Nog maar een paar dagen RKC

De dagen van RKC in het betaalde voetbal lijken geteld. De club uit Waalwijk kan waarschijnlijk nog maar een paar dagen genieten van zijn status als profclub.

Wanneer woensdag of donderdag de gemeente Waalwijk niet over de brug komt met een schep geld en de KNVB ook het noodfonds niet opent, zal de club het faillissement aanvragen en gaat de wedstrijd tegen Willem II volgende week niet door.

Na de nederlaag bij NAC Breda (1-0) hield technisch manager Mohammed Allach van RKC een emotioneel betoog. Uit zijn woorden viel af te leiden dat het einde heel dichtbij is. "Van de gemeente noch van de KNVB hebben wij indicaties dat een redding nog mogelijk is", aldus Allach. "Wij kunnen de spelers nog enkele dagen betalen, maar wij hebben nog meer betalingsverplichtingen. Daaraan kunnen we niet voldoen. Dan houdt het op"

Allach gaf toe dat het duel met NAC wellicht de laatste was van RKC in het betaalde voetbal. "Wij hebben respect voor wat de gemeente de afgelopen week heeft gedaan, maar dat is niet goed genoeg. Wij kunnen nu alleen nog hopen dat er nog echt iets wordt gedaan. In 2002 zijn er afspraken gemaakt tussen de gemeente en RKC Waalwijk. Deze zijn niet 'toekomstproof' gebleken. Er is absoluut wanbeleid gevoerd. Nu hebben wij een volledig nieuwe, transparante organisatie staan. Er zijn sponsors die willen investeren. Ben Mandemakers wil drie miljoen investeren uit liefde en betrokkenheid. Dat heeft niets met ego te maken. Het dorp Waalwijk kan ons weer doen ademen, maar zoals het er nu uit ziet, zal er niets gebeuren en is het gedaan. Maar we hebben nog een paar dagen..."