Beckenbauer baalt van aankoopbeleid Van Gaal

Sjors (Sj0rSz)
Franz Beckenbauer is niet blij met de aankopen van trainer Louis van Gaal deze zomer. Dat zegt de president van Bayern München zondag in het Duitse Bild.

Beckenbauer ziet enkele aanwinsten niet als directe versterking voor de basis. "Sommigen zie ik meer als spelers voor de breedte, niet als versterkingen", aldus Beckenbauer tegenover Bild. Bayern investeerde afgelopen zomer maar liefst 75 miljoen euro in nieuwe spelers, maar de resultaten zijn tot dusver zeer matig.

Ook recordaankoop Mario Gomez presteert volgens de preses niet naar behoren. "Gomez mocht in Bordeaux twaalf minuten invallen. Ik had verwacht dat hij zich zou laten zien. Helaas heeft hij de kans om iets te bewijzen tegenover de coach niet gepakt. Luca Toni toonde veel meer inzet."

Vooralsnog maakten ook Anatoliy Tymoschuk, Danijel Pranjic en Edson Braafheid hun transfersom nog niet waar. Daarom sluit Beckenbauer veranderingen in de selectie niet uit. "Mogelijk hebben we wat teveel spelers. Dat zullen we wellicht in de winterstop oplossen."

De uitspraken van Beckenbauer zijn opvallend, daar hij gisteren Van Gaal nog openlijk een hart onder de riem stak. "Het zit hem nog niet mee", aldus de Duitser.