[Upd] 'Dagen RKC Waalwijk zijn geteld'

Sjors (Sj0rSz)
De kans is groot dat RKC Waalwijk zich over een paar dagen geen profclub meer mag noemen. Mocht de gemeente Waalwijk voor woensdag of donderdag niet met geld over de brug komen en de KNVB houdt het noodfonds gesloten, dan zal men faillissement aan gaan vragen.

Na afloop van het duel tegen NAC Breda, dat met 1-0 werd verloren, hield technisch directeur Mohammed Allach een emotioneel betoog. Hieruit bleek dat het einde voor RKC Waalwijk nu echt dichtbij is. "Van de gemeente noch van de KNVB hebben wij indicaties dat een redding nog mogelijk is," liet hij weten. "Wij kunnen de spelers nog enkele dagen betalen, maar wij hebben nog meer betalingsverplichtingen. Daaraan kunnen we niet voldoen. Dan houdt het op."

Daarnaast gaf Allach toe dat het duel tegen NAC Breda zeer waarschijnlijk de laatste wedstrijd voor RKC Waalwijk in het betaald voetbal was. "Wij hebben respect voor wat de gemeente de afgelopen week heeft gedaan, maar dat is niet goed genoeg. Wij kunnen nu alleen nog hopen dat er nog echt iets wordt gedaan. In 2002 zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente en RKC Waalwijk. Deze zijn niet 'toekomstproof' gebleken. Er is absoluut wanbeleid gevoerd. Nu hebben wij een volledig nieuwe, transparante organisatie staan. Er zijn sponsors die willen investeren. Ben Mandemakers wil drie miljoen investeren uit liefde en betrokkenheid. Dat heeft niets met ego te maken. Het dorp Waalwijk kan ons weer doen ademen, maar zoals het er nu uit ziet, zal er niets gebeuren en is het gedaan. Maar we hebben nog een paar dagen..."

Update @ 23:22 uur
Inmiddels komen ook de supporters in actie. Morgen zal een gedeelte van de RKC-aanhang een protestmars houden om 19:00 uur. Hiermee proberen de supporters duidelijk te maken dat RKC belangrijk is voor iedere Waalwijker. De mars zal leiden van het stadion naar het gemeentehuis.

Mocht RKC deze week inderdaad failliet verklaard worden, dan is de kans zeer groot dat ook de streekderby van komend weekend, tegen Willem II, niet zal door gaan. Hiermee zou de profcarrière van RKC eindigen bij Willem II, de club waar RKC ook haar allereerste wedstrijd tegen speelde als prof-team.