Amsterdammers zouden gaan winnen, aangezien AZ duidelijk de betere ploeg was. Aanval op aanval volgde, maar slechts eentje was er succesvol. El Hamdaoui schoot op aangeven van Holman de bal achter Stekelenburg. Ajax kwam niet in het spel voor, en ging rusten met een 1-0 achterstand. Na rust leken de rollen omgedraaid, Ajax kreeg een aantal kansen op de gelijkmaker via Suárez en enkele afstandsschoten van Emanuelson, maar Romero hield zijn doel nog schoon. Tot de 57e minuut, Emanuelson probeerde het vanaf veertig meter opnieuw en deze keer verdween de bal achter Romero. Amper een minuut later scoorde Ajax zelfs opnieuw, Suárez maakte de 1-2. Van der Wiel maakte in de 65e minuut het feest compleet door de 1-3 te maken. Diezelfde Van der Wiel zorgde er in de blessuretijd van de wedstrijd met een mooie actie voor dat Suárez zijn tweede van de dag, zijn vijftiende in totaal, kon binnentikken. Pellè zorgde er met een fraaie omhaal nog voor dat de stand 2-4 werd, maar dat doelpunt kwam te laat voor AZ.

FC Twente nam in het duel met FC Groningen al vroeg afstand van de Noorderlingen, na vijf minuten was het Stoch die de 1-0 binnentikte. Een kwartier later verdubbelde Tiendalli de score. In de tweede helft ging Groningen-keeper Van Loo in de fout. Hij trok Twente-spits N'Kufo aan het hoofd naar beneden en kon met een rode kaart vertrekken. Van der Laak werd geslachtofferd voor reservekeeper Luciano, die kon vervolgens de strafschop van N'Kufo niet keren. Aan het eind van de wedstrijd maakte Ruiz er nog 4-0 van, waardoor FC Twente koploper blijft met twee punten voorsprong op PSV.

Verder won Willem II het duel van sc Heerenveen, waardoor de ploeg de degradatiezone verlaat. Heerenveen zakte een plaatsje en staat nu voorlaatste.

Uitslagen:

ThuisUitUitslagen
FC Utrecht Roda JC 2-1
NAC Breda RKC Waalwijk 1-0
Vitesse Heracles Almelo 0-2
ADO Den Haag Sparta Rotterdam 2-3
Feyenoord VVV-Venlo 1-0
AZ Ajax 2-4
Willem II SC Heerenveen 4-1
FC Twente FC Groningen 4-0
NEC PSV 0-4

Stand:
#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 FC Twente 11 9 2 0 29 24 - 9
2 PSV 11 8 3 0 27 27 - 10
3 Ajax 11 8 2 1 26 35 - 9
4 Feyenoord 11 7 2 2 23 19 - 8
5 FC Utrecht 11 6 4 1 22 13 - 7
6 Heracles Almelo 11 5 2 4 17 11 - 11
7 NAC Breda 11 5 1 5 16 12 - 16
8 AZ 11 5 0 6 15 20 - 15
9 Sparta Rotterdam 11 4 2 5 14 9 - 15
10 ADO Den Haag 11 3 3 5 12 14 - 16
11 NEC 11 2 5 4 11 11 - 16
12 Vitesse 11 3 2 6 11 13 - 20
13 Willem II 11 3 1 7 10 15 - 20
14 VVV-Venlo 11 1 7 3 10 14 - 19
15 FC Groningen 11 2 4 5 10 8 - 16
16 Roda JC 11 2 4 5 10 12 - 21
17 SC Heerenveen 11 2 2 7 8 6 - 17
18 RKC Waalwijk 11 1 0 10 3 7 - 25

Topscorers:
#SpelerClubDoelpunten
1Suárez Ajax 15
2El Hamdaoui AZ 7
=Nkufo FC Twente 7
=Ruiz FC Twente 7
5Bakkal PSV 6
=Koevermans PSV 6
7Calabro VVV-Venlo 5
=Dzsudzsák PSV 5
=Keisuke Honda VVV-Venlo 5
=Tomasson Feyenoord 5

Programma:

DatumThuisUit
vr 30/10 VVV-Venlo NAC Breda
za 31/10 Roda JC FC Twente
za 31/10 SC Heerenveen ADO Den Haag
za 31/10 FC Groningen AZ
za 31/10 PSV Vitesse
zo 1/11 RKC Waalwijk Willem II
zo 1/11 Heracles Almelo FC Utrecht
zo 1/11 Ajax Feyenoord
zo 1/11 Sparta Rotterdam NEC

Klik hier voor alle statistieken uit de Jupiler League.

Voor meer voetbalnieuws kijk je natuurlijk op de FOK!Voetbalmanager!

Baghdatis zegeviert in Stockholm

De Cyprioot Marcos Baghdatis heeft vanmiddag het ATP-toernooi in Stockholm op zijn naam geschreven. Baghdatis versloeg in de finale de Belg Olivier Rochus met 6-1 en 7-5

Het leek er in de tweede set even op dat Rochus er een derde uit wist te slepen. De Belg verspeelde bij de stand 4-2 echter een break voorsprong. Daarna wist Bagdatis de partij naar zich toe te trekken en hij besloot de partij met een ace.

De Cyprioot kende de afgelopen anderhalf jaar veel fysiek ongemak. De laatste maanden speelde hij vooral challengers waarvan hij er drie wist te winnen.

Uitslag NEC - PSV

Om 16:30 uur begon het duel tussen NEC en PSV. Hieronder vind je de uitslag van deze wedstrijd.

NEC - PSV 0-4
1’ Dzsudzsák 0-1
15’ Reis 0-2
49’ Bakkal 0-3
53’ Lazovic (pen) 0-4

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Liesveld
Stadion: De Goffert
Gele kaart: Vleminckx, Zomer, El-Akchaoui (NEC), Lazovic (PSV)

Opstellingen

NEC: Babos, Burgzorg, v. Eijden, Zomer, El-Akchaoui, Radomski (Pothuizen/46), Worm (El Kabir/77), Davids, Fejzullahu, Vleminkckx, Goossens (Kivuvu/70)

PSV: Isaksson, Manolev, Simons, Rodriguez, Pieters, Afellay (Toivonen/64), Bakkal, Engelaar, Lazovic (Amrabat/57), Reis (Marcellis/76), Dzsudzsák

Leerkracht vermoordde 18 verloofden in India

Mohan Kumar, een 46-jarige leerkracht uit India, wordt ervan beschuldigd achttien vrouwen te hebben vermoord. Hij beloofde de vrouw telkens dat hij met haar ging trouwen. Zo waren ze gewilliger om seks te hebben. Daarna gaf hij ze dan een pilletje dat hij als een voorbehoedsmiddel omschreef, maar dat in werkelijkheid cyanide bevatte. Hij dumpte de vrouwen dan op plaatsen zoals bushokjes, toiletten en zelfs hotels.

Volgens de politie is Mohan Kumar geen psychopaat. Hij heeft de vrouwen heel bewust vermoord en kan ze zich nog allemaal herinneren.

'Geen PvdA'er als waarnemer Tilburg'

Volgens hoogleraar bestuurskunde Pieter Tops is het verstandig als de waarnemend burgemeester van Tilburg geen PvdA'er is. Mogelijke kandidaten zouden VVD'ers Ivo Opstelten, Pieter Winsemius of CDA-oud-minister Ben Bot zijn.

Tops stelt dat Tilburg momenteel behoefte heeft aan een burgervader die "de boel bij elkaar kan houden". Hij deed deze uitspraak in het televisieprogramma Buitenhof.

Van de genoemde kandidaten is Winsemius al enigszins bekend met Tilburg. Samen met Ed van Tijn verrichtte hij onderzoek naar de financiële overschrijdingen van het Midi Theater, die leidden tot de val van Vreeman.

Joezjny pakt toernooiwinst Moskou

Het ATP-toernooi in Moskou is gewonnen door Michail Joezjny. De Rus, als derde geplaatst, had vanmiddag bijna drie uur nodig om Janko Tipsarevic te verslaan. De setstanden waren 6-7, 6-0 en 6-4.

Joezjny domineerde vanmiddag de partij maar hij had moeite om zijn tegenstander definitief te breken. In de derde set kreeg hij acht breekkansen, maar Tipsarevic viel alleen om in de laatste. Joezjny serveerde wel sterk en moest slechts drie breekpunten, waarvan een break, toestaan.

[Dakar] 'Lammers naar Dakar'

Volgens geruchten zal Jan Lammers komend jaar deelnemen aan de Dakar-rally. De coureur zou hierbij het stuur overnemen van Frits van Eerd.

Frits van Eerd zou ook dit jaar weer deelnemen aan de Dakar-rally met zijn GINAF-vrachtwagen. Echter lijkt dit nu niet door te gaan en neemt Jan Lammers zijn plaats in. De reden voor de afzegging van van Eerd zou kunnen liggen aan het feit dat het bedrijf van de Brabander, Jumbo Supermarkten, onlangs een zeer grote overname heeft gedaan die in goede banen geleid zal moeten worden.

Voor Lammers zou het, ondanks een grote lijst met race-activiteiten, zijn eerste deelname aan de rally betekenen.


De GINAF-vrachtwagen uit 2009 van Frits van Eerd.

[DTM] Uitslag Hockenheim

Gary Paffet won de race vandaag in de DTM op Hockenheim, maar Timo Scheider prolongeerde zijn titel door tweede te worden.

Mattias Ekström ging sterk van start, maar al snel nam Paffet de leiding over, toen Ekström uitviel. De Audi-rijder moest, na vijf ronden met koelingsproblemen die hij had opgelopen in een gevecht tussen de twee rondgereden te hebben, toch opgeven. Schieder maakte gebruik van die situatie en volgde de gehele race Paffet op de voeten. De Duitser besloot niet voor de winst te gaan maar op safe te rijden en zo zijn kampioenschap veilig te stellen.

Achter de eerste twee was het Paul Di Resta die er vlak achter reed, maar de Schot kon geen potten breken tegenover Scheider. Alexandre Prémat had mazzel met de pitstops, waardoor hij een aantal plaatsen opschoof. De Fransman was een aantal keren de snelste op de baan. Dat bracht hem in de gevechten in het middenveld, maar Prémat moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in Jamie Green. De Brit achtervolgde Oliver Jarvis en Bruno Spengler en toen die twee met elkaar in conclaaf raakten toen Jarvis Spengler voorbij ging, kon Green profiteren en ging beide voorbij.

Spengler deed het goed door van de vijftiende plek op de grid op te klimmen tot in de punten, maar uiteindelijk moest de Canadees met de zevende plaats genoegen nemen. Vlak voor Markus Winkelhock die het laatste punt pakte. De Duitser was ook slachtoffer in de laatste fase van de race. Winkelhock krabbelde bijna de gehele race achter Jarvis aan, maar hij verloor terrein op zijn Audi-teamgenoot waardoor die en Green hem uiteindelijk wisten te passeren in de hairpin tijdens de dertigste ronde.


