Zanger Morrissey ingestort op podium

De Britse zanger Morrissey is met ademhalingsproblemen in het ziekenhuis beland. De cultfiguur zakte tijdens een optreden in elkaar en moest van het podium worden gedragen. Zijn conditie is stabiel, meldde het ziekenhuis vandaag.

De zanger stortte gisteren in voordat hij zijn eerste liedje kon afronden. De hulpdiensten namen geen enkel risico en stuurden een ambulance met dubbele bezetting om de geplaagde 50-jarige naar het ziekenhuis te vervoeren.

Het publiek van de zanger toonde weinig medeleven. Bandleden die het slechte nieuws brachten, werden uitgejouwd door boze toeschouwers. "We dachten: daar gaan we weer", verzuchtte een ooggetuige. Morrissey heeft wel vaker de stekker uit zijn optredens getrokken.

De Brit is bekend geworden als zanger van de jaren '80 band The Smiths. Na het uiteenvallen van de band ging hij solo verder. Hij heeft negen soloplaten op zijn naam staan, waarvan de laatste, getiteld Years of Refusal, uitkwam in februari van dit jaar. Op 6 juni stond hij nog in Rotterdam op het podium. In 2006 trad hij driemaal op in Nederland, onder meer op Pinkpop en twee keer in Amsterdam.

Zanger Morrissey ingestort op podium  (foto: ANP)