Uitslagen Italië speelronde 9

In Italië werd dit weekend de negende speelronde afgewerkt. Hieronder vind je de uitslagen, stand, topscorers en het programma van de volgende speelronde.

Siena - Juventus

Juventus heeft een erg belangrijke zege behaald op Siena als het gaat om de strijd in de bovenste regionen. Door een 1-0 overwinning blijft het gat met de bovenste twee ploegen, Internazionale en Sampdoria, te overzien. Het Siena van coach Marco Giampaolo deed in de eerste helft aardig mee en hield het doel ook knap schoon. Na rust werd Juventus echter sterker en wisten de gasten ook te scoren.

Amauri tekende achttien minuten voor het einde van de reguliere speeltijd voor de enige treffer van de wedstrijd. Daardoor blijft Juventus in het spoor van Internazionale en Sampdoria, die nu nog respectievelijk vier en twee punten voor Juve staan.

Sampdoria - Bologna

Sampdoria heeft zaterdagavond ruim gewonnen van Bologna. Door een 4-1 overwinning staat de ploeg van Luigi Del Neri voor minstens aan paar uur aan kop in de Serie A. Giampaolo Pazzini brak vorige week zijn neus tijdens de wedstrijd tegen Lazio. Verwacht werd dat de spits een maand niet in actie zou kunnen komen. Toch was hij het juist die al na acht minuten de openingstreffer maakte tegen Bologna.

De wedstrijd bleek vervolgens al binnen een half uur gespeeld. Door doelpunten van Daniele Mannini en Reto Ziegler stond er al na 26 minuten 3-0 op het scorebord. Twee minuten later leek het een gigantische afstraffing te gaan worden voor de nummer achttien uit de Serie A. In de 28e minuut kreeg spits Marco Di Vaio rood. Nog voor rust wist Sampdoria te profiteren van de man-meer-situatie. In de 33e minuut was het namelijk weer raak door wederom een doelpunt van Mannini.

De tweede helft verliep beter voor Bologna. Pablo Daniel Osvaldo scoorde in de 63 minuut de eretreffer. Doordat Sampdoria verzuimde de score verder uit te breiden, bleef het bij 4-1. Sampdoria gaat met twintig punten aan kop. Internazionale volgt op een punt en heeft een wedstrijd minder. Deze wordt zaterdagavond gespeeld tegen Catania.