Ruim zes ton voor vinder vampierdoder

Djeez

De Australische politie heeft een klopjacht geopend op een man die verantwoordelijk wordt gehouden voor de moord op een zelfbenoemde vampier. Wie de vampierdoder weet op te sporen, kan een beloning van 1 miljoen Australische dollar, ruim 600.000 euro, tegemoet zien.

De politie heeft vandaag bekendgemaakt de hoge prijs op het hoofd van Adrian Mark Perry te zetten. Perry wordt ervan verdacht in juni 2003 'Vampire Gigolo' Shane Chartres-Abbott te hebben laten neerschieten. Naar verluidt zou de gigolo de ex-vriendin van Perry hebben verkracht en mishandeld.

Volgens de politie zit Perry achter de moord op Chartres-Abbott, die op klaarlichte dag in een voorstad van Melbourne is doodgeschoten. Perry, een voormalig slager en uitsmijter, is echter al twee jaar onvindbaar. De voortvluchtige is bijzonder sluw en een meester in vermommingen.

De ex-vriendin van Perry werkte net als Chartres-Abbott in de seksindustrie. In augustus 2002 werd zij naakt, bewusteloos en bloedend aangetroffen in een douchecabine van een hotelkamer. De vrouw had beetafdrukken op haar dij, blauwe ogen en een gekneusde nek en kaak. Het bizarste was wel dat haar tong vijf centimeter korter was geworden, vermoedelijk is het stuk afgebeten.

Eenmaal bij kennis, verklaarde de vrouw tegenover de politie dat Chartres-Abbott had beweerd een tweehonderd jaar oude vampier te zijn. Hij woonde al in Melbourne voor de stad was gebouwd en dronk bloed om te overleven.

Tijdens het proces beweerde Chartres-Abbott van niets te weten, waarop hij werd vrijgesproken. Perry, woedend over de schandalige behandeling, ging op zoek naar een huurmoordenaar om de vampier om zeep te helpen. Enige tijd later werd Chartres-Abbott doodgeschoten, Perry is sindsdien onvindbaar.