Brawn zoekt geld voor Button

Peterselieman
Brawn GP-teambaas Ross Brawn wil wereldkampioen Jenson Button voor 2010 behouden. De Brit wordt ook in verband gebracht met McLaren, maar heeft aangegeven liever bij zijn huidige team te blijven. Hij heeft zijn salariseisen echter wel omhooggeschroefd.

Brawn zoekt nu geld om Button te kunnen betalen, maar geeft wel aan dat dit niet ten koste van de sportieve prestaties moet gaan. "Jenson is natuurlijk een geweldige coureur en de teams die hun rijdersbezetting voor volgend jaar nog niet rond hebben, zijn natuurlijk in hem geïnteresseerd," meldde Brawn aan de BBC.

"Wij willen dat Jenson bij ons blijft, en we verwachten dan ook een oplossing te vinden. In zijn contract heeft hij natuurlijk niet het salaris dat hoort bij een wereldkampioen en een team dat er veel sterker voorstaat dan tien maanden geleden. We zijn met Jenson in gesprek om een balans te vinden tussen wat we kunnen bieden en wat hij verwacht. Je bent nooit honderd procent zeker, maar ik ben 99% zeker dat het goedkomt," zei de teambaas die verwacht dat snel na de race in Abu Dhabi een nieuw contract met Button getekend kan worden.