Vleminckx: "Strijdplan kon direct prullenbak in"

Frank (franklop)
Björn Vleminckx verloor zondag met NEC kansloos van PSV (0-4). De Nijmegenaren keken al na de eerste minuut tegen een achterstand aan door een treffer van Balasz Dzsudzsak. Volgens Vleminckx kon daardoor het strijdplan van de thuisploeg meteen in de prullenbak.

"Je plannen vallen in het water en je weet dat je vol aan de bak moet. Je moet dan gaan doen waar je goed in bent en als ploeg gaan fungeren. Je ziet dat we vervolgens ook net wat geluk missen bij de drie grote kansen, die we in de eerste helft toch creëerden," zegt de teleurgestelde Belgische spits op de website van NEC.

"Als je in de hoek zit waar de klappen vallen, dan moet je dat geluk toch zien af te dwingen. Blijkbaar hebben we dat niet voldoende gedaan."

Vleminckx wilde zijn ploeg bij de hand nemen, maar kon niet het verschil maken. "Ik probeerde het vuurtje wat op te stoken, pakte daardoor ook nog een gele kaart, maar misschien had ik de ploeg nog wel iets meer op sleeptouw moeten nemen. Het zat er gewoon niet in vandaag, laten we het daar maar op houden."