Uitslagen Schotland speelronde 9

Dit weekend stond de negende speelronde in de Schotse competitie op het programma. FOK!sport brengt je ieder weekend een overzicht van de gespeelde wedstrijden.

Stuivertje wisselen aan kop
Celtic won vanmiddag van het laag geklasseerde Hamilton. Doordat Glasgow Rangers gisteren gelijkspeelde heeft Celtic de eerste plek in de Schotse competitie weer overgenomen.

The Gers speelde met 1-1 gelijk tegen de nummer drie, Hibernian. Na acht minuten kwam Glasgow Rangers nog wel op voorsprong via een treffer van Kris Boyd. Na ruim een uur spelen kwam Hibernian echter langszij via Anthony Stokes en dat was ook de eindstand.

Celtic, dat zonder Glenn Loovens speelde, won vanmiddag met 1-2 bij Hamilton. Na een kwartier spelen zorgde een treffer van Shaun Maloney voor de 0-1. Celtic bleef de betere partij maar kreeg weinig kansen. Het was Scott McDonald die Celtic alsnog op een comfortabele 0-2 zette. Zeven minuten voor tijd bracht Mickaël Antoine-Curier de spanning nog wat terug maar er werd niet meer gescoord.