Uitslag Hockenheim

Pos.CoureurTeamAutoRondenTijd
1Gary PaffettSalzgitter AMG MercedesSalzgitter AMG Mercedes C-Klasse 39 1:06:01.702
2Timo ScheiderAudi Sport Team AbtGW:plus/Top Service Audi A4 DTM 39 +01.043
3Paul Di RestaAMG MercedesAMG Mercedes C-Klasse 39+01.792
4Alexandre PrématAudi Sport Team PhoenixAudi Bank A4 DTM 39 +05.234
5Jamie GreenJunge Sterne AMG MercedesJunge Sterne AMG Mercedes C-Klasse 39+05.994
6Oliver JarvisAudi Sport Team PhoenixAudi A4 DTM 39+07.737
7Bruno SpenglerMercedes-Benz Bank AMGMercedes-Benz Bank AMG C-Klasse 39 +08.664
8Markus WinkelhockAudi Sport Team RosbergPlayboy Audi A4 DTM 39+09.847
9Mike RockenfellerAudi Sport Team RosbergS line Audi A4 DTM 39+10.355
10Maro EngelGQ AMG MercedesGQ AMG Mercedes C-Klasse39+11.009
11Tomas KostkaKOLLES Futurecom-BRTAudi A4 DTM 39 +16.744
12Christian BakkerudKOLLES Futurecom-TMEAudi A4 DTM 39+20.574
13Johannes SeidlitzKOLLES Futurecom-TMEAudi A4 DTM 39+23.587
14Mathias Laudastern AMG Mercedesstern AMG Mercedes C-Klasse 39+41.679
15Tom KristensenAudi Sport Team Abt100 Jahre Audi - A4 DTM 39+2:23.250
16Susie StoddartTV Spielfilm AMG MercedesTV-Spielfilm AMG Mercedes C-Klasse 31+8 laps
17Katherine LeggeAudi Sport Team Abt Lady PowerAudi Collection A4 DTM 30+9 laps
DNFMattias EkströmAudi Sport Team Abt SportslineRed Bull Audi A4 DTM 5+34 laps
DNFRalf SchumacherTrilux AMG MercedesTrilux AMG Mercedes C-Klasse 1+38 laps
DNF Martin TomczykAudi Sport Team Abt SportslineRed Bull Cola Audi A4 DTM 0+39 laps


Eindstand in het kampioenschap

Pos.CoureurPunten
1 Scheider 64
2 Paffett 59
3 Di Resta 45
4 Spengler 41
5 Ekström 41
6 Tomczyk 35
7 Green 27
8 Kristensen 21
9 Jarvis 18
10 Winkelhock 11
11 R. Schumacher 9
12 Engel 8
13 Prémat 6
14 Rockenfeller 4
15 Lauda 1

Uitslag Liverpool - Man United

De topper tussen Liverpool en Manchester United is op naam van de thuisclub gekomen. Door treffers van Fernando Torres en David N'Gog bleven de punten op Anfield.

Dirk Kuijt begon in de basis bij de Liverpudlians, terwijl de Mancunians een beroep deden op doelman Edwin van der Sar. Met een geweldige save hield Van der Sar in de eerste helft nog de nul toen Fábio Aurélio een vrije trap richting kruising stuurde. De Braziliaan mocht de vrije bal nemen door de afwezigheid van Liverpoolcaptain Steven Gerrard. Naar mate het eerste bedrijf vorderde kwam ook United beter in de wedstrijd. Wayne Rooney kwam het dichtst bij. Zijn poging met het hoofd belandde echter in de handen van Pepe Reina.

Liverpool, dat de voorgaande vier duels verloor, kwam uitstekend uit de startblokken na de thee. Pogingen van Kuijt, Yossi Benayoun en Lucas kwamen echter niet ver. Tot driekwart van het duel, toen Benayoun Fernando Torres wegstuurde. De Spanjaard hield Rio Ferdinand van zich af en schoot hard langs Van der Sar. Kuijt, die een ongelukkig duel speelde, smeerde Nemanja Vidic vlak voor tijd zijn tweede gele kaart aan. Voor de Serviër was het de derde opeenvolgende rode kaart in duels met Liverpool.

Ook Javier Mascherano kreeg tweemaal geel van arbiter Marriner. Voor Liverpool was het de eerste rode kaart sinds de rode prent van Mascherano op Old Trafford, 54 duels terug. De hektische slotfase werd beëindigd door invaller David N'Gog. De Fransman kon ontsnappten en prikte de bal onder Van der Sar door: 2-0.

Liverpool FC - Manchester United FC 2-0
65' Fernando Torres 1-0
90' Nemanja Vidic (United/2x geel)
90'+4 Javier Mascherano (Liverpool/2x geel)
90'+6 David N'Gog 2-0

Stadion: Anfield, Liverpool
Arbiter: Andre Marriner
Gele kaart: Jamie Carragher (Liverpool), Patrice Evra, Dimitar Berbatov (United)

Opstellingen:

Liverpool FC: Reina; Johnson, Carragher, Agger, Insúa; Lucas, Mascherano; Benayoun (Skrtel/90+1), Kuijt, Aurélio; Torres (N'Gog/81).

Manchester United FC: Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra; Carrick, Scholes (Nani/74); Valencia, Giggs; Rooney, Berbatov (Owen/74).

Man aangehouden na ontvoering jongen(13)

Een 51-jarige man uit Doesburg was het gisteravond zo zat, dat er telkens eieren tegen zijn raam werden gegooid dat hij zelf achter de daders aan is gegaan en één van hen thuis heeft opgesloten. Deze dertienjarige jongen mocht pas weer gaan als hij de namen en adressen van de andere dadertjes gaf.

De man ging met een bestelbusje achter de jongens aan. Hij pakte de jongen en gooide deze in de bus en nam hem mee naar de woning van de man. De man is aangehouden wegens vrijheidsberoving.

Attracties doen goede zaken in herfstvakantie

De Nederlandse attractieparken doen goede zaken in de herfstvakantie. Dat heeft de Club van Elf, de vereniging van grote dagattractieparken, vandaag laten weten.

De meeste toeristische trekpleisters melden hogere bezoekersaantallen dan in de herfstvakantie van 2008. Het is echter lastig om al concrete cijfers te geven, stelt een zegsman. De scholen in het zuiden van het land hebben de komende week pas vrij. Pas daarna kan de Club van Elf de definitieve resultaten van dit jaar melden.

Attracties doen goede zaken in herfstvakantie  (foto: ANP)

Uitslagen Eredivisie (25/10/2009)

Om 14.30 uur begonnen er drie wedstrijden in de Eredivisie. Hieronder vind je de uitslagen.

Willem II - sc Heerenveen 4-1
48’ Zijler 1-0
51’ Boutahar 2-0
65’ Papadopoulos 2-1
70’ Demouge 3-1
90+3’ Demouge 4-1

Toeschouwers: 12.500
Scheidsrechter: Makkelie
Stadion: Koning Willem II Stadion
Gele kaart: Zijler (Willem II), Svec (sc Heerenveen)

Opstellingen

Willem II: Aerts, Bruma, Biemans, Schenkel,Swinkels (Livramento/85),Akgün (Pereira/7), v.d.Heijden, Boutahar, Zijler, Demouge, Sheotahul (Grégoire/46)

sc Heerenveen: Vandenbussche, Breuer, Bak Nielsen, Dingsdag, Popov, Losada, Svec, Elm (Koning/78), Assaidi (Elyounoussi/57), Sibon (Fazli/75), Papadopoulos



FC Twente - FC Groningen 4-0
5’ Stoch 1-0
21’ Tiendalli 2-0
62’ N'Kufo (pen.) 3-0
80’ Ruiz 4-0

Toeschouwers: 23.800
Scheidsrechter: Blom
Stadion: Grolsch Veste
Gele kaart: Holla (FC Groningen)
Rode kaart: Van Loo (60) (FC Groningen)

Opstellingen

FC Twente: Boschker, Stam, Wisgerhof, Douglas, Tiendalli, Brama, Perez, Janssen (Akram/71), Ruiz, N'Kufo (Wellington/78), Stoch (Parker/70)

FC Groningen: v.Loo, De Roover, Sankoh, Granqvist, Stenman, v.d.Laak (Luciano/62), Ajilore, Lovre, Enevoldsen, Pedersen (Holla/46), Nordstrand (Matavz/68)



AZ Alkmaar - Ajax 2-4
28’ El Hamdaoui 1-0
57’ Emanuelson 1-1
58’ Suárez 1-2
65’ Van der Wiel 1-3
90+1’ Suárez 1-4
90+2’ Pellè 2-4

Toeschouwers: 16.867
Scheidsrechter: Nijhuis
Stadion: DSB Stadion
Gele kaart: Jaliens, Swerts, Moreno (AZ Alkmaar), (Ajax)

Opstellingen

AZ Alkmaar: Romero, Swerts, Jaliens, Moreno, Poulsen, Dembélé (Elm/79), Mendes da Silva, Schaars, Martens (Lens/72), Holman (Pellè/60), El Hamdaoui

Ajax: Stekelenburg, v.d.Wiel, Alderweireld, Vertonghen, Anita, Rommedahl, De Zeeuw, Enoh, Emanuelson, Pantelic (Gabri/46), Suárez

Ruim honderd doden door aanslagen Bagdad

Het aantal doden door de bomaanslagen zondag in Bagdad is opgelopen tot 106. Meer dan vijfhonderd mensen zijn gewond geraakt. Dat heeft de politie in de Iraakse hoofdstad laten weten.

Bij het ministerie van Justitie en bij het kantoor van de provinciale overheid in Bagdad werden autobommen tot ontploffing gebracht. De straten rond de gebouwen liggen volgens ooggetuigen bezaaid met lijken, ledematen en puin.

De verantwoordelijkheid voor de aanslagen is nog niet opgeëist. De Iraakse regering wijst met de beschuldigende vinger naar terreurnetwerk al-Qaeda.

Het is de bloedigste aanslag in Irak in enkele maanden tijd. In augustus ontploften twee met explosieven volgeladen vrachtwagens bij de ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken. Daardoor vielen tien ongeveer honderd doden en meer dan vijfhonderd gewonden.

Aanslag in Bagdad  (foto: ANP)

Slechte cijfers voor Microsoft, games doen het wel erg goed

Microsoft heeft deze week de cijfers voor het derde kwartaal openbaar gemaakt. De omzet kromp, ten opzichte van het derde kwartaal in 2008, met 14% naar 12,92 miljard dollar. De winst daalde met 18% naar 3,57 miljard dollar.

Wij, als gamers, zijn met name geïnteresseerd in de cijfers van Microsofts Entertainment and Devices afdeling, waarvan de Xbox en de Zune multimedia handheld (dit I-Pod Touch achtige apparaat is alleen in Amerika te verkrijgen) een belangrijk onderdeel vormen.
Van dit bedrijfsonderdeel daalde de omzet licht van 1,893 miljard dollar in het derde kwartaal van 2008 naar 1,891 miljard dollar in het derde kwartaal van 2009. De winst van de afdeling verdubbele daarentegen van $159 miljoen naar $312 miljoen. Dit werd onder andere veroorzaakt door Halo 3: OSDT en de prijsverlaging van de Xbox 360 Elite.

Een aantal andere leuke cijfers:
-De omzet van Xbox Live steeg met 50 procent naar de 100 miljoen dollar
-Voor elke verkochte console worden gemiddeld 8.7 games gekocht
-De afgelopen 2 boekjaren zag de Xbox 360 voor het eerst de zwarte cijfers. In de jaren daarvoor werd er altijd verlies gemaakt op de Xbox en de Xbox 360.

Nys wint Koppenbergcross

Sven Nys heeft voor de zevende keer, en de zesde keer op rij, de Koppenberg cross gewonnen. De Belg reed in de laatste ronde weg uit een kopgroep van zeven man en kwam solo aan in Oudenaarde, voor wereldkampioen Niels Albert.

Vlak voor de start begon het plots hard te waaien en te regenen in Oudenaarde. Mede door de wind was het een afwachtende start en ging men met een grote groep de kasseien op. Toen het veld werd ingedraaid was er een merkwaardig moment voor wereldkampioen Niels Albert. Hij kreeg een klein zetje en bleef vastzitten in de afzettingen. Albert moest daardoor zich van achteraan weer terugrijden.

Na de tweede beklimming van de Koppenberg kon Albert de aansluiting maken met de omvangrijke kopgroep. Op het moment dat Albert de aansluiting maakte ging Sven Nys aanvallen met Zdnek Stybar, Klaas Vantornhout en Francis Mouray. Na de doorkomst reed de Tsjech Stybar alleen weg. Albert en Vantornhout gingen achter hem aan en konden in de afdaling aansluiten.

De drie konden elkaar niet vinden en daardoor konden drie man, met daarbij Nys en Mouray, weer aansluiten. Precies op dat moment trok Albert door en kreeg hij zijn ploeggenoot Stybar mee. Na de vierde ronde volgde Nys als derde op tien seconden, die na de Koppenberg weer kon aansluiten.

Hierna begon het pokeren tussen Nys en Albert. Nys liet Stybar wegrijden en wachtte op Albert om erachteraan te gaan. Toen dit niet gebeurde ging Nys zelf versnellen. Toen Stybar was bijgehaald zakte de snelheid weer en kon de Fransman Mouray weer aansluiten. Later sloten ook Vantornhout, Kevin Pauwels en Bart Aernouts aan. Het bleef toen twee rondes hollen en stilstaan, waardoor aan het eind van de zevende ronde de kopgroep van zeven nog compleet was.

