Uitslagen Spanje speelronde 8

FC Barcelona heeft in de Spaanse competitie uitstekende zaken gedaan. Het won zelf zeer gemakkelijk van Real Zaragoza, en zag concurrenten Real Madrid en Sevilla punten verspelen.

In Camp Nou ontving FC Barcelona het afgelopen zomer gepromoveerde Real Zaragoza. Dat de bezoekers niet de intentie hadden te willen voetballen was al snel duidelijk, en dus was werd het initiatief aan de Catalanen gelaten. Dat pakte al snel goed uit, want Seydou Keita (2) en Zlatan Ibrahimovic konden met fraaie treffers de ruststand op 3-0 bepalen. De Zweed schoot ook na rust nogmaals raak, alvorens Zaragoza via Jorde López zowaar wat terugdeed. Het mocht echter niet baten, want al snel hervatten Pep Guardiola's mannen de goalmachine. Lionel Messi en nogmaals Keita bepaalden de eindstand van de demonstratiepartij op 6-1.

Voor aartsrivaal Real Madrid ging het dit weekend beduidend minder gemakkelijk. Werd er vorig seizoen nog tweemaal gewonnen van Real Sporting de Gijón, zo werden er dit weekend in El Molinón punten verspeeld. Zonder de geblesseerde aanvallers Cristiano Ronaldo, Karim Benzema, Gonzalo Higuaín en Ruud van Nistelrooij wisten de Madrilenen maar weinig gevaar te stichten. Het saaie duel in Noord-Spanje zou dan ook op een doelpuntloos gelijkspel uitmonden. Ook de in de basis gestartte Royston Drenthe en de ingevallen Rafael van der Vaart konden daar niets aan veranderen.

Ook Sevilla verspeelde dure punten. In het thuisduel met Espanyol kwamen de Andalusiërs niet verder dan een troosteloze 0-0. Hierdoor bleef het gat met Real Madrid gelijk, en liep Barcelona verder uit. Valencia sloot aan bij Sevilla door bij Almería te winnen. Pas in de tweede helft werd er gescoord. David Villa werd helemaal vrij gevonden voor de goal. Even later kreeg Almeríadoelman Diego Alves rood, scoorde Pablo Hernández van afstand de bal langs de te ver uit zijn goal geposteerde invaller Esteban en bepaalde Juan Mata de eindstand op 0-3.

Villarreal wist in deze achtste speelronde voor het eerst dit seizoen te winnen. Thuis tegen Málaga kwam het al snel voor via Nilmar, maar Albert Luque maakte vlak voor rust gelijk. In de tweede helft pakte Joan Capdevila alsnog de punten voor de thuisclub. Atlético de Madrid leek de tweede zege te gaan halen in de thuiswedstrijd tegen Mallorca. Tot tweemaal toe kreeg Atlético een strafschop waarbij een Mallorcaverdediger rood kreeg. Pas de tweede werd gescoord door Diego Forlán. Met twee spelers minder slaagde Mallorca er echter toch nog in een punt te stelen via Borja Valero.