[NHL] Blue Jackets vervolgen goede start

Denny (nyny83)
De Columbus Blue Jackets hebben hun goede seizoensstart een vervolg gegeven door de Anaheim Ducks met 6-4 te verslaan in een uitwedstrijd. Daarmee hebben zij de beste start in hun historie in de NHL. De Ducks verloren hun derde thuiswedstrijd op rij.

Nadat de ploeg uit Anaheim al van de Calgary Flames en de Edmonton Oilers had verloren met een totaal van twaalf tegengoals, waren ook de Blue Jackets te sterk voor de Ducks. Anaheim-coach Randy Carlyle: "Het frustrerende is dat onze jongens niet worden beloond voor al hun harde werk. Als je zo'n slechte reeks meemaakt zoals nu lijkt het alsof alles dat verkeerd kan gaan ook daadwerkelijk verkeerd gaat. We zullen echter moeten blijven volhouden."

De beste spelers aan de kant van de Blue Jackets waren Antoine Vermette met een goal en twee assists, en Rick Nash met twee goals en een assist. Goalie Steve Mason maakte 32 reddingen maar moest wel vier goals toestaan. Aan de kant van de Ducks maakte Ryan Getzlaf drie assists en Joffrey Lupul twee goals.

De Ducks kwamen via Joffrey Lupul nog wel op een voorsprong in de eerste periode, die gelijkop ging. In de tweede periode waren de Blue Jackets echter veel sterker, getuige de achttien schoten op doel. De Ducks wisten er in die periode acht minder te produceren. Dit was ook terug te zien op het scorebord: na deze periode was het 4-2 voor de Blue Jackets.

In de derde periode kwamen de Ducks nog wel gelijk, maar verdediger Fedor Tyutin schoot de puck binnen vanaf de blauwe lijn. Goalie Jean-Sebastien Giguere blesseerde zich bovendien bij zijn reddingspoging waardoor hij moest worden vervangen door Jonas Hiller. De laatste goal was van Rick Nash in een leeg net nadat de Ducks de goalie naar de bank hadden gehaald voor een extra aanvaller.

Uitslagen NHL

ThuisUitUitslag
Anaheim DucksColumbus Blue Jackets4-6
Montreal CanadiensNew York Rangers4-5 (OT)
Ottawa SenatorsBoston Bruins3-4 (SO)
New York IslandersWashington Capitals2-3 (OT)
Philadelphia FlyersFlorida Panthers1-5
Atlanta ThrashersSan Jose Sharks3-4
Vancouver CanucksToronto Maple Leafs3-1
Pittsburgh PenguinsNew Jersey Devils1-4
Tampa Bay LightningBuffalo Sabres2-3 (SO)
St. Louis BluesDallas Stars1-4
Minnesota WildCarolina Hurricanes3-2 (OT)
Chicago BlackhawksNashville Predators2-0
Colorado AvalancheDetroit Red Wings3-1
Phoenix CoyotesLos Angeles Kings3-5
Calgary FlamesEdmonton Oilers5-2