Uitslag Liverpool - Man United

De topper tussen Liverpool en Manchester United is op naam van de thuisclub gekomen. Door treffers van Fernando Torres en David N'Gog bleven de punten op Anfield.

Dirk Kuijt begon in de basis bij de Liverpudlians, terwijl de Mancunians een beroep deden op doelman Edwin van der Sar. Met een geweldige save hield Van der Sar in de eerste helft nog de nul toen Fábio Aurélio een vrije trap richting kruising stuurde. De Braziliaan mocht de vrije bal nemen door de afwezigheid van Liverpoolcaptain Steven Gerrard. Naar mate het eerste bedrijf vorderde kwam ook United beter in de wedstrijd. Wayne Rooney kwam het dichtst bij. Zijn poging met het hoofd belandde echter in de handen van Pepe Reina.

Liverpool, dat de voorgaande vier duels verloor, kwam uitstekend uit de startblokken na de thee. Pogingen van Kuijt, Yossi Benayoun en Lucas kwamen echter niet ver. Tot driekwart van het duel, toen Benayoun Fernando Torres wegstuurde. De Spanjaard hield Rio Ferdinand van zich af en schoot hard langs Van der Sar. Kuijt, die een ongelukkig duel speelde, smeerde Nemanja Vidic vlak voor tijd zijn tweede gele kaart aan. Voor de Serviër was het de derde opeenvolgende rode kaart in duels met Liverpool.

Ook Javier Mascherano kreeg tweemaal geel van arbiter Marriner. Voor Liverpool was het de eerste rode kaart sinds de rode prent van Mascherano op Old Trafford, 54 duels terug. De hektische slotfase werd beëindigd door invaller David N'Gog. De Fransman kon ontsnappten en prikte de bal onder Van der Sar door: 2-0.

Liverpool FC - Manchester United FC 2-0
65' Fernando Torres 1-0
90' Nemanja Vidic (United/2x geel)
90'+4 Javier Mascherano (Liverpool/2x geel)
90'+6 David N'Gog 2-0

Stadion: Anfield, Liverpool
Arbiter: Andre Marriner
Gele kaart: Jamie Carragher (Liverpool), Patrice Evra, Dimitar Berbatov (United)

Opstellingen:

Liverpool FC: Reina; Johnson, Carragher, Agger, Insúa; Lucas, Mascherano; Benayoun (Skrtel/90+1), Kuijt, Aurélio; Torres (N'Gog/81).

Manchester United FC: Van der Sar; O'Shea, Ferdinand, Vidic, Evra; Carrick, Scholes (Nani/74); Valencia, Giggs; Rooney, Berbatov (Owen/74).

Submitter:  Bron: FOK!sport