Slechte start Oranje <17 op WK

Het Nederlands elftal onder 17 jaar is het WK in Nigeria zondag gestart met een 2-1 verlies tegen Colombia.

Nederland, de nummer twee van het afgelopen EK, begon nochtans goed aan de wedstrijd. Luc Castaignos bood Oguzhan Ozyakup al in de vierde minuut een goede scoringskans, maar de aanvallende middenvelder gleed de bal naast het Colombiaanse doel.

De Colombianen lieten zich echter ook niet onbetuigd. Zakaria Labyad moest rond het half uur een poging van dichtbij van Deiner Cordoba van de lijn halen. Vlak voor rust was het diezelfde Labyad die een Colombiaanse poging onschadelijk maakte.

Het waren de Zuid-Amerikanen die na rust op voorsprong kwamen. Fabian Castillo promoveerde een voorzet van Wilson Cuero tot doelpunt: 1-0. Oranje liet zich niet uit het veld slaan en kwam ruim tien minuten later op gelijke hoogte. De rappe Ola John werd binnen de beruchte lijn ten val gebracht, waarna Ozyakup geen fout maakte vanaf elf meter: 1-1.

Colombia had echter het laatste woord. Wederom Cuero stelde een ploeggenoot in staat om te scoren. Deze keer was het Cordoba die doelman Patrick ter Mate passeerde. Nederland komt over drie dagen weer in actie. Gambia zal dan de tegenstander zijn van de ploeg van coach Albert Stuivenberg.