Vlak voor de Koppenberg reed Aernouts, koersend voor de Rabobank, weg. Toen Nys zag dat Albert niet goed zat reed hij weg met Stybar en bleef Albert achter, die wellicht zijn eerdere inspanningen moest bekopen. Het tempo viel toch weer stil en alle zeven renners kwamen weer bij elkaar. Ook toen de laatste ronde begon was de groep nog intact.

Na de Koppenberg moest Aernouts lossen en ging Nys aan. Vantornhout probeerde hem bij te houden maar moest de Belgisch kampioen, die de laatste vijf jaar al won op de Koppenberg, laten gaan. Albert ging achter Nys aan maar het gat was te groot. Nys won zodoende voor de zevende keer de Koppenbergcross.

Uitslag Koppenbergcross

#RennerNat.Tijd
1Sven NysBEL1:02.08
2Niels AlbertBEL
3Klaas VantornoutBEL
4Kevin PauwelsBEL
5Zdenek StybarTSJ
6Francis MourayFRA
7Bart AernoutsBEL
8Enrico FranzoiITA
9Gerben de KnegtNED
10Erwin VerveckenBEK

Uitslagen Schotland speelronde 9

Dit weekend stond de negende speelronde in de Schotse competitie op het programma. FOK!sport brengt je ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Stuivertje wisselen aan kop
Celtic won vanmiddag van het laag geklasseerde Hamilton. Doordat Glasgow Rangers gisteren gelijkspeelde heeft Celtic de eerste plek in de Schotse competitie weer overgenomen.

The Gers speelde met 1-1 gelijk tegen de nummer drie, Hibernian. Na acht minuten kwam Glasgow Rangers nog wel op voorsprong via een treffer van Kris Boyd. Na ruim een uur spelen kwam Hibernian echter langszij via Anthony Stokes en dat was ook de eindstand.

Celtic, dat zonder Glenn Loovens speelde, won vanmiddag met 1-2 bij Hamilton. Na een kwartier spelen zorgde een treffer van Shaun Maloney voor de 0-1. Celtic bleef de betere partij maar kreeg weinig kansen. Het was Scott McDonald die Celtic alsnog op een comfortabele 0-2 zette. Zeven minuten voor tijd bracht Mickaël Antoine-Curier de spanning nog wat terug maar er werd niet meer gescoord.

Uitslagen speelronde 9:

ThuisUitUitslag
AberdeenDundee United0-2
Glasgow RangersHibernian1-1
HeartsFalkirk0-0
KilmarnockSt. Johnstone2-1
St. MirrenMotherwell3-3
HamiltonCeltic1-2

De stand:

#ClubGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenGoals
1 Celtic9 6 2 1 20 17 - 8
2 Glasgow Rangers 9 5 4 0 19 15 - 6
3 Hibernian 9 5 2 2 17 14 - 8
4 Dundee United9 4 4 1 16 12 - 7
5 Motherwell 9 3 5 1 14 11 - 9
6 St. Mirren9 3 3 3 12 12 - 12
7 Aberdeen 9 2 5 2 11 7 - 7
8 Kilmarnock9 2 3 4 9 8 - 9
9 Hearts 9 2 3 4 9 9 - 12
10 St. Johnstone9 1 3 5 6 13 - 20
11 Hamilton 9 1 2 6 5 6 - 17
12 Falkirk 9 0 4 5 4 4 - 13

Programma komende week:

DatumThuisUit
31-10St. MirrenHamilton
31-10MotherwellHearts
31-10HibernianAberdeen
31-10CelticKilmarnock
31-10St. JohnstoneFalkirk
01-11Dundee UnitedGlasgow Rangers

Big Daddy en Master Chief, pompoenstijl

Op 31 oktober is het weer Halloween. Halloween is een feest dat altijd groots gevierd wordt in landen als Ierland, Canada en de Verenigde Staten. Kinderen -en stiekem ook volwassenen- gaan met dit feest de straat op om zoveel mogelijk snoep te verzamelen aan de deur. Huizen worden versierd met allerlei enge attributen, waaronder gezichten die uit pompoenen gesneden worden.

Wie nog steeds denkt dat er inderdaad alleen maar gezichten uit pompoenen gesneden worden komt bedrogen uit. Naast de gebruikelijke penissen, borsten en andere freudiaanse uitingen gebruiken gamers hun fantasie om hun favoriete games uit de pompoenen te snijden. Enkele leuke voorbeelden zijn hieronder te bezichtigen.



Brawn zoekt geld voor Button

Brawn GP-teambaas Ross Brawn wil wereldkampioen Jenson Button voor 2010 behouden. De Brit wordt ook in verband gebracht met McLaren, maar heeft aangegeven liever bij zijn huidige team te blijven. Hij heeft zijn salariseisen echter wel omhooggeschroefd.

Brawn zoekt nu geld om Button te kunnen betalen, maar geeft wel aan dat dit niet ten koste van de sportieve prestaties moet gaan. "Jenson is natuurlijk een geweldige coureur en de teams die hun rijdersbezetting voor volgend jaar nog niet rond hebben, zijn natuurlijk in hem geïnteresseerd," meldde Brawn aan de BBC.

"Wij willen dat Jenson bij ons blijft, en we verwachten dan ook een oplossing te vinden. In zijn contract heeft hij natuurlijk niet het salaris dat hoort bij een wereldkampioen en een team dat er veel sterker voorstaat dan tien maanden geleden. We zijn met Jenson in gesprek om een balans te vinden tussen wat we kunnen bieden en wat hij verwacht. Je bent nooit honderd procent zeker, maar ik ben 99% zeker dat het goedkomt," zei de teambaas die verwacht dat snel na de race in Abu Dhabi een nieuw contract met Button getekend kan worden.

Vrouw miljonair na uitdelen parkeerbon

Een federale jury heeft vrijdag een vrouw uit Chicago in een klap miljonair gemaakt. De vrouw krijgt een schadevergoeding van anderhalf miljoen dollar, zo'n een miljoen euro, nadat vier agenten haar burgerrechten hadden geschonden na een parkeerboete.

Jacqueline Fegan moest zelfs huilen in de rechtbank. Volgens haar zijn haar polsen permanent beschadigd geraakt toen ze geboeid in een politiebusje werd gegooid. 

Fegan, die zelf verkeersagente is, gaf een politieagent een parkeerbon toen hij met zijn eigen auto reageerde op een politieoproep. Toen Fegan weigerde de bon te verscheuren, ontstak agent Robert Reid in woede. Na te zijn gewaarschuwd wegens het lopen door rood licht, werd ze vastgegrepen en geboeid in een politieauto gegooid.

De jury besloot dat Fegan een schadevergoeding van 1,2 miljoen dollar moest krijgen wegens emotioneel leed. Daarbovenop krijgt ze drie ton in dollars wegens medische kosten en inkomstenderving.

Frans competitieduel afgelast vanwege griep

De Franse competitiewedstrijd tussen Paris St-Germain en Olympique Marseille, die voor vandaag op het programma stond, gaat niet door.

De Franse voetbalbond besloot hiertoe omdat bij drie spelers van PSG de Mexicaanse griep is geconstateerd. Bovendien hebben nog twee spelers vergelijkbare symptomen. De rest van de selectie van PSG wordt behandeld met Tamiflu.

De medische commissie van de voetbalbond adviseert PSG het personeel de komende 72 uur in quarantaine te zetten.

Burger King verkoopt 's nachts alleen wiet

Een niet in functie zijnde politieman uit Tullytown, in de Amerikaanse staat Pennsylvania, had afgelopen week 's nachts ineens enorme trek. Hierop besloot de man om even naar de Burger King te rijden voor een warme hap. Hier deed hij echter de schokkende ontdekking dat er 's nachts alleen nog maar wiet wordt verkocht.

Agent Shawn McClister deed zijn bestelling bij de intercom van de drive-in en reed vervolgens door naar het raam om daar de bestelling af te halen. De 32-jarige Burger King-medewerker bij het raam vroeg de agent vervolgens of hij ook drank bij zich had. "Wat?", vroeg McClister oprecht verbaasd. Hierop herhaalde de man zijn vraag met de aanvulling dat hij marihuana wilde ruilen voor drank.

Hierop vertrok de medewerker naar de bergplaats terwijl een andere McClister zijn bestelling overhandigde. Even later kwam de eerste werknemer weer terug met een zak waarin duidelijk groene plantjes zaten. Hierop draaide McClister zijn gebreide hoed opdat de tekst 'Tullytown Police' voor de man zichtbaar werd. "Dat is geen slim idee, wel?", vroeg McClister.

Hierop reed de politieman weg met zijn voedsel om even later terug te keren met een collega die op dat moment wel in functie was. Deze arresteerde de fastfoodmedewerker wegens het bezit van drugs met de bedoeling deze te verkopen aan een politieagent. Dit kon pas nadat zij enkele wietzakken vonden in een vuilnisbak.

Weduwnaar Gately weigert miljoenen

Andrew Cowles, de weduwnaar van Boyzone-zanger Stephen Gately, geeft de 11 miljoen euro die zijn echtgenoot hem heeft nagelaten aan een goed doel. Dat meldde de Britse krant The Mirror vandaag.

"Hun relatie was gebaseerd op liefde en niet op materiële zaken", stelde een vriend van de familie. "Andrew wil dat na de dood van Stephen zo houden." Cowles (32) is internetondernemer. Het tweetal trouwde in 2006.

De 33-jarige Gately overleed twee weken geleden na een nacht stappen op Mallorca. Hij zou zijn gestikt in zijn eigen braaksel.

Ruim zes ton voor vinder vampierdoder

De Australische politie heeft een klopjacht geopend op een man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op een zelfbenoemde vampier. Wie de vampierdoder weet op te sporen, kan een beloning van 1 miljoen Australische dollar, ruim 600.000 euro, tegemoet zien.

De politie heeft vandaag bekendgemaakt de hoge prijs op het hoofd van Adrian Mark Perry te zetten. Perry wordt ervan verdacht in juni 2003 'Vampire Gigolo' Shane Chartres-Abbott te hebben laten neerschieten. Naar verluidt zou de gigolo de ex-vriendin van Perry hebben verkracht en mishandeld.

Volgens de politie zit Perry achter de moord op Chartres-Abbott, die op klaarlichte dag in een voorstad van Melbourne is doodgeschoten. Perry, een voormalig slager en uitsmijter, is echter al twee jaar onvindbaar. De voortvluchtige is bijzonder sluw en een meester in vermommingen.

De ex-vriendin van Perry werkte net als Chartres-Abbott in de seksindustrie. In augustus 2002 werd zij naakt, bewusteloos en bloedend aangetroffen in een douchecabine van een hotelkamer. De vrouw had beetafdrukken op haar dij, blauwe ogen en een gekneusde nek en kaak. Het bizarste was wel dat haar tong vijf centimeter korter was geworden, vermoedelijk is het stuk afgebeten.

Eenmaal bij kennis, verklaarde de vrouw tegenover de politie dat Chartres-Abbott had beweerd een tweehonderd jaar oude vampier te zijn. Hij woonde al in Melbourne voor de stad was gebouwd en dronk bloed om te overleven.

Tijdens het proces beweerde Chartres-Abbott van niets te weten, waarop hij werd vrijgesproken. Perry, woedend over de schandalige behandeling, ging op zoek naar een huurmoordenaar om de vampier om zeep te helpen. Enige tijd later werd Chartres-Abbott doodgeschoten, Perry is sindsdien onvindbaar.

Andrew Lloyd Webber heeft kanker

Componist Andrew Lloyd Webber lijdt aan prostaatkanker. Dat meldt de BBC vandaag op zijn website.

De ziekte is volgens zijn woordvoerder in een vroeg stadium ontdekt. De 61-jarige Brit ondergaat op dit moment een behandeling. Hij hoopt over een paar maanden weer aan het werk te zijn.

Andrew Lloyd Webber heeft dertien musicals op zijn naam staan en tientallen hits. Op dit moment werkt hij aan Love Never Dies, een vervolg op zijn hit The Phantom of the Opera, de langstlopende musical ooit op Broadway. Begin volgend jaar werkt hij mee aan een talentenshow van de BBC om acteurs voor Dorothy en Toto te vinden voor een nieuwe opvoering van The Wizard of Oz.

