CDA: snel besluit over deel bezuinigingen

Van de twintig werkgroepen die voor het kabinet op zoek zijn naar miljardenbezuinigingen, moet het werk van tussen de vijf en vijftien volgens coalitiepartij CDA nog deze kabinetsperiode tot concrete besluiten leiden.

CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel maakt dat vandaag duidelijk in een interview in De Telegraaf. Bij Prinsjesdag gaf Van Geel al aan dat het kabinet in 2011 een "betekenisvolle stap" moet zetten met bezuinigingen om zo op langere termijn de overheidsfinanciën op orde te krijgen. "Het CDA maakt het niet mee dat alles over de schutting wordt gegooid naar een nieuw kabinet", aldus Van Geel toen.

Het kabinet heeft werkgroepen van ambtenaren aan het werk gezet om in april volgend jaar op tal van terreinen met voorstellen te komen. De coalitiepartijen CDA, PvdA en ChristenUnie hebben benadrukt dat er voor hen geen taboes zullen gelden. Van Geel wijst erop dat ook de publieke omroep en cultuur onder de loep moeten worden genomen.

Ook de nieuwste aflevering van de politieke columnreeks "Plat Haags" gaat in op het CDA en de bezuinigingen op omroep en cultuur.