Schaars: "Na rust konden we er niets meer van"

Olga Kroeders
AZ verloor vanmiddag met 2-4 thuis tegen Ajax. De aanvoerder van de Alkmaarders, Stijn Schaars, was na de wedstrijd duidelijk. "We zijn in de tweede helft weggespeeld door Ajax. Na rust konden we er eigenlijk helemaal niets meer van”.

De landskampioen domineerde in de eerste helft. De ruststand was 1-0 in het voordeel van AZ, maar dat had hoger kunnen uitvallen. "We hadden de wedstrijd volledig onder controle, Ajax kreeg nauwelijks kansen. Dat we het in de tweede helft dan nog zo weggeven, mag niet gebeuren," aldus Schaars die zei dat de wissel van Ajax, Marko Pantelic naar de kant en middenvelder Gabri in het veld, bepalend was voor de rest van de wedstrijd.

"Het had alles te maken met die omzetting. We hadden de tweede bal niet meer, verloren de duels en liepen daardoor achter de feiten aan. Ajax heeft ons in de tweede helft weggespeeld. En dat alleen maar omdat een middenvelder in het veld kwam voor een aanvaller, dan mag dit niet gebeuren. In de eerste helft hebben we laten zien wat we kunnen, in de tweede helft konden we er eigenlijk niets meer van."