Andrew Lloyd Webber heeft prostaatkanker  (foto: ANP)

Konami verscheept 3 mln exemplaren van PES 2010 naar Europa

Konami heeft eind vorige week meer dan drie miljoen exemplaren van Pro Evolution Soccer 2010 richting Europa laten verschepen. De uitgever verwacht miljoenen van de voetbalgame te kunnen verkopen van de game die begin november uitkomt op ongeveer alle gangbare platformen.

Marketing director voor Europa, Martin Schneider licht toe: "PES 2010 is Konami’s largest release of the year, and we cannot stress the gratitude for all the input from the enormous PES fan base." "Global sales for the PES series to date are over 55.5 million, and we expect a very strong performance from what is easily the best PES in a long, long time."

Volgens Schneider heeft Konami nauw samen gewerkt met voetbalfans en PES-fans om een voetbalgame te maken die alle aspecten van het voetbal raakt. Dit is overigens een strategie die de uitgever wil voortzetten als ze naar toekomstige DLC voor PES 2010 kijken en daarna.

Directe concurrent voor PES 2010, FIFA 10, heeft afgelopen week alleen al in Groot Brittannië meer dan een miljoen exemplaren verkocht.

TU Delft derde op eerste dag Solar Challenge

Het Nuon Solar Team van de TU Delft is vandaag op de eerste dag van de World Solar Challenge in Australië als derde geëindigd. Een wagen van de Universiteit Twente /Saxion Hogeschool eindigde direct daarachter als vierde.

Vanuit Darwin vertrokken 47 studententeams richting het zuiden aan de 3010 kilometer tellende race voor zonnewagens.

Volgens een woordvoerster van de ploeg van TU Delft verliep de eerste dag niet soepel voor het team. Er waren problemen met het zonnepaneel dat voor de energie zorgt, waardoor enkele stops noodzakelijk waren. Daarbij kwam een temperatuur van 39 graden Celsius. Uiteindelijk legde de ploeg 686 kilometer af.

Universiteit Twente /Saxion Hogeschool kwam uit op 630 kilometer. Het team, dat een elfde startpositie had, is zeer tevreden over de eerste racedag.

Op de eerste plaats met 120 kilometer voorsprong op de Delftenaren staan Japanse studenten en tweede staat een ploeg uit Michigan (VS). Het Nuon Solar Team won de afgelopen vier edities van de race.

TU Delft derde op eerste dag Solar Challenge  (foto: ANP)

Cuche zegeviert op reuzenslalom

Didier Cuche heeft de eerste wereldbekerwedstrijd van dit seizoen op de reuzenslalom voor mannen op zijn naam geschreven. Over twee manches was de Zwitser Ted Ligety en Carlo Janka te snel af.

Cuche, die de wereldbeker vorig jaar won, was in de eerste manche al de snelste. Ligety zette echter een zeer goede tweede manche neer. Cuche wist in de laatste meters van zijn tweede run de overwinning toch nog veilig te stellen.



Uitslag reuzenslalom
PosNaamTijd
1Didier Cuche (Zwi) 2.21,45
2Ted Ligety (VS) +0,60
3Carlo Janka (Zwi) +0,95
4Massimiliano Blardone (Ita)+0,96
5Benjamin Raich (Oos) +1,45
6Kjetil Jansrud (Noo) +1,86
7Jean-Baptiste Grange (Fra) +2,42
8Davide Simoncelli (Ita) +2,58
9Jean-Philippe Roy (Can)+2,63
10Cyprien Richard (Fra) +2,68

Stand wereldbeker

PosNaamPunten
1Didier Cuche (Zwi) 100
2Ted Ligety (VS)80
3Carlo Janka (Zwi) 60
4Massimiliano Blardone (Ita)50
5Benjamin Raich (Oos) 45

Zatte bromfietser rijdt struiken in

Een bromfietser schrok afgelopen nacht in het Groningse Aduard zo van een tegemoetkomende politieauto, dat hij halsoverkop de struiken inreed. De 58-jarige man had namelijk veel te diep in het glaasje gekeken, en wilde koste wat kost een confrontatie met de politie vermijden.

Helaas wekte de actie alleen maar meer argwaan, waarop de politie hem uit de struiken viste. Wonder boven wonder had de man geen schrammetje.

Zijn rijbewijs moest de zuiplap echter wel inleveren. In zijn bloed werd een alcoholpromillage van maar liefst 2,1 aangetroffen.


Het was weer aolderwets brommers kiekn veur de politie

[WRC] Loeb pakt zesde wereldtitel

Sébastien Loeb is voor de zesde maal in zijn carrière wereldkampioen rallyrijden geworden. De Fransman won met zijn Citroën de rally van Groot-Brittannië, waarbij hij in een rechtstreeks gevecht zijn grote concurrent Mikko Hirvonen voorbleef.

Loeb moest op kampioenschapsleider Hirvonen één punt goedmaken om de titel te pakken. De Fransman begon furieus, terwijl de Fin voor de voorzichtige aanpak koos. Na negen proeven leidde de Citroëncoureur met een voorsprong van 25 seconden op de Ford van Hirvonen.

Loeb moest zondag een deel van zijn voorsprong inleveren op Hirvonen, maar deze kreeg te maken met een losgeraakte motorkap in de voorlaatste etappe en moest stoppen om deze te verwijderen. Hierdoor kon Loeb eenvoudig naar de overwinning en hiermee naar zijn zesde titel rijden.

Meedoen met de closed beta van Star Trek Online?

Twee dagen terug is de gesloten beta van Star Trek Online begonnen. De game van ontwikkelaar Cryptic Studios, bekend van Champions Online, en uitgever Atari hebben dit bekend gemaakt. Craig Zinkivich, executive producer van Star Trek Online, geeft aan verheugd te zijn om het verhaal van Star Trek met het publiek te kunnen delen.

"We’re pleased to begin sharing our addition to Star Trek’s legendary story with the public." "We know fans of Star Trek, and fans of MMOs, will be incredibly impressed by what they see when they play Star Trek Online."

In Star Trek Online mag je spelen als kapitein van een ruimteschip van de Federation of de Klingons. Niet tijdens de oorlog die de twee facties uitvoeren in de 23e eeuw, maar in het begin van de 25e eeuw. In een tijd na alle TV-series kortom. Je zult je eigen schip kunnen uitrusten op een manier die jij wilt en je eigen crew kunnen trainen. Vervolgens kun je de verre ruimte gaan verkennen met je schip of aan land gaan op planeten of andere ruimteschepen.


Trekkies unite!

Iedereen die geïnteresseerd is in Star Trek Online heeft geluk. Je kunt jezelf namelijk opgeven om mee te doen in deze beta waarin je de Federatie verdedigt en vrede probeert te bewerkstelligen in het door oorlog verscheurde Alpha Kwadrant. Om jezelf op te geven voor deze beta beam je jezelf naar de website van Star Trek Online.

Lokeren stuurt trainer de laan uit

SC Lokeren heeft trainer Aleksandar Jankovic de laan uitgestuurd. Hij zal worden opgevolgd door Jacky Mathijssen.

Sinds april van dit jaar was Jankovic coach van de Belgische club. Hij moet nu echter het veld ruimen vanwege een lange reeks tegenvallende resultaten. Afgelopen vrijdag verloor Lokeren thuis met 0-2 van Racing Genk.

Mathijssen was vorig seizoen trainer bij Club Brugge. Zijn doorlopende contract daar werd afgelopen zomer ontbonden.

Hr. Ms. Evertsen redt Somaliërs van stuurloze skiff

Het marineschip de Hr. MS. Evertsen heeft gisteren 43 mannen, vrouwen en kinderen van een in nood geraakte 'skiff' gered. Het houten bootje dreef onbestuurbaar in de Golf van Aden toen ze werden opgemerkt door een marinehelikopter. 

De mensen waren op weg van Somalië naar Jemen toen de motor van hun bootje de geest gaf. Ze zaten al ruim twee dagen zonder voedsel of drinkwater op zee op het moment dat de boordhelikopter ze tijdens een patrouille tegenkwam.

Direct werd een snelle rubberboot te water gelaten met twee monteurs en een marinearts om hulp te verlenen aan de mensen in de skiff. Enkele van hen waren ziek geworden na het drinken van zeewater. De monteurs konden de motoren niet meer repareren, waarna besloten werd de Somaliërs aan boord te nemen van het fregat. Er wordt nu overlegd met de hulporganisatie UNHCR voor een oplossing om de 43 Somaliërs aan wal te krijgen. 

Hr. Ms. Evertsen neemt tot eind dit jaar deel aan de maritieme EU-missie Atalanta, bedoeld om piraterij tegen te gaan. Hulpverlening op zee is daarnaast altijd een van de taken van de zeestrijdkrachten. 

 
Foto's door: FOK!fotograaf Erasmo

Plat Haags: Is Fleur een lekker wijf?

Vorige week schreef iemand onder jouw column dat ‘ie Fleur Agema best een lekker wijf vindt. Blijkbaar heeft Klink stiekem ook de bril uit het basispakket gehaald. Maar het wordt nog erger: er bestaat een lijst van dertig artsen die wegens medische blunders of seks met de patiënten hun beroep niet meer mogen uitoefenen. Van deze dertig charlatans blijken er acht gewoon door te zijn gegaan met hun werk. En niet eens in een of andere obscure kliniek in Abchazië ofzoiets, maar gewoon in Nederland.

Schiavone wint toernooi Moskou

Francesca Schiavone heeft het WTA-toernooi in Moskou op haar naam geschreven. De Italiaanse, als achtste geplaatst in de Russische hoofdstad, was in de finale met 6-3 en 6-0 te sterk voor Olga Govortsova.

In de eerste set wist de Wit-Russin, ondanks een break bij de stand 2-1, goed partij te bieden. In de tweede set ging het echter mis. Govortsova kreeg last van een spierblessure in haar zij. Na een lange behandeling zette ze de strijd nog wel door maar ze het kon het Schiavone niet meer lastig maken.

Voor Schiavone is het haar tweede WTA-titel. In 2007 won ze het toernooi in Bad Gastein.

Suarez: "Ploeggenoten worden tekort gedaan"

Dat Ajax Luis Suarez nodig heeft is eigenlijk wel duidelijk. In tien competitieduels was de Uruguayaan al goed voor dertien goals en zeven assists. Toch vindt de aanvoerder van de Amsterdammers dat de media teveel nadruk leggen op hem.

"Ajax is meer dan Suarez," zegt Suarez zondag in de Telegraaf. "Ik vind dat mijn ploeggenoten wel eens tekort wordt gedaan. In een elftal levert iedereen zijn bijdrage en mijn opdracht is doelpunten maken en anderen laten scoren. Als mensen zeggen dat een mogelijke transfer in de winterstop of blessure van mij het einde van de kampioensaspiraties betekent, vind ik dat respectloos naar de anderen. Tegen AGOVV en vorig seizoen hebben ze laten zien ook zonder mij te kunnen winnen."

Suarez zal vandaag aan de aftrap verschijnen van de belangrijke uitwedstrijd van Ajax tegen landskampioen AZ.

Been was even klaar met Slory

Mario Been heeft het even gehad met Andwélé Slory. De trainer van Feyenoord haalde de speler gisteren, tijdens het duel met VVV-Venlo (0-1), in de rust uit het veld.

"Ik was even klaar met zijn gedrag," lichtte de keuzeheer van Feyenoord toe. "Andwélé werd in de eerste helft op een positieve manier gecoacht door het team, maar wilde niet luisteren. Dan kom je maar lekker op de bank zitten. Het gaat hier niet om ego's, het gaat om de ploeg en om de club. Het wordt tijd dat dit heertje eens in de spiegel kijkt."

Daarnaast liet Been weten Slory geen boete te geven. Volgens hem zou een wissel in een volle Kuip al erg genoeg voor de speler moeten zijn.

CDA: snel besluit over deel bezuinigingen

Van de twintig werkgroepen die voor het kabinet op zoek zijn naar miljardenbezuinigingen, moet het werk van tussen de vijf en vijftien volgens coalitiepartij CDA nog deze kabinetsperiode tot concrete besluiten leiden.

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel maakt dat vandaag duidelijk in een interview in De Telegraaf. Bij Prinsjesdag gaf Van Geel al aan dat het kabinet in 2011 een "betekenisvolle stap" moet zetten met bezuinigingen om zo op langere termijn de overheidsfinanciën op orde te krijgen. "Het CDA maakt het niet mee dat alles over de schutting wordt gegooid naar een nieuw kabinet", aldus Van Geel toen.

Het kabinet heeft werkgroepen van ambtenaren aan het werk gezet om in april volgend jaar op tal van terreinen met voorstellen te komen. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hebben benadrukt dat er voor hen geen taboes zullen gelden. Van Geel wijst erop dat ook de publieke omroep en cultuur onder de loep moeten worden genomen.

Ook de nieuwste aflevering van de politieke columnreeks "Plat Haags" gaat in op het CDA en de bezuinigingen op omroep en cultuur.

Gewonde schietpartij Rotterdam overleden

Een 30-jarige man die vrijdagavond door een schietpartij in een woning aan de Jan van Avennesstraat in Rotterdam ernstig gewond was geraakt, is gisteravond aan zijn verwondingen overleden. Dat meldde een woordvoerder van de politie.

In de woning waren zes mensen. Een 37-jarige Rotterdammer raakte gewond door lichamelijk geweld. Hij is een van de verdachten.

Het is de politie nog onduidelijk wat de aanleiding voor de schietpartij was en wie er allemaal bij betrokken waren.

Overleg met overheden over drukte op de weg

De ANWB en de VerkeersInformatieDienst (VID) gaan om de tafel zitten met Rijkswaterstaat, gemeenten en provincies om de verkeershinder tijdens de grootschalige wegwerkzaamheden die gepland staan, zoveel mogelijk te beperken.

Beide instanties hebben een verhaal daarover in De Telegraaf van vandaag bevestigd. Vanwege de uitvoering van de spoedwettrajecten van minister Camiel Eurlings (Verkeer) om versneld cruciale autosnelwegen te verbreden met extra rij- en spitsstroken, moeten Nederlandse weggebruikers vanaf januari 2010 rekening houden met veel vertragingen op de weg.

"Het gaat niet alleen om overleg met Rijkswaterstaat", stelt een zegsman van de ANWB. "Maar ook vooral om de gemeentes en provincies. Als grote wegen afgesloten zijn, gaan automobilisten op zoek naar sluiproutes. Het is aan lagere overheden daarop in te spelen en te zorgen dat die doorstroming zonder problemen verloopt."

Doden door autobommen in Bagdad

Het aantal doden door twee bomaanslagen in Bagdad is opgelopen tot 62. Dat meldde de Iraakse politie. Bij twee overheidsgebouwen in de Iraakse hoofdstad ontploften vandaag bijna tegelijk autobommen.

Door de bomexplosies zijn volgens de politie ook ongeveer 160 mensen gewond geraakt. Lokale ziekenhuizen spraken echter van zeshonderd gewonden.

De daders hadden het volgens de politie gemunt op het ministerie van Justitie en op het provinciehuis van de provincie Bagdad.

Het is de bloedigste aanslag in Irak in enkele maanden tijd. In augustus ontploften twee met explosieven volgeladen vrachtwagens bij de ministeries van Financiën en Buitenlandse Zaken. Daardoor kwamen ongeveer honderd mensen om het leven. Meer dan vijfhonderd mensen raakten toen gewond.

[F3 Euro] Uitslag Race 2 Hockenheim

De laatste race van het F3 Euroseries-seizoen is gewonnen door Jean-Karl Vernay. De Fransman haalde in de laatste ronde nog Christopher Zanella in, daarachter was het Mirko Bortolotti die derde werd.

Henki Waldschmidt benutte zijn poleposition niet en de Nederlander finishte als achtste. Renger van der Zande viel opnieuw, net als gisteren, uit.

In de stand voor het kampioenschap was Jules Bianchi al niet meer te achterhalen sinds de vorige race in Frankrijk en de Fransman beëindigde het seizoen met 114 punten. Christian Vietoris werd tweede op een flinke achterstand met 75 punten, Valtteri Bottas mocht zich derde noemen met 62 punten.


Uitslag Race 2 Hockenheim

Pos. CoureurTeam Tijd
1 J. Vernay Signature-Plus 40:50.329
2 C. Zanella Motopark Academy + 0.723
3 M. Bortolotti Carlin Motorsport + 9.301
4 M. Wittmann Mücke Motorsport + 13.055
5 V. Bottas ART Grand Prix + 20.948
6 E. Gutierrez ART Grand Prix + 30.929
7 J. Bianchi ART Grand Prix + 41.830
8 H. Waldschmidt SG Formula + 44.788
9 S. Coletti Prema Powerteam + 54.309
10 A. Tambay ART Grand Prix + 54.523
11 J. Jokinen Kolles & Heinz Union + 1:00.248
12 P. Enrique Manor Motorsport + 1 ronde(n)
DNFR. Merhi Manor Motorsport + 4 ronde(n)
DNFA. Sims Mücke Motorsport + 5 ronde(n)
DNFJ. Rosenzweig Carlin Motorsport + 5 ronde(n)
DNFR. van der Zande Motopark Academy + 6 ronde(n)
DNFT. Geronimi Signature-Plus + 6 ronde(n)
DNFE. Mortara Kolles & Heinz Union + 8 ronde(n)
DNFV. Garcia Prema Powerteam + 13 ronde(n)
DNFM. Mäki Signature-Plus + 13 ronde(n)
DNFB. Shaaban Prema Powerteam + 13 ronde(n)
DNFA. Caldarelli SG Formula + 17 ronde(n)
DNFT. Dillmann HBR Motorsport + 22 ronde(n)


Eindstand in de F3 Euroseries

Pos.CoureurTeam Punten
1J. Bianchi ART 114
2C. Vietoris Mücke 75
3V. Bottas ART 62
4A. Sims Mücke 54
5J. Vernay Signature 47
6M. Mäki Signature 44
7R. Merhi Manor 42
8S. Bird Mücke 40
9E. Gutierrez ART 26
10S. Coletti Prema 19
11B. Hartley Carlin 15
12H. Waldschmidt SG Formula 13
13A. Caldarelli SG Formula 11
14C. Zanella Motopark 11
15R. Van der Zande Motopark 7
16B. Shaaban Prema 6
17J. Rosenzweig Carlin 6
18M. Wittmann Mücke 6
19A. Mustonen Motopark 4
20T. Geronimi Signature 2
21A. Tambay ART 0
22M. Bortolotti Carlin 0
23V. Garcia Prema 0
24C. Ramos Manor 0
25M. Chinosi Prema 0
26R. Wickens Kolles & Heinz 0
27J. Jokinen Kolles & Heinz 0
28T. Sandtler Prema 0
29E. Mortara Kolles & Heinz 0
30J. Cecotto Jr. HBR 0
31N. Tandy Kolles & Heinz 0
32P. Enrique Manor 0
33T. Dillmann Prema 0
34K. Mirocha HBR 0
35N. Monien Mücke 0
36C. van Dam SG Formula 0
37A. Marsoin SG Formula 0

Falkenburg in illuster rijtje

Erik Falkenburg behoort sinds gisteren in een illuster rijtje. De middenvelder van Sparta Rotterdam maakte in het duel met ADO Den Haag (2-3) een hattrick. Daarmee is hij de achtste Spartaan, die deze prestatie neer weet te zetten.

De laatste keer dat een speler van Sparta Rotterdam een hattrick maakte, was Danny Koevermans. Op 28 november 2001 trof de aanvaller drie keer doel in de wedstrijd tegen Willem II. Dat duel won de Rotterdamse formatie destijds met 3-2.

Toch is de prestatie van Falkenburg extra bijzonder, omdat de middenvelder zijn hattrick buiten Het Kasteel, de thuishaven van Sparta Rotterdam, maakte. René van der Gijp was in 1982 de laatste voetballer, die hierin slaagde.

Lucius rekent op FC Den Bosch

Theo Lucius zet zijn carrière als voetballer zeer waarschijnlijk voort bij FC Den Bosch. De voormalig Feyenoorder heeft nog altijd geen nieuwe werkgever gevonden en zal nu op amateurbasis voor de Bossche formatie gaan spelen.

Beide partijen zullen na het weekend met elkaar in gesprek gaan. Lucius traint al een aantal weken mee bij FC Den Bosch, de club waar hij zijn professionele carrière als speler begon.

"De interesse van zowel 1860 München als Melbourne Heart heeft zich niet doorgezet, zodat het waarschijnlijk FC Den Bosch wordt," lichtte Lucius toe.

Beckenbauer baalt van aankoopbeleid Van Gaal

Franz Beckenbauer is niet blij met de aankopen van trainer Louis van Gaal deze zomer. Dat zegt de president van Bayern München zondag in het Duitse Bild.

Beckenbauer ziet enkele aanwinsten niet als directe versterking voor de basis. "Sommigen zie ik meer als spelers voor de breedte, niet als versterkingen", aldus Beckenbauer tegenover Bild. Bayern investeerde afgelopen zomer maar liefst 75 miljoen euro in nieuwe spelers, maar de resultaten zijn tot dusver zeer matig.

Ook recordaankoop Mario Gomez presteert volgens de preses niet naar behoren. "Gomez mocht in Bordeaux twaalf minuten invallen. Ik had verwacht dat hij zich zou laten zien. Helaas heeft hij de kans om iets te bewijzen tegenover de coach niet gepakt. Luca Toni toonde veel meer inzet."

Vooralsnog maakten ook Anatoliy Tymoschuk, Danijel Pranjic en Edson Braafheid hun transfersom nog niet waar. Daarom sluit Beckenbauer veranderingen in de selectie niet uit. "Mogelijk hebben we wat teveel spelers. Dat zullen we wellicht in de winterstop oplossen."

De uitspraken van Beckenbauer zijn opvallend, daar hij gisteren Van Gaal nog openlijk een hart onder de riem stak. "Het zit hem nog niet mee", aldus de Duitser.

Dordrecht wil Muhamadu langer vastleggen

Ibad Muhamadu heeft FC Dordrecht snel overtuigd van zijn kwaliteiten. De Dordtenaren willen het contract van de spits graag verlengen. Nu ligt Muhamadu nog tot het einde van dit seizoen vast.

De 27-jarige Amsterdammer begon eind augustus aan zijn tweede periode bij de Schapenkoppen. Eerder speelde hij tussen 2006 en 2008 al twee seizoenen in Dordrecht, waarin hij in 48 competitieduels dertien keer scoorde. Sinds zijn rentree is hij nog beter op dreef. Muhamadu kwam dit seizoen acht keer binnen de lijnen en maakte al vijf treffers. Dit deed hij bovendien vooral als invaller.

Weinig verschuivingen politieke peiling

In de wekelijkse peiling van Maurice de Hond kruipen CDA en PVV weer iets naar elkaar toe. De PVV is nog steeds de grootste partij met 28 zetels, eentje minder dan vorige week en 19 meer dan nu in de Tweede Kamer.

Het CDA volgt met 26 zetels, een meer dan vorige week en een verlies van 15 in vergelijking met de laatste verkiezingen. Daarmee is het CDA nu evengroot als D66. Die partij behaalde bij de laatste verkiezingen nog 3 zetels. De peiling van vandaag kent verder nauwelijks verschuivingen ten opzichte van vorige week. De ChristenUnie krijgt er een zetel bij en staat op 7 (6 in de Kamer). De SP verliest er een en komt uit op 14 (25).

De PvdA staat op 14 (33 in de Kamer), de VVD op 16 (21), GroenLinks op 13 (7), de Partij voor de Dieren op 3 (2), de SGP op 2 (2) en Rita Verdonk op 1 (1).

De Hond onderzocht ook hoe een aantal prominenten van grote partijen liggen als potentiële premierkandidaten. Daaruit komt naar voren dat de Amsterdamse burgemeester Job Cohen en Eurocommissaris Neelie Kroes (VVD) goed scoren, met een klein verschil zelfs beter dan CDA-leider Jan Peter Balkenende en PvdA-leider Wouter Bos. Een meerderheid van de ondervraagden wil volgend jaar al verkiezingen, in plaats van in 2011.

Wij zijn nog steeds de grootste!  (foto: ANP)

Ubisoft kondigt gebruik van Windows 7 feature aan

Ubisoft heeft aangekondigd dat de strategiegame R.U.S.E gebruik zal gaan maken van de multitouch feature van Windows 7. Dit houdt in dat de gebruiker, bijvoorbeeld door middel van een touchscreen, op meerdere plekken tegelijk kan klikken.

R.U.S.E is een game waarin je vijanden kan afbluffen om te winnen. Door het gebruik van multitouch support zal de barrière tussen de speler en de computer verdwijnen, aldus de marketing director van de ontwikkelaar.

Het spel zal het eerste kwartaal van 2010 uitkomen voor de PC, de Xbox 360 en de PlayStation 3.

Hieronder nog een filmpje om een idee te krijgen van de multitouch feature:

[Gerucht]Elder Scrolls V 200 jaar na Oblivion

Online webshops zijn wel vaker de bron van geruchten, zo ook dit keer. De boekensite Waterstone's had in de omschrijving van het boek The Elder Scrolls: Infernal City enkele opmerkelijke zaken vermeld.




"A novel that takes places forty-five years after the Oblivion Crisis, which is the story of The Elder Scrolls IV: Oblivion game and the expansion pack Shivering Isles. It partly bridges the gap for the next game, which is set 200 years after the Oblivion crisis."

Hieruit kunnen we dus opmaken dat het vijfde spel in de serie zich 200 jaar na Oblivion af zal spelen. Inmiddels heeft Waterstone's de omschrijving aangepast.

CD: Klein - A Devil's Bargain

Als je de eerste klanken van A Devil's Bargain hoort lijkt de duivel ver weg te zijn. De korte a capella intro 'When You're Gone' laat een preview horen van het vocale kunnen van Merel Wijnberg. Samen met Roel Kleintjes vormt ze singer-songwriterproject Klein. Voor de opnames van live-uitvoeringen wordt het duo vaak bijgestaan door bevriende muzikanten. Hierdoor zijn de trombone, klassieke gitaar, piano en contrabas
ook te vinden op dit product uit de lage landen.

[Zesdaagse] Bartko/Kluge wint Amsterdam

Het duo Bartko/Kluge heeft de zesdaagse van Amsterdam gewonnen. De Duitsers waren gingen op de laatste dag het Zwitserse duo Risi/Marvulli voorbij en won uiteindelijk met één ronde voorsprong. Danny Stam werd met zijn Duitse partner Lampater derde.

Bartko en Kluge stonden de eerste vier dagen al op kop van de zesdaagse in onze hoofdstad. Op de voorlaatste dag werden ze echter opeens voorbijgestreeft door het Zwitserse duo, waarna een spannende slotavond volgde. In de afsluitende koppelkoers nam het Duitse koppel een voorsprong van een ronde en gaf deze niet meer uit handen.

Theo Bos werd tijdens zijn eerste zesdaagse uiteindelijk vijfde. Hij moest met zijn partner Peter Schep elf rondes prijsgeven.

CD: Basement Jaxx - Scars

Het nieuwe album van Basement Jaxx had met een titel als "Featuring" waarschijnlijk geen scheve ogen gekregen. Nu heeft de plaat de titel van de eerste track Scars meegekregen. Van de dertien songs moet alleen de leadsingle 'Raindrops' het doen zonder samenwerkingsverband. Alle andere tracks worden geflankeerd door het woord 'featuring' plus de deelnemende artiest. En daar zitten dan ook een aantal behoorlijke namen bij, zo staan daar bijvoorbeeld Kelis, Santigold, Sam Sparro en Yoko Ono genoteerd. Heeft Basement Jaxx deze mensen allemaal nodig om het album naar een hoger plan te tillen of werkt het averechts?

Schepen probleemloos door Ketelbrug

Bijna 150 schepen zijn vanochtend vanaf kwart over acht de door de Ketelbrug gevaren. Binnen een uur was de hele operatie, die probleemloos verliep, achter de rug. Dat heeft Rijkswaterstaat vandaag laten weten.

Begin oktober kwam de brug spontaan omhoog waardoor zich een aantal aanrijdingen voordeed en er chaos op de A6 ontstond. Rijskwaterstaat besloot toen de brug buiten gebruik te stellen. Dit was de tweede maal dat de brug open werd gedaan voor schepen die niet onder de brug kunnen doorvaren.

Schippers moesten zich vooraf aanmelden. Het verkeer op de A6 werd stilgezet of omgeleid. Omdat het rustig was, ontstonden er geen lange files.

Schepen probleemloos door Ketelbrug  (foto: ANP)

Brand flat Breda mogelijk aangestoken

De politie houdt er ernstig rekening mee dat een brand in een flatgebouw aan de Brusselstraat in Breda het gevolg is van brandstichting. Ongeveer vijftig bewoners werden vanochtend geëvacueerd. Niemand raakte gewond.

De politie zegt aanwijzingen te hebben voor de brandstichting, maar een woordvoerder wilde niet zeggen welke die zijn.

De brand begon even na vijf uur in de centrale hal. Bewoners van de flat werden ondergebracht in een nabijgelegen stadskantoor. Na een klein uur was het vuur onder controle. Alle bewoners mochten om negen uur terug naar huis.

De schade door de brand is hoofdzakelijk in de hal en aan de buitenkant van de flat. Een vrouw met ademhalingsproblemen werd ter plaatse behandeld

Uitslagen volleybal A-League speelronde 2

Dit weekend werd de tweede speelronde gespeeld in de nationale volleybalcompetitie, de A-League. Hieronder vind je de uitslagen, standen en het programma voor komende week.

Uitslagen A-League heren:

ThuisploegUitploegUitslag
HvA VolleybalSV Dynamo Apeldoorn2-3
AB Groningen/LycurgusLanghenkel Orion2-3
Webton TwenteBMC/SSS2-3
Landstede Volleybal/VCZNesselande0-3

Stand A-League heren:

#TeamGespeeldPuntenSets voorSets tegen
1SV Dynamo Apeldoorn2562
2Langhenkel Orion 2563
3HvA Volleybal 2453
4Nesselande 2333
5AB Groningen/Lycurgus2355
6BMC/SSS 2245
7Landstede Volleybal/VCZ 2126
8Webton Twente 2126

Uitslagen DELA-League dames:

ThuisploegUitploegUitslag
TVC AmstelveenSliedrecht Sport3-0
Longa’59Summa Peelpush3-2
PND VC WeertHeutink-Pollux1-3
Dros/AlternoCofely-Nesselande3-0

Stand DELA-League dames:

#TeamGespeeldPuntenSets voorSets tegen
1TVC Amstelveen 2660
2Heutink Pollux 2661
3Dros/Alterno 2453
4Longa'59 2464
5PND/VC Weert 2245
6Sliedrecht Sport 2126
7Summa Peelpush 2126
8Cofely-Nesselande 2006

Programma:
Heren zaterdag 31 oktober / zondag 1 november

TijdThuisploegUitploeg
19:30Webton TwenteLanghenkel Orion
19:30BMC/SSSHvA Volleybal
20:00SV Dynamo ApeldoornLandstede Volleybal/VCZ
15:00 (zondag)NesselandeAB Groningen/Lycurgus

Dames zaterdag 31 oktober / zondag 1 november

TijdThuisploegUitploeg
19:30Cofely-Nesselande PND VC Weert
19:30Sliedrecht Sport Dros/Alterno
20:00Longa'59 Heutink Pollux
15:30 (zondag)Summa Peelpush TVC Amstelveen

[DSC] Uitslag finale races zaterdag

Het was de twijfel die overheerste voorafgaand aan de start van de eerste race van de GT- en Supersport I-divisie van de DSC tijdens de SLAM!FM Finaleraces op het TT-circuit van Assen. De bewolking was namelijk dreigend en de vraag was dan ook welke banden het beste gemonteerd konden worden. Na afloop bleek het dat de mensen op slicks de juiste keuze hadden gemaakt.

Martin Short was zo’n iemand en won door die keuze op comfortabele wijze de race. Tweede werd Cor Euser, die voor regenbanden koos maar desondanks met deze positie zijn kampioenschap in de GT-divisie veilig stelde. Berry van Elk werd ondanks zijn keuze voor regenbanden derde. In de Supersport I-divisie leek de overwinning naar Sjaco Griffioen te gaan, maar hij kreeg na afloop een tijdstraf van tien seconden voor inhalen onder geel. Hierdoor ging de overwinning naar René Wijnen en Pieter Dubois. Griffioen werd nog wel tweede en eindigde daarmee voor Henk Thuis.

Op de startgrid werd besloten om de start van de race een paar minuten uit te stellen zodat iedereen de kans kreeg om nog banden te wisselen. Veel teams gebruikten die extra tijd om regenbanden onder hun bolide te monteren omdat het achterop het circuit flink nat was. Regenbanden waren wel een gok, omdat het niet zeker was of de regen ook echt door zou gaan zetten. De variëteit in keuzes was groot, want zo startten Martin Short, Philippe Ribbens en Peter Versluis op slicks en kozen Cor Euser en Berry van Elk voor regenbanden.

Toen de lichten op groen sprongen had Martin Short de beste start. Achter de kop van het veld bleek meteen hoe tricky het was om met slicks van start te gaan. Peter Versluis ging namelijk bij het uitkomen van de GT-bocht te enthousiast op het gas en boorde de neus van zijn fraaie Ferrari F430 GT2 in de pitmuur. Wonder boven wonder kon iedereen de Ferrari ontwijken waardoor een grotere startcrash vermeden werd.

Voor Philippe Ribbens verliep de start van de race ook niet goed. De bestuurder van de ETEC-Viper schoot rechtdoor in de eerste bocht en verloor daardoor al vele plaatsen. Alsof dat nog niet genoeg was moest Ribbens zijn Viper na een paar ronden met technische problemen in de pitstraat parkeren. "We denken dat het differentieel kapot is gegaan", aldus Robert de Graaff na afloop.

Martin Short kon de eerste ronden flink uitlopen op Cor Euser. De regen zette namelijk niet door waardoor de mensen op slicks duidelijk in het voordeel bleken. Achter Cor Euser volgde Berry van Elk op een derde positie.

Na de pitstops had Cor Euser door zijn vele resultaatseconden stuivertje moeten wisselen met Berry van Elk. Van Elk had echter de fout gemaakt om ook na de pitstops op regenbanden te blijven rijden waardoor hij veel langzamer bleek dan Euser. Die had namelijk wel van banden gewisseld en noteerde tijden die ruim tien seconden sneller waren dan die van Van Elk. Euser kon zonder veel moeite voorbij gaan Van Elk en stelde op die manier zijn tweede positie zeker. Na afloop van de race was er veel discussie of Cor Euser met zijn tweede positie nou wel of geen kampioen was geworden. Na veel rekenwerk bleek Euser uiteindelijk na de race 22 punten voorsprong te hebben op Short. Aangezien er in de wedstrijd op zondag 21 punten te halen zijn kwam Martin vandaag one point to Short, waarmee Cor Euser dus de nieuwe kampioen van de GT-divisie van de Dutch Supercar Challenge is.

In de Supersport I-divisie was er een megacrash in de eerste ronde. Kees Kreijne en Jan Storm kwamen na de Stekkenwal met elkaar in aanraking waarna Kees Kreijne met zijn Aston Martin achter een zandheuvel terecht kwam. "Ik weet dat ik samen met Jan Storm van de baan af vloog, maar hoe ik precies over die heuvel ben gevlogen weet ik niet meer", aldus Kees Kreijne na afloop van de race.

Aan Nol Köhler en Henk Thuis ging dit alles voorbij. Zij waren meteen weer vol in gevecht met elkaar en lieten elkaar geen duimbreed toe. Na een paar positiewisselingen slaagde Köhler er na een paar ronden in om toch een paar seconden afstand te pakken ten opzichte van Henk Thuis.

Verderop in het veld ging het ondertussen minder goed met Piet Versluis in de KTM X-Bow en Carlo Kuijer in de Opel Astra Silhouette. Kuijer spinde achterop het circuit waarna Versluis de Astra niet meer kon ontwijken. Beide bolides liepen veel schade op waardoor de race voor beide coureurs over was.

Sjaco Griffioen kende een goede race en kon vanaf een achtste startpositie in zijn klasse oprukken naar een derde positie. Na de pitstops werd dit zelfs een tweede positie omdat Henk Haane, die het stuur had overgenomen van Nol Köhler, en Henk Thuis lang stil moesten staan. Eerste waren inmiddels René Wijnen en Pieter Dubois, maar zij kregen een drive-through omdat ze een te korte pitstop hadden gemaakt. Het duo viel hierdoor terug achter Sjaco Griffioen.

Henk Thuis deed ondertussen alle moeite om op een derde positie te finishen, maar eindigde zijn race bijna in dezelfde bandenstapels als eerder in de race Kees Kreijne. "Mijn auto brak uit achter op het circuit. Ik vloog eraf en ik keek daarna alleen maar in mijn achteruitkijkspiegel", vertelde Henk Thuis na de race. "Ik dacht bij mezelf blijf uit die heuvel en probeerde dan ook om mijn Porsche te corrigeren. Gelukkig lukte dat en kon ik verder rijden, maar ik moet je zeggen dat ik hem wel even geknepen heb!"

Griffioen leek er bij het vallen van de finishvlag met de overwinning vandoor te gaan, maar hij kreeg van de wedstrijdleiding een tijdstraf van tien seconden opgelegd voor inhalen onder geel. Hierdoor ging de overwinning toch naar René Wijnen en Pieter Dubois. Sjaco Griffioen werd nog wel tweede, Henk Thuis eindigde ondanks zijn spin op de derde plek.

Nol Köhler en Henk Haane eindigden op de zesde positie, maar bleken eerder vandaag al tijdens de kwalificatie kampioen te zijn geworden in de Supersport I-divisie. Dennis Retera had namelijk pole getraind maar zag die positie als sneeuw voor de zon verdwijnen omdat hij zich niet had ingeschreven voor aanvang van die kwalificatietraining. Hierdoor ging het punt voor pole position naar Köhler en Haane waardoor zij zich kampioen mogen noemen in de Supersport I-divisie.

Vrouwelijk schoon uit Dragon Age poseert in mannenblad

Begin november verschijnt Dragon Age: Origins en mannenblad Maxim speelt hier handig op in door een fotoshoot te publiceren van dames die enige gelijkenis vertonen met de vrouwelijke karakters in de game. Inderdaad, haardracht is nagenoeg hetzelfde en de meesten zijn schaarsgekleed. De foto's kun je overigens vinden op de website van Maxim. Dragon Age: Origins verschijnt overigens voor PC, Xbox 360 en PlayStation 3.


De dame op rechts schaars gekleed?

Dragon Age: Origins is de spirituele opvolger op Baldur's Gate, met deze game keert BioWare terug naar zijn roots: een epische RPG in een fantasy-setting. Speel een aan jouw keuzes aangepast verhaal, pas je speler helemaal aan jouw wensen aan en vernietig vijanden met het schaalbare combat-systeem.

Eerste DLC Order of War nu al beschikbaar

Square Enix heeft, in het kader van het éénmaandig bestaan van Order of War, gratis DLC aangekondigd. De downloadable content is nu al beschikbaar op Steam en bestaat uit de volgende onderdelen; voormalige pre-order items:
* Heavy Bomber Squadrons
* Infantry Mortar Launchers
* Off-Map Heavy Artillery
* Survival Mission Mode

Als het goed is wordt de DLC automatisch aangeboden als je Order of War start. Mocht je Order of War nog niet in je bezit hebben dan kun je altijd eerst de demo van de game proberen.

Boek: De Avonden - Gerard Reve

Gerard Reve werd op 14 december 1923 in Amsterdam geboren als Gerard Kornelis van het Reve. Hij was de tweede zoon in een gezin van overtuigde communisten. Gerard groeide op in Betondorp. Over de jeugd van Gerard zijn weinig betrouwbare gegevens bekend. Gerard zelf omschreef zijn jeugd als een verschrikking, liefdeloos en hard. Reve volgde een opleiding als typograaf en werkte korte tijd als journalist. In 1940 verscheen er in eigen beheer een dichtbundel van hem. Het bundeltje werd voor het eerst in de jaren '80 bij het publiek bekend, maar er werd aan de echtheid getwijfeld. Pas toen in de jaren '90 een authentiek exemplaar werd gevonden, moest men het als het officiële debuut van Reve erkennen. Het meest bekende boek van Gerard Reve is De Avonden. Deze roman kwam uit in 1947 en hij publiceerde dit boek onder de naam Simon van het Reve. Latere drukken van het boek kwamen uit onder zijn eigen naam.



Horror keert terug in Tuschinski

De majestueuze Amsterdamse bioscoop Tuschinski krijgt weer een horrorfilmfestival. Op de avond van Halloween, komende zaterdag 31 oktober, vindt in het theater de eerste Halloween Horror Show plaats, een marathon van vier horrorfilms die nog niet in Nederland te zien zijn geweest.

De geestelijk vader van het project is Jan Doense, voormalig directeur van het Imagine/Amsterdam Fantastic Film Festival.

"Zo'n prachtige grote zaal als Tuschinski leent zich uitstekend voor een samenzijn van horrorfanaten", stelt Doense. In de jaren tachtig en negentig was de bioscoop aan de Reguliersbreestraat het decor voor de roemruchte Weekends of Terror. De steevast uitverkochte marathon werden landelijk bekend vanwege de extreme luidruchtigheid van het publiek, die elke vrouw of bloedspetter in beeld met een enthousiast gejoel en gekrijs begroette.

Doense zag in het in Nederland steeds populairdere Halloween-feest een prima aanleiding om de oude traditie nieuw leven in te blazen.

Opnieuw onrust bij heilige berg in Jeruzalem

Bij de Tempelberg in Jeruzalem zijn Palestijnse demonstranten en de Israëlische politie vandaag weer slaags geraakt met elkaar. De Palestijnen zouden bij de al-Aqsa-moskee stenen hebben gegooid naar agenten, die traangasgranaten afvuurden om de menigte te verdrijven. Zeker twaalf mensen werden opgepakt.

Het is al weken onrustig bij de Tempelberg, een heilige plaats voor zowel joden als moslims. Begin deze maand vielen tientallen gewonden door gevechten tussen de Israëlische politie en Palestijnse moskeebezoekers.

Verhaegh: "Veel te slordig in balbezit"

Het gaat Vitesse niet voor de wind. De Arnhemmers moeten al een tijdje toezien hoe de drie punten door de tegenstander mee werden genomen. Gisteravond verloren de mannen van Theo Bos met 0-2 van Heracles Almelo.

Vitesse-verdediger Paul Verhaegh heeft wel een reden voor de slechte prestatie tegen Heracles. "Wij waren in balbezit veel te slordig", aldus de verdediger na afloop van het duel tegenover Omroep Gelderland. "We hebben dit seizoen sowieso moeite met onze vorm, zeker vergeleken met de tweede helft van vorig seizoen. Het was niet goed, teveel spelers speelden onder de maat. Op deze manier wordt het nog een moeilijk seizoen voor ons."

Een goed resultaat tegen Heracles was voor Vitesse ook een morele opsteker geweest voor de komende periode, waarin de ploeg uit het Gelredome het onder meer opneemt tegen FC Groningen (beker), PSV, Ajax, AZ en FC Twente. "We krijgen bijna alle ploegen uit de top zeven. Vorig jaar haalden we daar goede resultaten tegen, laten we ons daar maar aan vasthouden", besloot Verhaegh zijn verhaal.

[MotoGP] Uitslag race Maleisië

Valentino Rossi is voor de zevende keer in zijn carrière wereldkampioen geworden in de hoogste klasse van de motorsport. De Italiaan werd derde tijdens de race in Maleisië wat voldoende was voor titelprolongatie. De race werd gewonnen door Casey Stoner.

De race ging van start in de regen. Jorge Lorenzo moest achteraan starten, omdat hij zijn machine te laat op de grid neer had gezet. Hierdoor leek Valentino Rossi, die van poleposition vertrok, in een zetel naar de wereldtitel geloodsd te worden. Echter de Italiaan miste zijn start volledig en lag na de eerste ronde tiende, nog achter Lorenzo, die een geweldige eerste ronde reed.

De leiding was inmiddels in handen van de Casey Stoner. De Australiër nam na vijf ronden al een voorsprong van tien seconden op de nummer twee Dani Pedrosa. Lorenzo en Rossi waren opgeklommen naar plaats vier en vijf. Rossi kwam op stoom en ging in zevende ronde zijn teamgenoot voorbij. Zijn volgende doel was de op de derde plaats rijdende Andrea Dovizioso.

Rossi kwam dichterbij, maar het werd hem zes ronden voor het eind wel makkelijk gemaakt toen Dovizioso onderuit ging. De winst ging uiteindelijk naar Casey Stoner, die met een ruime voorsprong de race naar zijn hand zette. Tweede werd Pedrosa, voor Rossi, die daarmee zijn negende wereldtitel (zevende in de hoogste klasse) veilig stelde.

Uitslag MotoGP-race Maleisië

#CoureurNat.MotorTijd
1C. StonerAUSDucati47:28.834
2D. PedrosaSPAHonda+14.666
3V. RossiITAYamaha+19.385
4J. LorenzoSPAYamaha+25.850
5N. HaydenUSADucati+38.705
6C. VermeulenAUSSuzuki+41.061
7T. EliasSPAHonda+48.555
8M. MelandriITAKawasaki+55.557
9L. CapirossiITASuzuki+1:00.303
10M. KallioFINDucati+1:00.440
11A. EspargaroSPADucati+1:01.655
12A. De AngelisRSMHonda+1:01.847
13C. EdwardsUSAYamaha+1:10.778
14G. TalmacsiHONHonda+1:15.851
15J. ToselandGBRYamaha+1:50.672

Stand WK na 16 van 17 races:

#CoureurNat.MotorPunten
1V.RossiITAYamaha286
2J. LorenzoSPAYamaha245
3C. StonerAUSDucati220
4D. PedrosaSPAHonda209
5A. DoviziosoITAHonda152
6C. EdwardsUSAYamaha148
7M. MelandriITAKawasaki108
8L. CapirossiITASuzuki108
9A. De AngelisRSMHonda105
10T. EliasSPAHonda105

Van Dijk: "We waren beter dan Feyenoord"

VVV-Venlo verloor gisteravond met 1-0 op bezoek bij Feyenoord. De Limburgse club had minimaal recht op een punt vond trainer Jan van Dijk.

Feyenoord kwam in de eerste helft op voorsprong via Denny Landzaat. Hij strafte een fout van doelman Kevin Begois genadeloos af. "Enorm balen", waren de woorden van Van Dijk na afloop tegen de NOS.

VVV kreeg een aantal mogelijkheden, maar kwam niet tot scoren. "Heel bitter. We hebben hier echt te weinig gekregen. We waren beter dan Feyenoord. Dan is dit resultaat heel teleurstellend."

Bruma valt in bij Chelsea en maakt debuut

Jeffrey Bruma heeft zaterdagavond zijn debuut gemaakt voor Chelsea in de met 5-0 gewonnen wedstrijd tegen Blackburn Rovers. De zeventienjarige Nederlandse jeugdinternationial kwam op Stamford Bridge in de 67e minuut in het veld.

Hij verving de Portugees Ricardo Carvalho nadat Didier Drogba net de 5-0 tegen de touwen had gewerkt. Mede door de inbreng van de Nederlander stonden er maar liefst 21 verschillende nationaliteiten op het veld. Nog nooit kwam het voor dat er zoveel verschillende nationaliteiten op het veld in een Premier League-wedstrijd stonden.

Falkenburg: "Knotsgekke wedstrijd"

Met drie doelpunten zorgde Erik Falkenburg er gisteren persoonlijk voor dat Sparta Rotterdam met 2-3 zegevierde bij ADO Den Haag. Na afloop liep de middenvelder van de Spartanen dan ook met een tevreden blik op zijn gezicht rond.

"Het was een knotsgekke wedstrijd, beide ploegen creëerden veel kansen. Ik ben natuurlijk erg blij met mijn doelpunten, maar meer nog met de zege", aldus Falkenburg tegen de NOS na afloop van het duel in Den Haag.

Voor Sparta betekent de overwinning op ADO de tweede overwinning op rij. Vorige week won de ploeg al de stadsderby tegen Feyenoord (2-1). "We waren na de winst tegen Feyenoord gebrand om ook hier te winnen", gaat Falkenburg verder. "Het was niet gemakkelijk tegen ADO, maar trainer Frans Adelaar zei in de rust dat met dezelfde instelling als tegen Feyenoord de overwinning moest kunnen worden gepakt. Twee zeges achter elkaar, prima toch."

Nog maar een paar dagen RKC

De dagen van RKC in het betaalde voetbal lijken geteld. De club uit Waalwijk kan waarschijnlijk nog maar een paar dagen genieten van zijn status als profclub.

Wanneer woensdag of donderdag de gemeente Waalwijk niet over de brug komt met een schep geld en de KNVB ook het noodfonds niet opent, zal de club het faillissement aanvragen en gaat de wedstrijd tegen Willem II volgende week niet door.

Na de nederlaag bij NAC Breda (1-0) hield technisch manager Mohammed Allach van RKC een emotioneel betoog. Uit zijn woorden viel af te leiden dat het einde heel dichtbij is. "Van de gemeente noch van de KNVB hebben wij indicaties dat een redding nog mogelijk is", aldus Allach. "Wij kunnen de spelers nog enkele dagen betalen, maar wij hebben nog meer betalingsverplichtingen. Daaraan kunnen we niet voldoen. Dan houdt het op"

Allach gaf toe dat het duel met NAC wellicht de laatste was van RKC in het betaalde voetbal. "Wij hebben respect voor wat de gemeente de afgelopen week heeft gedaan, maar dat is niet goed genoeg. Wij kunnen nu alleen nog hopen dat er nog echt iets wordt gedaan. In 2002 zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente en RKC Waalwijk. Deze zijn niet 'toekomstproof' gebleken. Er is absoluut wanbeleid gevoerd. Nu hebben wij een volledig nieuwe, transparante organisatie staan. Er zijn sponsors die willen investeren. Ben Mandemakers wil drie miljoen investeren uit liefde en betrokkenheid. Dat heeft niets met ego te maken. Het dorp Waalwijk kan ons weer doen ademen, maar zoals het er nu uit ziet, zal er niets gebeuren en is het gedaan. Maar we hebben nog een paar dagen..."

Fotograaf ramt motor Brad Pitt

Acteur Brad Pitt heeft gisteren zijn gloednieuwe motor in puin gereden. Nadat hij van achteren was geraakt door een auto met een paparazzo achter het stuur, ramde Pitt een andere wagen en belandde hij op het asfalt, meldden Amerikaanse media.

De acteur stond na het ongeluk snel weer op zijn benen en nam de tijd om te kletsen met een aantal fans die hem te hulp waren geschoten. Ook wisselde hij verzekeringsinformatie uit met de fotograaf.

Pitt verklaarde eerder in interviews zijn hart te hebben verpand aan motoren, omdat die hem in staat stellen makkelijk aan paparazzi te ontsnappen. De afgelopen maanden kocht hij daarom een aantal van de voertuigen. Of het ongeluk zijn passie voor motoren heeft bekoeld, is nog onbekend.

Fotograaf ramt motor Brad Pitt  (foto: ANP)

Zanger Morrissey ingestort op podium

De Britse zanger Morrissey is met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis beland. De cultfiguur zakte tijdens een optreden in elkaar en moest van het podium worden gedragen. Zijn conditie is stabiel, meldde het ziekenhuis vandaag.

De zanger stortte gisteren in voordat hij zijn eerste liedje kon afronden. De hulpdiensten namen geen enkel risico en stuurden een ambulance met dubbele bezetting om de geplaagde 50-jarige naar het ziekenhuis te vervoeren.

Het publiek van de zanger toonde weinig medeleven. Bandleden die het slechte nieuws brachten, werden uitgejouwd door boze toeschouwers. "We dachten: daar gaan we weer", verzuchtte een ooggetuige. Morrissey heeft wel vaker de stekker uit zijn optredens getrokken.

De Brit is bekend geworden als zanger van de jaren '80 band The Smiths. Na het uiteenvallen van de band ging hij solo verder. Hij heeft negen soloplaten op zijn naam staan, waarvan de laatste, getiteld Years of Refusal, uitkwam in februari van dit jaar. Op 6 juni stond hij nog in Rotterdam op het podium. In 2006 trad hij driemaal op in Nederland, onder meer op Pinkpop en twee keer in Amsterdam.

Zanger Morrissey ingestort op podium  (foto: ANP)

Doden bij treinramp Egypte door koe

Bij een treinramp in Egypte zijn gisteren zeker 25 doden en 55 gewonden gevallen. Dit is van de politie van het Arabische land vernomen. Volgens een agent op de rampplek kan het dodental nog oplopen.

Bij het dorp Guerzah, zo'n 40 kilometer ten zuidwesten van de hoofdstad Caïro, reed een passagierstrein op een andere, stilstaande trein. Die had een niet geplande stop gemaakt in open terrein na een botsing met een koe. Volgens een oogetuige reed tien minuten later een andere trein in volle vaart in op de trein die de aanrijding met de koe had gehad.

Tientallen doden bij treinramp Egypte  (foto: ANP)

DVD: Ong bak 2

In 2003 verscheen Ong-bak, een Thaise film met in de hoofdrol Tony Jaa (eigenlijk Panom Yeerum, maar dat bekt in Hollywood niet zo lekker). Deze jonge vechtjas kwam, zag en overwon. Hij is de enige reden dat die film zo'n underground succes werd, want het verhaal is verder niet echt bijzonder. De capriolen die Jaa uithaalt wel. Iedereen herinnert zich waarschijnlijk die 'ene sprong'. In 2007 verscheen Tom Yum Goong, dat kort Ong-bak 2 werd genoemd, maar inmiddels onder de naam Honour of the Dragon bestaat. Nog steeds geen goed verhaal en dit keer misten de echt bijzondere bewegingen, maar toch, die olifantjes, he. Ong bak moet iedereen echt zien, Tom Yum Goong is voor de liefhebbers en nu is er dan een echte opvolger, die officieel de naam Ong-bak 2 draagt. Wie moet die gaan bekijken?

CD: The Heavy - The House That Built Dirt

Ondanks dat aangename zonnestralen zo nu en dan anders doen vermoeden, begeven we ons midden in de kille herfstperiode. Zo is er geregeld sprake van nachtvorst, kennen de meeste bladeren niet langer die volle groene kleur en staan de eerste kerstmarkten alweer voor de deur. Een uitstekend moment voor een band als The Heavy om hun nieuwste album, genaamd The House That Built Dirt, op de markt te brengen. Hun rauwe, maar toch geraffineerde sound leent zich namelijk prima om op een kille oktoberavond onder het genot van een warm drankje gedraaid te worden.

Een nieuwe vriend?

Ik ben aan het werk, als ik hoor dat hij vandaag al binnen is. Vanavond kan ik hem ophalen. De zes uur die ik nog voor me heb, lijken ineens eindeloos lang. Het is vreemd, maar ik voel me gespannen. Alsof je iemand leert kennen van wie je verwacht dat hij wel eens geweldig zou kunnen zijn. Zal het net zo zijn als toen ik de anderen leerde kennen? Zou ik ook zo kunnen genieten van zíjn aanwezigheid? Alle herinneringen aan de anderen zijn zo mooi dat het eigenlijk alleen maar kan tegenvallen.

Ruim honderd schepen voor Ketelbrug

Meer dan honderd schippers maken vanochtend gebruik van de mogelijkheid om met hun schip van het IJsselmeer naar het Ketelmeer te varen.

Rijkswaterstaat doet de Ketelbrug om acht uur 's morgens open voor schepen die niet onder de brug kunnen doorvaren. Dat heeft een medewerker van Rijkswaterstaat gisteren laten weten. Rijskweg A6 zal daardoor een uur gestremd zijn.

Begin deze maand ging de Ketelbrug spontaan open toen de slagbomen nog open stonden en de rode waarschuwingslichten gedoofd waren. Hierdoor deden zich aanrijdingen voor en ontstond chaos op de brug. Er wordt nog steeds onderzoek gedaan naar het incident. Zolang het onderzoek niet is afgerond en de oorzaak is verholpen zal de Ketelbrug komende weken nog slechts enkele keren open gaan. Medewerkers van Rijskwaterstaat en de politie zullen het verkeer op de A6 omleiden.

Kwaliteit GVB-bussen is verbeterd

De technische staat van de stadsbussen van de Amsterdamse vervoersmaatschappij GVB is de afgelopen drie jaar fors verbeterd. Dat blijkt uit een onverwachte inspectie die de Inspectie Verkeer en Waterstaat (IVW) gisteren heeft gehouden.

Dat heeft het GVB gemeld. Volgens de vervoerder zijn bijna alle gecontroleerde bussen goedgekeurd. In augustus 2006 stelde het keuringsinstituut DEKRA naar aanleiding van een politiecontrole vast dat de kwaliteit van de GVB-bussen matig tot redelijk was. GVB bracht toen onmiddellijk wijzigingen aan in het onderhoudsprogramma. Het bedrijf grijpt nu eerder in als mankementen worden vermoed en gebruikt andere reparatiemethodes.

Lafeber stijgt in Spanje

Maarten Lafeber heeft goede zaken gedaan op het European Tour-toernooi in Castello. De Nederlandse golfer eindigde de achttien holes met een score van zes onder par. Hij kwam hiermee op elf onder par in totaal.

Met zijn ronde steeg Lafeber naar een gedeelde achtste plaats in het klassement. De Zweed Michael Jonzon gaat nog steeds aan de leiding met een score van -16.

De andere Nederlanders deden het wisselvallig. Robert-Jan Derksen rukte op naar plaats twintig. Wil Besseling staan allebei op -3, wat een gedeelde 59ste plaats is, en Inder van Weerelt staat gedeeld 81ste met par.

Menchov, Contador blij met parcours Giro

Denis Menchov en Alberto Contador kunnen zich vinden in het parcours dat de organisatie van de Giro d'Italia heeft gepresenteerd. Er moet veel worden geklommen dit jaar.

Menchov liet weten niet op te zien tegen zware cols als Zoncolan, Plan de Corones, Mortirolo en Gavia. "Ik ben ook een goede klimmer, als de vorm maar aanwezig is", zegt de Rus tegen Cyclingnews. "Ik verheug me op de etappes in de laatste week."

Ook Contador, winnaar van de Giro in 2008, staat waarschijnlijk aan de start van de Giro in Amsterdam. "Het parcours ligt me wel: een tijdrit, klimtijdrit en veel zware bergetappes." De deelname van de Italiaan Damiano Cunego is nog niet zeker. Hij liet weten in de zomer te kiezen tussen de Tour de France of de Giro.

'Acht artsen met beroepsverbod werken nog'

Van de dertig artsen of psychologen die een beroepsverbod hebben, werken er nog acht in Nederland als arts. Dat heeft RTL-Nieuws gemeld op basis van eigen onderzoek.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft kort geleden een 'zwarte lijst' op internet gepubliceerd met daarop de namen van artsen die wegens medische fouten hun werk niet meer mogen doen. Ze mogen zichzelf ook geen arts meer noemen. Volgens RTL werkt een deel van hen echter gewoon door, bijvoorbeeld als alternatief genezer.

Minister Ab Klink zegt in een reactie de wet te willen veranderen. Artsen en alternatief genezers die een gevaar zijn gebleken voor hun patiënten moet de mogelijkeid moeten worden ontnomen om nog mensen te behandelen.

Het Slaapmutsje

De grapefruit komt van de plantensoort Citrus paradisi, dat behoort tot het geslacht citrus. De grapefruit groeit aan een boom welke wel 15 meter hoog kan worden. De grapefruit is een nog niet zo oude citrus soort die ontstaan is uit kruising tussen een sinaasappel en een pompelmoes. De soort is waarschijnlijk in cultuur ontstaan in West-Indië. Van de grapefruit zijn de saprijke, bittere vruchten kleiner en de sapzakjes zijn steviger met elkaar vergroeid dan bij de pompelmoes. Er bestaan zowel witte als rode grapefruits. De rode, minder bittere, grapefruits zijn het populairst. De voornaamste productielanden zijn de Verenigde Staten (Florida) en Israël.

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1258
special
VrijMiBabes #207 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1256
special
Random Pics van de Dag #1255
special
VrijMiBabes #206 (not very sfw!)
special
FOK! Zien en doen: Weekend van het Verdedigingserfgoed
©FOK.nl e.a.